KOMUNISTICKA PARTIJA
-
MAX68
#251 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
zaista neznam sta je tebi ovdje previse licnih podataka ovo je moze se reci univerzalna pristupnica skoro kod svake politicke partije
-
sanaman
#252 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
ime, prezime
datum rodjenja
mjesto stanovanja
ovo navedeno je sasvim dovoljno, a ako neko hoce moze dati i broj telefona, e-mail i da li je zaposlen ili ne...
a ovo ostalo
bez komentara...malo je reci da je puno.
Agencija za zastitu podataka stalno upozorava sta i kako sa JMBG i da se ne daje ili na kraju sta koga briga gdje radim i koju funkciju obavljam (npr. poslovna tajna).
Men se cini da fali jos samo krvna grupa
datum rodjenja
mjesto stanovanja
ovo navedeno je sasvim dovoljno, a ako neko hoce moze dati i broj telefona, e-mail i da li je zaposlen ili ne...
a ovo ostalo
Agencija za zastitu podataka stalno upozorava sta i kako sa JMBG i da se ne daje ili na kraju sta koga briga gdje radim i koju funkciju obavljam (npr. poslovna tajna).
Men se cini da fali jos samo krvna grupa
-
MAX68
#253 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
vidis ako si clan neke partije normalno je i da ostavis kontakt broj telefona da te ta ista moze kontaktirati a sto se tice jmb pa kad se uclanjujes u videoteku isti ti treba a ne u politicku partiju , na primjer unosom jmb u cik bazu podataka dobije se biracko mjesto clana partije i tako tako se pravi i procjena koliko glasova bi trebala odredena partija da dobije na odredenom birackom mjestu sto je sasvim normalno.
u jednom od ranih tekstova mogao si i da vidis nacin uclanjenja u partiju i obaveze ali i prava clana koje time proizilaze
zaista mislim da vi mjesate pojam clan -simpatizer
u jednom od ranih tekstova mogao si i da vidis nacin uclanjenja u partiju i obaveze ali i prava clana koje time proizilaze
zaista mislim da vi mjesate pojam clan -simpatizer
- brad90
- Location: DVASPORTA.BA DALEKO NAJOZBILJNIJI FORUM NA NEBU INTERNETA
#254 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
Od svih politickih ideologija komunizam mi je najblizi i ako ovo ne ostane mrtvo slovo na papiru imat cete clana vise, siguran sam. Ako se moze odmah prijaviti i poceti raditi na stvaranju drustva u kakvom svi mi zasluzujemo zivjeti molim da mi kazete gdje, sta i kako ???

-
komunist1
#255 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
Od svih politickih ideologija komunizam mi je najblizi i ako ovo ne ostane mrtvo slovo na papiru imat cete clana vise, siguran sam. Ako se moze odmah prijaviti i poceti raditi na stvaranju drustva u kakvom svi mi zasluzujemo zivjeti molim da mi kazete gdje, sta i kako ???
Hvala druže, ovje možeš naći ulazne podatke i kontakte na ovoj stranici, te na fb profilu.
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001345587019
Hvala druže, ovje možeš naći ulazne podatke i kontakte na ovoj stranici, te na fb profilu.
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001345587019
-
komunist1
-
Pametni
#257 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
Nećete se vi od politike leba najesti 
- ReD aka Socijalista
#258 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
Kad ce biti prvi kongres? Izbor rikovodstva itd.?komunist1 wrote:zaboravio sam ti poslati web site pa evo, ispravljam se....
http://www.kpbih.com.ba/
S poštovanjem,
-
sandra01
#259 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
http://www.kpbih.com.ba/
S poštovanjem,[/quote]
Kad ce biti prvi kongres? Izbor rikovodstva itd.?[/quote]
Koja vam je himna? A slogan???
S poštovanjem,[/quote]
Kad ce biti prvi kongres? Izbor rikovodstva itd.?[/quote]
Koja vam je himna? A slogan???
-
MAX68
#260 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
vidim da vas to puno interesuje kongres KP je predviden pocetkom aprila a partiju do kongresa ce da vodi rukovodstvo izabrano na skupstini u sarajevu.
- NOVI VALTER
#261 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
DRUGARICE I DRUGOVI ŽIVJELA KOMUNISTIČKA PARTIJA BOSNE I HERCEGOVINE!!!
MORAMO SVIM SILAMA DA RADIMO DA OVU PARTIJU STAVIMO NA NOGE I DA JE DOVEDEMO NA VLAST, JEDINO KOMUNISTIČKA PARTIJA MOŽE SREDITI STANJE U BOSNI I HERCEGOVINI
MORAMO SVIM SILAMA DA RADIMO DA OVU PARTIJU STAVIMO NA NOGE I DA JE DOVEDEMO NA VLAST, JEDINO KOMUNISTIČKA PARTIJA MOŽE SREDITI STANJE U BOSNI I HERCEGOVINI
- poznanik
#262 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
Kako?NOVI VALTER wrote:... JEDINO KOMUNISTIČKA PARTIJA MOŽE SREDITI STANJE U BOSNI I HERCEGOVINI
-
sandra01
#263 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
Lako,treba samo HTJETIpoznanik wrote:Kako?NOVI VALTER wrote:... JEDINO KOMUNISTIČKA PARTIJA MOŽE SREDITI STANJE U BOSNI I HERCEGOVINI
-
nihoniho
#264 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
evo da,recimo, na slijedecim izborima dobijete vecinu, natpolovicnu, sta je prvi potez vase partije?MAX68 wrote:vidim da vas to puno interesuje kongres KP je predviden pocetkom aprila a partiju do kongresa ce da vodi rukovodstvo izabrano na skupstini u sarajevu.
ili mozda smatrate da je ovo pitanje nevazno ........
