Ni jedno ni drugo. Čini mi se grabovinabitanga_sa_otesa wrote:jelovina ili bukovina?channel10 wrote: Ja za takve stvari koristim komad drveta
Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
channel10
#251 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#252 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
uuu taj je zilav stap onda,gdje si zbavio?channel10 wrote: Ni jedno ni drugo. Čini mi se grabovina
-
channel10
#253 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
Dok sam vadio drva iz drvarnika, ugledao kolutasa koji se ubio za tog posla i usvojio ga do proljećabitanga_sa_otesa wrote:uuu taj je zilav stap onda,gdje si zbavio?channel10 wrote: Ni jedno ni drugo. Čini mi se grabovina
- amar1994
#254 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
[emoji38] [emoji38]
Sent from my C6603 using Tapatalk
-
Enticer
#255 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
Kazu sutra ce biti u plusu oko 5-6 pa ce se valjda lakse moci skinuti.Bakir1 wrote:Necenadji sebi spahtlu pa skini to
-
preludezalude
#256 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
Klijesta su nista posebno. Trazio dobra bakarna ali sam naisao, u prodavnici elektro opreme gdje sam kupio kablo, na neka pocincana ali mi se svidjelo sto se mogu dobro rasiriti usta klijesta i opruga ima je pravo jaka. Par 4,5 KMbasicm wrote:preludezalude wrote:
Kakva si klijesta kupio i gdje?
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
l33t
#257 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
vrijedi li vratit akumulator, hoce li bit onih velikih minusa? moze li progurati -12 -13 : ( dilemma
- commendatore
#258 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
jos fala bogu plastika bude ko ledenica kad smrzne.....vješalica wrote:ako ih uopšte i uspiješ povućicommendatore wrote:ako operete auto na ovom minusu nek vam je bog na pomoci.... kako fino zategne keder na keder ocekujte poderotine kad povucete vrata....
pod uslovom da ručka ne ostane u ruci
- amar1994
#259 Re: RE: Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
Bato , ima i u pennyjuamar1994 wrote:U konzumu - bivsi mercator , valjda ima sad poslije preuredjenja_BataZiv_0809 wrote:Djesi zbavioamar1994 wrote: meni ovo rijesi problem sa kederima![]()
-
Astrix
#260 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
ma jestivim uljem namazati i eto, kad su bili malo blaži minusi ja oprao auto i namazao, još mi stoji vani i nista nije zaljepilo...
-
preludezalude
#261 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
Bilo je i u Bingu i cijena je neka smijesna.
-
amel987
#262 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
Pozdrav!
Vozim Seat Ibizu 1.9 tdi 2003 god i imam jedan problem pa bih molio za pomoc i savjet..
Prije 7-8 dana krenem da malo ocistim i upalim auto i da vozim.. Ocistim i upalim sve ok... i radi on nekih 20tak min i odlucim da ga pomjerim na sunce malo da se dodatno grije... i ajd pomjerim ja radi vozilo sve ok.. i odlucim otici do stana po novcanik da napunim rezervoar.. i vracam se palim vozilo i odlucim krenuti i medjutim problem.. volan tezak malo je reci i jedva se vratim na pocetnu poziciju na parkingu. i ponovo da ga upalim nema sanse... Mrtav.. zovem bihamk klemaju radi sve ok.. i par dana vozim i odlucim saprati auto i po belaju vratim se na parking odmah nakon pranja i navece krenem da vozim i ponovo gubim volan tezak i auto se gasi.. ponovo klemaju i vozilo radi evo drugi dan i vozim.. ali pitanje sta raditi.. kakav savjet..
Izvinjavam se zbog opsirnog teksta ali nez nacin kako da vam objasnim detaljnije.
molim za savjet
Lp,
Vozim Seat Ibizu 1.9 tdi 2003 god i imam jedan problem pa bih molio za pomoc i savjet..
