Homeland

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dale cooper

#251 Re: Homeland

Post by dale cooper »

Point. wrote: 23/04/2020 21:25
dale cooper wrote: 23/04/2020 20:42
Point. wrote: 23/04/2020 18:27 Bolje izdati Saula i žrtvovati jedan život da bi spasio milione zbog mogućeg rata.
Vidi...ne znam baš. Ovako na papiru možda i jeste tako. Međutim Carrie mora donijeti odluku da ubije možda još jedinog prijatelja i
saveznika kojeg ima. A opet ishod nije izvjestan. Gromov je ovo odlično odigrao od početka, Rusi su nju slomili još u prošloj sezoni
dovoljno da upadne na ovu igru zamki koju su joj postavili. I šta će ga spriječiti da kada Carrie ubije Saula i dobije ime agenta u
Rusiji ne samo da joj ne da crnu kutiju, nego da je i likvidira. Riješiće se Saula, jednog od najjačih ljudi u američkoj obavještajnoj
zajednici, riješiće problem agenta u srcu Rusije i ostaviće Ameriku na rubu rata i haosa sa Pakistanom. Likvidacijom Carrie bi mogao
da se riješi i jedinog preostalog "slabog čvora".
Pošto je ostala još samo jedna sezona, čisto sumnjam da će stići ubiti Saula, rusi joj vratiti crnu kutiju, riješiti se inkompetentnog predsjednika i onu ublehu jastreba bradu od savjetnika, izgladiti odnose sa Pakistanom, riješiti se Jalala i završiti proces pred Sudom. Teško da se sve to može desiti u jednoj epizodi. Više sam sklon teoriji da će nju roknuti Saul, da je skontao njen naum.
Ma nisam ni mislio da će se ovo sve gore opisano i odigrati na ekranu. Htio sam reći da ako Carrie likvidira Saula, a Gromov nju, Rusi
su na ogromnom dobitku. Mada se i ja nadam da Saul neće najebati, on mi je lično draži od Carrie. :mrgreen:
A i ja mislim da je Saul shvatio kada je dobio poruku od one svoje ruske veze.
Point.

#252 Re: Homeland

Post by Point. »

dale cooper wrote: 23/04/2020 21:37
dale cooper wrote: 23/04/2020 20:42

Vidi...ne znam baš. Ovako na papiru možda i jeste tako. Međutim Carrie mora donijeti odluku da ubije možda još jedinog prijatelja i
saveznika kojeg ima. A opet ishod nije izvjestan. Gromov je ovo odlično odigrao od početka, Rusi su nju slomili još u prošloj sezoni
dovoljno da upadne na ovu igru zamki koju su joj postavili. I šta će ga spriječiti da kada Carrie ubije Saula i dobije ime agenta u
Rusiji ne samo da joj ne da crnu kutiju, nego da je i likvidira. Riješiće se Saula, jednog od najjačih ljudi u američkoj obavještajnoj
zajednici, riješiće problem agenta u srcu Rusije i ostaviće Ameriku na rubu rata i haosa sa Pakistanom. Likvidacijom Carrie bi mogao
da se riješi i jedinog preostalog "slabog čvora".
Pošto je ostala još samo jedna sezona, čisto sumnjam da će stići ubiti Saula, rusi joj vratiti crnu kutiju, riješiti se inkompetentnog predsjednika i onu ublehu jastreba bradu od savjetnika, izgladiti odnose sa Pakistanom, riješiti se Jalala i završiti proces pred Sudom. Teško da se sve to može desiti u jednoj epizodi. Više sam sklon teoriji da će nju roknuti Saul, da je skontao njen naum.
Ma nisam ni mislio da će se ovo sve gore opisano i odigrati na ekranu. Htio sam reći da ako Carrie likvidira Saula, a Gromov nju, Rusi
su na ogromnom dobitku. Mada se i ja nadam da Saul neće najebati, on mi je lično draži od Carrie. :mrgreen:
Ja kontam da pisci serije neće dozvoliti da Rusi na kraju serijala budu pobjednici, naći će rješenje da zadovolje američki patriotizam ali će žrtvovati Carrie ili Saula.

