Ne znam koliko je maloj/malom godina, nisam chitao sve...
SAMOHRANE MAJKE
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- burek_in_space
#251 Re: SAMOHRANE MAJKE
A da probash sa prichom djetetu kako bi mogla da se potrudi ( nisam roditelj, sad pokushavam pomoci, a imam utisak da samo serem ko foka
) da bude sretna shto je i tata sretan?
- Not My Idea
#252 Re: SAMOHRANE MAJKE
Koliko je djetetu godina?xmaya wrote:šta da samohrana majka uradi kad otac vrijeme koje treba provesti sa djetetom provodi sa svojom novom curom i djetetom, i onda to dijete dođe kući pod traumom, mene tata više ne voli, on sad voli tu tetu i sl. Djetetu je sve to prebrzo, u pola godine se sve izdešavalo, ja ne patim za njim ni sekunde ali me duša boli kad pogledam suze svog djeteta, ubila bih..
Blagi Bože jesam li ja pokupila sav baksuzluk ovog svijeta.....??
Pretpostavljam malo dok ima osjecaj da je/ga tata vise ne voli ali predlozi bivsem muzu da sjednete vas troje na kafu pa porazgovarajte sa djetetom. A poslije toga da sjednete i sa novom djevojkom. A tu ti pokusaj bit sto ljubaznija prema novoj djevojci da bi dijete vidjelo da to nije neka babaroga (koliko god ti to tesko palo) i da je to samo nova tatina djevojka ali da ce nju/njega uvijek najvise voljeti.
U svakom slucaju, razgovor i samo razgovor.
-
Zoya
-
Mr.Penguin
#254 Re: SAMOHRANE MAJKE
Zasto vecina zena/djevojaka to govori?MIA_1 wrote: xmaya , sve ce na svoje doci .... moras biti jaka
-
Zoya
- ptičica
#256 Re: SAMOHRANE MAJKE
Zato sto na kraju tako i bude.Mr.Penguin wrote:Zasto vecina zena/djevojaka to govori?MIA_1 wrote: xmaya , sve ce na svoje doci .... moras biti jaka
-
xmaya
#257 Re: SAMOHRANE MAJKE
ima 5 godina, ja ne razumijem zasto on ne moze biti u vezi a da ne petlja djecu? mislim da je to sebicno i da on ne razumije djecije osjecaje. ja sta god da mu kazem mislice da sam ljubomorna, ali ja sam njega halalila i prije te nove cure. kako da ja njega ubijedim da djecu ne petlja u to barem u prvo vrijeme, a da ne misli da sam ljubomorna
- Not My Idea
#258 Re: SAMOHRANE MAJKE
@Zoya, pa ne mora bit da covjek to radi iz inata nit mora bit da je djubre. MOzda je jednostavno nastavio sa zivotom, sta znas kad im je brak bio gotov i prije zvanicnog kraja...
No, da je fino sto zanemaruje dijete-nije.
@xmaya,
Mozda on nije ni svjestan kako se mala osjeca. Jeste li u odnosima gdje je komunikacija na odraslom nivou pa da se nadjes s njim i porazgovaras o svemu tome?
@xmaya,
Mozda on nije ni svjestan kako se mala osjeca. Jeste li u odnosima gdje je komunikacija na odraslom nivou pa da se nadjes s njim i porazgovaras o svemu tome?
-
Mr.Penguin
#259 Re: SAMOHRANE MAJKE
Znaci prekinete sve konkakte i onda pratite je li mu loše u životu da se nasladite jer ste cekali nekoliko godina na to? Zvuci zdravo...ptičica wrote:Zato sto na kraju tako i bude.Mr.Penguin wrote:Zasto vecina zena/djevojaka to govori?MIA_1 wrote: xmaya , sve ce na svoje doci .... moras biti jaka
-
Zoya
-
xmaya
#261 Re: SAMOHRANE MAJKE
nas odnos je takav da svako moje misljenje za njega je - pogresno. To znaci da je uvijek apsolutno uvijek bio kontra misljenja u svemu. Njega je nemoguce ubijediti u nesto ispravno ako to ispravno ja zagovaram. I obrnuto. Uvijek je moje misljenje shvatao pogresno. Sad ce takodje reci da ja pojma nemam kako se dijete osjeca i da sam ja to njemu stavila u glavu. Da li ja mogu preko centra za soc rad rijesiti problem kontakta djeteta i te cure? Zna li ikoNot My Idea wrote:@Zoya, pa ne mora bit da covjek to radi iz inata nit mora bit da je djubre. MOzda je jednostavno nastavio sa zivotom, sta znas kad im je brak bio gotov i prije zvanicnog kraja...
@xmaya,
- insomnia78
#262 Re: SAMOHRANE MAJKE
Jesi ti ogorcenaZoya wrote:Udahni duboko, bice jos teze i sve cesce ces dozivljavati ove stvari, sve do trenutka kada ti prestane biti bitno, sve dok ti ne bude bilo bitno gdje je, s'kime je, je li ziv i sl.xmaya wrote:šta da samohrana majka uradi kad otac vrijeme koje treba provesti sa djetetom provodi sa svojom novom curom i djetetom, i onda to dijete dođe kući pod traumom, mene tata više ne voli, on sad voli tu tetu i sl. Djetetu je sve to prebrzo, u pola godine se sve izdešavalo, ja ne patim za njim ni sekunde ali me duša boli kad pogledam suze svog djeteta, ubila bih..
