Raskidi dugih veza...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
quarterback

#251 Re: Raskidi dugih veza...

Post by quarterback »

tesko je to reci kada si u vezi, u vezi stvari gledas drugim ocima, cini mi se da se relacije puno bolje iz vana, od ljudi koji nisu u vezi, najcesce oni koji su u vezi zadnji skontaju kako stvari stoje...
sha_ba

#252 Re: Eej

Post by sha_ba »

m@m@ wrote:Nísi odmah napisao o cemu je tacno rijec. Ovo nebi ni trebalo da se nazove vezom. Ona njega ne guli nego mu nabija rogove. A on uziva kad nje nema ima praznu gajbu a mozda mu i dzeparac ostavi. :)
Pa veza win-win
Sto bi rekli stari, našla krpa zakrpu :D
LightRain

#253 Re: Raskidi dugih veza...

Post by LightRain »

Ne znam dokle ste i šta ste skontali na ovoj temi, ali evo nekog mog odgovora:

Prvo smatram da pitanje nema smisla ..ko koga više ostavlja...nema nikakvog pravila ni logike. Onaj ko prije prestane da voli, ko se prije opameti, ko skonta da nešto ne štima i sl.
Nedavno sam prekinula vezu od 6 godina( a poznajemo se 10 godina). Počeli smo jako mladi, sa nekih 16-17 god. Krenulo je dobro, zagrijalo se i trajalo do neki dan. Prije nego što objasnim zašto sam odlučila prekinuti ovako dugu vezu, osvrnuću se na komentare od osoba koji se protive dugim vezama i nemaju im smisla( tu će biti i odgovor za moju vezu).
U jednu ruku se slažem s njima, u drugu ne. Mislim da je bitno steći iskustvo i ne ponavljati iste greške, a iskustvo se sigurno stekne u dugoj vezi. Ako neko kao u mom slučaju započne vezu jako mlad i iskreno se zaljubi, velika je mogućnost da če ta veza ili trajati godinama pa pući, ili trajati za sva vremena. Razlog je jednostavan - osobe u tim godinama tek sazrijevaju, razvijaju se u zasebne individue i ako izrastu u slične karaktere i ljubav ostane, sigurno ce i ostati zajedno. Međutim ako se osobe s vremenom u svom razvijanju i pronalaženju počnu sve više i više razlikovati, u jednom trenutku postoji granica gdje tolerancija puca, i ljubav nije dovoljna. Shvatiš da jedno drugom nanosite štetu, i osim toga sami sebe psihički zlostavljate tjerajući se da prihvatite nešto što misliti da nikad nećete moći shvatiti. Bitno je shvatiti koji su tvoji prioriteti i koje mane možeš tolerisati, a koje ne. Na sreću, ili žalost u mojoj situaciji sam vidjela da dalje nema smisla, i bolje da sam to prekinula sad, nego da smo se za par godina uzeli pa se razveli. Teško mi je i mislim da će mi uvijek ostati ova praznina, ali ne boli toliko mene, koliko me boli što znam da njega boli.

I da...ono što mi nema smisla je da ljudi nakon ovakve ili slične situacije(dovoljno zreli i puni iskustva) opet uđuu dugu vezu i prekinu je nakon par godina s isprikom da su previše različiti. Ono što ja sad znam(što me ova veza naučila) je da mogu u prvih pola sata skontati da li se mogu slagati s nekom osobom ili ne.
quarterback

#254 Re: Raskidi dugih veza...

Post by quarterback »

nece ti uvijek ostati ta praznina ma koliko se to sada cinilo nemogucim, osjecaces uvijek nesto prema njemu ali da ce ti nedostajati zauvijek - nece

sto se tice procjena, ljudi se mijenjaju stalno, ja se sa 40 jos mijenjam tako da procjena da li ti neko odgovara ili ne ne mora uvijek biti tacna

prije nekih desetak godina sam dosadjivao, iako nemam obicaj, jednoj djevojci koja mi se jako svidjala, krenula je samnom samo da mi dokaze da nismo jedno za drugo, proveli smo 6 godina zajedno i na kraju se rastali ne radi nas dvoje nego radi drugih razloga

toliko o procjenama
quarterback

#255 Re: Raskidi dugih veza...

Post by quarterback »

:evil:
LightRain

#256 Re: Raskidi dugih veza...

Post by LightRain »

quarterback wrote:nece ti uvijek ostati ta praznina ma koliko se to sada cinilo nemogucim, osjecaces uvijek nesto prema njemu ali da ce ti nedostajati zauvijek - nece

sto se tice procjena, ljudi se mijenjaju stalno, ja se sa 40 jos mijenjam tako da procjena da li ti neko odgovara ili ne ne mora uvijek biti tacna

prije nekih desetak godina sam dosadjivao, iako nemam obicaj, jednoj djevojci koja mi se jako svidjala, krenula je samnom samo da mi dokaze da nismo jedno za drugo, proveli smo 6 godina zajedno i na kraju se rastali ne radi nas dvoje nego radi drugih razloga

toliko o procjenama

Hvala na utješnim riječima.
Što se procjene tiče, ja mislim da tu ima i do osobe. Uvijek mi je išla procjena na prvu...to sam valjda naslijedila od mame (koja do sad nikad nije pogriješila u procjeni na prvu :D).
Nekad to mrzim kod sebe...previše me ograničava, ali ne znam da me intuicija do sad ijednom prevarila :roll:
Ductus Holedocus

#257 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Ductus Holedocus »

quarterback wrote:nece ti uvijek ostati ta praznina ma koliko se to sada cinilo nemogucim, osjecaces uvijek nesto prema njemu ali da ce ti nedostajati zauvijek - nece

toliko o procjenama
Zasto mislis da ce osjecati uvijek nesto prema njemu?
Dakle,svaki covjek po tebi nikad ne zaboravi bivsu/eg
Ductus Holedocus

#258 Re: Raskidi dugih veza...

uzgred,ovaj quarterback ima posla zadnjih dana :D ;-)
quarterback

#259 Re: Raskidi dugih veza...