-
nihoniho
#265 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
je li to taj argument koji bi trebao razoruzati skeptike?sandra01 wrote:Lako,treba samo HTJETIpoznanik wrote:Kako?NOVI VALTER wrote:... JEDINO KOMUNISTIČKA PARTIJA MOŽE SREDITI STANJE U BOSNI I HERCEGOVINI
- NOVI VALTER
#266 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
BAŠ TAKO SAMO TREBA HTJETI I TREBA RADITsandra01 wrote:Lako,treba samo HTJETIpoznanik wrote:Kako?NOVI VALTER wrote:... JEDINO KOMUNISTIČKA PARTIJA MOŽE SREDITI STANJE U BOSNI I HERCEGOVINI
(RAD RAD I SAMO RAD) RAD JE STVORIO ČOVJEKA
-
ja1986
#267 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
Kako?
Npr. Da li je ovo moguce? Evo ja cu uzeti konkretan primjer opcine Bugojno. Za vrijeme Kokana( predsjednik opcine) gradjani su izdvajali 5% od plate, od cega je izgradjen KSC, autobuska stanica, hotel Kalin... Da li je dolaskom KP na vlast konkretno u Bugojnu moguce donijeti slicnu odluku na nivou opcine, i ulagati u nesto, mislim, bar bi bilo dovoljno za jednu mjesecnu ratu kredita??? Da sada ne lupam, dogovorima bi se detalji razradili. Po meni je to vrlo moguce, ono vracamo se bar malo u ona ljepsa vremena kada je sve bilo moguce
Vjerujem da ima mnogo ideja, neke prihvatljive, neke ne...rano je o ovome pricati, al et, mozda se nesto i ostvari.
Npr. Da li je ovo moguce? Evo ja cu uzeti konkretan primjer opcine Bugojno. Za vrijeme Kokana( predsjednik opcine) gradjani su izdvajali 5% od plate, od cega je izgradjen KSC, autobuska stanica, hotel Kalin... Da li je dolaskom KP na vlast konkretno u Bugojnu moguce donijeti slicnu odluku na nivou opcine, i ulagati u nesto, mislim, bar bi bilo dovoljno za jednu mjesecnu ratu kredita??? Da sada ne lupam, dogovorima bi se detalji razradili. Po meni je to vrlo moguce, ono vracamo se bar malo u ona ljepsa vremena kada je sve bilo moguce
-
sandra01
#268 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
Kako?
Evo npr.(govorim za podrucje Sarajeva a vjerujem da je i u ostalim gradovima u BiH ovo izvodivo)
Uzeti opstinsku zemlju,finanacirati izgradnju staklenika za proizvodnju hrane,zaposliti narod,ratne vojne invalide,ljude koji nemaju skole ,socijalne sluicajeve itd.Imacemo duplo jeftiniju hranu uzgojenu lokalno,ljudima dati plate od prodanog-jednim udarcem dvije muhe.
Dalje,nasa zemlja ima neprocjenljive obradive povrsine koje godinama stoje zapustene.Izglasati zakon da vlasnici neobradivih zemljista moraju obradjivati zemlju a drzava da garanciju za siguran otkup usjeva.Ukoliko vlasnici ne budu obradjivali svoju zemlju drzava ima pravo expropirati istu na pet godina i sama organizovati obradu zemlje.Opet zaposliti narod da uzgaja hranu i opet duplo jeftinija hrana plus plate.
Zatvorenike iz zatvorskih soba istjerati da kopaju autoput i grade ostale infrastrukture.Sto drzava mora placati izvodjenje radove privatnim firmama,nek im plate projekte i materijal a KP Zenica besplatno ce obezbjediti ljudstvo D
Dati Zoranu Cegaru sve ovlasti nad policijom .
Izglasati zakon o radu kakav je bio i prije rata a to znaci da se ne moze otpustit radnik jer se neko ustao na lijevu nogu to jutro.
Porodiljama dati dvije godine poridiljskog odsustva i da im niko ne smije dati otkaz po povratku na posao u narednih 5 godina.
Do maximuma olaksti poreska i ina davanja malom privatnom biznisu prve tri godine (dok ljudi ne stanu na noge).
Koja god firma da neki novcani doprinos u humanitarne svrhe umanjiti poresku obavezu za odredjeni iznos.
