Stadion reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
motorola01
#252 Re: Stadion reprezentacije BiH
Pa nisu zenicani krivi sto su neljudi na vlasti u kantonu Sarajevo...Sto tako niste razmisljali prije 10-15 godina.Sad vam nadoslo i opet bi jelde donaciju?!Sad ce ici prica opet zenicani mrze sarajlije i fol nesto im krivo sto donacije i ulaganja idu u Sarajevo,a ne idu u Zenicu?!Jel tako???Kad cete shvatiti vise da zenicane boli mal` ne rekoh sta za Sarajevom ili bilo kojim drugim gradom.Oni nemaju nista ni protiv koga.Oni samo imaju nesto protiv ovakvih vasih bolesnih razmisljanja.Jeste bolesnih,dobro ste procitali..Jer bolesno je to da VI trazite da DRZAVA napravi stadion u glavnom gradu,a kad se stadion BP rjesavao i kad se ulagalo u njega onda SAMO OPSTINA ZENICA ULAZE.Nigdje drzave,nigdje DONACIJE...amrica wrote:jedno pitanje:
koliko reprezentacija igra najvaznije utakmice u nekim malim mjestima (izvinjavam se zenici i zenicama, nije licno, nego vezano za broj stanovnika, putnu komunikaciju, infrastrukturu, ugostiteljsku i turisticku ponudu, sam stadion...) pored zivog i zdravog glavnog grada?
Jel vam vec jednom napisano koliki GODISNJI budzet ima kanton Sarajevo.500-700 miliona KM i to sve puta recimo zadnjih 10 godina...Ako znate mnoziti,onda i znate do koje se cifre dodje.Ko je sad kriv sto kanton Sarajevo nije mogao od tih para u tih 10 godina odvojiti pisljivih(da pisljivih) 10-15 miliona,pa da nam repka igra u Sarajevu?!
Jesu li mozda zenicani krivi???Tuzlaci???Mostarci???Ko je kriv???
Jednostavno zalite se na pogresnoj adresi.Sarajevo-x nije ta adresa.Fino se skupite i pravac vlada kantona Sarajeva i sve to sredite i eto nas bosanaca i hercegovaca u seher na tekmu prvom prilikom
A dotad,zao mi je,ali Zenica je jedina opcija
- fole13
#253 Re: Stadion reprezentacije BiH
motorola01 wrote:NIje bolan Bilino seljacko polje,nego KOsevo.Tu seljaci vladaju kad se gol primi...Pitas sto je iznevjereno???Nakon tolikih silnih kvalifikacijskih tekmi koje su igrane na KOsevu ti pitas sto je iznevjereno.Prime gol,hebu mater sve ijednom nasem igracu.Izgubi se tekma na KOsevu i sljedeca je prazan stadion i tako sve unedogled.Iz ciklusa u ciklus..Nisam ti ja kriv sto cinjenice bole..Smiri malo strasti..fole13 wrote:motorola01 wrote:@redred,nije sramota.Sramota je traziti da se utakmice igraju na Kosevu na kojem je ko zna koliko puta iznevjerena ova reprezentacija..Samo to je sramota...
Sta je to iznevjereno na Kosevu ??? Ne rise vise pisam ti se na bilino seljacko polje.
Eto u Zenici su navijaci u PM . Travnjak korida, navijanje smijesno.Sverceri pokupuju karte i nijedan pravi navijac ne moze doci na utakmicu. Kapacitet stadiona je smijesan itd itd.Ono sto je sinoc u svijet otislo je zalosno. Preko mjesec dana se spremao teren i opet je licio na oranicu.
- amrica
#254 Re: Stadion reprezentacije BiH
ja fino napisah: nista licno za zenicu...
nego pitam koliko zemalja ne igra najvaznije utakmice u glavnom gradu?
-
Mr. Brightside
#255 Re: Stadion reprezentacije BiH
5,21,48 odkud mi znamoamrica wrote:ja fino napisah: nista licno za zenicu...![]()
- sinuhe
#256 Re: Stadion reprezentacije BiH
Stadiona nece biti za dugo vremena. Ja bih bio zadovoljan i umjetnom podlogom.
Mi bi sve preko noci. Eno bili smo se kandidovali i za olimpijadu i za EP, onako na ho-ruk.
Mi bi sve preko noci. Eno bili smo se kandidovali i za olimpijadu i za EP, onako na ho-ruk.
