EURO 2012

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
BHF_Manijak

#251 Re: EURO 2012

Post by BHF_Manijak »

LSD wrote:Španija je prvak evrope i u svim mlađim kategorijama (U-19 i U-21)....ova nadolazeca generacija iz U-21 ce za par godina biti strah i trepet jer tu su igraci kao Thiago Alcantara, Mata, Javi Martinez, Muniain,De Gea, Romeu, Montoya, Cuenca itd....španci ne forsiraju tako olako mlade igrace u A tim, za razliku od švaba (tek su Mata i Pedro odskora poceo dobivati pozive).
Ma ne mora to nista znaciti, naravno da je bitno imati jak podmladak ali nije garant uspjeha A selekcije, pogledaj recimo mladje kategorije Nigerija, U17 im je najvise puta osvaja svjetska prvenstva, nedavno je U20 selekcija Gane bila prvak svijeta, itd.., pa tih selekcija nema nigdje kada su A selekcije u pitanju, sve zavisi kako uskladis i kako ce se razviti ti mladi narastaji. :)
bahonnen

#252 Re: EURO 2012

Post by bahonnen »

Što se mogućih parova poslije grupa tiče imate negdje ono gdje sam predviđao kako ko i šta...
Po tome je finale Njemačka - Španija.
Tj. ako budu išli na sve do finala sa maksimalnim učinkom onda se mogu sastati tek u finalu.
Možda smo trebali otvoriti jednu temu posebno za predviđanje? Ja sam za.

A ne znam što mora biti neki oberšef u ekipi. Eto, godinama je forsisan prosječni Balack kao takav i to nije ništa donijelo. Po meni izostavljanje njega iz ekipe je jedan od najpametnijih poteza. A čak i ono kad su se oprostili od Kahna bilo produktivno.
Šef ekipe ima i on je Loew, kako i treba. Nema veze što nije na terenu. Puno je bolje da je ekipa podređena treneru nego nekom pojedinačnom igraču. A to ovakav moderan fudbal, kakav pokušavaju igrati, i zahtijeva.
A ako ćemo već o najbitnijim igračima, to su Oezil i Schweinsteiger.

Btw., ne vidim zašto ne bi jedan Oezil igrao za za Njemačku i bio smatran nekim stranim elementom.
Oko 10% njemačkih državljana (dakle sa njihovim pasošem) je turskog porijekla, a od toga velika većina je 2. ili 3. generacija. A ima i dosta drugih etničkih grupa. Podolski i Klose su "miješana krv", iako su rođeni u Poljskoj. Marin je valjda rođen tamo ili je došao kao mali (nešto se ne sjećam, ali nije toliko ni bitno)... Jedini za kojeg bi se moglo nešto reći je možda Boateng, ali nisu ni prvi ni posljednji koji su posegnuli za strancima.
Ali kako god, kakva njihova "krvna zrnca" bila svi oni su više dio njemačke, nego te neke svoje genetske kulture.
Šta Oezila više veze za Tursku nego Njemačku osim porijekla?
Uspomene na ljetnji raspust? Neki njemu "smiješni" rođaci, koji se smiju njegovim izjavama, ali se prave fini kad dođe?
Jezik? Siguran sam da bolje govori njemački.
I manite se toga da njemačka nije multi-kulti i slično. Njemačka je centar Evrope, a tu će poziciju tek učvrstiti.
Neki tamo neonacisti i slični su ogromna manjina i većina je proizvod krize priključenja Istočne Njemačke. To lagano prolazi.
Kad ste vidjeli nerede na njihovim stadionima? Hajde recite. A sjetite se kad je to bilo kod nas!
Gdje ima više fašizma.
I nije da ja nešto svršavam po Njemačkoj, ali brate, ono je država.

