Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...

Locked
JThomas

#251 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...

Post by JThomas »

kad se sve zbirno gleda, skandiranja, ikonografija, napadi, izbijeno oko vlastitom igraču, pa i ova fejsbuk stranica...dobija se nedvosmislena slika da je hardkor nacionalizam i šovinizam vladajući sistem vrijednosti u srbiji. možemo se mi lagati koliko hoćemo da se neko ne uvrijedi...ali tako stoje stvari.
LBVIEW

#252 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...

Post by LBVIEW »

vivaldi wrote:
plain vanilla wrote:bojim se da si ti pogresno shvatio

spominje se Angelina i silovanje, nema greske
Bojim se da ti gledas na navijace kao na pozorisnu publiku.
Ovdje se radi o morbidnom i bolesnom ruganju sistematskom zlocinu silovanja po kojem su sunarodnjaci ovih
imbecila, a 2000 onih koji "lajkuju" moraces priznati nije malo, postali "poznati" sirom svijeta a isti uvrsten u krivicno-pravnu praksu od strane Haskog Tribunala kao poseban ratni zlocin protiv zene. E sad, sto ti u ovome vidis samo navijacku obijest i nista drugo ne bi trebalo ni cuditi jer si vec odavno na ovom podforumu ponio "palicu" sampiona u relativiziranju svega i svacega. Kako bilo, svima ostalim (izuzev tvoje malenkosti) jasno je da je ovdje po srijedi psiholosko-patoloski poremecaj dobrog dijela stanovnistva Srbije i RS-a, koje se,ako otvoreno ne podrzava ispoljavanja "patriotizma" na ovakav nacin,bilo presutnom podrskom, bilo relativiziranjem ili minimiziranjem poput par sumskih bolida sto su se vec oglasili u vezi ovih facebook-cetnika,svrstalo se na stranu istih. Kao, uostalom i bezbroj puta do sada, kada su pripadnici srbijanske dijaspore u BiH uspjehe reprezentacije maticne drzave proslavljali umjetnickim performansom gdje se pjeva o klanju i silovanju, nosaju transparenti s identicnom porukom, napadaju povratnici, sve do cupanja nisana iz mezarluka u blizini Gospodske u Banja Luci, te nosanja istih kao trofeja uz gromoglasni aplauz i odobravanje posmatraca.

.
Sezam

#253 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...

Post by Sezam »

muha_sa wrote: ko se o mlijeko oprži i u jogurt uše :-) valjda smo lekciju naucili za sva vremena.
jednom sam bio levat i nikad više :-) bar priznam da sam bio ne levat vec levatina :-) moj brat još u februaru 92. nabavio pušku a ja citavu hampu na njega--koji ti je klinac :-) glumiš kauboja-ti bi malo ratovo :?
ostatak price se zna :( paljevina, pljacka, klanje i ubijanje .................genocid.
4 godine svakodnevnog granatiranja--4. godine ubijanja mojih sugradjana.
ko je sad pametan a ko levat :?
nema više toga--svaki potez kroz lupu i mikroskop po nekoliko puta. sve dok ne doživim iskreno kajanje s njihove strane i stid šta se radilo u njihovo ime.
tako je kako je---ja to nisam želio nit želim al me dosadašnje gorko iskustvo i toj lekciji naucilo.
Svaka ti cast. To je to.

Ja nikad, ali bas nikad dok sam ziv necu navijati ni za jednog sportistu ii tim koji predstavja Srbiju, jednostavno ponos mi ne da. Zbog prognane mi porodice, zbog patnji koje smo prosli, zbog zivota koji su nam cetnci sa sajkacama i njihove bolesne fasisticke ideje jednostavno nepovratno unistili.To je moje licno ubijedjenje, moj stav.

