Alfa Romeo

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
motorola01

#251 Re: Alfa Romeo

Post by motorola01 »

Dr. Octagon wrote:Zar nije sramota da moderacija mora reagovati isključivanjem na nekim socijalno neosjetljivim dijelovima foruma kao što je podforum auto.Ni govora o politici,vjeri,nacionalizmu,već o automobilima jebenim.Pa mene bi bilo stid da mi je neko zabranio mjesec dana dolazak na forum i dobro bih se zamislio kakvih ja to problema u životu imam.Kad bi svi bar malo pokušali da rade na sebi,da pokušaju da poprave sebe,a ne druge,kad bi više slušali a manje govorili i naravno uvažavali sagovornika.Nama kao društvu u cjelini treba svakodnevna mentalna higijena.
Naravno druze,slazem se sa tim i mislim da je vrijeme da krenes od sebe ;-) ,jer meni ovdje pokusavate uvaliti nesto sto nisam uopste spomenuo,a uvaljujete samo iz tog razloga da bi prosipali pamet meni i drugima.
basicm

#252 Alfa Romeo

Post by basicm »

Ljudi motorola je u pravu, ima pravo konstatovati na osnovu licnog misljenja, i bilo bi u redu da se to i uvazi. Ja licno isto mislim da tabla ne odgovara vanjskom izgledu i da je egzoticna za siroke mase, i to bi mogao biti jedan od razloga slabe prodaje.
Sto se ostalog tice, cijenim vase znanje i pratim temu, ali dajte da tema bude opustena i da uvazite svacije misljenje dok se god o temi radi.
Dr. Octagon

#253 Re: Alfa Romeo

Post by Dr. Octagon »

basicm wrote:Ljudi motorola je u pravu, ima pravo konstatovati na osnovu licnog misljenja, i bilo bi u redu da se to i uvazi. Ja licno isto mislim da tabla ne odgovara vanjskom izgledu i da je egzoticna za siroke mase, i to bi mogao biti jedan od razloga slabe prodaje.
Sto se ostalog tice, cijenim vase znanje i pratim temu, ali dajte da tema bude opustena i da uvazite svacije misljenje dok se god o temi radi.
Naravno da ima pravo na svoje mišljenje.I napisao sam mu da je to ok i da smo shvatili,i da da svoj doprinos kako bi on mislio da treba izgledati.Sve super.Međutim dovođenje nekih nebitnih likova u kontekst priče je nepotrebno i deluzija da ga ljudi napadaju je suvišna.Ja nisam ni replicirao na njegovo mišljenje o toj jebenoj tabli.Ja imam svoje mišljenje koje je suprotno njegovom pa neću ni da ga namećem da se ne bi oko nebitnih stvari raspravljali.
Dr. Octagon

#254 Re: Alfa Romeo

Post by Dr. Octagon »

[/quote]
Ovdje bolan i ne bio nije tema biranje strana(marke automobila i teme vezeane za nju) i emko je onako spomenut radi poredjenja situacije.Nisam kompetentan da ja odredjujem kako bi trebala izgledati tabla nekog auta,ali itekako imam pravo da kazem sta mi se svidja,a sta ne.A to sto si se ti bez ikakvog razloga primio na to sto sma ja rekao da je meni tabla ruzna,to je druze tvoj problem.Sve je tako jednostavno i nema nista komplikovano u tome.Ja spomenuo izgled table,a vi se onda lijepite na kvalitet motora.Ko je uopste spomenuo kvalitet motora???Ja sigurno nisam iz tog razloga sto nemam nikakve veze sa tim.Ali vi ga pominjete da biste meni odrzali predavanje o tome,a ustvari mene zaboli neka stvar o kvaliteti motora.Ja sam samo uletio sa nekim svojim vidjenjem o izgledu tog automobila,tacnije po meni toliko izrazenog kontrasta u vanjskom i unutrasnjem izgledu auta.
Vi ste trebali na pocetku ove teme napisati da ko ima bilo sta protiv ove marke,da temu zaobilaze u sirokom luku.[/quote]
Nema potrebe da ovako bezlično lažeš...Pa nemamo svi kolektivnu amneziju ovdje..Ja nisam ništa rekao o tabli a a kamoli kontrirao tebi sa pričom o motoru....Vrati se unazad pa pročitaj....Nemoj mi stavljati u usta svoje riječi....
Pravi Valter

#255 Re: Alfa Romeo

Post by Pravi Valter »

Kako je krenulo, bice vas jos u banani! Opustite se momci. Covjeku se ne svidja tabla. Pa dobro. Ima svoj ukus i svoj stav. Sta ste se nadovezali te table. Par lijepih strana sa par predivnih slika predivnih auta i onda mora nekakva tabla i razni ukusi ponovo dovoditi temu do usijanja. Da sam moderator lagano bih temu lock!
Intimno mislim da svi zaboravljate covjeku reci zasto je ta TABLA takva kakva jeste. Radi se o klasicnom namjernom retro izgledu alfinih tabli. To se licno meni jako svidja. Nekima ne i taj stav bi bilo lijepo uvaziti. Ili ipak ne?
Dr. Octagon

#256 Re: Alfa Romeo

Post by Dr. Octagon »

Evo slika novog SUV-a sa testiranja u Americi.....
Image
Image
Dr. Octagon

#257 Re: Alfa Romeo

Post by Dr. Octagon »

Ovaj SUV je nešto kao nabildana Giulietta na Jeep-ovoj platformi....Proivodit će se u Ohiu.....
Dr. Octagon

#258 Re: Alfa Romeo

Post by Dr. Octagon »

Ovo je jedan od mogućih izgleda nove Giulie.......