Prije 7-8 dana krenem da malo ocistim i upalim auto i da vozim.. Ocistim i upalim sve ok... i radi on nekih 20tak min i odlucim da ga pomjerim na sunce malo da se dodatno grije... i ajd pomjerim ja radi vozilo sve ok.. i odlucim otici do stana po novcanik da napunim rezervoar.. i vracam se palim vozilo i odlucim krenuti i medjutim problem.. volan tezak malo je reci i jedva se vratim na pocetnu poziciju na parkingu. i ponovo da ga upalim nema sanse... Mrtav.. zovem bihamk klemaju radi sve ok.. i par dana vozim i odlucim saprati auto i po belaju vratim se na parking odmah nakon pranja i navece krenem da vozim i ponovo gubim volan tezak i auto se gasi.. ponovo klemaju i vozilo radi evo drugi dan i vozim.. ali pitanje sta raditi.. kakav savjet..
Izvinjavam se zbog opsirnog teksta ali nez nacin kako da vam objasnim detaljnije.
molim za savjet
Lp,
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#263 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
Za pocetak odes majstoru.
-
nookey
#264 Re: RE: Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
[/quote]
Bato , ima i u pennyju
[/quote]
ne valja ovaj, kupite u Motorex-u 2-3 KM kao gusti gel Glicerin, mnogo je bolji, ovaj sa slike zaledi...
Bato , ima i u pennyju
ne valja ovaj, kupite u Motorex-u 2-3 KM kao gusti gel Glicerin, mnogo je bolji, ovaj sa slike zaledi...
- amar1994
#265 Re: RE: Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
meni nije zaledio do sadnookey wrote:
-
nookey
#266 Re: RE: Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
zavisi i od stanja kedera, kod mene su malo lošiji pa zato, a ovaj gusti nikad nije zaledioamar1994 wrote:meni nije zaledio do sadnookey wrote:
ne valja ovaj, kupite u Motorex-u 2-3 KM kao gusti gel Glicerin, mnogo je bolji, ovaj sa slike zaledi...![]()
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#267 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
To mi zvuči kao alternator, eventualno akumulator ??amel987 wrote:Pozdrav!
molim za savjet
Lp,
-
tempuser
#268 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
Kad je akumulator los u voznju gasi potrosace, pali se lampica ABS-a, servo itd
-
Edhemaga
#269 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
Moze biti alternator 
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#270 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
Ma njemu je akumulator dobartempuser wrote:Kad je akumulator los u voznju gasi potrosace, pali se lampica ABS-a, servo itd
Znaci zovi BIHAMK neka te slepaju majstoru da i akumulator ne unistis.
-
NediM17
#271 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
Jednom kad motor upali akumulator vise nema vise nikakvu funkciju, pod uslovom da je alternator ispravan naravno.tempuser wrote:Kad je akumulator los u voznju gasi potrosace, pali se lampica ABS-a, servo itd
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#272 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
http://auto-mane.com/uncategorized/abec ... lternator/
iako govori o alternatoru objašnjena je uloga akumulatora
odavno sam prestao čitati forumaše...ako što nije jasno ima web
iako govori o alternatoru objašnjena je uloga akumulatora
odavno sam prestao čitati forumaše...ako što nije jasno ima web
-
tempuser
#273 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
Nece biti...NediM17 wrote:Jednom kad motor upali akumulator vise nema vise nikakvu funkciju, pod uslovom da je alternator ispravan naravno.tempuser wrote:Kad je akumulator los u voznju gasi potrosace, pali se lampica ABS-a, servo itd
-
NediM17
#274 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
Naravno da hoce. Par puta mi se desilo da akumulator jednostavno skroz crkne bez upozorenja, nece ni centralnu bravu da otkljuca.
Fino me neko preklema, i mogu gdje hocu, do gasenja motora.
- corsa
#275 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
Jeste, ali ti ne rade potrosaci, kao na primjer svjetla i ostala elektronika.NediM17 wrote:Naravno da hoce. Par puta mi se desilo da akumulator jednostavno skroz crkne bez upozorenja, nece ni centralnu bravu da otkljuca.