Ti lazes, moj drug ide evo 4 godine tamo, cak je i propo par ispita. Super strucan u poslu koji obavlja, al doso seljak sa diplomom i ovaj najebo. Sefica u mojoj firmi ne zna napravit dinamiku placanja a zavrsila je Ekonomiju u Sarajevu prije 21 godinu. I masu primjera, bruku. u travniku ima jos 1 fakultet, koji se zavrsi za godinu. Cuo sam da je par studenata nakon zavrsetka studija tamo upisali diplomski u austriji, americi, kanadi bez po frke, dok neki u Sarajevu nisu mogli. Cak sam i gledajuci reprezentaciju vidio da su dobili onaj nekakav certifikat prestizni.Adara87 wrote:Ne mogu da vjerujem da ima onih koji imaju obraza braniti "integritet kvaltiet obrazovanja" na Univerzitetu Travnik?
Pokrijte se ušima, što bi naš narod rekao, nemojte lagati sebe, a nikog iole inteligentnijeg i upučenijeg svakako prevariti ne možete. Jedina stvar koja se na travničom univerzitetu može dobiti je diploma. Najgora stvar od svega je što je ta diploma priznata na bilo kojoj instituciji, pravnom subjektu..bilo čemu u BiH.
Pitao bih ove koje u pozitivu o Travnik Univerzitetu pričaju, znaju li ijedan primjer studenta da je studirao na TU par godina, pa da nije bio zadovoljan znanjen koje usvaja, profesorima, sistemom..., i da je onda u potrazi za boljim prešao na neki drugi univerzitet, recimo UNSA?
A ja npr znam dosta primjera studenata koji su sa UNSA, konkretno sa ekonomije, nakon 4-5 godina studiranja i isto toliko položenih ispita, otišli u vezirski grad i nakon manje od god dana mahali sa diplomom? Alooooooooooooo, pa ko je ovdje lud?
Najgore od svega što taj student sa tom istom diplomom dodje na Ekonomski Fakultet Sarajevo, i bez (puno) problema upiše magistarski studij, ili pak doktorski, ako je vrli student u vezirskom gradu stekao i titulu magistra. To vec govori o tome koliko je toga truhlog u cjelokupnom obrazovnom sistemu i hiper produkciji visoko obrazovnog kadra...
Internacionalni Univerzitet Travnik
- Dr. Kuca
#251 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
- Dr. Kuca
#252 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Bimo je gigant u svom fahu.JoseMujica wrote:jadno je i znanje kad ga rektor Bimbo širi
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#253 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Hahahahahaah pa zar je moguceDr. Kuca wrote:Ti lazes, moj drug ide evo 4 godine tamo, cak je i propo par ispita. Super strucan u poslu koji obavlja, al doso seljak sa diplomom i ovaj najebo. Sefica u mojoj firmi ne zna napravit dinamiku placanja a zavrsila je Ekonomiju u Sarajevu prije 21 godinu. I masu primjera, bruku. u travniku ima jos 1 fakultet, koji se zavrsi za godinu. Cuo sam da je par studenata nakon zavrsetka studija tamo upisali diplomski u austriji, americi, kanadi bez po frke, dok neki u Sarajevu nisu mogli. Cak sam i gledajuci reprezentaciju vidio da su dobili onaj nekakav certifikat prestizni.Adara87 wrote:Ne mogu da vjerujem da ima onih koji imaju obraza braniti "integritet kvaltiet obrazovanja" na Univerzitetu Travnik?
Pokrijte se ušima, što bi naš narod rekao, nemojte lagati sebe, a nikog iole inteligentnijeg i upučenijeg svakako prevariti ne možete. Jedina stvar koja se na travničom univerzitetu može dobiti je diploma. Najgora stvar od svega je što je ta diploma priznata na bilo kojoj instituciji, pravnom subjektu..bilo čemu u BiH.
Pitao bih ove koje u pozitivu o Travnik Univerzitetu pričaju, znaju li ijedan primjer studenta da je studirao na TU par godina, pa da nije bio zadovoljan znanjen koje usvaja, profesorima, sistemom..., i da je onda u potrazi za boljim prešao na neki drugi univerzitet, recimo UNSA?
A ja npr znam dosta primjera studenata koji su sa UNSA, konkretno sa ekonomije, nakon 4-5 godina studiranja i isto toliko položenih ispita, otišli u vezirski grad i nakon manje od god dana mahali sa diplomom? Alooooooooooooo, pa ko je ovdje lud?
Najgore od svega što taj student sa tom istom diplomom dodje na Ekonomski Fakultet Sarajevo, i bez (puno) problema upiše magistarski studij, ili pak doktorski, ako je vrli student u vezirskom gradu stekao i titulu magistra. To vec govori o tome koliko je toga truhlog u cjelokupnom obrazovnom sistemu i hiper produkciji visoko obrazovnog kadra...
-
gilla
#254 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
"4 godine"
"ČAK se može propasti"
"ČAK se može propasti"
-
TomANDJerry
#255 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
E svaka mu cast ako je tamo "cak" pao ispit
Ne znam jeste li primjetili , ali je nevjerovatno koliko ti " " " " univerziteti " " " " imaju jak marketing ... imaju vise reklama nego Nivea
Ne znam jeste li primjetili , ali je nevjerovatno koliko ti " " " " univerziteti " " " " imaju jak marketing ... imaju vise reklama nego Nivea
-
Adara87
#256 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Dr. Kuca wrote:
Ti lazes, moj drug ide evo 4 godine tamo, cak je i propo par ispita. Super strucan u poslu koji obavlja, al doso seljak sa diplomom i ovaj najebo. Sefica u mojoj firmi ne zna napravit dinamiku placanja a zavrsila je Ekonomiju u Sarajevu prije 21 godinu. I masu primjera, bruku. u travniku ima jos 1 fakultet, koji se zavrsi za godinu. Cuo sam da je par studenata nakon zavrsetka studija tamo upisali diplomski u austriji, americi, kanadi bez po frke, dok neki u Sarajevu nisu mogli. Cak sam i gledajuci reprezentaciju vidio da su dobili onaj nekakav certifikat prestizni.
Sve se bojim da taj -tvoj drug- nisi slučajno ti, ali dobro. To da je neko poslije diplomiranja u Travniku upisao DIPLOMSKI u Austriji, Americi, Kanadi.., ima smisla, ali da je u pomenutim zemljama upisao postdiplomski je u domenu naučne fantastike.
Ja mogu da shvatim kako ljudi imaju potrebu za diplomom (treba radi posla koji vec obavljaju, radi nekih socialnih primanja, zbog toga da se mama hvali po komšiluku da je sin diplomirani nešto, zbog toga [nažalost] da bi mogli upisati PDS na nekom priznatijem univerzitetu itd...), ali ne mogu da razumijem to kako neko od njih brani ili čak javno hvali taj Univerzitet kao ustanovu koja ima dobar kadar, sistem obrazovanja bla bla bla. Sakrijte se u mišije rupe i molite boga da vas niko nikad ne pita gdje ste završili fax, ako je odg na to pitanje u Travniku.
-
TomANDJerry
#257 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
hahaAdara87 wrote:Dr. Kuca wrote:
Ti lazes, moj drug ide evo 4 godine tamo, cak je i propo par ispita. Super strucan u poslu koji obavlja, al doso seljak sa diplomom i ovaj najebo. Sefica u mojoj firmi ne zna napravit dinamiku placanja a zavrsila je Ekonomiju u Sarajevu prije 21 godinu. I masu primjera, bruku. u travniku ima jos 1 fakultet, koji se zavrsi za godinu. Cuo sam da je par studenata nakon zavrsetka studija tamo upisali diplomski u austriji, americi, kanadi bez po frke, dok neki u Sarajevu nisu mogli. Cak sam i gledajuci reprezentaciju vidio da su dobili onaj nekakav certifikat prestizni.
Sve se bojim da taj -tvoj drug- nisi slučajno ti, ali dobro. To da je neko poslije diplomiranja u Travniku upisao DIPLOMSKI u Austriji, Americi, Kanadi.., ima smisla, ali da je u pomenutim zemljama upisao postdiplomski je u domenu naučne fantastike.
Ja mogu da shvatim kako ljudi imaju potrebu za diplomom (treba radi posla koji vec obavljaju, radi nekih socialnih primanja, zbog toga da se mama hvali po komšiluku da je sin diplomirani nešto, zbog toga [nažalost] da bi mogli upisati PDS na nekom priznatijem univerzitetu itd...), ali ne mogu da razumijem to kako neko od njih brani ili čak javno hvali taj Univerzitet kao ustanovu koja ima dobar kadar, sistem obrazovanja bla bla bla. Sakrijte se u mišije rupe i molite boga da vas niko nikad ne pita gdje ste završili fax, ako je odg na to pitanje u Travniku.
