SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Mikado

#251 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Mikado »

Kakvo je stanje bilo prije mjesec dana

Image
capitano10

#252 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by capitano10 »

Pohvatati čopore, negdje ih privremeno smjestiti te ponuditi na udomljenje.
Ako se ne uspije s tim, onda ih uspavati.
Ne mogu psi biti važniji od psihičkog i fizičkog zdravlja ljudi.
Fakat, što je previše-previše je. :roll:
r_faruk

#253 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by r_faruk »

ovdje bi mogao onaj iz igrice POSTAL pomoci...........
green1234

Post by green1234 »

:D
Last edited by green1234 on 15/12/2011 23:35, edited 1 time in total.
hljebarnik

#255 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by hljebarnik »

"Ako smo mi iznad zivotinja, po inteligenciji i svemu ostalom, zar im ne bismo trebali pomoci."

Da. Skloniti ih sa ulica na bilo kakav nacin. :mrgreen:
gol-man

#256 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by gol-man »

Samo da odgovorim , oni jesu došli na ovaj svijet kao i mi . Jedeš li meso ??? Pa krave su tako fine životinje, telad pogotovo. Jesi li ikad probala jagnjetinu, joooj kako su ona jagnjad lijepa i umiljata.
Halooo, pa prije 15-18 godina u BiH su se ljudi ubijali k'o glineni golubovi, a ti pričaš "k'o to uradi cuki , može uraditi i čovjeku" .
Volio bih da postanemo Planeta majmuna , pa da vidimo kako bi nas oni pazili i mazili, ne znam možda bi tebe mazili... :dance: :dance: :dance: :dance:
muniza

#257 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by muniza »

Pa stvarno ta baba, pa zašto je bježala, zašto se opirala. Pa da su je izgrizli, ranu bi joj očistili, zašili i pustili kući a ovako na operaciji kuka završi, pa stvarno zaista...
Znači pustite da vas psi izgrizu, isplativije je nego da bježite ili da se ne daj bože branite pa još kaznu platite, bem ti život...

I ja sam "došljo" i stvarno nemam ništa protiv ljudi iz manjih mjesta i provincije ali nekako mislim da su ovi HC ljubitelji životinja rodom ili porijeklom iz nekih kasaba gdje je normalno slušati lavež i zavijanje po cijelu noć, gdje je normalno dijeliti ulicu/sokak sa domaćim životinjama...
sekiracija

#258 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by sekiracija »

Pse lutalice mozete istrijebiti ako im izvadite pasos i udarite VIZU ZA BUDUCNOST.
green1234

#259 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by green1234 »

:D
Last edited by green1234 on 15/12/2011 23:35, edited 1 time in total.
kokuz_sa

#260 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by kokuz_sa »