Nisam ovo htio ovdje, ali se nameće:
Ako ovo prenesemo na našu reprezentaciju, vrlo je upitno koliko dugo ćemo još moći kupiti igrače iz dijaspore u koje je tamo neka normalna država uložila vrijeme i novac. Patritizam godinama blijedi, srazmjerno brzo udaljenosti. A brzina se diže na dodatni stepen sa svakom novom generacijom.
Imaćemo tu i tamo neke "pokajnike" koji neće moći dobiti priliku da igraju za voljenu zemlju.
Kako ovo znam? Živim u gradu čiji su građani silom prilika u velikom broju postali dijaspora. Ljeto je svojevremeno izgledalo kao ljeto u nekom primorskom gradu. I to ljeto je bilo neko produženo ljeto. Kretalo je još u martu, dok je oko 1. maja bilo već gužva i sve do oktobra se nije smirivalo, da bi oko nove godine opet bilo bar mjesec dana gužve- A vremenom se to ljeto skratilo na otprilike mjesec dana tokom drugog dijela jula i početkom jula, a prosjek godina posjetilaca strmoglavo raste.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#253 Re: EURO 2012

Post by odesveuhonduras »

skenderija04 wrote:
Baudelaire wrote:Ja mislim da je situacija takva da Njemačku može zaustaviti jedino Španija, a da bi Španiju mogle zaustaviti osim Njemačke još neke ekipe. Pritom prvenstveno mislim na Italiju i Englesku. Holandija nije ni blizu ovih ekipa što će i samo prvenstvo pokazati, a Njemačka igra nešto drugačiji fudbal od Španije protiv kojeg se teže braniti. Italijani i Englezi bi se bunkerom mogli odbraniti protiv Španije, ali fakat nisam siguran da bi tako lahko uspjeli protiv Njemačke.

Inače, evo zašto mislim da su Nijemci favoriti:

http://www.youtube.com/watch?v=QB56f-3Z ... creen&NR=1

Jednostavno, kretanje igrača i otvaranje prostora je nevjerovatno. Ovo Španija ovako ne radi još od Eura 2008. Znam, reći će mnogi da je ovo prijateljska, no nisu ni Holanđani ni Nijemci ovu utakmicu neozbiljno shvatili, a sve i da jesu, ne bi dozvolili sebi bruku.
I ja mislim da je ovo prvenstvo puno otvorenije nego sto mi ovdje racunamo, a i sveli smo knjigu na dva slova. Osim toga,vidjecemo u kakvom ce stanju doci igraci na ovo evropsko. Tu prvenstveno mislim na Spaniju. Ako se ponovi situacija od prosle godine i budemo imali cetiri Clasica , Spanci bi mogli doci u situaciju da pola ekipe ne prica sa drugom polovinom A i fizicki ce biti iscijedjeni. Kada tu dodamo i cinjenicu da je teze odbraniti nego osvojiti sve mi se cini da Spanija nije prvi favorit prvenstva,
Tu se slažem. iscijeđenost bi mogla biti najveći protivnik Španaca jer ih većina igra u el clasico timovima, a ta dva će voditi bespoštednu borbu na svim frontovima vjerovatno do kraja sezone.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#254 Re: EURO 2012

BHF_Manijak wrote:
LSD wrote:Španija je prvak evrope i u svim mlađim kategorijama (U-19 i U-21)....ova nadolazeca generacija iz U-21 ce za par godina biti strah i trepet jer tu su igraci kao Thiago Alcantara, Mata, Javi Martinez, Muniain,De Gea, Romeu, Montoya, Cuenca itd....španci ne forsiraju tako olako mlade igrace u A tim, za razliku od švaba (tek su Mata i Pedro odskora poceo dobivati pozive).
Ma ne mora to nista znaciti, naravno da je bitno imati jak podmladak ali nije garant uspjeha A selekcije, pogledaj recimo mladje kategorije Nigerija, U17 im je najvise puta osvaja svjetska prvenstva, nedavno je U20 selekcija Gane bila prvak svijeta, itd.., pa tih selekcija nema nigdje kada su A selekcije u pitanju, sve zavisi kako uskladis i kako ce se razviti ti mladi narastaji. :)
Đeš ba Ganu i Nigeriju uspoređivati sa Špancima..

Al interesantno je kako je sistem taj koji je donio poboljšanje i svijetlu budućnost Njemcima, a sistem koji Španija provodi duže od Švaba, ne mora ništa značiti.