Mada da budemo iskreni, politika i sport su uvijek bii usko povezani, ne samo kod nas, nego i u vecini svijeta. Dobar primjer je sahovski mec iz 1972 Fiser - Spaski, koji je bukvalno bio vodjenje hladnog rata za sahovskom tablom. U americi se mec prenosio javno na trgovima i ljudi koji pojma nemaju o sahu su za veikim zarom pratili taj dvoboj, samo zato sto je Amer udario na Rusa. Kosarkaski mecevi Jugoslavije protiv CCCPa su uvijek imali mnogo vece znacenje od sportskog.

Hrvatska je uspjela izgraditi prilicno pozitivan imidz u Evropi i svijetu zbog 3. mjesta na svjetskom fudbalskom prvenstvu 1998, Ivanisevicevog osvajanja Wimbledona, uspjesima Janice i Ivice Kostelica...to sto su svi oni, sa izuzetkom Ivanisevica, otvoreno koketirali sa ustastvom nije toliko zanimalo ostatak svijeta do evropskog prvenstva u fudbalu 2008, kada su hrvatski navijaci presli granicu evropsko-kurvanjske tolerancije sa otvorenim izljevima ustastva na utakmicama Vatrenih, pa su novinari otkrili da je cak i neki ustaski koljac iz drugog svjestkog rata bio na tekmi u Klagenfurtu...tada je Hrvatima u Evropi opao rejting :mrgreen:

Da se samo na brzinu osvrnem na "uspjehe" Srbije u zadnjih par dana. Realno gledajuci, jedino je uspjeh Djokovica vrijedan paznje, a Djokovic teniser je za Srbiju izuzetak a ne pravilo, on je produkt odricanja njegovih roditelja i godina treniranja u Njemackoj...vaterpolo je na nivou onog bocanja na ledu, oba su olimpijski sportovi, ali ja ne vidim da se Kanadjani nesto qurce sto su nenadjebivi u bocanju na ledu...a sto se tice rukometa, Srbija vise nikad nece prismrditi ni polufinalu nekog rukometnog takmicenja, osim ako ga opet ne organizuju...dakle, svo ovo velikosrpsko orgijanje zadnjih par dana ima samo jednu svrhu - da pokaze ostalima u regionu da su Srbi nenadjebivi bre...

Zato jedina iskrena cestitka od mene ide Makedoncima za osvojeno 5. mjesto u rukometu. Pravi sportisti i patrioti. Svoje vole, ostale ne vrijedjaju.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#254 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...

Post by -LIBERO- »

JThomas wrote:kad se sve zbirno gleda, skandiranja, ikonografija, napadi, izbijeno oko vlastitom igraču, pa i ova fejsbuk stranica...dobija se nedvosmislena slika da je hardkor nacionalizam i šovinizam vladajući sistem vrijednosti u srbiji. možemo se mi lagati koliko hoćemo da se neko ne uvrijedi...ali tako stoje stvari.
E pa o tome se i radi.

To je na zalos mainstrim danasnje Srbije,i bas zbog toga vecini tamo nije jasno zbog cega nekome sve to para oko/uho/srce/memoriju/emociju.
Skijaš

#255 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...

Post by Skijaš »

vivaldi wrote:
Skijaš wrote:
vivaldi wrote:
Nemoj mi bogati tih jeftinih podvala. Ne treba meni Angelinin sud i tumacenje, bio sam ovde u ratu pa mi ne treba tumacenje sa druge strane atlantika.
Znači ti si s ove strane Atlantika vidio šta ? Da nije bilo silovanja o kojim je Jolie snimila film ili ?
Ma o cemu bolan ti??? Haskih presuda milion, jel tebi trebala angelina??
Dobro je, ipak si konačno shvatio šta ti se pokušava reći, odnosno da se ne radi samo o navijačima. Da to poricanje zločina nije samo glupiranje balavurdije.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#256 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...

Post by plain vanilla »

vivaldi wrote:
plain vanilla wrote:ali izjava RSS je strashna
aposlutno, upravo to napisah. zvanicno je zvanicno.institucija je institucija. to se ne moze pripisati obicnim navijacima.
pa i da su "obicni" navijaci ruzno je..ovako je samo ruznije i tezhe
detroit-mercy

#257 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...