green1234 wrote:
Kao svaka normalna drzava trebali bismo imati azil za zivotinje.
al mi nismo normalna drzava ili si ti ogranicen da to uvidis..i mi nemamo azile za pse koji su jadnu nanu poslali u bolnicu
Vjerujte, mnogi turisti bi ih uzimali, samo kada bi znali da su cisti, zdravi (vakcinisani) sa dokumentima.
jest bas ce turista doci iz neke XY drzave da bi usvoio kera u BIH..ako mu se svidi ker nije tesko ga odvest vakcinisat..a dokumenti..dokumente i rodovnike ipak najvi se imaju cistokrvni psi
pa s toga turisti ce ipak usvojiti sta s rodovnikom nego lutalicu kojeg vide oko kontejnera sa smecem
Vecina pasa lutalica, kada vam pridju, zele samo drustvo..
nas ne zanima ta vecina pasa koja bi se igrala,nas zanima problem te agresivne manjine koja bi napadala..samo sto je manjina u prednosti nad vecinom
iako su one, koliko sam se mogao uvjeriti i puno pametnije i bolje se snalaze od kucnih pasa
po cemu su to lutalice pametnije od rasnih pasa..da nije mozda sto se vrte oko fakulteta pa kad napadnu kojeg studenta ovaj ih opali knjigom pa neko znanje predje u njih..ne vidim bas ja te lutalice na takmicenjima za pse
ali ni jednom do sada nisam vidjeo lutalicu sa veselim ocima, nego su uvijek nekako pune tuge,
e u ovome prvom dijelu se slazem nisu im pogledi sretni..al ne vjerujem ni da su bas tuzni,bar na ovim lutalicama oko mog naselja tim su oci onako zakrvavljene od neke agresije
i sam sam vidio ljude dok prolazim koji ih cista mira udaraju kisobranima, nogama, kamenjem.
mozda se ljudi brane,jer statistika iz hitne pomoci kaze 900ugriza u 2 godine u gradu sarajevu..a godina ima 365 dana.
Iako smo mi, ljudi inteligentni i imamo razvijen nacin razmisljanja, opet smo isti kao i zivotinje.
ja a mislim i vecina forumasa ne voli kad ih neko svrstava pod zivotinje i izjednacava s psima..a pse ne mozes izjednacavat s ljudima iz prostog razloga jer se to moze samo u BASNAMA
A bio sam par puta svjedok, kako upravo ti prosijaci koji navodno nemaju krova nad glavom i novca,
sakrivaju se po haustorima i hodnicima, vade skupocjene telefone koji zvone i govore kako su trenutno u nekom poslu.
eto vidis..isto tako ove lutalice punog stomaka koje su po tebi tuzne i fine tako grickalju ljude okolo i svjedoka napada ima svako malo.
Medjutim, psi su bespomocna stvorenja, svi ti ljudi imaju i ruke i noge, recimo zbog toga da bi radili i zaradjivali za svoj zivot (dok psi to ne mogu..) i imaju usta, ako nista da traze za pola marke
opet izjednacavas ljude i pse..ruzno je to..a psi vjeruj nisu nimalo bespomocna stvorenja..i stvarno ne znam da li si ucio gdje biologiju,prirodu i drustvo..ali psi su snalazljive zivotinje i teritorijalno orijentisane
mada cuke dobiju jako mnogo love preko udruzenja i njihovih ziro racuna i kasica..tako da imaju i jako lijep autic za vozanje koji ima reklamu udruzenja na sebi i kosta toliko para da mozes kupit svu psecu hranu iz bar 5 velikih trznih centara..a ne sto ne vidim da se placaju porezi na donacije(po zakonu na donacije se placa porez ako ga nije ukunula vlada a ne vidim da ima taj dokument)

Osoba koja moze iz cista mira nauditi zivotinji ili je cak ubiti, moze to uraditi i na covjeku.
a kad pas iz cista mira naudi nekoj nani,djetetu,ili covjeku onda cemo mu dati medalju za to jel de?
kokuz_sa

#261 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by kokuz_sa »

green1234 wrote:"Halooo, pa prije 15-18 godina u BiH su se ljudi ubijali k'o glineni golubovi."

Wow. govoris kao da je to dobra stvar. -.-'
I ako te bas interesuje, imam 36 godina i nisam jeo meso mozda 10ak godina, ali to nije tema.
Rekao sam svoje misljenje, mozes se slagati s time, a i ne moras.
Ja zivim u drugacijoj sredini nego svi vi, na drugaciji nacin sam odgojen, o odredjenim stvarima ne bih govorio da nemam predhodno iskustvo, a svojim postom nisam trazio neke provokacije i sarkasticne odgovore. :D
Problem divljih pasa u ovoj drzavi je izazvala sama drzava i sami ljudi. I to se sve moze rijesiti na neki normalan nacin, a ne stavljanjem otrova u hranu koju jedu i pustiti ih tako da truhnu na ulici. Ili covjeka kojeg sam vidio u poslednjoj posjeti kako je bez razloga na semaforu dok je cekao da predje ulicu, udarao psa nogom i tjerao ga na ulicu prepunu auta.
Hvala.
lagati ne valja
sta si musko ili zensko..godina 17 u zenskim i 36 u muskim imas?
tvoj post s druge teme
green1234 wrote:Za pocetak, nisam znala gdje da posaljem poruku..
Zeljela bih se ukljuciti u neku organizaciju da volontiram.
Posto ne mogu da nadjem tacno koje sve organizacije nude volontiranje, nadam
se da mi neko moze dati barem neke informacije. Ako je bitno, imam sedamnaest godina.
Hvala :D .
Spejs

#262 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Spejs »

Dok vam tipkam ove riječi, čopor džukela zavija i laje ispod mog prozora!

Koliko god se neko trudio da džukele i pse ravna prema čovjeku ne može pobjeći od činjenice da su psi obične životinje, koje ako se ne drže pod kontrolom mogu vrlo lahko postati velika prijetnja . U Sarajevu su džukele već odavno premašile normalan broj i postale velika opasnost za sve građane. Pitanje je vremena kada će neko ozbiljnije nastradati te zato bi trebalo pod hitno reagovati...