a dobili su i nekakav prestizni certifikat
-
dafi
#258 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Hahha – moš mislit jeste!!! E sad zamisli koliko je on pismen!! Zbilja nije me jako briga ni za jedne ni za druge ali zašto svi udaraju po privatnim univerzitetima a UNSA i sve ostale institucije koje su na državnim jaslama i koje se finansiraju iz budžeta predstavljaju leglo korupcije i kriminala. I svi šute, plaćaju ispite ispod stola ili pod krevetom ili na krevetu a laju na privatne. Kad bi imali tolika m... kao što imaju na forumu prijavili bi takve profesore, očistili fakultete od gamadi pa ni privatni onda ne bi imali posla . A pošto si ti izgleda neki jadni lik koji nema vlastitog života i pametnijeg posla od ćitanja postova na forumu i prčkanja gdje bi malo mogao pamatovati evo ti malo zabave pa se ti školovani i pismeni igraj trazeči 10 gramatićkih, stilskih i ostalih kojekakvih grešaka (a možda nadžeš i puuuno više..Bambi_na_kofeinu wrote:Hajmo se nadati da je bar mrvicu bio nepismeniji od tebe.dafi wrote:oooohh!! Jadnici mali. Pa našli se u političkim raljama pa nemogu napredovati.... ccccc. Boze,boze.... Daj ne s...!!! U mojoj firmi je radio krasan pravnik sa elitnog Pravnog fakulteta Sarajevo koji nije znao napisati najobičniji Ugovor. O nekim većim stvarnima ne smijem ni govoriti... Ali dragi Tatica je bio faca pa je dijete završilo Elitni sarajevski pravni fakultet sa visokim prosjekom. I naravno da je takva diploma "cjenjenija". Ama izletio je on prije nego je donijeo stvari u kancelariju. Bilo je "delete". Toliko o UNSA.
Sve školovano, u vražiju mater.
- Bambi_na_kofeinu
#259 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Uuu, koji predug post od nekog koga ova tema ne bi trebala doticati, nimalo se ne tangiraš...ali nimalo, jeldedafi wrote:Hahha – moš mislit jeste!!! E sad zamisli koliko je on pismen!! Zbilja nije me jako briga ni za jedne ni za druge ali zašto svi udaraju po privatnim univerzitetima a UNSA i sve ostale institucije koje su na državnim jaslama i koje se finansiraju iz budžeta predstavljaju leglo korupcije i kriminala. I svi šute, plaćaju ispite ispod stola ili pod krevetom ili na krevetu a laju na privatne. Kad bi imali tolika m... kao što imaju na forumu prijavili bi takve profesore, očistili fakultete od gamadi pa ni privatni onda ne bi imali posla . A pošto si ti izgleda neki jadni lik koji nema vlastitog života i pametnijeg posla od ćitanja postova na forumu i prčkanja gdje bi malo mogao pamatovati evo ti malo zabave pa se ti školovani i pismeni igraj trazeči 10 gramatićkih, stilskih i ostalih kojekakvih grešaka (a možda nadžeš i puuuno više..) a ja odoh lepo pajkiti. Valja na posao.. Onaj dobro plaćen, dobijen pomoću kupljene diplomom na privatnom ...
Laku noć i veeelika pusica
Šta se bolan sekiraš, nepismen pa nepismen, pusti mene fukaru da te ismijavam i uljepšavam svoj mizerni potplaćeni život, ha ja.
- Dr. Kuca
#260 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Samo iznosim cinjenice. Ovdje ce tesko univerziteti priznati diplomu jer im je prpa, ionako propadaju sve do jednog razno-raznim aferama. Hajde u zdravlje 
- kockica_kockica
#261 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Zanimljiva mi je cinjenica da se kod nas tezina nekog fakulteta mjeri po tome da li si studirao 4 godine ili 20 godina... Pa kod nas trebaju biti cjenjeniji oni koji su studirali 20 godina (jer su se oni vise mucili
)...
Ne branim nikoga ..Nisam studirala u Travniku ...
Ali..
Obrazovanje nam je u velikom hendeku.... obzirom da vise cijenimo one koji studiraju 20 godina, profesori na doticnim fakultetima ne gledaju na to koliko znas nego koliko das... sto si sire ruke to je ocjena veca... na privatnim kazu ne moras nista znati ocjene lete kao konfete... meni ovo nema smisla, ali ako gledamo iz drugog ugla privatni fakulteti se placaju... platis ocjene.. sve ima svoju cijenu na ovaj ili onaj nacin... privatni svoje ocjene naplacuju legalno, na drzavnim sve ide ispod ruke...
To je ono sto treba promijeniti...