Image
hostapler

#259 Re: Alfa Romeo

Post by hostapler »

@motorola
Postujem tvoje misljenje,kazes da ti se unutrasnjost ne svidza (odnosno ne prati vanjski dio auta,za koji si rekao da je fenomenalan) i to je ok. Meni licno je unutrasnjost Audi A4,A5,A6 i A8 (ovi zadnji modeli,oni stari nisu vrijedni spomena po meni) je perfektna,izgled i ergonomija i kvaliteta sve je za 10. Dok na BMW i Mercedesu mi ne izgledaju kao kod Audija,ali svaki proizvodzac valjda ima svoju filozofiju kako zeli da mu to izgleda.
Ovdje je neko rekao izgled unutrasnjosti 159 prati stil starih Alfi i to je tacno.
Meni licno se najvise svidza unutrasnjost 156 FL.

Image

Uploaded with ImageShack.us
plucna mahramica

#260 Re: Alfa Romeo

Post by plucna mahramica »

Ako sam dobro shvatio, 159 bi bolje pristajalo ovo:
Image
ili
Image
nego
Image

Nisam nesto odusevljen dizajnom u 159, ali mi je definitivno ljepsi nego opelov ili bmw e90. Ipak je 159 dizajn 2005te i jos jedna bitna stvar je tradicionalno centralni stub posvecen vozacu i potpuno je drugacije gledati unutrasnjost 159ke ocima vozaca i ocima svozaca, odnosno ostalih putnika. Ako gledam sa zadnje klupe, reci cu da mi se vise svidja bmw recimo e60, dok kao vozacu, ljepsa mi je 159...
A ako pricamo o novijim dizajnima unutrasnjosti ostalih proizvodjaca, tipa 2008me pa nadalje, definitivno nema nekog smisla praviti usporedbe (zbog ovoga sam stavio astru h). Centralna tabla insignie bi mozda bolje pristajla dizajnu 159ke zbog tog nekog futuristickog izgleda, ali je meni nekakva neprivlacna zbog 'tastature'.
Mada bi najbolje bilo da je recimo 159ka dobila redizajn tamo 2009 i izgledala nekako kao giulietta
Image
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#261 Re: Alfa Romeo

Post by Bobi »

Ja divote od teme :D, ne moram navracati sljedecih mjesec dana(dok ne istekne ban pojedincima :D).
goran16v

#262 Re: Alfa Romeo

Post by goran16v »

Romeo 80 wrote:
goran16v wrote:
Romeo 80 wrote:@goran 16v

Tako je, samo jedna mala ispravka. Auto sa prve slike je Alfa Romeo 6. Limuzina visoke klase prodata u jako malo primjeraka, a u dužinu je mjerila čak i nešto više milimetara od moderne 166-ce! :wink:
Tako je, izvinjavam se na nepreciznosti, prva jeste AR 6 a 90 je nasljedila. Koliko sam uspio upratiti u Sar je bila tek jedna 90-ka i to blindirana koju je zbog zakonske regulative morala imati nekadasnja zastitarska agencija Cipos i koja je zavrsila rastavljena negdje oko poljoprivrednog instituta na Ilidzi.
Ja sam nekada , prije nekih 10-ak godina često viđao jednu bijelu 90 na Koševu, a i jedan smeđi primjerak (nije korozija) :D na Skenderiji. No ne pamtim kad sam 90-ku zadnji put uživo vidio. Više ih koliko znam nema...
Ta sa Skenderije je bila mog prijatelja, posto je radio tamo, a izgledala je na oko k'o boca medjutim nazalost kad je izbacilo na povrsinu pola auta je vec bilo latentno pojedeno.
Pravi Valter

#263 Re: Alfa Romeo

Post by Pravi Valter »

@ goran 16v sta je sada sa njom? jeli u komadu? postoji li? imas li sada kakvih informacija vezanih za nju? hvala
goran16v

#264 Re: Alfa Romeo

Post by goran16v »