Last edited by sinuhe on 12/11/2011 16:28, edited 1 time in total.
- Distortion
#257 Re: Stadion reprezentacije BiH
Njemačka, Španija nekad, Italija 
-
LSD
#258 Re: Stadion reprezentacije BiH
Grbavicu renovirati i riješen problem za sva vremena....to država treba uraditi i izdvojiti sredstva.
Cuj motorole
a opština Zenica nije država, jel....to pripada Somaliji,izgleda.
Cuj motorole
-
motorola01
#259 Re: Stadion reprezentacije BiH
U Zenici su vjerovatno isti navijaci koji bi napunili i onih 15 000 na KOsevu.Kontas???Travnjak je takav,kakav je.To nije nista novo.Na istom se igra godinama i sad odjednom ne valja.Ono sto je otislo u svijet od sinoc jest zalosno,jako zalosno.Ali za to je kriv NSBIH-a,Centrotrans,ali prije svega NSBIH-a.Znaci ne Zenica,zenicani,mostarci sarajlije,tuzlaci i ostali nego samo NSBIH-a...fole13 wrote:motorola01 wrote:fole13 wrote:@redred,nije sramota.Sramota je traziti da se utakmice igraju na Kosevu na kojem je ko zna koliko puta iznevjerena ova reprezentacija..Samo to je sramota...
NIje bolan Bilino seljacko polje,nego KOsevo.Tu seljaci vladaju kad se gol primi...Pitas sto je iznevjereno???Nakon tolikih silnih kvalifikacijskih tekmi koje su igrane na KOsevu ti pitas sto je iznevjereno.Prime gol,hebu mater sve ijednom nasem igracu.Izgubi se tekma na KOsevu i sljedeca je prazan stadion i tako sve unedogled.Iz ciklusa u ciklus..Nisam ti ja kriv sto cinjenice bole..Smiri malo strasti..
Eto u Zenici su navijaci u PM . Travnjak korida, navijanje smijesno.Sverceri pokupuju karte i nijedan pravi navijac ne moze doci na utakmicu. Kapacitet stadiona je smijesan itd itd.Ono sto je sinoc u svijet otislo je zalosno. Preko mjesec dana se spremao teren i opet je licio na oranicu.![]()
- BHF_Manijak
#260 Re: Stadion reprezentacije BiH
I ja sam za opciju Kosevo, ali to nema veze sa glavnim gradom, Njemacka npr rijetko kada igra utakmice u Berlinu, Spanija u Madridu, Italija u Rimu itd...Evropske reprezentacije mijenjaju cesto stadione po drzavi, tako da to nema veze sa glavnim gradom!amrica wrote:ja fino napisah: nista licno za zenicu...![]()
- Distortion
#261 Re: Stadion reprezentacije BiH
Poenta je kada se gradi neki objekat koji je od nacionalne važnosti, za nacionalne potrebe, objekat koji ce koristiti reprezentacija, bitno je da u njegovom finansiranju učestvuje ako ne državni nivo onda makar kanton i federacija. Zenica je dio države ali Zenica ne želi sama da finansira to jer je vec nekoliko puta izostala pomoc drugih nivoa vlasti koji imaju daleko vece pare a ne ulazu u sport, infrastrukturu itd. To se trazi od njih ali oni ne zele da daju za to.LSD wrote:Grbavicu renovirati i riješen problem za sva vremena....to država treba uraditi i zdvojiti sredstva.
Cuj motorole![]()
Dok se ne promjeni taj dio price necemo ni imat ono sto bi mi svi zeljeli da imamo...
- Gandalf
#262 Re: Stadion reprezentacije BiH
za početak ja bih bio zadovoljan stolicama na Koševu i travi na Bilinom - sve druge rasprave su krajnje besmislene i rasipaju pažnju na neka sasvim sporedna i u ovom trenutku nerješiva pitanja - nemamo za stolica i malo umjetne podloge, a ovdje se raspravlja o glupostima i već hiljadu puta viđena bezzvezna Sa - Ze prepucavanja 
-
palamuda
#263 Re: Stadion reprezentacije BiH
Masa reprezentacija igra van glavnog grada, zapravo svaka ona koja ima razvijenu fudbalsku infrastrukturu širom zemlje. Naravno da će fildžan države igrati u glavnom gradu kad samo tamo imaju stadion da lići na nešto (Slovenija, Makeedonija, CG isl.). Sve velike reprezentacije često mjenjaju stadione i tako reprezentacija obilazi cijelu zemlju, recimo Njemačka igra redom u Minhenu, Dortmundu, Berlinu, Gelzenkirhenu, Španija igra isto i u Valensiji i Madridu i Barseloni, Hrvatska zna igrati u Splitu i na Maksimiru Škotska reprezentacija igra na Hampden parku u Glazgovu, a ne u glavnom gradu Ediburgu i još hiljadu primjera.amrica wrote:ja fino napisah: nista licno za zenicu...![]()
Podržavam Zenicu i igranje Zmajeva tamo, ljudi nekako stvore priajtniju i ugodniju atmosferu, mi iz glavnogg grada smo nafurani i p0očnemo zviždati poslije pet minuta igre.