Post by detroit-mercy »

JThomas wrote:kad se sve zbirno gleda, skandiranja, ikonografija, napadi, izbijeno oko vlastitom igraču, pa i ova fejsbuk stranica...dobija se nedvosmislena slika da je hardkor nacionalizam i šovinizam vladajući sistem vrijednosti u srbiji. možemo se mi lagati koliko hoćemo da se neko ne uvrijedi...ali tako stoje stvari.
Dobro jutro Kolumbo :mrgreen: samo sto je problem kada nazoves stvari pravim imenom odmah si nacionalista :skoljka: .
dalmatinka

#258 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...

Post by dalmatinka »

Sezam
Zato jedina iskrena cestitka od mene ide Makedoncima za osvojeno 5. mjesto u rukometu. Pravi sportisti i patrioti. Svoje vole, ostale ne vrijedjaju
Vjerovao ili ne ni oni nisu imuni od "balkanskog sindroma" - provjereno, igrali smo s njima kvalifikacije prije par godina, stadion je ključao ( u Skopju). Tražio ti iznimke neće ti proći, svi smo mi stoka, da mi oproste životinje. :D
JThomas

#259 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...

Post by JThomas »

detroit-mercy wrote:
Dobro jutro Kolumbo :mrgreen: samo sto je problem kada nazoves stvari pravim imenom odmah si nacionalista :skoljka: .
pa vidiš da ima i drukčijih mišljenja. da je sve to folklor, narodna tradicija (doduše... :oops: ), da su to pojedinci, dječurlija, huligani...
arzuhal

#260 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...

Post by arzuhal »

dalmatinka wrote:
Sezam
Zato jedina iskrena cestitka od mene ide Makedoncima za osvojeno 5. mjesto u rukometu. Pravi sportisti i patrioti. Svoje vole, ostale ne vrijedjaju
Vjerovao ili ne ni oni nisu imuni od "balkanskog sindroma" - provjereno, igrali smo s njima kvalifikacije prije par godina, stadion je ključao ( u Skopju). Tražio ti iznimke neće ti proći, svi smo mi stoka, da mi oproste životinje. :D
Šta su vikali? Da im je ajvar najbolji? Pa kad jest...
valterbranisarajevo

#261 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...

Post by valterbranisarajevo »

Image

I ovdje šajkača, previše "slučajnosti" zar ne.... :D

Cilj ove ujdurme je da se na javnu scenu i zvanično vrate simboli ove poražene ideologije koji bi trebao biti završena rehabilitacijom ovog zločinca. Koje mjesto je najidealnije za promociju – pa naravno sportski tereni..Zato ova balavurdija kliče sa tribina „čiči Draži“. Po čemu je taj zlikovac važniji od recimo Koče Popovića, Beograđanina, Srbina, studenta sa Sorbone, najboljeg diplomate koga su ovi prostori dali. i on je bio general pa ga nešto ne spominju na tribinama. Ah da, nosio je „pogrešnu“ kapu....

Ovaj apsurd je najbolje opisao Predsjednik SUBNOR-a Srbije:“ kao što je Kaligula proglasio svog konja senatorom, tako će i ovi proglasiti „Dražu“ antifašistom. Kao da je mene pitao..... :thumbup:
dalmatinka

#262 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...

Post by dalmatinka »

arzuhal wrote:
dalmatinka wrote:
Sezam
Šta su vikali? Da im je ajvar najbolji? Pa kad jest...
Isto ono što vi vičete kad igramo međusobno "prijateljske" utakmice. :D
arzuhal

#263 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...

Post by arzuhal »

Image
JThomas

#264 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...

Post by JThomas »

ko ima uši neka čuje, nije ni njihovo baš za ramazana...
slobodni armirach

#265 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...