Pravi Valter wrote:@ goran 16v sta je sada sa njom? jeli u komadu? postoji li? imas li sada kakvih informacija vezanih za nju? hvala
Prijatelj prodao u nepoznato bas prije tih nekih 10-ak god.
Mala anegdota... Prijatelj trazio odmah poslije rata neki auto i pojavi se u oglasu "Prodajem Alfa Romeo god. pro, tel...", ulg. nije napisano koji model, aq vlasnik nije znao objasniti. Ocekujuci neku 33 (na sta je ciljao) ili nesto slicno drug i ja se spremimo i u Sokolovic Koloniju gdje je auto. Jedva nadjosmo ulicu negdje izbrdo u p'o Igmana. U avliji srebrena Alfeta, bez akumulatora. neregistrovana, grob grobova, vozaceva vrata ofarbana farbom za sulunare. Nema nikakve varijante da se auto upali, a vlasnik veze li veze ne bi li ga ud'o, auto pravo dobro vuce, zakacim prikolicu sa metar drva i izvuce ovdje (!), a inace je auto pravo dobar, prije mene ga vozio Esad Rahic Maradona!!!! Naknadno saznali da je izvjesni Maradona neki narodnjak - al' referenca za kvalitet auta! :-D
Dr. Octagon

#265 Re: Alfa Romeo

Post by Dr. Octagon »

Pitanje za sve,da li je neko zainteresovan za ugradnju projektorskih leća??
Konkretno radi se o MORIMOTO MINI H1 4.1 BIXENON PROJECTORS CLEAR LENS,ovo je sami vrh i najkvalitetnije leće su u pitanju na svijetu
http://www.ebay.co.uk/itm/MORIMOTO-MINI ... 957wt_1044

Ja sam odlučio da ih svakako kupim,ali bi bilo super kad bi još neko uzeo jer su troškovi dostave za 2 seta samo 20 i kusur dolara umjesto 40 i kusur po setu.Ovo se može ugraditi u bilo koje vozilo,a pored ovoga obični xenoni stvarno izgledaju smiješno......
Dr. Octagon

#266 Re: Alfa Romeo

Post by Dr. Octagon »

Imaju ovdje kineske sprdačine od leća po piku sa šatro angel eyes-om i to inače ne bih preporučio nikome,traže za njih 180 KM bez balasta!!!!....Cut off je jako loš,sijalice su nestandardne dok je Morimoto veoma jednostavan za ugradnju,ide bez ikakvih bušenja na H4,H7 i idu standardne sijalice.....I lako se mijenjaju........
basicm

#267 Re: Alfa Romeo

Post by basicm »

Vidio sam review za ovo na youtube, perfekcija. Zar ima mogucnosti da ovo dodje ovamo, kako sa carinom i tim stvarima?
Dr. Octagon

#268 Re: Alfa Romeo

Post by Dr. Octagon »

basicm wrote:Vidio sam review za ovo na youtube, perfekcija. Zar ima mogucnosti da ovo dodje ovamo, kako sa carinom i tim stvarima?
Može se desiti i da ne ocarine,ali ako bude carine ne bi trebala biti skupa.....Šalju ovamo bez problema......Jel se i ti slažeš da su perfektni??Vidio si recenzije,vrh vrhova......Kad pogledaš koliko traže za kineze,ovo je prepovoljno.Daju maksimalnu garanciju na mehanizam otvaranja dugog svjetla,plus svi dijelovi su mašinski obrađeni-nisu lijevani.....
ElRe

#269 Re: Alfa Romeo

Post by ElRe »

Ko sve proizvodi Giuliettu (Buba je dosla gratis :) )

Image
Image
Image
Dr. Octagon

#270 Re: Alfa Romeo

Post by Dr. Octagon »

Update vezan za Morimoto leće,već naručene i plaćene....Kada stignu,otvaramo farove i ubacujemo iste.............Napravićemo i fotografije before-after da se vidi razlika... :)
Image
Dr. Octagon

#271 Re: Alfa Romeo

Post by Dr. Octagon »

U ove Morimoto projektore idi H1 sijalice,ali imaju adaptere za H7,H4,dakle mogu se ugraditi na svako vozilo.Drugi kit ide za D2S sijalice.
Dr. Octagon

#272 Re: Alfa Romeo

Post by Dr. Octagon »

Evo kako to izgleda u faru:
Image

a kakav snop baca:
Image
basicm

#273 Alfa Romeo

Post by basicm »

Mene zanima ovaj snop, jel ovo odgovarajuci za Evropu, nije ona desna strana kao u standardnih svjetala.
Hajd jedva cekam da vidim kako stoji.
technoGeek

#274 Re: Alfa Romeo

Post by technoGeek »

A zašto ne bi bio, nismo u Engleskoj pa da dođe za njihovo tržište. Morimoto je jedna od boljih investicija što se tiče sigurnosti u noćnoj vožnji :thumbup:
Dr. Octagon

#275 Re: Alfa Romeo

Post by Dr. Octagon »

technoGeek wrote:A zašto ne bi bio, nismo u Engleskoj pa da dođe za njihovo tržište. Morimoto je jedna od boljih investicija što se tiče sigurnosti u noćnoj vožnji :thumbup:
:thumbup:

Btw jako su ekspeditivni,rok isporuke je 5 dana!!!!!Očekujem ih u ponedjeljak...Isti dan montaža i stavljamo slike.....
Post Reply