sasa_t wrote:Sto bi se reklo radio covjek kao pola onog sto je radio Robin Hud. Robin Hud je krao od bogatih i dijelio siromasnim. Ovaj je samo krao bogatima.
e vala je mogo makar 5% bitnut Robin Ud pa poslat i nama Buraniji
Moderator: Benq
sasa_t wrote:Sto bi se reklo radio covjek kao pola onog sto je radio Robin Hud. Robin Hud je krao od bogatih i dijelio siromasnim. Ovaj je samo krao bogatima.
Ne vjerujem da je ovo tačno, jer su sve ove kompanije osim Sonyja protiv SOPA zakona. A ako je ipak tačno, to je još jedan dokaz retardacije te dječurlije iz Anonimnih koji prave više štete nego koristi.Rob_Atl wrote:http://www.youtube.com/watch?v=5LlaF2Ao ... r_embedded#!
Nova prijetnja Anonimnih, u roku od 72 sata ako ne vrate megaupload, ruse FACEBOOK,YOUTUBE,TWITTER, PLAYSTATION SERVER,MICROSOFT SERVER itd...
naglasili su da su da ce raditi DDOS napade zbog prijetnje, ne zbog rusenja, jel fkt mislis da 10 000 hakera ne moze naci nacin da srusi neku stranicu? ne prave zastite tih stranica bogovi s olimpa nego "hacker s ove strane zakona"Ellinor wrote:Ma dajte, smiješna je ova priča da će srušiti facebook ddos-anjem.
Pa facebook sam po sebi ima kapacitet da svake minute obrađuje milione zahtijeva. Prevelik je da bi ga zagušili, nema teoretske šanse.
A i ovo ddosanje je glupo samo po sebi. Šta misliš postići ako oboriš stranicu na pola sata-sat![]()
Smiješno kad vidim one izjave "Oni su ugasili megaupload, pa smo mi ugasili department of justice". Jest, jest, samo što je megaupload zbrisan k'o da nikad nije ni postojao, a deparment of justice je bio offline sat vremena ili ni toliko
Ma jok ba, ovdje su svi pametni i sve znaju. Čudi me da Amerikanci nisu s ovog foruma pokupili intelektualce da im pišu zakone. :Scigara wrote:naglasili su da su da ce raditi DDOS napade zbog prijetnje, ne zbog rusenja, jel fkt mislis da 10 000 hakera ne moze naci nacin da srusi neku stranicu? ne prave zastite tih stranica bogovi s olimpa nego "hacker s ove strane zakona"Ellinor wrote:Ma dajte, smiješna je ova priča da će srušiti facebook ddos-anjem.
Pa facebook sam po sebi ima kapacitet da svake minute obrađuje milione zahtijeva. Prevelik je da bi ga zagušili, nema teoretske šanse.
A i ovo ddosanje je glupo samo po sebi. Šta misliš postići ako oboriš stranicu na pola sata-sat![]()
Smiješno kad vidim one izjave "Oni su ugasili megaupload, pa smo mi ugasili department of justice". Jest, jest, samo što je megaupload zbrisan k'o da nikad nije ni postojao, a deparment of justice je bio offline sat vremena ili ni toliko

Hackeri?cigara wrote:naglasili su da su da ce raditi DDOS napade zbog prijetnje, ne zbog rusenja, jel fkt mislis da 10 000 hakera ne moze naci nacin da srusi neku stranicu? ne prave zastite tih stranica bogovi s olimpa nego "hacker s ove strane zakona"Ellinor wrote:Ma dajte, smiješna je ova priča da će srušiti facebook ddos-anjem.
UnscarD wrote:PIPA/SOPA ...cao i vidimo se u drugoj rundi...
http://www.publicknowledge.org/blog/pip ... 0%93-what-
According to the federal indictment, the data center that housed Megaupload’s servers had more than 1,000 different computers and contained more than 25 petabytes (25 million gigabytes) of data storage. That’s a lot of data.
Te glavesine su ulozile enormne kolicine novca i znanja u cijelu ovu pricu koja nam je omogucila da gledamo, slusamo i citamo nova svjetska ostvarenja, da dijelimo i pohranjujemo slike, dokumente i sl...Halcyon wrote:And now he's arrested. How fuckin' cool is that?Što se mene tiče nek klepaju ove glavešine što zgrću lovu na piratskom materijalu, samo nek ne diraju obične usere.
![]()
the data center that housed Megaupload’s servers had more than 1,000 different computers and contained more than 25 petabytes (25 million gigabytes) of data storage.
Ovaj video je toliko fejk da je to za nepovjerovatiRob_Atl wrote:http://www.youtube.com/watch?v=5LlaF2Ao ... r_embedded#!
Nova prijetnja Anonimnih, u roku od 72 sata ako ne vrate megaupload, ruse FACEBOOK,YOUTUBE,TWITTER, PLAYSTATION SERVER,MICROSOFT SERVER itd...
Mislim da nisu najavili ni prvi put ni sad fejk !EdoI wrote:Koja prijetnja, sad će vlada vratiti Megaupload u strahu od rušenja Facebooka, možeš misliti...Pa oni su već najavljivali rušenje Facebooka prije svega ovog sa SOPA-om, pa ne bi ništa od toga. Neće ni sad.
Nisu bili najavili ni prvi put. I to je bio fake, neko se zahebavao. Ali su mediji bili prenijeli kao da je istina.EdoI wrote:Prvi put jeste bilo najavljeno, sigurno. Čini mi se možda i novembar da je bio.
Mislim da je ovaj debeli sam kriv što se našao u ovoj situaciji. Da se nije ovako kretenski eksponirao u stilu možete me povući za neku stvar i da je skidao određene sadržaje na zahtjev kompanija kao što to radi Rapidshare, mislim da se čitava ova hajka sa megauploadom ne bi ni desila. Nego udarila lova u glavu, pa kontali da im ne može niko ništa. To pokazuju i ovi clipovi gdje voze 300 na sat, qurce se autima po golf terenu i sl. Klasični debeli kretenHaHaHa2 wrote: