Registrovao sam se na portal samo radi ove teme
Pazite situacije iz drugog ugla, odnosno moje situacije.
U stanu živim sam. Student sam i mnogo putujem, kako zbog prirode posla tako i rekreativno. Na faksu sam svaki radni dan od 09:00 pa do najranije 13:00. Poslije toga obavljam ostale obaveze tipa posla i ličnih stvari i u stanu sam uglavnom oko 20:00. Svaki treći vikend provedem u Sarajevu, što znači da sam rijetko vikenom u stanu. Naravno, izuzeci od ovoga su kada su rokovi, pa naravno da više vremena provedem unutra, učeći. Od kućnih aparata imam samo frižider, šporet, kuhalo i TV, dakle bez ikakve veš mašine, usisivača i sličnih stvari. Skoro svo slobodno vrijeme koje imam provedem napolju, pre vrijedno mi je da bi sjedio u kući.
I nedavno, nakon što 10 dana nisam bio u Sarajevu, vratim se ja, ne znam tačno vrijeme, uglavnom dan je bio, i dok sam pravio sebi da jedem ispadne mi staklena zdjela i naravno razbije uz što je priznajem, priličan prasak. 20 minuta kasnije kuca meni policija, zbog ometanja javnog reda i mira. Eh sad, mogu razumjeti da sam možda probudio nekog, ali sam smatrao da je valjda red da me upozori neko prvo, ljudi smo. Međutim, nije meni smetalo toliko ni što je policija došla, koliko sljedeća situacija. Kaže meni policijac, da se već par dana zaredom žali komšija, i da su oni dolazili ali da ja nisam otvarao. Tuga je tu što nikog nije bilo 10 u stanu, ali to policajce nije zanimalo i ja upozoren. Nekoliko dana kasnije, subota ujutro u pola 8 budi mene bušilica nekog komšije i odmah za tim zvono na vratima, opet policija. Opet ista stvar, i meni došli zbog bušenja. Ja NEMAM bušilice u kući, zovem ih da pregledaju sve, nije problem, nemam bušilicu, ali to njih ne zanima. Ja opet upozoren.
I zadnji put, kada je Džeko dao go Francuzima, ako i svaki normalan čovjek, obradovao se ja i čitava zgrada ori, a 15 min kasnije, meni policija pred vratima i dobio sam posljednje upozorenje.
Ne kažem da sam ja neka cvjećka, ali činjenica je da stan koristim uglavnom za sapvanje, da niakd nisu bile više od tri osobe istovremeno u stanu. I šta sad ja radim ? Meditiram, bukvalno. Više ne hodam, počeo sam lebditi, na prstima do kupatila i nazad i slično. Čekam kada će doći da pišu nešto sljedeći put, nema šanse da im potpišem šta, sve na sud nek šalju. Ali šta da ja radim, jednostavno nije ugodno kada vam svako malo policija kuca.
Ja bih se rado mijenjao za nekog ko lupa, ciči, vrišti, skače, samo da ne umišlja stvari.