švabi, švabi, ko vas ne zna, hehe
mr.smith sa

#255 Re: EURO 2012

Post by mr.smith sa »

Spaniju u napadu moze izvlaciti samo Villa,Torres nije ono sto je nekad bio,to je sigurno
BHF_Manijak

#256 Re: EURO 2012

Post by BHF_Manijak »

odesveuhonduras wrote:
BHF_Manijak wrote:
Đeš ba Ganu i Nigeriju uspoređivati sa Špancima..

Al interesantno je kako je sistem taj koji je donio poboljšanje i svijetlu budućnost Njemcima, a sistem koji Španija provodi duže od Švaba, ne mora ništa značiti.

švabi, švabi, ko vas ne zna, hehe
Dobro, jeste ugrubo poredjenje Nigerije sa Spanijom :mrgreen: Ne, ni Njemcima ti uspjesi mladjih kategorija iz recimo 2009. godine ne znace mnogo, jer vrlo lahko se moglo desiti, ko sto nije, da od Ozila, Neuera, Hummelsa i ostalih ne postanu igraci koji bi zadovoljili ukuse javnosti tj da su svjetska mjera, rcimo Podolski je vanserijski talenat bio pa prde u sisu...Spaniji ce to biti dobar oslonac naravno, i sigurno da ce opet imaju jednu jaku generaciju, ali ne mora i znaciti da ce to biti ona golden generation ko sto je ova sa Xavijem, Iniestom, Torresom itd...
odesveuhonduras

#257 Re: EURO 2012

pa ne mora, naravno, ali neće bit loši sigurno, već sad su neki od njih igračine
LSD

#258 Re: EURO 2012

Post by LSD »

Njemcima svaka cast. što rece BHF manijak, oni su imali plan i program a i petlje da u jednom ciklusu podmlade svoj sastav i danas se sa pravom mogu smatrati najozbiljnijim kandidatima za osvajanje EP ili SP....radili su sve ono što npr. englezi (prije svega Kapelo) nisu smijeli uraditi ili nisu mogli...ovi vec par godina prolongiraju smijenu generacije, još uvijek trpe i forsiraju +30 igrace kojima su karijare u silaznoj putanju (Ferdinand, Terry, Lampard, Gerrard, Cole, Crouch, Carrick itd)...ne može se reci da nemaju buducnost u mlađim igracima Youngu, Wilsheru,Cleverleyu, Lennonu, Smallingu, Jonesu,Carrollu itd...ali Kapelo je uvijek bio ziheraš i uvijek igrao na sigurnu kartu tj. oslanjao se na veterane... samo dokad ce ova stara garda engleske selekcije moci vuci, to je pitanje (a Boga mi , nisu se nešto proslavili ni kad su bili u zenitima karijere)...doduše i engleska javnost/ mediji mu ne idu u prilog po tom pitanju...kod njih bi bila nacionalna katastrofa kad bi se selektor ,kojim slucajem, usudio da skine sa spiska Gerrarda ili Terryia - razapeli bi ga.
Tvrdokorna mrlja

#259 Re: EURO 2012

Post by Tvrdokorna mrlja »

LSD wrote:Njemcima svaka cast. što rece BHF manijak, oni su imali plan i program a i petlje da u jednom ciklusu podmlade svoj sastav i danas se sa pravom mogu smatrati najozbiljnijim kandidatima za osvajanje EP ili SP....radili su sve ono što npr. englezi (prije svega Kapelo) nisu smijeli uraditi ili nisu mogli...ovi vec par godina prolongiraju smijenu generacije, još uvijek trpe i forsiraju +30 igrace kojima su karijare u silaznoj putanju (Ferdinand, Terry, Lampard, Gerrard, Cole, Crouch, Carrick itd)...ne može se reci da nemaju buducnost u mlađim igracima Youngu, Wilsheru,Cleverleyu, Lennonu, Smallingu, Jonesu,Carrollu itd...ali Kapelo je uvijek bio ziheraš i uvijek igrao na sigurnu kartu tj. oslanjao se na veterane... samo dokad ce ova stara garda engleske selekcije moci vuci, to je pitanje (a Boga mi , nisu se nešto proslavili ni kad su bili u zenitima karijere)...doduše i engleska javnost/ mediji mu ne idu u prilog po tom pitanju...kod njih bi bila nacionalna katastrofa kad bi se selektor ,kojim slucajem, usudio da skine sa spiska Gerrarda ili Terryia - razapeli bi ga.
pa nisu mogli kad su bili u spici ti igraci,a zamisli sad.
englezi ne odustaju od svoje predodzbe igre,kad je rijec o nacionalnoj selekciji.totalno staromodno,il sto oni,kao i inace u svemu vole reci,tradicionalno.
i igrace koji dolaze prilagodjavaju takvoj igri i postavci,i tu grijese.