Blagi Bože jesam li ja pokupila sav baksuzluk ovog svijeta.....??
Ovim ti bivsi dokazuje da si ucinila ispravnu stvar, vjerujem da to radi iz inata ali kako rekoh, time dokazuje da je djubre od covjeka, nista vise, a djete koristi kao posrednika da ti se osveti ili sta god to znacilo u njegovom svijetu. Ove stvari jednostavno ne mozes izbjeci, i bolje sto je ovako, lakse se preboli kad se zamrzi, a onda ti postane svejedno. Razgovaraj sa djetetom, reci da se mama i tata vise ne vole i da ce u njihove zivote dolaziti neki novi ljudi koje bi trebao prihvatiti ako su mama ili tata sretni sa njima. To ne znaci da ce njega tata i mama manje voljeti, ali da to mora biti tako. Razgovaraj sa djecom otvoreno, nemoj okolo kole, sve oni znaju i svjesni su svega sto im se desava. Pitaj ga sta ga boli, sta bi volio da je drugacije, kako bi on volio da je tata postupio, imaj ove razgovore svakodnevno sa djecom ali zadrzi za sebe to sto si ljuta i sto bi mu se najebala i oca i majke i citave familije.
s' moje sokocalo
-
Zoya
- Not My Idea
#264 Re: SAMOHRANE MAJKE
Onda izadjite sa djetetom i nek vidi da to nije tvoje misljenje, da ti uopce nemas problema s kim se on vidja, sve dok dijete ne ispasta.xmaya wrote: nas odnos je takav da svako moje misljenje za njega je - pogresno. To znaci da je uvijek apsolutno uvijek bio kontra misljenja u svemu. Njega je nemoguce ubijediti u nesto ispravno ako to ispravno ja zagovaram. I obrnuto. Uvijek je moje misljenje shvatao pogresno. Sad ce takodje reci da ja pojma nemam kako se dijete osjeca i da sam ja to njemu stavila u glavu. Da li ja mogu preko centra za soc rad rijesiti problem kontakta djeteta i te cure? Zna li iko
Kako ste dogovorili vidjanje njega i djeteta, pri razvodu? Je li ima neke dane u sedmici il po volji?
-
xmaya
#265 Re: SAMOHRANE MAJKE
eh, to je sad ono najbitnije, razvod još nije gotov, imamo zakazano ročište i upravo kontam da li na sudu mogu pokrenuti to pitanje jer dogovor s njim je nemoguć. Da li mi je adresa sud ili centar za soc rad? Da li je uopće ovaj problem rješiv?Not My Idea wrote:Onda izadjite sa djetetom i nek vidi da to nije tvoje misljenje, da ti uopce nemas problema s kim se on vidja, sve dok dijete ne ispasta.xmaya wrote: nas odnos je takav da svako moje misljenje za njega je - pogresno. To znaci da je uvijek apsolutno uvijek bio kontra misljenja u svemu. Njega je nemoguce ubijediti u nesto ispravno ako to ispravno ja zagovaram. I obrnuto. Uvijek je moje misljenje shvatao pogresno. Sad ce takodje reci da ja pojma nemam kako se dijete osjeca i da sam ja to njemu stavila u glavu. Da li ja mogu preko centra za soc rad rijesiti problem kontakta djeteta i te cure? Zna li iko
Kako ste dogovorili vidjanje njega i djeteta, pri razvodu? Je li ima neke dane u sedmici il po volji?
- ptičica
#266 Re: SAMOHRANE MAJKE
ne nasladjujemo se, jer nam tada vise nije uopste bitanMr.Penguin wrote:ptičica wrote:Znaci prekinete sve konkakte i onda pratite je li mu loše u životu da se nasladite jer ste cekali nekoliko godina na to? Zvuci zdravo...Mr.Penguin wrote:
Zato sto na kraju tako i bude.
- Not My Idea
#267 Re: SAMOHRANE MAJKE
Eh sad, obzirom da ce sud tebi dodijelit dijete, vi se po dogovoru izjasnite o tom vidjanju. Recimo, dijete je kod oca vikendom, od petka do nedjelje ili samo subotu i nedjelju.xmaya wrote: eh, to je sad ono najbitnije, razvod još nije gotov, imamo zakazano ročište i upravo kontam da li na sudu mogu pokrenuti to pitanje jer dogovor s njim je nemoguć. Da li mi je adresa sud ili centar za soc rad? Da li je uopće ovaj problem rješiv?
Ako su odnosi losi, to moze bit ograniceno samo na dnevno vidjanje, po nekoliko sati. Ali opet, i sud tu ima ulogu, po procijeni toga kakav je on otac.
E sad, sta ce on radit tokom tih posjeta i s kim ce tad bit, to je nesto sto sud ne moze njemu naredit, ne moze mu naredit da se ne vidja s tom zenom, na kraju krajeva onin sutra mogu zapoceti zajednicki zivot.