Inace ljudi koji zavrse fakultet misle da sve znaju.. kad dodju do posla zapravo shvate da nemaju pojma... cjelozivotno ucenje je kljuc svega... ucenje ne prestaje zavrsavanjem fakulteta... fakultet moze zavsiti svako, vazno je ono poslije... kako se pokazes tako ce ti i biti... za dobijanje posla trebas papir da si nesto zavrsio, iskreno poslodavcima nije vazan taj papir vec kakav si ti kao osoba, sta znas raditi, koliki si strucnjak, da li ti za posao treba puno ili malo vremena... a zavrsen fakultet je samo mrtvo slovo na papiru...
Ali..
Obrazovanje nam je u velikom hendeku.... obzirom da vise cijenimo one koji studiraju 20 godina, profesori na doticnim fakultetima ne gledaju na to koliko znas nego koliko das... sto si sire ruke to je ocjena veca... na privatnim kazu ne moras nista znati ocjene lete kao konfete... meni ovo nema smisla, ali ako gledamo iz drugog ugla privatni fakulteti se placaju... platis ocjene.. sve ima svoju cijenu na ovaj ili onaj nacin... privatni svoje ocjene naplacuju legalno, na drzavnim sve ide ispod ruke...
Inace ljudi koji zavrse fakultet misle da sve znaju.. kad dodju do posla zapravo shvate da nemaju pojma... cjelozivotno ucenje je kljuc svega... ucenje ne prestaje zavrsavanjem fakulteta... fakultet moze zavsiti svako, vazno je ono poslije... kako se pokazes tako ce ti i biti... za dobijanje posla trebas papir da si nesto zavrsio, iskreno poslodavcima nije vazan taj papir vec kakav si ti kao osoba, sta znas raditi, koliki si strucnjak, da li ti za posao treba puno ili malo vremena... a zavrsen fakultet je samo mrtvo slovo na papiru...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#262 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
bio sam u travniku nedavno
dobar faks... odmah sam otišao u Wc
wc je čisto savršenstvo
čistije ne može biti
u studentskoj ljubazni...
ima ljudi koji i tamo obnavljaju
profe očito znaju sve svoje studente ponaosob
na listama kandidata na pločama za ispite ima dosta onih koji su pali (vjerovatno ih puste nakon 4-5 izlaska nebitno)
idealan fax za ljude koji rade i imaju već poso godinama
i neko je došao i rekao da za 5 godina moraju imati VSS ili tako nešto
dobar faks... odmah sam otišao u Wc
wc je čisto savršenstvo
čistije ne može biti
u studentskoj ljubazni...
ima ljudi koji i tamo obnavljaju
profe očito znaju sve svoje studente ponaosob
na listama kandidata na pločama za ispite ima dosta onih koji su pali (vjerovatno ih puste nakon 4-5 izlaska nebitno)
idealan fax za ljude koji rade i imaju već poso godinama
i neko je došao i rekao da za 5 godina moraju imati VSS ili tako nešto
- Dr. Kuca
#263 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Toliko privatnih faxova a samo ljudima ovaj smeta, bas mi je to smijesno 
- đana
#264 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
kockica_kockica wrote:Zanimljiva mi je cinjenica da se kod nas tezina nekog fakulteta mjeri po tome da li si studirao 4 godine ili 20 godina... Pa kod nas trebaju biti cjenjeniji oni koji su studirali 20 godina (jer su se oni vise mucili)...
Ali..
- Arteta
#265 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Najjaci postDr. Kuca wrote:Toliko privatnih faxova a samo ljudima ovaj smeta, bas mi je to smijesno
-
TomANDJerry
#266 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Sta je tu cudno molim te ....Arteta wrote:Najjaci postDr. Kuca wrote:Toliko privatnih faxova a samo ljudima ovaj smeta, bas mi je to smijesno![]()
Univerzitet Travnik je simbol za kupovinu diploma u BiH , i oni koji govore o tom "Univerzitetu" misle i na ostale slicne njemu ...
Isto kao sto nekome tko igra fudbal (a nema pojma , recimo) kazes "pa nisi Messi" , znaci koristis najextremniji primjer ...
- MedenoSrce
#267 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Meni je ovo "Internacionalni.." genijalno

- vatrogasac
#268 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
http://www.6yka.com/novost/30366/posto- ... mske-castikockica_kockica wrote:
- Arteta
#269 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Po meni je Bijeljina simbol za kupovinu diploma,ali hajde neka ti bude.TomANDJerry wrote:Sta je tu cudno molim te ....Arteta wrote:Najjaci postDr. Kuca wrote:Toliko privatnih faxova a samo ljudima ovaj smeta, bas mi je to smijesno![]()
![]()
Univerzitet Travnik je simbol za kupovinu diploma u BiH , i oni koji govore o tom "Univerzitetu" misle i na ostale slicne njemu ...
