Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#251 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by pici »

sasa_t wrote:Sto bi se reklo radio covjek kao pola onog sto je radio Robin Hud. Robin Hud je krao od bogatih i dijelio siromasnim. Ovaj je samo krao bogatima.

e vala je mogo makar 5% bitnut Robin Ud pa poslat i nama Buraniji :mrgreen:
TRANCE

#252 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by TRANCE »

Rob_Atl wrote:http://www.youtube.com/watch?v=5LlaF2Ao ... r_embedded#!

Nova prijetnja Anonimnih, u roku od 72 sata ako ne vrate megaupload, ruse FACEBOOK,YOUTUBE,TWITTER, PLAYSTATION SERVER,MICROSOFT SERVER itd...
Ne vjerujem da je ovo tačno, jer su sve ove kompanije osim Sonyja protiv SOPA zakona. A ako je ipak tačno, to je još jedan dokaz retardacije te dječurlije iz Anonimnih koji prave više štete nego koristi.
A i ne kontam te Amere koji skidaju filmove, jer imaju servise poput Netflixa gdje za 10-15 dolara mjesečno imaju neograničen pristup online videoteci sa hiljadama filmova. Tih 10-15 dolara je za njihov standard kao naše 3-4 marke mjesečno.
Last edited by TRANCE on 21/01/2012 00:24, edited 2 times in total.
cigara

#253 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by cigara »

Ellinor wrote:Ma dajte, smiješna je ova priča da će srušiti facebook ddos-anjem.

Pa facebook sam po sebi ima kapacitet da svake minute obrađuje milione zahtijeva. Prevelik je da bi ga zagušili, nema teoretske šanse.

A i ovo ddosanje je glupo samo po sebi. Šta misliš postići ako oboriš stranicu na pola sata-sat :-)

Smiješno kad vidim one izjave "Oni su ugasili megaupload, pa smo mi ugasili department of justice". Jest, jest, samo što je megaupload zbrisan k'o da nikad nije ni postojao, a deparment of justice je bio offline sat vremena ili ni toliko :D
naglasili su da su da ce raditi DDOS napade zbog prijetnje, ne zbog rusenja, jel fkt mislis da 10 000 hakera ne moze naci nacin da srusi neku stranicu? ne prave zastite tih stranica bogovi s olimpa nego "hacker s ove strane zakona"
Halcyon

#254 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by Halcyon »

cigara wrote:
Ellinor wrote:Ma dajte, smiješna je ova priča da će srušiti facebook ddos-anjem.

Pa facebook sam po sebi ima kapacitet da svake minute obrađuje milione zahtijeva. Prevelik je da bi ga zagušili, nema teoretske šanse.

A i ovo ddosanje je glupo samo po sebi. Šta misliš postići ako oboriš stranicu na pola sata-sat :-)

Smiješno kad vidim one izjave "Oni su ugasili megaupload, pa smo mi ugasili department of justice". Jest, jest, samo što je megaupload zbrisan k'o da nikad nije ni postojao, a deparment of justice je bio offline sat vremena ili ni toliko :D
naglasili su da su da ce raditi DDOS napade zbog prijetnje, ne zbog rusenja, jel fkt mislis da 10 000 hakera ne moze naci nacin da srusi neku stranicu? ne prave zastite tih stranica bogovi s olimpa nego "hacker s ove strane zakona"
Ma jok ba, ovdje su svi pametni i sve znaju. Čudi me da Amerikanci nisu s ovog foruma pokupili intelektualce da im pišu zakone. :S
ala7

#255 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by ala7 »

Koja ironija, prije na par sati nego je ugasen megaupload, upload-ovao neke stvari za fakultet i uradio scrsht upload brzine.. Stvarno dobra stvarcica je bio onaj megaupload, max. download i max. upload brzina.. Steta :roll:

Image
ExNihilo

#256 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by ExNihilo »

cigara wrote:

Hackeri? :lol:

Druže, to su no-lajferi s 4chana koji koriste idiot-alate. Jedan od alata je spomenut i na ovoj temi, pa prelistaj malo...

Evo, ako na 5 minuta zaguše facebook ja svečano objavljujem da ću se uslikat go i postavit na ovu temu :lol:
alica.k

#257 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by alica.k »

UnscarD wrote:PIPA/SOPA ...cao i vidimo se u drugoj rundi...

http://www.publicknowledge.org/blog/pip ... 0%93-what-

a ko ce ovome stati u kraj?
AdNaN88

#258 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by AdNaN88 »

SOPA i PIPA – saopštenje za javnost od The Pirate Bay!

Pre otprilike jednog veka, Tomas Edison je dobio patent za uređaj koji je “činio za oko što fonograf čini za uho”. Nazvao ga je kinetoskopom. Bio je ne samo prvi covek koji je snimio video, vec je takođe bio i prva osoba koja je posedovala autorska prava na film.

