ipad je sigurno najpotpuniji uredjaj, ali definitivno su pretjerali sa cijenom...tako da ja preporucujem nexus 7, apsolutno sve mozes isto radit, i u istoj kvaliteti, za vise nego duplo manje pare...ja sam ga uzeo, i vise nego zadovoljan...nisam se pokajao nimalo...ako ti je malo 7 inci, ima ovaj nexus 10, vjerujem da ce i on bit jeftiniji od ipada...ja_cura_ wrote:sta je sad najbolje uzeti, ne gledajuci na cijenu? cisto informativno, da znam za sta da stedim novac
Tableti (notebooks) - All About
Moderator: Benq
- vukojebina
#251 Re: Tableti (notebooks) - All About
-
statebriga123
#252 Re: Tableti (notebooks) - All About
EE moze li se na iPad2 instalirat flash adobe player ??vukojebina wrote:ipad je sigurno najpotpuniji uredjaj, ali definitivno su pretjerali sa cijenom...tako da ja preporucujem nexus 7, apsolutno sve mozes isto radit, i u istoj kvaliteti, za vise nego duplo manje pare...ja sam ga uzeo, i vise nego zadovoljan...nisam se pokajao nimalo...ako ti je malo 7 inci, ima ovaj nexus 10, vjerujem da ce i on bit jeftiniji od ipada...ja_cura_ wrote:sta je sad najbolje uzeti, ne gledajuci na cijenu? cisto informativno, da znam za sta da stedim novac
- vukojebina
#253 Re: Tableti (notebooks) - All About
ne znam to Bogami..valjda se neko javi ko ima ipad2....
-
statebriga123
#254 Re: Tableti (notebooks) - All About
uredu, hvalavukojebina wrote:ne znam to Bogami..valjda se neko javi ko ima ipad2....
- vukojebina
-
statebriga123
#256 Re: Tableti (notebooks) - All About
HVALAvukojebina wrote:http://www.gsmarena.com/asus_google_nexus_7-4850.php
za klipove u yotube ukucas nexus7...
-
jahh
#257 Re: Tableti (notebooks) - All About
Zasto trica pored cetvorke?statebriga123 wrote:ipad3 je najbolji al nema se para za sve pa se uzima dvojkaja_cura_ wrote:sta je sad najbolje uzeti, ne gledajuci na cijenu? cisto informativno, da znam za sta da stedim novac
- ja_cura_
#258 Re: Tableti (notebooks) - All About
ipad4 ili 3 su dosta skuplji od samsung galaxy tab 2. Mene sad samo interesuje razlika izmedju ovog galaxy tab 2 i note. obadva su po 10 inchi. razlika je u cijeni.
-
Chuckie
-
The BEN10
#260 Re: Tableti (notebooks) - All About
Zna li ko šta je sa tabletima marke Archos ?
http://blog.gsmarena.com/10-inch-tablet ... d-2-table/
Imam jedan od 10" u ponudi...
http://blog.gsmarena.com/10-inch-tablet ... d-2-table/
Imam jedan od 10" u ponudi...
-
motorola01
#261 Re: Tableti (notebooks) - All About
Evo ja se mislim da narucim jedan od ova dva:_Reds_ wrote:Moze li mi ko preporuciti tablet do 500 KM. Moze i kineski ako je kvalitetan. Moram imati bar gigu rama, i neki malo bolji procesor, memorija za pohranu mi niie toliko vazna.
Moze i preporuka neki sa neta za natruciti, ali onda racunajte da ce carina i porez uklopi u tih 500 km.
http://www.klix.com/icoo-d70pro-7-d ... 66540.html
http://www.klix.com/ainol-7-ips-scr ... 70372.html
Sta mislite valjaju li ?
- ja_cura_
#262 Re: Tableti (notebooks) - All About
valja li ovaj?
ASUS VivoTab RT TF600TG 10,1" HD IPSNVIDIA Tegra 3,64GB SSD,2x kamera,GPS,3G,WLAN,Windows RT (eng)
najvise mi se svidja, sto kazu da je isto kao i svaki kompjuter, da ga u potpunosti moze malte ne zamjeniti. jedino sto je kazu manjak apps, ali da ce i to doci s vremenom i za windows (mada meni nisu toliko potrebni)
koliko sam shvatila, cijenom je kao iPad 4. generacija.....
ASUS VivoTab RT TF600TG 10,1" HD IPSNVIDIA Tegra 3,64GB SSD,2x kamera,GPS,3G,WLAN,Windows RT (eng)
najvise mi se svidja, sto kazu da je isto kao i svaki kompjuter, da ga u potpunosti moze malte ne zamjeniti. jedino sto je kazu manjak apps, ali da ce i to doci s vremenom i za windows (mada meni nisu toliko potrebni)
koliko sam shvatila, cijenom je kao iPad 4. generacija.....
- jyqan
#263 Re: Tableti (notebooks) - All About
dobio neki dan lenovo think pad, android 3.1
prvu aplikaciju skinuo sa google playa bez problema, nekon toga, ništa. Regularno odaberem aplikaciju, počen download, i onda nešto heglja sat vremena "skida", nakon toga ništa.
Internet regularno radi, prepoznaje account, počistio sam i cache iz market aplikacije, ništa.