-
LSD
#264 Re: Stadion reprezentacije BiH
Pa eto neka država (a ne kantoni ili opštine) napravi nacionalni stadion, gdje bi igrala samo reprezentacija i poneki koncert u godini - da se niko ne ljutiDistortion wrote:Poenta je kada se gradi neki objekat koji je od nacionalne važnosti, za nacionalne potrebe, objekat koji ce koristiti reprezentacija, bitno je da u njegovom finansiranju učestvuje ako ne državni nivo onda makar kanton i federacija. Zenica je dio države ali Zenica ne želi sama da finansira to jer je vec nekoliko puta izostala pomoc drugih nivoa vlasti koji imaju daleko vece pare a ne ulazu u sport, infrastrukturu itd. To se trazi od njih ali oni ne zele da daju za to.LSD wrote:Grbavicu renovirati i riješen problem za sva vremena....to država treba uraditi i zdvojiti sredstva.
Cuj motorole![]()
Dok se ne promjeni taj dio price necemo ni imat ono sto bi mi svi zeljeli da imamo...
-
motorola01
#265 Re: Stadion reprezentacije BiH
Pripada Tadzikistanu,a ne Somaliji...Naravno drzava,ali opstina Zenica je dala iz svog budzeta.Mogla je te pare dati da se presvuku ulice u gradu,pa da u talu sa kompanjonom iz Nemile(citaj ALMY) klepi koju pinku za sebe.Tako bi i oni klepili nesto,a i narod bi dobio kakvu takvu ulicu(bokju nego sto je bila).Ali nije opstina dala da se presvuce ulica,nego da se sredi stadion da bi i ti iz Sarajeva dosao i onaj iz Mostara,Tuzle i da bi ste mogli gledati tu repku koju navodno volite.Izgleda da je volite samo kad igra u vasem gradu.Zato nama se i dalje odbijaju bubrezi od nasih cesta,ali repka igra na BP.LSD wrote:Grbavicu renovirati i riješen problem za sva vremena....to država treba uraditi i izdvojiti sredstva.
Cuj motorole![]()
Eh sad kad bi vasi vlastodrsci manje uzmali pinke na presvlacenu vasih cesta u saradnji sa nekim "vasim" ALMY-em,onda bi mogli i koju paru uloziti u neki od stadiona.Zato pravac do drzave "Opstina Centar","opstina Stari grad",drzave "Opstina Novo Sarajevo" pa trazite od tih drzava da vam srede stadion da nam repka moze igrati na tim stadionima,bas kao sto je drzava "opstina Zenica" sredila BP....
- sinuhe
#266 Re: Stadion reprezentacije BiH
Nabaviti umjetnu podlogu od proizvodjaca sa UEFA I FIFA odobrenjem i malo se upristojiti. Sve ostalo bi nazlost bilo podlozno malverzacijama.
- amrica
#267 Re: Stadion reprezentacije BiH
palamuda wrote:Masa reprezentacija igra van glavnog grada, zapravo svaka ona koja ima razvijenu fudbalsku infrastrukturu širom zemlje. Naravno da će fildžan države igrati u glavnom gradu kad samo tamo imaju stadion da lići na nešto (Slovenija, Makeedonija, CG isl.). Sve velike reprezentacije često mjenjaju stadione i tako reprezentacija obilazi cijelu zemlju, recimo Njemačka igra redom u Minhenu, Dortmundu, Berlinu, Gelzenkirhenu, Španija igra isto i u Valensiji i Madridu i Barseloni, Hrvatska zna igrati u Splitu i na Maksimiru Škotska reprezentacija igra na Hampden parku u Glazgovu, a ne u glavnom gradu Ediburgu i još hiljadu primjera.amrica wrote:ja fino napisah: nista licno za zenicu...![]()
Podržavam Zenicu i igranje Zmajeva tamo, ljudi nekako stvore priajtniju i ugodniju atmosferu, mi iz glavnogg grada smo nafurani i p0očnemo zviždati poslije pet minuta igre.