Trovanje, koje je neko spomenuo, mi djeluje poprilično nehumano i mislim da je mnogo bolja opcija organizovanje nekog lovačkog društva koje bi sigurno i bez novčanih dobrovoljno pristalo i riješilo ovaj problem.. Ja lično bih se kao dobrovoljac prijavio u jednoj takvoj akciji!
cucamonga

#263 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cucamonga »

Spejs wrote:Dok vam tipkam ove riječi, čopor džukela zavija i laje ispod mog prozora!

Koliko god se neko trudio da džukele i pse ravna prema čovjeku ne može pobjeći od činjenice da su psi obične životinje, koje ako se ne drže pod kontrolom mogu vrlo lahko postati velika prijetnja . U Sarajevu su džukele već odavno premašile normalan broj i postale velika opasnost za sve građane. Pitanje je vremena kada će neko ozbiljnije nastradati te zato bi trebalo pod hitno reagovati...

Trovanje, koje je neko spomenuo, mi djeluje poprilično nehumano i mislim da je mnogo bolja opcija organizovanje nekog lovačkog društva koje bi sigurno i bez novčanih dobrovoljno pristalo i riješilo ovaj problem.. Ja lično bih se kao dobrovoljac prijavio u jednoj takvoj akciji!
jesi i ti neromantican "ljudi" ti pjevaju serenadu a ti bi ih lovio :lol: :mrgreen:
hljebarnik

#264 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by hljebarnik »

Baci im sta da jedu :-)
cucamonga

#265 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cucamonga »

hljebarnik wrote:Baci im sta da jedu :-)
pa da "ljudi" samo za bakšiš pjevaju jbiga :mrgreen: :lol:
Zox

#266 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Zox »

green1234 wrote:AJmo sad pocet ljude ubijati, prvenstveno kineze, jer ih ima previse na svijetu.
porast populacije u poslednjih par godina.. nedostatak zemljista.. nedostatak hrane.. mislite na sebe i svoje dobro! ajmo pocet ubijati nevinu djecicu koja se tek radjaju :D .
Dalje nisam citao, sorry.
Ljudi i zivotinje nisu jedno te isto. Ako zelis, objasnicu ti i zasto, samo ne bih sad da odlutamo s teme.
Spejs

#267 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Spejs »

cucamonga wrote:
Spejs wrote:Dok vam tipkam ove riječi, čopor džukela zavija i laje ispod mog prozora!

jesi i ti neromantican "ljudi" ti pjevaju serenadu a ti bi ih lovio :lol: :mrgreen:
Životinje i postoje da bi se lovile.

Tvoji i moji pretci su opstali loveći i ubijajući životinje. U tome nema ništa loše i sve je to u skladu sa prirodom, ma koliko se ljubitelji životinja trudili da dokažu suprotno.

Pas može biti veoma korisna životinja kada je čovjek uzme pod svoje i sigurno da zaslužuje određene zasluge kao najstariji pripitomljeni mesožder. Ali i pored toga je veoma glupo jednu životinju nazivati "najboljim čovjekovim prijateljem" jer to pas nije! To je čovjek jednostavno psu pripisao i uzeo zdravo za gotovo.

I ja volim male kuce i mace ali ove džukele na ulici nisu ništa drugo nego štetočine koje narušavaju i ugrožavaju naš životni prostor...
Spejs

#268 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Spejs »

hljebarnik wrote:Baci im sta da jedu :-)
Da imam pilule za spavanje sad bih im bacio u kombinaciji sa mesom.

Svaku noć mi probiše glavu!
BHF_Manijak

#269 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by BHF_Manijak »

Sinoc je ispod mog prozora neizdrzivo bilo, bukvalno stene laje pola sata bez prestenka, ionako besana noc mi se pretvorila u nocnu moru...A negdje dole oko Cengice vile je dernek bio, onako po slobodnoj procjeni jedno 5-6 komada se dobro zaganjalo, to je bila cika, skika, vriska, da poludis, divim se ljudima koji su to sinoc predeverali!
green1234

#270 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by green1234 »

