Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
LSD wrote:
Ja opet mislim da strijelac odlucujuceg gola u finalu EP-a ne može biti ubleha...ovo je previše bitan gol da bi imao etiketu ublehe...ne zaboravimo da je onj matori namćor Aragones imao muda da se "zahvali" igracima kalibra Raul ili Morientes upravo da bi forsirao Torresa, Villu i ostale.
isto mislim za Torresa, covjek je u debitanskoj sezoni za Liverpool dao preko 30 golova... skoro gledajuci utakmicu Newcastle-a komentator je hvalio Demba Baa i govorio da ima najbolji omjer golova u odnosu na odigrane utakmice u PL, a na toj listi je i dalje Torres na drugom-trecem mjestu (137/68), iako je za Chelsea dao samo 3 gola... njemu bi najbolje bilo kad bi otisao na posudbu u rodni Atletiko, da dodje sebi...
Piplica nije igrao na svjetskom prvenstvu u Čileu, bio je rezerva prvom golmanu.
A čovjek nije bio precijenjen - nikad ga mediji nisu uzdizali, nikad sebe nije uzdizao, šutio je i radio svoj posao za male pare i postao legenda Cottbusa gdje je i danas kao trener.
sto se ovih nasih jos aktivnih tice, definitivno said husejinovic, cudi me da ga niko nije spomenuo..
doduse sad kad rekoh aktivnih: gdje uopste igra ta igracina trenutno? najjace je bilo kad je ucjenjivao meni se cini sliskovica, tipa: ako me sad ne pozove, necu se nikad odazvati dok je on selektor. a ovamo ni u werderovoj drugoj nije mogao da se probije
Pa većina igrača za koje se najavljuje blistava karijera i koji se proglašavaju za naseljednike ovih ili onih, uglavnom podbace, tj. ne ostvare ono što se od njih očekuje... Neki i ne ispadnu tako loši, ali opet zbog prevelikih očekivanja ispadnu flopovi (kakva fensi riječ )
Last edited by cyprus on 02/03/2012 00:54, edited 1 time in total.
Piplica je legenda, imao sam priliku da razgovaram s par ljudi iz Cottbusa, to nije normalno koliko ga vole...
on je ono Kahnu odbranio penal i onda se uhvatio za medjunozje , iako su gubili 5-6:0... pa onda je odbranio penal i Merkelici staroj, na nekoj jubilarnoj utakmici... Tomo definitivno ne spada u ovo drustvo ublehasa...
Inače, Piplica je imo vrlo solidnu karijeru, tako da i pored nekih vrlo čudnih intervencija i primljenih golova (uostalom ko ih nema) nikako ne može na ovu temu... Koliko znate golmana sa ovih prostora koji su ostvarili bolju karijeru od njeg?
Ovo je istina. Imao sam nekih kontakata sa par simpatizera Cotbusa i stvarno je interesantno koliko dobro Piplica i dan danas kotira kod njih. Skoro da se moze reci da ima neki vid statusa zive legende.
U vecoj mjeri je to zbog njegovog temperamenta, neke pozitivne ludosti , al' se i ne moze reci da nije bio dobar golman..stvarno sasvim solidan golman.
Mr. Brightside wrote:bilo je nezgodno igrati u Juveu zadnjih godina, jednostavno se previse ocekivalo i igraci nikad nisu mogli ponuditi najbolje...tako je i Diego "pukao" od pritiska
Tako nesto,kad tim igra dobro onda dosta igraca bude precjenjeno,kad tim igra lose onda dosta igraca bude podcjenjeno(iako to nisu zasluzili).
I
Ne bih rekao da je Diego uopste pukao u Juveu. Cak stavise, ja mislim da je bio dosta dobar, ali je imao je imao nesrecu da igra u jednoj od najslabijih postava Juvea ikada sa losim trenerom i jos losijom formacijom. Igrali su tada 4-3-1-2 sa 3 centralna vezna iza njega a ispred Amauri i Iaquinta, niko se nije kretao tako da ni Diego nije mogao sam. Par utakmica kada se igralo 4-2-3-1 sa Camoranesijem desno i Giovincom lijevo je islo fenomenalno, dobili su Sampdoriu 5-1 a koja je tada bili u super formi, neporazena cini mi se i mislim da je tu sezonu Sampdoria bila cak cetvrta u ligi.
Dakle Diego uopste nije los igrac, samo su ocekivali od njega da sam nosi ekipu, a u onakvom Juveu to ni Zidane ne bi mogao.
Ovaj post je prepun fail-a Macca je bio genijalac, najbolji igrač finala LP 2000, riješio još hrpu velikih utakmica... RM svake godine dovodio po jednog galacticosa s namjerom da ga presele na klupu, a on uvijek nekako u prvih 11.
