EP Rukomet - Srbija 2012
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- tazmaniaBAN4
#251 Re: EP Rukomet - Srbija 2012
ovi mediji su najgori! samo zakuhavaju! ...i ko sad i od sba i od hrvata nebi kreno da pravi belaj?!
- CSKA
#252 Re: EP Rukomet - Srbija 2012
Nema nista od ovoga,mozda neki Individualac prodje,ode...ali od organizovanog dolaska BBB ili Torcide nece biti nista(bar ja mislim).
- Meho Kodro
#253 Re: EP Rukomet - Srbija 2012
Pa imas slike gdje su autobusi sa navijacima na granicnom prijelazu Bajakovo, biti ce sigurno na stotine a mozda i preko 1000 navijaca, sad ima li medju njima BBB, Torcide nemam pojmaCSKA wrote:Nema nista od ovoga,mozda neki Individualac prodje,ode...ali od organizovanog dolaska BBB ili Torcide nece biti nista(bar ja mislim).
btw
A za karte, pa karte za polufinale/finale mogle su se kupiti vec odavno, ko je htio mogao ih je nabaviti
- plejka2
#254 Re: EP Rukomet - Srbija 2012
Kad se pošibaju bbb i torcida među sobom nece im trebat ni delije ni grobari 
- CSKA
#255 Re: EP Rukomet - Srbija 2012
U pravu si Meho,ja sam mislio ipak da MUP Srbije nece pustiti BBB.
Hrvatski navijači krenuli u Srbiju
Izvor. B92, Večernji list | JT
Hrvatski navijači, pripadnici grupe Bed Blu Bojs, krenuli su u Srbiju na meč polufinala Evropskog prvenstva u rukometu.
Prema izveštajima hrvatskih medija, radi se o 200 navijača, koji imaju i policijsku pratnju.
Pre polaska, više od sat vremena, svi oni su bili pretresani, fotografisani, a ispratilo ih je desetak policajaca.
Očekuje se da će ih u pratnju na Lipovcu preuzeti srpska policija, ali će deo hrvatskih policajaca ostaće sa njima i na putu do Beograda.
Hrvatski navijači, pripadnici grupe Bed Blu Bojs, krenuli su u Srbiju na meč polufinala Evropskog prvenstva u rukometu.
Prema izveštajima hrvatskih medija, radi se o 200 navijača, koji imaju i policijsku pratnju.
Pre polaska, više od sat vremena, svi oni su bili pretresani, fotografisani, a ispratilo ih je desetak policajaca.
Očekuje se da će ih u pratnju na Lipovcu preuzeti srpska policija, ali će deo hrvatskih policajaca ostaće sa njima i na putu do Beograda.
- Creasy
#256 Re: EP Rukomet - Srbija 2012
tazmaniaBAN4 wrote:delije i grobari se udruzuju kako bi napali bad blue boyse
Do polufinalne utakmice između Hrvatske i Srbije na Euru ostalo je još malo, a navijači se u velikom broju spremaju za Beograd.
Prema nekim informacijama iz Zagreba kreće nekoliko autobusa s hrvatskim navijačima, a iz izvora bliskom navijačima doznajemo da su dobili prijetnje da se po dolasku u grad navijačke skupine Delije i Grobari, navodno, planiraju udružiti i zajednički ih napasti. Napad dviju skupina navodno se planira u blizini beogradske Arene te na benzinskim crpkama u okolici grada.
Prema procjenama u glavnom gradu Srbije očekuje se oko 1500 hrvatskih navijača, a zanimljivo je da za ulazak u zemlju neće biti potrebna ulaznica već samo putovnica. Ulaznice više nije moguće kupiti jer ih nema, no navijači se snalaze tako da otkupljuju karte od francuskih navijača koji su očekivali polufinale.