Post by quarterback »

Zato sto je bila u vezi sa njim u momentu kada emocije cine jako bitan dio zivota, kada smo uzburkani kao more po vjetru, kada trazimo sebe, trazimo ljubav, trazimo partnera, kada je svaki osmjeh bitan, kada je svaki poljubac sreca, kada smo zaljubljeni beskrajno i kada nam se cini da je ta ljubav jedino sto je vrijedno na svijetu i da nikad vise nece biti nista slicno. Sto se mene tice te godine u kojima je ona bila u vezi su daleko najemotivnije i radi toga mislim da ga nikada nece zaboraviti. Prva iskustva su vjerovatno takodje bila tu, razlog vise.

Naravno da nikada nisam zaboravio bivse djevojke, kako ces zaboraviti one koje si volio?
Raskid se desio iz ovog ili onog razloga ali zar mozemo namjerno zaboravljati?

Praznine nestaju, ali osjecanja, u nekom obimu, uvijek ostaju.
Last edited by quarterback on 04/10/2012 01:20, edited 1 time in total.
quarterback

#260 Re: Raskidi dugih veza...

Post by quarterback »

Ductus Holedocus wrote:uzgred,ovaj quarterback ima posla zadnjih dana :D ;-)
osjecam na neki nacin obavezu da prenesem neka svoja iskustva kako bih mozda nekome pomogao, a quarterback ima drugog, malo ozbiljnijeg, posla uvijek ... :-)
Ductus Holedocus

#261 Re: Raskidi dugih veza...

prvog momka sam imala kad sam imala 16/17godina..da ga ne sretnem ponekad,ne znam da li bih ga se ikad sjetila..

Po svemu sudeci,ako je kako ti govoris ..ja necu moci nastaviti dalje,jer je veliki dio mog zivota cinio covjek,kojeg vise nema(za mene) i da cu zauvijek samo njega voljeti.Ma daj
quarterback

#262 Re: Raskidi dugih veza...

Post by quarterback »

procitaj ponovo - ja nisam rekao da neces nastaviti dalje, rekao sam da ces uvijek osjecati nesto prema njemu

a tog prvog nije ni cudo da se ne sjecas, ne govorim o prvom momku ili djevojci nego o malo ozbiljnijim vezama

ps i dalje ostaje ono sto sam ti vec napisao - sacekaj da taj bijes malo oslabi
Ductus Holedocus

#263 Re: Raskidi dugih veza...

quarterback wrote:procitaj ponovo - ja nisam rekao da neces nastaviti dalje, rekao sam da ces uvijek osjecati nesto prema njemu

a tog prvog nije ni cudo da se ne sjecas, ne govorim o prvom momku ili djevojci nego o malo ozbiljnijim vezama

ps i dalje ostaje ono sto sam ti vec napisao - sacekaj da taj bijes malo oslabi
Nista ovi "sitnisi",mjesec dana i to :D
znaci,samo oni sa dugim stazom :o
quarterback

#264 Re: Raskidi dugih veza...

Post by quarterback »

i ti svasta ubrajas u veze :D
LightRain

#265 Re: Raskidi dugih veza...

Post by LightRain »

Samo se nadam da jednog dana neću skontati da je to maksimum što sam mogla voljeti :)
quarterback

#266 Re: Raskidi dugih veza...

Post by quarterback »

na nadamo li se svi tome ?
:D
Ductus Holedocus

#267 Re: Raskidi dugih veza...

LightRain wrote:Samo se nadam da jednog dana neću skontati da je to maksimum što sam mogla voljeti :)
i ja :D
quarterback

#268 Re: Raskidi dugih veza...

Post by quarterback »

Image

:D
LightRain

#269 Re: Raskidi dugih veza...

Post by LightRain »

Hahahhahaha...ja bih voljela da mi to treba...ovaj osjećaj ne izaziva suze, ali je gori od onog što tjera suze :D
Ductus Holedocus

#270 Re: Raskidi dugih veza...

:thumbup:
Last edited by Ductus Holedocus on 04/10/2012 01:52, edited 1 time in total.
quarterback

#271 Re: Raskidi dugih veza...

Post by quarterback »

posao ceka a ipak je skoro 2, ugodna noc :)
mrgreen

#272 Re: Raskidi dugih veza...

Post by mrgreen »

quarterback, svaka ti je zlatna :)
ibizza

#273 Re: Raskidi dugih veza...

Post by ibizza »

Upravo sam raskinuo vezu od 2 godine :sad:
...ebem ti zivot! :x
lajk

#274 Re: Raskidi dugih veza...

Post by lajk »