Scolari izbacio Engleze sa tri velika takmičenja zaredom... nije bio neka trenerska veličina, ali kod mene ima kredit zbog toga
Također, bilo je dosta igrača koji su igrali vrlo dobro na svjetskim prvenstvima, a onda se klubovi razletili za njima... kad tamo flop Najviše takvih su imali Japanci, Koreanci i Senegalci
Eborg wrote:Piplica nije igrao na svjetskom prvenstvu u Čileu, bio je rezerva prvom golmanu.
A čovjek nije bio precijenjen - nikad ga mediji nisu uzdizali, nikad sebe nije uzdizao, šutio je i radio svoj posao za male pare i postao legenda Cottbusa gdje je i danas kao trener.
iako nije bio minute na golu dobio je medalju a sad je skaut ne trener
horion_bosona wrote:Piplica je legenda, imao sam priliku da razgovaram s par ljudi iz Cottbusa, to nije normalno koliko ga vole...
on je ono Kahnu odbranio penal i onda se uhvatio za medjunozje , iako su gubili 5-6:0... pa onda je odbranio penal i Merkelici staroj, na nekoj jubilarnoj utakmici... Tomo definitivno ne spada u ovo drustvo ublehasa...
nije merkelici nego kolu kinkelu ovako nesto onaj koji je valjda bio prije merkelove
horion_bosona wrote:Piplica je legenda, imao sam priliku da razgovaram s par ljudi iz Cottbusa, to nije normalno koliko ga vole...
nije merkelici nego kolu kinkelu ovako nesto onaj koji je valjda bio prije merkelove
pogrijesio sam nije Mekelici nego Schroederu, a inace Merkelova je iz istocne Njemacke i navija za Cottbus...
Jedan ste od rijetkih fudbalera koji je ugostio prvu damu Njamačke, aktuelnu kancelarku Angelu Merkel.
- Tačnije, bio sam domaćin kancelaru Gerhardu Schroederu i Angeli Merkel. Kao tada najpopularnijem igraču Cottbusa, pripala mi je čast da predstavim klub kancelarki, koja je veliki navijač Cottbusa. Kancelar Schroeder je poželio da mi puca penal. Iako su mi svi govorili da pustim gol, ja sam mu odbranio . Sutradan su u klubu svi digli nos. Odljutili su se kada je stigao poziv Schroedera da ga posjetimo u Berlinu.
onda onaj postiga vassell babangida salenko (dobro ovaj salenko je bio najbolji stijelac svetksog prvensta pa prodat masno i nigdje ga)
bilo je jos ovih engleza anderton
baros onda onaj grk charisteas
pola ovih sto bljesnu na velikim turnirima su propali u klubovima
Ja opet mislim da strijelac odlucujuceg gola u finalu EP-a ne može biti ubleha...ovo je previše bitan gol da bi imao etiketu ublehe...ne zaboravimo da je onj matori namćor Aragones imao muda da se "zahvali" igracima kalibra Raul ili Morientes upravo da bi forsirao Torresa, Villu i ostale.
Pa sta cemo onda sa Ilhan manzisom koji je kao rezervista donio bronzu turskoj na SP 2002 U Japanu i Koreji
A Djalminha sjeca te li se ere Deportiva La Corune sa diegom tristanom , maurom silvom, roy maakay koji je kasnije presao u Bayern... Kakva steta , tad je barca bila karinaski klub sa overmarsom na celu
Mr. Brightside wrote:bilo je nezgodno igrati u Juveu zadnjih godina, jednostavno se previse ocekivalo i igraci nikad nisu mogli ponuditi najbolje...tako je i Diego "pukao" od pritiska
Tako nesto,kad tim igra dobro onda dosta igraca bude precjenjeno,kad tim igra lose onda dosta igraca bude podcjenjeno(iako to nisu zasluzili).
I
Ne bih rekao da je Diego uopste pukao u Juveu. Cak stavise, ja mislim da je bio dosta dobar, ali je imao je imao nesrecu da igra u jednoj od najslabijih postava Juvea ikada sa losim trenerom i jos losijom formacijom. Igrali su tada 4-3-1-2 sa 3 centralna vezna iza njega a ispred Amauri i Iaquinta, niko se nije kretao tako da ni Diego nije mogao sam. Par utakmica kada se igralo 4-2-3-1 sa Camoranesijem desno i Giovincom lijevo je islo fenomenalno, dobili su Sampdoriu 5-1 a koja je tada bili u super formi, neporazena cini mi se i mislim da je tu sezonu Sampdoria bila cak cetvrta u ligi.
Dakle Diego uopste nije los igrac, samo su ocekivali od njega da sam nosi ekipu, a u onakvom Juveu to ni Zidane ne bi mogao.
Eh kad se sjetim tog Juventusa,stvarno su bili losi,stvarno je bila patnja tad pratiti utakmice.Ne znas koji je igrac gori,cak su i neki veterani izgledali kao amateri .