Post by slobodni armirach »

dalmatinka wrote: Isto ono što vi vičete kad igramo međusobno "prijateljske" utakmice. :D
koji to MI gospodjo?
Sezam

#266 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...

Post by Sezam »

Dobro, nisam bas intenzivno pratio makedonce zadnjih 20 godina, znam samo da su na ovom evropskom prvenstvu bili fer i korektni.
Bosnolog

#267 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...

Post by Bosnolog »

Sezam

#268 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...

Post by Sezam »

kakavdanakneiskustvu wrote:
slobodni armirach wrote:
dalmatinka wrote: Isto ono što vi vičete kad igramo međusobno "prijateljske" utakmice. :D
koji to MI gospodjo?

bosanci i hercegovci prepostavljam,gospođa je iz hrvatske koliko znam
A mozda se radi o gospodjici? :mrgreen:
dalmatinka

#269 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...

Post by dalmatinka »

slobodni armirach wrote:
koji to MI gospodjo?
Pa koliko se sjećam ( ispravite me ako griješim) nismo bili u prilici igrati kvalifikacijsku utakmicu, ali otprilike svake dvije godine odigramo neku "prijateljsku". Pa sad ako ti nije jasno od kuda je Dalmatinka i na čijem je forumu, ne mogu ti pomoći. Pogledaj u zemljopisnu kartu. 8)
slobodni armirach

#270 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...

kakavdanakneiskustvu wrote:
slobodni armirach wrote:
koji to MI gospodjo?
bosanci i hercegovci prepostavljam,gospođa je iz hrvatske koliko znam
nisam tebe pitao :D

pusti nek žena odgovori, nemoj je zbunjivat :lol: :lol:
arzuhal

#271 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...

Post by arzuhal »

Sezam wrote:
A mozda se radi o gospodjici? :mrgreen:
Onda sam ja vik'o, priznajem.
soson_nosos

#272 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...

Post by soson_nosos »

Image
Last edited by soson_nosos on 30/01/2012 22:53, edited 1 time in total.
detroit-mercy

#273 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...

Post by detroit-mercy »

JThomas wrote:
detroit-mercy wrote:
pa vidiš da ima i drukčijih mišljenja. da je sve to folklor, narodna tradicija (doduše... :oops: ), da su to pojedinci, dječurlija, huligani...
Ko jos u to vjeruje ima problem sa samim sobom.
A sta mainstream razmislja, pa jaro moj dovoljno je malo napraviti se lud i pogresno se predstaviti i poceti pricu o herojima ali onako izdaleka :mrgreen: . Da vidis kad se otvore, pa znas sve je pocelo 1389e, pa ustase pa ovo pa ono, pa treba razumjeti, pa nije sve bas tako. Od 100tine max ce ti 3-4 dati decidan odgovor da su to govna kojih se treba stidjeti. Najgore mi je kada se raja pocne ovako ibretit, ma odkud, nemoguce, ma to su djecurija, huligani :mrgreen: .
slobodni armirach

#274 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...

dalmatinka wrote:
slobodni armirach wrote:
koji to MI gospodjo?
Pa koliko se sjećam ( ispravite me ako griješim) nismo bili u prilici igrati kvalifikacijsku utakmicu, ali otprilike svake dvije godine odigramo neku "prijateljsku". Pa sad ako ti nije jasno od kuda je Dalmatinka i na čijem je forumu, ne mogu ti pomoći. Pogledaj u zemljopisnu kartu. 8)
nismo nikad igrali protiv Dalmacije :lol: :lol:
i ko ste to VI

ostala si duzan odgovor,

Ko protiv koga je igrao?
detroit-mercy

#275 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...

Post by detroit-mercy »

dalmatinka wrote:
slobodni armirach wrote:
koji to MI gospodjo?
Ma on ti je baustelac, zna samo gdje je Njemacka :mrgreen: a i slabo se razumije u zemljovide :skoljka: .
Locked