One koji po forumu piskaraju da BiH nikada vise ne smije zivjeti u bilo kakvom savezu sa ostalim zemljama Balkana ocerat' na Goli Otok

Evo npr.(govorim za podrucje Sarajeva a vjerujem da je i u ostalim gradovima u BiH ovo izvodivo)
Uzeti opstinsku zemlju,finanacirati izgradnju staklenika za proizvodnju hrane,zaposliti narod,ratne vojne invalide,ljude koji nemaju skole ,socijalne sluicajeve itd.Imacemo duplo jeftiniju hranu uzgojenu lokalno,ljudima dati plate od prodanog-jednim udarcem dvije muhe.
Dalje,nasa zemlja ima neprocjenljive obradive povrsine koje godinama stoje zapustene.Izglasati zakon da vlasnici neobradivih zemljista moraju obradjivati zemlju a drzava da garanciju za siguran otkup usjeva.Ukoliko vlasnici ne budu obradjivali svoju zemlju drzava ima pravo expropirati istu na pet godina i sama organizovati obradu zemlje.Opet zaposliti narod da uzgaja hranu i opet duplo jeftinija hrana plus plate.
Zatvorenike iz zatvorskih soba istjerati da kopaju autoput i grade ostale infrastrukture.Sto drzava mora placati izvodjenje radove privatnim firmama,nek im plate projekte i materijal a KP Zenica besplatno ce obezbjediti ljudstvo D
Dati Zoranu Cegaru sve ovlasti nad policijom .
Izglasati zakon o radu kakav je bio i prije rata a to znaci da se ne moze otpustit radnik jer se neko ustao na lijevu nogu to jutro.
Porodiljama dati dvije godine poridiljskog odsustva i da im niko ne smije dati otkaz po povratku na posao u narednih 5 godina.
Do maximuma olaksti poreska i ina davanja malom privatnom biznisu prve tri godine (dok ljudi ne stanu na noge).
Koja god firma da neki novcani doprinos u humanitarne svrhe umanjiti poresku obavezu za odredjeni iznos.
One koji po forumu piskaraju da BiH nikada vise ne smije zivjeti u bilo kakvom savezu sa ostalim zemljama Balkana ocerat' na Goli Otok
Last edited by sandra01 on 01/12/2011 19:51, edited 1 time in total.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#269 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
Oduzeti bespravno (mitom,korupcijom,kradjom) stecenu imovinu ????
-
Komanc
#270 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
Pristao bih da mi glavu odrube, ali nikada, ali nikada nebih bio komunista!-LIBERO- wrote:Oduzeti bespravno (mitom,korupcijom,kradjom) stecenu imovinu ????
I ne zato, sto oni nisu valjali, vec sto su me ucili, i naucili da Boga nema!
A, zivot me u suprotno uvjerio da Boga ipak ima, i da sve vidi!
-
nihoniho
#271 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
nista od; " fabrike radnicima, zemlja seljacima, demokratski centralizam, losije danas za bolje sutra" .......?sandra01 wrote:Kako?
Dati Zoranu Cegaru sve ovlasti nad policijom .![]()
One koji po forumu piskaraju da BiH nikada vise ne smije zivjeti u bilo kakvom savezu sa ostalim zemljama Balkana ocerat' na Goli Otok![]()
![]()
pa kakvi ste vi komunisti? vi ste najobicniji socijalisti-amateri
- ljubav_aha
#272 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
zar se moze nauciti da Boga nemaKomanc wrote:Pristao bih da mi glavu odrube, ali nikada, ali nikada nebih bio komunista!-LIBERO- wrote:Oduzeti bespravno (mitom,korupcijom,kradjom) stecenu imovinu ????
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#273 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
Ne kontam,po kojoj si se osnovi sa tom svojom pricom i retorikom,nadovezao na moj post.Komanc wrote:Pristao bih da mi glavu odrube, ali nikada, ali nikada nebih bio komunista!-LIBERO- wrote:Oduzeti bespravno (mitom,korupcijom,kradjom) stecenu imovinu ????
Tvoja stvar je tvoje politicko uvjerenje kao i politicki animoziteti...mrzi komunizam,mrzi KPBIH ili sta vec hoces,ali dozvoli da ima ljudi sa drugacijim svetonadzorima i sa drugacijim pogledima oko sobstvenog politickog organizovanja.
A uvijek postoji opcija ne otvaraj ovu temu...
-
sandra01
#274 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
Pa to sam i napisala,samo sto ti ne znas citatinihoniho wrote:nista od; " fabrike radnicima, zemlja seljacima, demokratski centralizam, losije danas za bolje sutra" .......?sandra01 wrote:Kako?
Dati Zoranu Cegaru sve ovlasti nad policijom .![]()
One koji po forumu piskaraju da BiH nikada vise ne smije zivjeti u bilo kakvom savezu sa ostalim zemljama Balkana ocerat' na Goli Otok![]()
![]()
pa kakvi ste vi komunisti? vi ste najobicniji socijalisti-amateri
-
sandra01
#275 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
A Komanca ili poslati na drugarsko prevaspitavanje ili... mu odrubiti glavuKomanc wrote:Pristao bih da mi glavu odrube, ali nikada, ali nikada nebih bio komunista!-LIBERO- wrote:Oduzeti bespravno (mitom,korupcijom,kradjom) stecenu imovinu ????