ista filozofija igre kao kad je igrao sirer,pa se malo to mijenjalo sa ovenom, pa na krauca,jos im sad samo fali kerol da je standardan :roll: i tako je oduvijek.

al ne odustaju,i zato ce i ovaj put razocarati.nazalost.
van Basten

#260 Re: EURO 2012

Post by van Basten »

Low je inače revolucionaran trener... ko se sjeća onog Elboba Stuttgarta kojeg je baš on vodio... ljudi su derali tehnički, već tada se vidjelo da nije klasični štreber švapski, da on to malo modernije slaže. Zato i ne čudi ova revolucija njemačkog reprezentativnog fudbala pod njegovom palicom.
Uglavnom, favoriti za evropsko (moje mišljenje) su ovim redom: Njemačka, Španija, Holandija (iako mi je ova njihova pitbul generacija vrlo, vrlo odvratna, ali šta sad). Bilo koja druga reprezentacija ako osvoji biće veliko iznenađenje
LSD

#261 Re: EURO 2012

Post by LSD »

Tvrdokorna mrlja wrote:
LSD wrote:Njemcima svaka cast. što rece BHF manijak, oni su imali plan i program a i petlje da u jednom ciklusu podmlade svoj sastav i danas se sa pravom mogu smatrati najozbiljnijim kandidatima za osvajanje EP ili SP....radili su sve ono što npr. englezi (prije svega Kapelo) nisu smijeli uraditi ili nisu mogli...ovi vec par godina prolongiraju smijenu generacije, još uvijek trpe i forsiraju +30 igrace kojima su karijare u silaznoj putanju (Ferdinand, Terry, Lampard, Gerrard, Cole, Crouch, Carrick itd)...ne može se reci da nemaju buducnost u mlađim igracima Youngu, Wilsheru,Cleverleyu, Lennonu, Smallingu, Jonesu,Carrollu itd...ali Kapelo je uvijek bio ziheraš i uvijek igrao na sigurnu kartu tj. oslanjao se na veterane... samo dokad ce ova stara garda engleske selekcije moci vuci, to je pitanje (a Boga mi , nisu se nešto proslavili ni kad su bili u zenitima karijere)...doduše i engleska javnost/ mediji mu ne idu u prilog po tom pitanju...kod njih bi bila nacionalna katastrofa kad bi se selektor ,kojim slucajem, usudio da skine sa spiska Gerrarda ili Terryia - razapeli bi ga.
englezi ne odustaju od svoje predodzbe igre,kad je rijec o nacionalnoj selekciji.totalno staromodno,il sto oni,kao i inace u svemu vole reci,tradicionalno.

ista filozofija igre kao kad je igrao sirer,pa se malo to mijenjalo sa ovenom, pa na krauca,jos im sad samo fali kerol da je standardan :roll: i tako je oduvijek.