Ja sam rekao onako kako sam mislio.
Jer citav zivot sam okruzen tim zivotinjama.
3, 4 generacije pasa i nije mi bilo svejedno kada je svaki od njih uginuo.
Ne stavljam ih u isto kao i ljude, glupost, ali zao mi je sto niste imali priliku
imati par njih (npr da ste imali roditelja koji je psihicki poremecen, pa vas ganja nozem po kuci da vas ubije, a ta zivotinjica s kojom ste provodili sate setajuci vam pomogne.. i kada pas osjeti da zena nosi dijete kako se ponasa prema njoj, kada se beba rodi,
kada ste bolesni i sl. ) Osjecaju vasu radost, tugu i strah.
Cak su mi i djeca ogromni ljubitelji (nazalost, zena je na vasoj strani ).
Nisam rekao da gladni i istraumirani psi nisu prijetnja, ali ih svakako ne treba ubijati na nacine
koje ste naveli. Postoje drugacije i humanije metode.
Ali posto postoje ljudi poput par vas cija sam misljenja imao "cast" procitati, ova drzava ce ocigledno uvijek ostati
ovakva kakva i jeste.
Naravno da ce djeca biti ovakva kao sto citam i gurati bespomocnim psima petarde u usta,
imaju na koga i da se ugledaju. Kasnije ce sa pasa preci na nesto drugo.
Opet cu reci da sam odrastao u drugacijoj kulturi, a ovdje dolazim povremeno kod sestre i majke.
To su moji utisci i nemam vam se razloga pravdati kada niste dozivljavala stvari koje sam ja dozivio.
Pozdrav.
hljebarnik

#271 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by hljebarnik »

ćao

Niko ovdje ne opravdava trpanje petarde u usta.
BHF_Manijak

#272 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by BHF_Manijak »

Bosanski, klasicno..Ili je crno ili bijelo! :roll:

Pa jebote ima li krajnosti izmedju "guranja petardi usta" i "normalnog setanja lutalica po gradu ko da je srednji vijek"?! :roll: I lafo mi u Evropi i mi lafo glavni grad, a Carsijom se kuja seta sa otegnutim sisama po kaldrmi a iza nje jos 3-4 "zagondzije", zamislite sliku u glavi jednog stranca koji tuda seta, "gdje dodjoh u PM"! :shock: Mislim smijesno, nije niko za ubijanje, maltretiranje i slicno, tih zivotinja, ali brate da je ruglo grada, jasta je, i dicimo se ko mi metropola...Aham! :oops:
semso_bonaparte

#273 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by semso_bonaparte »

kokuz_sa wrote:
green1234 wrote:"Halooo, pa prije 15-18 godina u BiH su se ljudi ubijali k'o glineni golubovi."

I ako te bas interesuje, imam 36 godina i nisam jeo meso mozda 10ak godina, ali to nije tema.
Ja zivim u drugacijoj sredini nego svi vi, na drugaciji nacin sam odgojen, o odredjenim stvarima ne bih govorio da nemam predhodno iskustvo, a svojim postom nisam trazio neke provokacije i sarkasticne odgovore. :D
Problem divljih pasa u ovoj drzavi je izazvala sama drzava i sami ljudi. I to se sve moze rijesiti na neki normalan nacin, a ne stavljanjem otrova u hranu koju jedu i pustiti ih tako da truhnu na ulici. Ili covjeka kojeg sam vidio u poslednjoj posjeti kako je bez razloga na semaforu dok je cekao da predje ulicu, udarao psa nogom i tjerao ga na ulicu prepunu auta.
Hvala.
lagati ne valja
sta si musko ili zensko..godina 17 u zenskim i 36 u muskim imas?
tvoj post s druge teme
green1234 wrote:Za pocetak, nisam znala gdje da posaljem poruku..
Zeljela bih se ukljuciti u neku organizaciju da volontiram.
Posto ne mogu da nadjem tacno koje sve organizacije nude volontiranje, nadam
se da mi neko moze dati barem neke informacije. Ako je bitno, imam sedamnaest godina.
Hvala :D .
BUSTED cccccccccccc joj vece ofiraze odavno nisam vidio

A sto se teme tice, samo se sjetimo kako su to mjestani naselja Sip, prosle godine, taj prblem rijesili. Izgleda da cemo morati svi tako raditi.
T8

#274 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by T8 »

Prekjučer (30 novembra) u osnovnoj školi M. Prnjavorac u Vogošći u toku nastave pala je školska tabla na učenicu 7 razreda :sad:
Ispred škole njene drugarice su plakale. Ne znam tačno u kakvom je stanju djevojčica. Navodno joj je uho od siline udara skoro otkinuto :shock:
Urban B.

#275 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Urban B. »

Hvala.

POsto ocito ne zivis ovdje onda ii nema potrebe da drugima solis pamet kako sta treba radit,dodji u Sa sa prijateljima i sve te fine cuke u auto i kuci vodi!Mene ne zanima jesul oni fini,hocel samo da se igraju ili ne!Mene zanima kako ce mi sestra iz skole doci a da je ne istraumira neka lutalica!

@Semso
oni na sipu su to odlicno odradili a kakvo je vrijeme doslo sve ce vise biti takvih akcija
Locked