Zbog Edisonovih patenata na pokretne slike, bilo je gotovo finansijski nemoguće snimati filmove na američkoj istočnoj obali. Filmski studiji su se stoga preselili u Kaliforniju i osnovali ono što danas zovemo Holivud. Razlog je bio najviše to što tamo nije važio patent. Takođe nije bilo ni kopirajta, da tako kažemo, tako da su studiji mogli kopirati stare priče praveći filmove od njih – kao npr. “Fantazija”, jedan od Diznijevih najvećih hitova ikada.

Dakle, cela osnova ove industrije, koja danas vrišti o gubitku kontrole nad nematerijalnim pravima, je takva da su oni zaobišli ta nematerijalna prava. Oni su kopirali (ili da to kažemo njihovim rečima: “ukrali”) kreativna dela drugih ljudi, a da ih nisu plaćali. Uradili su to da bi ostvarili ogroman profit. Danas su svi oni uspešni i većina studija su na spisku 500 najbogatijih kompanija magazina “Fortune”. Čestitamo – sve je to zahvaljujući mogućnosti ponovnog korišćenja dela drugih ljudi. A danas oni drže autorska prava na ono što drugi kreiraju. Ako želite da nešto izdate, morate da poštujete njihova pravila. Pravila koja su oni kreirali nakon što su zaobišli pravila drugih.

Razlog zašto se oni stalno žale na “pirate” danas su jednostavna. Mi smo uradili ono što su oni uradili. Mi smo zaobišli pravila koja su oni napravili i stvorili naša. Mi smo slomili njihov monopol tako što smo dali ljudima nešto daleko efikasnije. Mi dozvoljavamo ljudima da imaju direktnu komunikaciju između sebe, zaobilazeći posrednika – profitera, koji u nekim slučajevima uzimaju 107% profita (da, jer oni Vas plaćaju da radite za njih).

Sve je to zasnovano na činjenici da smo mi konkurencija.
Mi smo dokazali da njihovo postojanje u ovom trenutnom obliku više nije potrebno. Mi smo jednostavno bolji od njih.

I najsmešniji deo priče je to što su naša pravila veoma slična idejama na kojima su zasnovane Sjedinjene Američke Države. Mi se borimo za slobodu govora. Mi vidimo sve ljude kao jednake. Mi verujemo da javnost, a ne elita, treba da vodi naciju. Mi verujemo da zakoni treba da budu kreirani tako da koriste javnosti, a ne bogatim korporacijama.

“Pirate Bay” je zaista internacionalna zajednica. Tim je raširen po celoj planeti – ali smo ostali van SAD. Mi imamo Švedske korene korene i jedan prijatelj šveđanin kaže:

- Reč SOPA znači “smeće” na švedskom. Reč PIPA znači “cev” na švedskom. Ovo naravno nije slučajnost. Oni žele da od interneta naprave jednosmernu cev, sa njima na vrhu koji bacaju smeće niz cev dole ka nama, poslušnim potrošačima. Mišljenje javnosti o ovoj stvari je jasna. Pitajte bilo koga na ulici i saznaćete da niko ne želi da bude hranjen smećem. Zašto vlada Sjedinjenih Država želi da svoj narod hrani smećem je izvan mogućnosti naše mašte, ali se nadamo da ćete ih zaustaviti, pre nego što se svi podavimo.

SOPA ne može da učini ništa da zaustavi “Pirate Bay”. U najgorem slučaju ćemo promeniti top-level domen iz .org u neko od stotina drugih imena koje trenutno takođe koristimo. U zemljama u kojima je “Pirate Bay” blokiran, npr. Kini i Saudijskoj Arabiji, blokirali su stotine naših domena. I da li to funkcioniše ? Pa, ne baš.

Da bi rešili “problem piraterije” morali bi ići do izvora problema. Industrija zabave tvrdi da oni kreiraju “kulturu”, ali ono što oni zapravo rade su stvari poput prodaje plišanih igračaka sa naduvanom cenom i primoravanje jedanaestogodišnjih devojčica da postanu anoreksične. Bilo zbog toga što rade u fabrikama koje prave te igračke za gotovo nikakvu platu ili zbog gledanja filmova i TV emisija koje ih ubedjuju da su debele.

U video igri “Civilizacija”, velikog Sida Mejera, možete da gradite svetska čuda. Jedno od najmoćnijih je Holivud. Sa njim možete da upravljate svom kulturom i medijima u svetu. Rupert Mardok je bio zadovoljan “MySpace”-om i nije imao problema sa njihovom sopstvenom piraterijom dok nije zakazala. Sada se žali kako je “Google” najveći izvor piraterije na svetu – zato što je ljubomoran. On želi da zadrži svoju kontrolu uma nad ljudima i jasno je sasvim da ćete dobiti iskreniji pogled na stvari na Vikipediji i Guglu nego na “Fox News”.