Ti mozes ici toliko daleko da trazis vidjanje pod nadzorom, ali za to moras imat jake argumente (sto nova djevojka nije!)
Dijete je maloljetno tako da se ono ne pita u biti nista osim sto moze rec svoje misljenje, eto onako...
-
xmaya
#268 Re: SAMOHRANE MAJKE
meni ovo uopće nije bitno! meni je bitno da moje dijete nije prisutno tu, da gleda kako se ljubakaju i maze! razumijete li me uopće? kako sud može da se distancira od toga kad je jedino dobrobit djeteta važna? nisam bitna ni ja ni on ni ta cura! ja to jednostavno ne mogu da prihvatim. da ja imam nekog, ne bi mi padalo na pamet da odmah prvih mjeseci idem sa upoznavanjem djece s njim. koliki debil moraš biti da svoj čejf staviš ispred dječijih osjećaja?Not My Idea wrote:Eh sad, obzirom da ce sud tebi dodijelit dijete, vi se po dogovoru izjasnite o tom vidjanju. Recimo, dijete je kod oca vikendom, od petka do nedjelje ili samo subotu i nedjelju.xmaya wrote: eh, to je sad ono najbitnije, razvod još nije gotov, imamo zakazano ročište i upravo kontam da li na sudu mogu pokrenuti to pitanje jer dogovor s njim je nemoguć. Da li mi je adresa sud ili centar za soc rad? Da li je uopće ovaj problem rješiv?
Ako su odnosi losi, to moze bit ograniceno samo na dnevno vidjanje, po nekoliko sati. Ali opet, i sud tu ima ulogu, po procijeni toga kakav je on otac.
E sad, sta ce on radit tokom tih posjeta i s kim ce tad bit, to je nesto sto sud ne moze njemu naredit, ne moze mu naredit da se ne vidja s tom zenom, na kraju krajeva onin sutra mogu zapoceti zajednicki zivot.
Ti mozes ici toliko daleko da trazis vidjanje pod nadzorom, ali za to moras imat jake argumente (sto nova djevojka nije!)
Dijete je maloljetno tako da se ono ne pita u biti nista osim sto moze rec svoje misljenje, eto onako...
- Not My Idea
#269 Re: SAMOHRANE MAJKE
Sve ja tebe razumijem ali nazalost, neke stvari nisu kaznjive ni zabranjene.
I opet se vracamo na razgovor- u troje ili cetvero. Vrijedi probat.
Sretno.
I opet se vracamo na razgovor- u troje ili cetvero. Vrijedi probat.
Sretno.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#270 Re: SAMOHRANE MAJKE
Mayo sud tu zaista ne moze nista.
On ima pravo na svoje vrijeme sa svojim djetetom a kako ce ga provesti i skim to je njegov problem koliko god tebi to bilo grozno.
On ima pravo na svoje vrijeme sa svojim djetetom a kako ce ga provesti i skim to je njegov problem koliko god tebi to bilo grozno.
- DonVito
#272 Re: SAMOHRANE MAJKE
Nije tema ali sta kazete na ovu situaciju
Znaci ozenila se cura odvela frajera na zapad iz vukojebene, znaci izgotivila ga totalno.. Doduse cura nije ruzna ali je pofino okrugla ovo ono - ali ima papire
On tamo 2 i kusur godine tek joj onda napravi djete stim da napravi jos jednoj trebi negdje, ova mu zena rodi ova druga na cekanju
Sta bi vi radile na tom mjestu
Znaci ozenila se cura odvela frajera na zapad iz vukojebene, znaci izgotivila ga totalno.. Doduse cura nije ruzna ali je pofino okrugla ovo ono - ali ima papire
On tamo 2 i kusur godine tek joj onda napravi djete stim da napravi jos jednoj trebi negdje, ova mu zena rodi ova druga na cekanju
- Ma.Le.Na
#273 Re: SAMOHRANE MAJKE
prijavila ga imigracionoj kao tetoristuDonVito wrote:Nije tema ali sta kazete na ovu situaciju![]()
Znaci ozenila se cura odvela frajera na zapad iz vukojebene, znaci izgotivila ga totalno.. Doduse cura nije ruzna ali je pofino okrugla ovo ono - ali ima papire![]()
On tamo 2 i kusur godine tek joj onda napravi djete stim da napravi jos jednoj trebi negdje, ova mu zena rodi ova druga na cekanju![]()
- MickeyMouse
#275 Re: SAMOHRANE MAJKE
Ma.Le.Na wrote:prijavila ga imigracionoj kao tetoristuDonVito wrote:Nije tema ali sta kazete na ovu situaciju![]()
Znaci ozenila se cura odvela frajera na zapad iz vukojebene, znaci izgotivila ga totalno.. Doduse cura nije ruzna ali je pofino okrugla ovo ono - ali ima papire![]()
On tamo 2 i kusur godine tek joj onda napravi djete stim da napravi jos jednoj trebi negdje, ova mu zena rodi ova druga na cekanju![]()
On njih treba prijavit sto su ga iskoristile i trazit azil