Je li se ko susretao sa ovim problemom, na formumima sam našao slično da se dešava sa smartphonima, ali rješenje koje većini pali (brisanje keša i restartovanje) ovdje ne radi.
enibodi?
prvu aplikaciju skinuo sa google playa bez problema, nekon toga, ništa. Regularno odaberem aplikaciju, počen download, i onda nešto heglja sat vremena "skida", nakon toga ništa.
Internet regularno radi, prepoznaje account, počistio sam i cache iz market aplikacije, ništa.
Je li se ko susretao sa ovim problemom, na formumima sam našao slično da se dešava sa smartphonima, ali rješenje koje većini pali (brisanje keša i restartovanje) ovdje ne radi.
enibodi?
-
Kolt12
#264 Re: Tableti (notebooks) - All About
Licno za mene, Sony sto se tice i laptopa i tableta. Tehnicki bolji od Mac-a i iPada, a uz to jos i najbolje izgledaju, daleko najbolje.

-
PeppermintSA
#265 Re: Tableti (notebooks) - All About
xperia pad je vrh
juče dobio
juče dobio
- _Reds_
#266 Re: Tableti (notebooks) - All About
Gdje ia kupiti kod nas, i koliko love?Kolt12 wrote:Licno za mene, Sony sto se tice i laptopa i tableta. Tehnicki bolji od Mac-a i iPada, a uz to jos i najbolje izgledaju, daleko najbolje.
-
Ali_G
#267 Re: Tableti (notebooks) - All About
Sumnjam da kod nas ima. Na netu nadjoh cijenu 400$. Specifikacije i nisu bas aman zaman. S obzirom da je ovo prvi Sonyev tab ja sam rezervisan prema njemu.
- ChataDodajStaHoces
#268 Re: Tableti (notebooks) - All About
Ima li iko iskustva sa Nexus 7? Kod nas je 546KM 32gb
Googlao sam i cini se strasan, ali me interesuje first hand informacija 
- draganbl
#269 Re: Tableti (notebooks) - All About
Pozdrav svima.
Interesuje me da li neko zna koji bi tab bio najprikladniji za povezivanje sa lcd projektorom. Znači, sljedeći scenario:
Predavač otvara na tab-u powerpoint prezentaciju (može i kao pdf), pušta je na projektoru, a naravno, istu sliku vidi i na tab-u, što mu omogućava da koristi onaj pencil i da piše po prezentaciji za vrijeme predavanja.
Da li je to moguće spojiti i preko hdmi izlaza, tj. imaju li svi tab-ovi hdmi (pošto pretpostavljam da VGA sigurno nemaju).
Hvala unaprijed.
Interesuje me da li neko zna koji bi tab bio najprikladniji za povezivanje sa lcd projektorom. Znači, sljedeći scenario:
Predavač otvara na tab-u powerpoint prezentaciju (može i kao pdf), pušta je na projektoru, a naravno, istu sliku vidi i na tab-u, što mu omogućava da koristi onaj pencil i da piše po prezentaciji za vrijeme predavanja.
Da li je to moguće spojiti i preko hdmi izlaza, tj. imaju li svi tab-ovi hdmi (pošto pretpostavljam da VGA sigurno nemaju).
Hvala unaprijed.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#270 Re: Tableti (notebooks) - All About
Bilo koji koji ima HDMI izlaz(moj ima). Ako hočeš da pišeš onda ti treba ili tab za crtanje(periferalija) ili stara verija za rezistativnim ektanom. Novi kapacitativni reaguju samo na prst ili KSC rukavicu(oko 1.200USD jedna).draganbl wrote:Pozdrav svima.
Hvala unaprijed.
- draganbl
#271 Re: Tableti (notebooks) - All About
Hvala ti na odgovoru.arman1 wrote:Bilo koji koji ima HDMI izlaz(moj ima). Ako hočeš da pišeš onda ti treba ili tab za crtanje(periferalija) ili stara verija za rezistativnim ektanom. Novi kapacitativni reaguju samo na prst ili KSC rukavicu(oko 1.200USD jedna).draganbl wrote:Pozdrav svima.
Hvala unaprijed.
Ako sam te dobro razumio, na novim tabovima ne moze da se koristi ona olovka za pisanje po ekranu?
- Qler
#272 Re: Tableti (notebooks) - All About
Moze, samo ima drugaciji vrh i na bay-u je par maraka...
- novi.dan.nova.nafaka
#273 Re: Tableti (notebooks) - All About
Da se pritefterim...
- draganbl
#274 Re: Tableti (notebooks) - All About
Hvala.Qler wrote:Moze, samo ima drugaciji vrh i na bay-u je par maraka...
Imam jos samo jedno pitanje, a to je:
Moze li neki program za snimanje aktivnosti na ekranu da se vrti na TAB-u. Nesto kao Camtasia ili Adobe Captivate?
- cappy_tempo
#275 Re: Tableti (notebooks) - All About
http://www.gigatronshop.com/info/samsun ... akcija-178
jesam li ja lud ili ovo cudo kosta 6KM u srbiji? nije valjda da mi je snijeg toliko udario u glavu
jesam li ja lud ili ovo cudo kosta 6KM u srbiji? nije valjda da mi je snijeg toliko udario u glavu