A žalosno je to...englezi su velika fudbalska nacija, bar bi trebali biti to ali ništa od toga vec deceniju....pada mi na pamet sad Xavi kad rece u jednom intervjuu...parafraziram , U selekciji sam od 2000 godine i uvijek smo bili smatrani za nekakve favorite ali samo bili luzeri hronicni, cak i nacija nas je pocela tako doživljavati i dizati ruke od nas, svi smo bili isfrustrirani...trebalo se desiti da na klupu dođe (tada) najomrženiji selektor Španije kojem niko u javnosti nije vjerovao - matori tersaš Aragones koji je imao patlje zahvaliti se Tristanu, Enriqueu, Mendieti,Morientesu, Valeronu, cak i jednom Raulu, stati iz mlađih igraca, uvjeriti ih da mogu pobjeđivati i onda (pod vodstvom tog matorog namčora) se dešava bum na EURU 2008 gdje osvajaju titulu prvaka evrope, skidaju sa sebe breme vjecitih luzera, zatim osvajaju i SP pod palicom Del Bosquea koji je nastavio sa istom bazom igraca.

Cini mi se da Kapelo nema muda za tako nešto :roll:
bahonnen

#262 Re: EURO 2012

Post by bahonnen »

LSD wrote:
Tvrdokorna mrlja wrote:

A žalosno je to...englezi su velika fudbalska nacija, bar bi trebali biti to ali ništa od toga vec deceniju....pada mi na pamet sad Xavi kad rece u jednom intervjuu...parafraziram , U selekciji sam od 2000 godine i uvijek smo bili smatrani za nekakve favorite ali samo bili luzeri hronicni, cak i nacija nas je pocela tako doživljavati i dizati ruke od nas, svi smo bili isfrustrirani...trebalo se desiti da na klupu dođe (tada) najomrženiji selektor Španije kojem niko u javnosti nije vjerovao - matori tersaš Aragones koji je imao patlje zahvaliti se Tristanu, Enriqueu, Mendieti,Morientesu, Valeronu, cak i jednom Raulu, stati iz mlađih igraca, uvjeriti ih da mogu pobjeđivati i onda (pod vodstvom tog matorog namčora) se dešava bum na EURU 2008 gdje osvajaju titulu prvaka evrope, skidaju sa sebe breme vjecitih luzera, zatim osvajaju i SP pod palicom Del Bosquea koji je nastavio sa istom bazom igraca.

Cini mi se da Kapelo nema muda za tako nešto :roll:
Da, da, da... bravo obojica...
I kao što reče: teško je Engleze, najveće među tradicionalistima, natjerati da prihvate činjenicu da se mora nešto mijenjati.
Recimo, ja prije vidim Francuze, kao nekog ko će sljedeći napraviti neku moćnu ekipu. A to posebno nakon još jedne blamaže na sljedećem EP (što im od srca želim), a sjetimo se da su oni sljedeći domaćini, gdje ćem itekako biti bitno da imaju ekipu.
Blan je nešto pokušao sa nekakvim rezovima, ali mislim da tu treba još dosta rada i prepisivanja od istočnih susjeda - štrebera.
Tvrdokorna mrlja

#263 Re: EURO 2012

Post by Tvrdokorna mrlja »

pa da, nema muda,al je,bar ja tako mislim,za razumijevanje ovoga potrebno razmisliti i o engleskom shvatanju fudbala,jer kapelo ne moze uraditi to,sve i da zeli i da nije ziheras kakav jeste.

a oni su uvijek imali besprijekorne igrace,na svim pozicijama..al svi ti igraci igraju totalni fudbal,krila se traze koja znaju igrati defanzivno,sredina terena koja je takodjer predefanzivna,a isto tako i napad..i standardno solidni stoperi.

al s tom filozofijom su tehnicki inferiorni i ja ne vidim mladog engleskog igraca koji moze tu nesto promijeniti,sem wilshera :)

a i svi tehnicki jaki timovi u premiershipu su fakticki legije stranaca,igru su vodili fabregas,hajde ..recimo da sad traga venger za nasljednikom,pa cemo vidjeti.
u sitiju je to silva,u totenhemu modric.

i to su timovi,za koje mozemo reci da igraju lijepo.ostali igraju na fiziku,taktiku,strategiju i individualni kvalitet.

e zato imaju problem kad nalete na internacionalnom nivou na spaniju,argentinu,brazil,holandiju..pa i na bilo koje latinose.

a uopste ne zele da gaje tehnicki jacu igru,niti stvaraju takve igrace .

i uporno furaju svoje i uporno im se obija od glavu :roll:
Jack Be Nimble

#264 Re: EURO 2012

Post by Jack Be Nimble »

Englezi staromodni, ali u isto vrijeme jebe ih Sky.