Isto kao sto nekome tko igra fudbal (a nema pojma , recimo) kazes "pa nisi Messi" , znaci koristis najextremniji primjer ...
- dita von teese
#270 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
"Gadite mi se što ste se isto tako trudili, a sada mirno gledate kako vam se smiju i degradiraju sve za šta ste se borili, uništavaju budućnost vaše djece, jer ne biste da se nekom zamjerite, sačuvajmebožeisakloni, smatrate da je sve beznadežno, a taj mrak koji gledate, to nije nebo bez mjesečine, nego đon cipele onih koji vas gaze, a vi ne vidite. Gadite mi se isto kao i oni koji vam se smiju."vatrogasac wrote:
http://www.6yka.com/novost/30366/posto- ... mske-casti
Citat iz clanka.
Ko god je bio sposoban za edukaciju koju po necemu smatra kvalitetnijom od prosjeka, trebao bi biti sposoban i da se snadje na trzistu rada. U krajnjem slucaju, da se samozaposli. Zavrsavanje drzavnih fakulteta (ako podjemo od toga da su to kvalitetniji fakulteti u nasoj sredini) kao ni zavrsavanje privatnih fakulteta samo po sebi ne garantuje nista. Kako praksa pokazuje, posao garantuje ili spremnost da ga se plati, ili obezbijedi na neki drugi nelegalan nacin, ili izvanredna sposobnost da se do njega dodje vlastitim radom i trudom. Dobra edukacija podrazumijeva i savladavanje vjestine borbe na trzistu rada, legalnim sredstvima. Ja jednostavno ne volim da vidim ovu ogorcenosti i gadjenje spram bilo koga. Sa diplomom koja vazi na prostoru 100 kvadratnih kilometara, ili eto 50.000 kvadratnih kilometara, dugorocno ni formalno ni sustinski ne moze opstati nijedna institucija. Takvi ce diplomci, magistri, doktori, otpasti i nestati u trzistu koje je vec dovoljno zasiceno takvima, prema tome, ne znam zasto ih autorica uopste konstatuje, tj. zasto ih se gadi, ili smatra da joj takvi po bilo cemu stoje na putu. Ako smatra da neko sa diplomom iz Malog Mokrog Luga njoj stoji na putu, onda nesto ne stima sa sitemom vrijednosti koje je trebala usvojiti u toku svoje edukacije.
- vatrogasac
#271 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Misliš da je to izvodivo na ovim prostorima gdje se zna ko će raditi na nekom radnom mjesti u prije nego što se za njega raspiše konkurs?dita von teese wrote:
Ko god je bio sposoban za edukaciju koju po necemu smatra kvalitetnijom od prosjeka, trebao bi biti sposoban i da se snadje na trzistu rada. U krajnjem slucaju, da se samozaposli.
- dita von teese
#272 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Jel se mora raditi bas na tom mjestu?vatrogasac wrote: Misliš da je to izvodivo na ovim prostorima gdje se zna ko će raditi na nekom radnom mjesti u prije nego što se za njega raspiše konkurs?
- dita von teese
#273 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Tj. da se dopunim - dodatan problem je i ta suzena perspektiva, po kojoj postoji desetak institucija koje su vrijedne paznje i koje dolaze u obzir kada se razmislja o dostojnom zanimanju, radu, poslu.dita von teese wrote:Jel se mora raditi bas na tom mjestu?vatrogasac wrote: Misliš da je to izvodivo na ovim prostorima gdje se zna ko će raditi na nekom radnom mjesti u prije nego što se za njega raspiše konkurs?
- vatrogasac
#274 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Upravo ti pošao slično odgovoriti. Nemaš alternative za biranje.dita von teese wrote:Tj. da se dopunim - dodatan problem je i ta suzena perspektiva, po kojoj postoji desetak institucija koje su vrijedne paznje i koje dolaze u obzir kada se razmislja o dostojnom zanimanju, radu, poslu.dita von teese wrote:Jel se mora raditi bas na tom mjestu?vatrogasac wrote: Misliš da je to izvodivo na ovim prostorima gdje se zna ko će raditi na nekom radnom mjesti u prije nego što se za njega raspiše konkurs?
- dita von teese
#275 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Ima ba. Alternativa uvijek postoji.vatrogasac wrote:
Upravo ti pošao slično odgovoriti. Nemaš alternative za biranje.