Neke činjenice kao što su godine i datumi su verovatno netačne u ovom saopštenju. Razlog je taj što ne možemo da pristupimo informacijama pošto je “Wikipedia” isključena zbog pritiska naše konkurencije u propadanju. Žao nam je zbog toga.

PIRATE BAY, (K)2012
ExNihilo

#259 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by ExNihilo »

According to the federal indictment, the data center that housed Megaupload’s servers had more than 1,000 different computers and contained more than 25 petabytes (25 million gigabytes) of data storage. That’s a lot of data.
:D
Quaresma

#260 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by Quaresma »

Johnny_x

#261 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by Johnny_x »

Image
Johnny_x

#262 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by Johnny_x »

Image
Johnny_x

#263 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by Johnny_x »

Image
HaHaHa2

#264 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by HaHaHa2 »

Halcyon

#265 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by Halcyon »

And now he's arrested. How fuckin' cool is that? :lol: Što se mene tiče nek klepaju ove glavešine što zgrću lovu na piratskom materijalu, samo nek ne diraju obične usere. :D :D
itekako

#266 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by itekako »

Halcyon wrote:And now he's arrested. How fuckin' cool is that? :lol: Što se mene tiče nek klepaju ove glavešine što zgrću lovu na piratskom materijalu, samo nek ne diraju obične usere. :D :D
Te glavesine su ulozile enormne kolicine novca i znanja u cijelu ovu pricu koja nam je omogucila da gledamo, slusamo i citamo nova svjetska ostvarenja, da dijelimo i pohranjujemo slike, dokumente i sl...
Srecom nemamo svi tvoj stav pa je vjerovatnoca da cemo to raditi i ubuduce vrlo velika!
the data center that housed Megaupload’s servers had more than 1,000 different computers and contained more than 25 petabytes (25 million gigabytes) of data storage.
nihil_

#267 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by nihil_ »

Rob_Atl wrote:http://www.youtube.com/watch?v=5LlaF2Ao ... r_embedded#!

Nova prijetnja Anonimnih, u roku od 72 sata ako ne vrate megaupload, ruse FACEBOOK,YOUTUBE,TWITTER, PLAYSTATION SERVER,MICROSOFT SERVER itd...
Ovaj video je toliko fejk da je to za nepovjerovati :D

Plus i nije na njihovom kanalu. Tako da nista od ove "operacije"
Ajatolah_

#268 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by Ajatolah_ »

Koja prijetnja, sad će vlada vratiti Megaupload u strahu od rušenja Facebooka, možeš misliti... :D Pa oni su već najavljivali rušenje Facebooka prije svega ovog sa SOPA-om, pa ne bi ništa od toga. Neće ni sad.
Pokerboy11

#269 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by Pokerboy11 »

EdoI wrote:Koja prijetnja, sad će vlada vratiti Megaupload u strahu od rušenja Facebooka, možeš misliti... :D Pa oni su već najavljivali rušenje Facebooka prije svega ovog sa SOPA-om, pa ne bi ništa od toga. Neće ni sad.
Mislim da nisu najavili ni prvi put ni sad fejk !
Ajatolah_

#270 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by Ajatolah_ »

Prvi put jeste bilo najavljeno, sigurno. Čini mi se možda i novembar da je bio.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#271 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by gentoo »

Volio bi vidjeti da sruse clustere od nekoliko hiljada servera.. :-). Levati sruse fbi.gov i kao to je nesto.. Sto ne napadaju facebook,amazon, google..
Ajatolah_

#272 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by Ajatolah_ »

Ma nema od toga ništa. Tim prije što su opet bili glupi i najavili, pa ako su i imali neku šansu, ovi iz Facebooka imaju vremena da i to svedu na minimum. :D
U pravu si da je stranica FBI-a ništa, jer DDoS napade mogu izvesti i djeca, realno. Facebook ne možeš rušiti DDoS-om jer su oni spremni na ogroman broj korisnika.
ExNihilo

#273 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by ExNihilo »

EdoI wrote:Prvi put jeste bilo najavljeno, sigurno. Čini mi se možda i novembar da je bio.
Nisu bili najavili ni prvi put. I to je bio fake, neko se zahebavao. Ali su mediji bili prenijeli kao da je istina.
TRANCE

#274 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by TRANCE »

HaHaHa2 wrote:
Mislim da je ovaj debeli sam kriv što se našao u ovoj situaciji. Da se nije ovako kretenski eksponirao u stilu možete me povući za neku stvar i da je skidao određene sadržaje na zahtjev kompanija kao što to radi Rapidshare, mislim da se čitava ova hajka sa megauploadom ne bi ni desila. Nego udarila lova u glavu, pa kontali da im ne može niko ništa. To pokazuju i ovi clipovi gdje voze 300 na sat, qurce se autima po golf terenu i sl. Klasični debeli kreten
ExNihilo

#275 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by ExNihilo »

Nije mi jasno što je naglasak na tome "debeli", kao da je ta njegova karakteristika presudna u ovom megalomanskom ponašanju :lol:
Locked