2000 ispali u grupnoj fazi i vratili se kuci govoreci 'POBJEDILI smo njemce', a njemci govorili 'nismo osvojili prvenstvo'. BHF je vec napisao da su se onda celnici njemackog fudbala i predsjednici njemackih klubova sastavili se napravili zajednicki plan po kojem bi trazili/njegovali novi talenat. Nema to kod engleza, kune se u 442 i svoju EPL.
cyprus

#265 Re: EURO 2012

Post by cyprus »

Hoćel bit SA-X pool za ovo prvenstvo... Valja mi vratit ugled :D :oops:
Stari

#266 Re: EURO 2012

Post by Stari »

cyprus wrote:Hoćel bit SA-X pool za ovo prvenstvo... Valja mi vratit ugled :D :oops:

Potegnuo sam ovo pitanje jednu 2-3 stranice ranije ... ali bilo kakva natuknica o odgovoru je izostala ... mozda je odvec rano za te stvari ...Pape , Zoom & company se obicno aktiviraju nekako s proljeca ...klimakterijum valjda ... :mrgreen: onaj rani :mrgreen: .

Inace ja sam konzervativac i tradicionalista sto se tice ocekivanja ... Spanjolsku reprezentaciju - mada sam prepun postovanja spram njihovih rezultata u zadnjih 4-5 godinna - ipak ne vidim kao turnirsku ekipu koja osvaja trofeje u kontinuitetu - dva puta su me vec vrlo demonstrativno u tome razuvjerili i pokazili (ne samo meni - nego ponajvise sebi samima) da to ipak nije ona nekadasnja Spanija ...dakle ekipa koja je cesto uspijevala komforno proci kroz kvalifikacije ... i nista puno vise od toga. Ja se na to , ovako star , tesko navikavam ... jos uvijek sam sklon Spaniju smatrati vrlo osrednjom ekipom - sa dobrim "tehnicarima" ali koju timske ekipe skandinavskog, germanskog stila , rutinski nadtrcavaju i ostavljaju zadihane, isplazenog jezika sa punom mrezom.

O engleskoj ...se ne usudim reci ono sto bi u stvari pticice na (danas) promrzlim grancicama vec znaju ... a zasto - e vise mi se ne citaju stranice i stranice copy/paste materijala o tome ....koliko engleski superstari zaradjaju, u kojim timovima igraju, koliki je godisnji obrt tih klubova, kolike su cifre dobili za potisivanje ugovora , sta voze , gdje izlaze , sta piju , koga guze ...itd, isl, .... manite se zaboga vise playstation nogometa i takve "argumentacije" ...Vidim dakle Engleze - kao klasicnu ekipu - volim gledati njihove okrsaje sa Svedjanima ...to su vam , vama koji ste se mozda malo docnije ukljucili , pocesto sudari dvije vrlo usporedive nogometne doktrine ...decenijama su svedjani igrali doktrinom "minimizaranja rizika" ...dakle filozofija o tome da je odbrana vazniji dio ekipe...u zadnje 2 godine experimentisu sa 4-3-3 ili neku od podvarijanti te formacije... na velikim turnirima (mislim da se tu mogu prikljuciti i kvalifikacijski ciklusi) ..Englezi nisu pobijedili Svedjane ...od onomad kad su jedini put bili sampioni (zahvaljujem @ultima palabra)...dakle u vrijeme Beatlesa, u vrijeme kad je samo nekolicina od nas ovdje prisutnih uopste bila rodjena ...ogromna vecina aktivinh forumasa ovdje, tad nije bila ni u petogodisnjem planu svojih roditelja.

Bice tu naravno vrlo zestokih obracuna ... zanimljivo ce biti vidjeti nase rivale Francuze i Portugalce - cisto da steknemo nekakvu (kakvu takvu ) vrstu usporedbene refernece koja bi nam bila potrebna za ono sto dolazi na jesen ...u tom smislu naravno da treba obratiti paznju na to da nas cekaju Grci u slijedecem kval. ciklusu i njih bi valjalo malo poblize zagledati .