- Dogovoreno je da za utakmicu Hrvatska i Srbija kapacitet dvorane bude 14.800 mjesta. Dogovorom dvaju Saveza odlučeno je da organiziranog dolaska navijača iz Hrvatske neće biti. Inače, da imamo dvoranu koja može primiti 30 000 ljudi, bila bi premala koliko je zanimanje za ovu utakmicu - rekao je Božidar Đurković, glavni tajnik Srpskoga rukometnog saveza, prenosi Večernji list.
Zbog dolaska Bad Blue Boysa srpska policija će legitimirati sve sumnjive ljude oko Arene, piše Blic.rs.
Tisuće policajaca uz četiri hrvatska neće dopuštati unošenje bilo kakvih zastava osim s nacionalnim obilježjima kao i nošenje majica i transparenata koji vrijeđaju na nacionalnoj osnovi. Da se ništa neće prepustiti slučaju govori da će tužitelj i sudac biti u samoj Areni kako bi mogli na licu mjesta procesuirati sve one koji narušavaju javni red i mir.
Iz srpske policije savjetuju hrvatskim navijačima da se na granici prijave kako bi dobili pratnju do Beograda.
Za hrvatske navijače bit će poseban dio parkinga, a zatvaranje ulica nije planirano.
http://www.24sata.hr/nogomet/delije-i-g ... yse-251460
Gluposti. Delije i Grobari se nisu udruzivali ni kad se u rat islo.
Mislim da mediji pokusavaju iskorisiti ovu utakmicu za povecanje tiraza, pa objavljuju "ekskluzivne vijesti" (citaj gluposti). I da kojim slucajem dodju navijaci Hrvatske u Arenu, sumnjam da ce biti ikakvih sukoba. Cuo sam se sa kolegom iz BG koji je na obezbjedjenju utakmice, tamo je vanredno stanje, 5000 policajaca... Ako neko i pomisli da izazove incident, nestace u vidu magle.
- Meho Kodro
#257 Re: EP Rukomet - Srbija 2012
Znaci 200 BBBCSKA wrote:U pravu si Meho,ja sam mislio ipak da MUP Srbije nece pustiti BBB.
Mislim da ce vecina Hrvata koji dodju u BG ipak biti "obicni ljudi" a ne pripadnici navijackih grupa, tako je bilo barem u Novom Sadu
- tazmaniaBAN4
#258 Re: EP Rukomet - Srbija 2012
plejka2 wrote:Kad se pošibaju bbb i torcida među sobom nece im trebat ni delije ni grobari
nema mi logike tu! ako su krenuli i jedni i drugi u beograd moralo je tu pasti par tel poziva za organizaciju! ako se ujedine bice drama
- Creasy
#259 Re: EP Rukomet - Srbija 2012
tazmaniaBAN4 wrote:plejka2 wrote:Kad se pošibaju bbb i torcida među sobom nece im trebat ni delije ni grobari
nema mi logike tu! ako su krenuli i jedni i drugi u beograd moralo je tu pasti par tel poziva za organizaciju! ako se ujedine bice drama
Ma nidje veze. BBB i Torcida se ne mogu ujediniti, isto kao ni Delije i Glodari. Tu mogucnost odbacite u startu...
-
Baudelaire
#260 Re: EP Rukomet - Srbija 2012
Meni samo nije jasno što su raja fascinirana ovim mogućim belajem. Nema mi tu ništa za uživanciju.
- Creasy
#261 Re: EP Rukomet - Srbija 2012
Baudelaire wrote:Meni samo nije jasno što su raja fascinirana ovim mogućim belajem. Nema mi tu ništa za uživanciju.