Ja mislim da je Saul skontao da ga Carrie munta kada mu je predložila da vidi sa svojom Kremljanskom krticom kad je otišao da nalije sebi viski, da je tu skontao.
dale cooper

#253 Re: Homeland

Post by dale cooper »

Point. wrote: 23/04/2020 22:31
Ja kontam da pisci serije neće dozvoliti da Rusi na kraju serijala budu pobjednici, naći će rješenje da zadovolje američki patriotizam ali će žrtvovati Carrie ili Saula.

Ja mislim da je Saul skontao da ga Carrie munta kada mu je predložila da vidi sa svojom Kremljanskom krticom kad je otišao da nalije sebi viski, da je tu skontao.
Pa to mu je sigurno upalilo lampice. By the way impresivan je ovaj način kako su se godinama održavali kontakt. Ono pravi špijunski
old school. :D
Point.

#254 Re: Homeland

Post by Point. »

dale cooper wrote: 23/04/2020 22:34
Point. wrote: 23/04/2020 22:31

Pa to mu je sigurno upalilo lampice. By the way impresivan je ovaj način kako su se godinama održavali kontakt. Ono pravi špijunski
old school. :D
Baš impresivno. Ja odmah poslije krenuo češljati internet za nekim old school špijunskim serijama/filmovima. Jets da sam gledao većinu, al kontam neki zlatnik mi je promakao.
dale cooper

#255 Re: Homeland

Post by dale cooper »

Fun fact - glumac koji glumi mladog Saula je Ben Savage, a glumio je i mladog Jasona Gideona u seriji Criminal Minds...još jednog lika kojeg je
glumio i Mandy Patinkin.

Image

Image

I fakat liče. :D
Vela666

#256 Re: Homeland

Post by Vela666 »

Imaš još jedan fun fact
zašto je napustio seriju CM
Jack Be Nimble

#257 Re: Homeland

Post by Jack Be Nimble »

Pa veci fun fact da je kresnuo Topengu. A buraz mu kresnuo Winnie :-)
xoklix

#258 Re: Homeland

Post by xoklix »

Zadnja sezona topčina :thumbup:
Mozda i najbolja od svih, pogotovo zadnja prikazana epizoda. Sto neko reče, otvorila mi je apetite za CIA/FBI filmove.
90minut

#259 Re: Homeland

Post by 90minut »

Ma i zadnje sezone su bile isto ovoliko kvalitetne kao ova samo što je bila pauza 2 godine pa sad raja onanišu bez potrebe.
dale cooper

#260 Re: Homeland

Post by dale cooper »

Jack Be Nimble wrote: 24/04/2020 04:30 Pa veci fun fact da je kresnuo Topengu. A buraz mu kresnuo Winnie :-)
Misliš na Savagea? :mrgreen:

Patinkin mi je bio dobar i u onoj crnoj drama komediji Dead Like Me koja je išla dvije sezone. Tu je glumio vođu grupe grim reapera. :mrgreen:
Point.

#261 Re: Homeland

Post by Point. »

U iščekivanju zadnje epizode, deder kakvih prijedloga za dobar špijunski film ili seriju. Naumpade mi ove što sam gledao Spy Game, Kondor, Bourne, Četvrti Protokol, Tinker, Tailor, Soldier, Spy, te one sa Michael Caineom.
dale cooper

#262 Re: Homeland

Post by dale cooper »

Point. wrote: 24/04/2020 18:33 U iščekivanju zadnje epizode, deder kakvih prijedloga za dobar špijunski film ili seriju. Naumpade mi ove što sam gledao Spy Game, Kondor, Bourne, Četvrti Protokol, Tinker, Tailor, Soldier, Spy, te one sa Michael Caineom.
Jesi gledao onu mini seriju The Little Drummer Girl rađenu po noveli John le Carré i sa Michael Shannonom i Alexander Skarsgårdom
u glavnim ulogama? Sasvim solidna.
xoklix