Dakle ... postovani moderatori dajte sredite taj sa-x pool ...
odesveuhonduras

#267 Re: EURO 2012

na velikim turnirima (mislim da se tu mogu prikljuciti i kvalifikacijski ciklusi) ..Englezi nisu pobijedili Svedjane ...od onomad kad su jedini put bili sampioni (zahvaljujem @ultima palabra)...
Mala ispravka - Englezi nisu nikad pobijedile šveđane u nekoj službenoj utakmici, a 1966. nisu ni igrali protiv njih, mislim čak da Šveđani nisu ni sudjelovali na tom prvenstvu

Englezi su tad u grupi bili sa Urugvajom, Meksikom i Francuskom, u četvrtfinalu su dobili Argentince, u polufinalu Portugal, a u finalu Zapadnu Njemačku.
BHF_Manijak

#268 Re: EURO 2012

Post by BHF_Manijak »

Gledam Svabe ubise one mrske Francuze ko mraz papriku, 3 100% imali i jedan sut Ozila sa 20m ali nece u gol da ga hebes! Ovi jedna kontra i gol! :roll:
pirmin

#269 Re: EURO 2012

Post by pirmin »

cyprus wrote:Hoćel bit SA-X pool za ovo prvenstvo... Valja mi vratit ugled :D :oops:
Ne znam kako ali mi, ucesnici dosadasnjih pool-ova, bi se nekako trebali zahvaliti Papetu
za organizaciju. Nije bilo ni malo jednostavno odraditi taj posao. :)
motachjointa

#270 Re: EURO 2012

Post by motachjointa »

Posto nam se euro blizi da li neko zna hoce li nase turisticke agencije organizovati kakav aranzman da se pogleda neka utakmica, da li je to bio slucaj prije? Gdje bi bilo najbolje kupiti ulaznicu, volio bih pogledati utakmicu italija - hrvatska, ali koliko mogu da nađem na internetu ulaznica od 150 do 300 eura za najnizu klasu, da to nije malo puno :-)
matt9

#271 Re: EURO 2012

Post by matt9 »

Spanija ne osvaja ovaj put,to je sigurno :D Nemaju napada nikako,Njemacka najveci favoriti...
Jack Be Nimble

#272 Re: EURO 2012

Post by Jack Be Nimble »

Mogao bi Raul biti pozvan u tim gledajuci kako ide Torezu a Vili noga pukla.
matt9

#273 Re: EURO 2012

Post by matt9 »

Tomahawk11 wrote:Grupa A (istocni blok :oops: )

Poljska

Grcka
Ceska
Rusija

Grupa B (grupa smrti)

Holand
Danska
Portugal
Njemacka

Grupa C

Spanija

Irska
Hrvatska
Italija

Grupa D

Ukrajina
France
Svedska
England
Iako bi i Svedska mogla vrlo lako proci umjesto Engleza...ili Hrvatska umjesto Italije...jer Italijani nisu nikad dobili Hrvate.
matt9

#274 Re: EURO 2012

Post by matt9 »

Jack Be Nimble wrote:Mogao bi Raul biti pozvan u tim gledajuci kako ide Torezu a Vili noga pukla.
:thumbup:
Baudelaire

#275 Re: EURO 2012

Post by Baudelaire »

Meni kako se bliži Euro Španija postaje sve veći favorit. Bio sam ubijeđen da će im Nijemci presjeći dominaciju, ali gledam kako im divljaju ovi igrači po manjim klubovima, ovo je umjetnost. Silva, Mata, Soldado, Muniain, Llorente, Martinez, Alba i vjerovatno još 4-5 fudbalera su se od Svjetskog prvenstva isprofilirali u vrhunske igrače, i mogu već sad biti nosioci igre reprezentacije. Baš će biti problema da se selektira 23 fudbalera koja će del Bosque na prvenstvo povesti.
Locked