Fino je to objasnio jedan od forumasa na drugoj temi:
strong69 wrote:Mudrost smo stekli u podrumima sarajevskih zgrada od ´92 do ´95. A status mudraca stekli smo od ´95 do 2011. Ove godine cemo vjerovatno dobiti nadimak kakav daju u S. Koreji. Veliki Mudrac, Kralj Mudrosti itd...Creasy wrote:strong69 wrote:Sinoc sam iz zezancije pitao mog najboljeg prijatelja koji je iz mijesanog braka (otac Hrvat a majka Srpkinja, bili u SA za vrijeme rata i ostali do danas, Bosanci od glave do pete) za koga ce navijati u mecu izmedu Srb i HR a on mi je kratko i jasno odgovorio: "ZA NEREDE!"![]()
![]()
![]()
Potezemo ovu zajebanciju vec godinama u svim utakmicama u kojima se sastaju klubovi i reprezentacije iz SRB i HR i konacno mu se ispunila zelja. A i meni
Veoma mudro zborite.
- amrica
#262 Re: EP Rukomet - Srbija 2012
"13.20 - Prema najnovijim informacijama, na granicu sa Srbijom već su stigla dva autobusa pripadnika Torcide. Oko 13.20 smo doznali kako je srpska policija vratila s granice članove Torcide koji nisu imali ulaznicu za polufinale."
- tazmaniaBAN4
#263 Re: EP Rukomet - Srbija 2012
Torcida prosla... http://scsport.ba/v2/tekst.php?ID=31657amrica wrote:"13.20 - Prema najnovijim informacijama, na granicu sa Srbijom već su stigla dva autobusa pripadnika Torcide. Oko 13.20 smo doznali kako je srpska policija vratila s granice članove Torcide koji nisu imali ulaznicu za polufinale."
- Meho Kodro
#265 Re: EP Rukomet - Srbija 2012
Dačić: Budite pametni, ne ponašajte se kao ministar policije
Pred polufinalnu utakmicu EP u rukometu Ivica Dačić je uputio i apel srpskim navijačima da budu pametni i da se ne ponašaju kao ministar policije.
- Ponašanje i nedavne izjave ministra policije su nedopustivi incidenti, koji narušavaju ugled Srbije i niko od nas ne treba da se ponaša kao on – rekao je Dačić novinarima u Palati Srbija posle predstavljanja istraživanja javnog mnjenja o radu policije.
- Ostaje nam samo da se nadamo da incidenata da današnjem meču ipak neće biti, pošto se ni ni dosadašnji izgredi nisu desili za vreme utakmice već nakon nesmotrenih izjava ministra unutrašnjih poslova i ostalih političara – rekao je Dačić – Biće potrebno veliko angažovanje svih nas, ali će biti uloženi maksimalni napori da naredni događaji proteknu bez njegovih izjava. Neodgovorni ispadi ministra nas dovode u neprijatne situacije i to više ne smemo dozvoliti.
Dačić je pozvao ministra policije da pre novih javnih nastupa ili izjava za novinare nacrt svojih govora dostavi na odobrenje Vladi Srbije kako bi se ona na vreme ogradila od njih.
Pred polufinalnu utakmicu EP u rukometu Ivica Dačić je uputio i apel srpskim navijačima da budu pametni i da se ne ponašaju kao ministar policije.
- Ponašanje i nedavne izjave ministra policije su nedopustivi incidenti, koji narušavaju ugled Srbije i niko od nas ne treba da se ponaša kao on – rekao je Dačić novinarima u Palati Srbija posle predstavljanja istraživanja javnog mnjenja o radu policije.
- Ostaje nam samo da se nadamo da incidenata da današnjem meču ipak neće biti, pošto se ni ni dosadašnji izgredi nisu desili za vreme utakmice već nakon nesmotrenih izjava ministra unutrašnjih poslova i ostalih političara – rekao je Dačić – Biće potrebno veliko angažovanje svih nas, ali će biti uloženi maksimalni napori da naredni događaji proteknu bez njegovih izjava. Neodgovorni ispadi ministra nas dovode u neprijatne situacije i to više ne smemo dozvoliti.
Dačić je pozvao ministra policije da pre novih javnih nastupa ili izjava za novinare nacrt svojih govora dostavi na odobrenje Vladi Srbije kako bi se ona na vreme ogradila od njih.