#263 Re: Homeland

Post by xoklix »

Point. wrote: 24/04/2020 18:33 U iščekivanju zadnje epizode, deder kakvih prijedloga za dobar špijunski film ili seriju. Naumpade mi ove što sam gledao Spy Game, Kondor, Bourne, Četvrti Protokol, Tinker, Tailor, Soldier, Spy, te one sa Michael Caineom.
Americans ? Zaboravio dokle sam dosao, znam da sam 2-3 sezone za heftu pregledao.
Point.

#264 Re: Homeland

Post by Point. »

dale cooper wrote: 24/04/2020 18:38
Jesi gledao onu mini seriju The Little Drummer Girl rađenu po noveli John le Carré i sa Michael Shannonom i Alexander Skarsgårdom
u glavnim ulogama? Sasvim solidna.
Mislim da nisam. Shannon, gotivim lika kao i le Carréa, moraću potražiti. :thumbup:
Point.

#265 Re: Homeland

Post by Point. »

xoklix wrote: 24/04/2020 18:39
Americans ? Zaboravio dokle sam dosao, znam da sam 2-3 sezone za heftu pregledao.
Kreno sam davno jednom al ne mogu svariti njušku onog glavnog lika. Zbog toga sam prestao. Al serija ima premise svega što gotivim cccr, špijunaža, hladni rat fazoni. Al nemerem onog lika smisliti.
dale cooper

#266 Re: Homeland

Post by dale cooper »

Ima i onaj njemački film The Lives Of Others koji je smješten u 80-tim i govori o špijunima istočno njemačke tajne policije Stasi.
xoklix

#267 Re: Homeland

Post by xoklix »

E ne mogu se sjetiti bolje... sve ostalo u ponudi manje više već viđeno.
Homeland i Americans 2-3 koplja iznad ostalih seriju na tu temu.

Edit: eee The Lives of Ohers , topčina ! Nemoj da bi ugasio film kad pomisliš da je kraj!
dale cooper

#268 Re: Homeland

Post by dale cooper »

Eh da, od ovih recentnijih je i Counterpart odlična, iako ona sadrži i malo elemenata sci-fi-a. Ali je atmosfera ona čisto berlinsko hladno
ratovska. Plus još glumi fenomenalni J.K. Simmons. I to dvostruku ulogu! :D
Point.

#269 Re: Homeland

Post by Point. »

The Lives of Others je filmčina i armirani beton. Gledo već 3 puta. Vidim u The Americans glumi i ovaj ruski špijun iz Homelanda, al na Netflixu imaju samo sezone 2,3 i 5.
90minut

#270 Re: Homeland

Post by 90minut »

90minut

#271 Re: Homeland

Post by 90minut »

Mnogo kvalitetno finale serije koje to nije nadam se jos par sezona.
SmokingMan

#272 Re: Homeland

Post by SmokingMan »

Meni je sve to neobično gledati bet Quinna i Brodiya.
dale cooper

#273 Re: Homeland

Post by dale cooper »

Super finale. U potpunosti zadovoljavajuće. I ja sam se na kraju nasmijao zajedno sa Saul i Carrie. :D Rusiji je bolje da se dobro pazi. :mrgreen:
Point.

#274 Re: Homeland

Post by Point. »

Strašno dobro finale, odlično završeno. Bio sam napet ko u zadnjim minutama u Rigi 2013 godine kad su Saula prikovali za krevet. Nadam se sa su onog predsjednika i bradatog ublehaša od savjetnika nogirali.
Altsa

#275 Re: Homeland

Post by Altsa »

Odlican zavrsetak. Ima materijala za dalje ali cisto sumnjam.
Post Reply