- just principe
#266 Re: EP Rukomet - Srbija 2012
kao da je ove navijacke skupine citaj huligane briga za utakmicu..Oni su tu da remete javni red i mir, da ne kazem neku tezu rijec
- despina
#267 Re: EP Rukomet - Srbija 2012
just principe wrote:kao da je ove navijacke skupine citaj huligane briga za utakmicu..Oni su tu da remete javni red i mir, da ne kazem neku tezu rijec
zbog ovakvih divljaka je sport u drugom plan
-
north
#268 Re: EP Rukomet - Srbija 2012
Bogami shefe, ipak ima jednim dijelom...burek_in_space wrote:Nema nishta od toga, na granici ce biti zaustavljeni.
http://gol.dnevnik.hr/clanak/ostali_spo ... gradu.html
- Creasy
#269 Re: EP Rukomet - Srbija 2012
"Bad Blue Boysi, navodno i još neke hrvatske navijačke grupe, već su na putu za Beograd, strasti se rasplamsavaju, a srpska policija muku muči kako osigurati mir na ulicama i u dvorani."
Evo ti novinara i g.... I onda se pitamo zasto navijaci prave nerede, zasto se djeca ubadaju nozevima u skoli...
Evo ti novinara i g.... I onda se pitamo zasto navijaci prave nerede, zasto se djeca ubadaju nozevima u skoli...
- CSKA
#270 Re: EP Rukomet - Srbija 2012
Odoh prosetati gradom da razbistrim malo glavu,bas da vidim ima li BBB ili Torcide,pa javljam jesu li uoceni
.
- burek_in_space
#271 Re: EP Rukomet - Srbija 2012
Po nekom mom rezonu, ovo su ljudi koji su unaprijed kupili karte za polufinale, riskirajuci da uopshte ne odu u sluchaju da se desilo Hrvatskoj da ne obezbijedi isto.north wrote:
Bogami shefe, ipak ima jednim dijelom...
http://gol.dnevnik.hr/clanak/ostali_spo ... gradu.html
Ako se ispostavi da su ovo BBB/Torcida/neko treci, koji na ovu utakmicu idu samo da bi belajisali, sami su sebi krivi za eventualne posljedice koje ih sljeduju u sluchaju belajisanja.
- irvinx1
#272 Re: EP Rukomet - Srbija 2012
Ima istine, ali nekad znaju i smiriti strasti.Creasy wrote:"Bad Blue Boysi, navodno i još neke hrvatske navijačke grupe, već su na putu za Beograd, strasti se rasplamsavaju, a srpska policija muku muči kako osigurati mir na ulicama i u dvorani."
Medjutim, meni su gori natpisi iz prosle sedmice kada su svi mediji prenijeli vijesti iz vaterpola, a vijesti su bile "prljavi Hrvati" i slicne.
I onaj udarac Dobuda je zaista bio za osudu, ali ne za toliko medijsko lincovanje i nabijanje mrznje...
A bilo je i provokacija hrvatskih navijaca i onih ustaskih povika...
-
sumirprimus
#273 Re: EP Rukomet - Srbija 2012
sve fina ultradesnicarska djecica...Creasy wrote:"Bad Blue Boysi, navodno i još neke hrvatske navijačke grupe, već su na putu za Beograd, strasti se rasplamsavaju, a srpska policija muku muči kako osigurati mir na ulicama i u dvorani."
- burek_in_space
#274 Re: EP Rukomet - Srbija 2012
Dok niste prevrshili mjeru, samo da napomenem da sam tu.

-
sumirprimus
#275 Re: EP Rukomet - Srbija 2012
nema ba pretjerivanja,jel idu organizvoano bbb i torcida nakon onih paljevina,valjda je i vrapcima na grani jasno sto idu..burek_in_space wrote:Dok niste prevrshili mjeru, samo da napomenem da sam tu.![]()