'rvacka u splitu
nego, hvala na odgovoru
samo ja ne vidim bas 1000 primjera. OK Njemacka, Spanija, kazu jos i Italija... Skotska na 2 stadiona...
Sa kim je Bosna igrala izvan glavnog grada?
- stranac2
#268 Re: Stadion reprezentacije BiH
Kako su samo nasi ljudi uskogrudi , hoce pajdo da mu repka igra pod prozorom i ne zeli uopste da sagleda situaciju i argumente. Najbolje je igleda da se izmjeste utakmice repke u Atlantu , Minhen il tako nesto .
Ono sinoc je bila bruka i sramota za BH. Mislim nije ni prije bilo puno bolje al sad je bas crnjak. Sagledjuci sve nesko cini mi se da je najbolje da se Grbavica opremi. Zeljo treba da odustane od bajke sa Slovencima. Da zajdno sa savezom uz pomoc UEFE ulozi neku normalnu lovu za neki realni i efikasni projekat.
JA bi ruku otkinuo svakom nasem politicaru i privredniku koji ikad vise pospise neki ugovor sa Slovncima jer nas sa te strane nikada sunce nije ogrijalo niti ce ogrijat.
Zanima me samo koliko su naplatili one nepotrebne i neefikasne radove u Zenici ovih dana. Koliko je otislo njima a kaliko nekom Kerimu u Zenici.
Ono sinoc je bila bruka i sramota za BH. Mislim nije ni prije bilo puno bolje al sad je bas crnjak. Sagledjuci sve nesko cini mi se da je najbolje da se Grbavica opremi. Zeljo treba da odustane od bajke sa Slovencima. Da zajdno sa savezom uz pomoc UEFE ulozi neku normalnu lovu za neki realni i efikasni projekat.
JA bi ruku otkinuo svakom nasem politicaru i privredniku koji ikad vise pospise neki ugovor sa Slovncima jer nas sa te strane nikada sunce nije ogrijalo niti ce ogrijat.
Zanima me samo koliko su naplatili one nepotrebne i neefikasne radove u Zenici ovih dana. Koliko je otislo njima a kaliko nekom Kerimu u Zenici.
- HaHaHa2
#269 Re: Stadion reprezentacije BiH
pa meni licno odgovara da se igra u ZE ili bilo gdje osim u Samotorola01 wrote:Pa hoce ljudi da im se igra sto je blize kuci,pa eto neka im se udovolji..armin.i.am wrote:vi to ozbiljno za Grbavicu?![]()
![]()
plus sto mislim da je navedeni stadion nekako puno "prisniji" (igraci i navijaci) nego ostali u BiH,al' to je samo moje misljenje...
-
Baudelaire
#270 Re: Stadion reprezentacije BiH
Svaka velika fudbalska zemlja, izuzev eto Engleske, igra utakmice na raznim stadionima. Njemačka, Italija, Francuska, Španija, Portugal, Turska...amrica wrote:jedno pitanje:
koliko reprezentacija igra najvaznije utakmice u nekim malim mjestima (izvinjavam se zenici i zenicama, nije licno, nego vezano za broj stanovnika, putnu komunikaciju, infrastrukturu, ugostiteljsku i turisticku ponudu, sam stadion...) pored zivog i zdravog glavnog grada?
-
LSD
#271 Re: Stadion reprezentacije BiH
Igrali bi i mi da imamo stadiona koji su pristojni i normalni i koji zadovoljavaju propise UEFE, ali nemamo niti jedan - nažalost....ili je teren oranica ili su stolice bez naslonjaca ili svlacionice i WC-i katastrofa ili bez parkinga....nemamo normalnog stadiona za kojeg nas UEFA ne bi maltretirala i jbg.Baudelaire wrote:Svaka velika fudbalska zemlja, izuzev eto Engleske, igra utakmice na raznim stadionima. Njemačka, Italija, Francuska, Španija, Portugal, Turska...amrica wrote:jedno pitanje:
Eto koliko je državi/kantonu/opštini stalo da sporta.
-
Mustang1
#272 Re: Stadion reprezentacije BiH
Djaba vam je govoriti o tome gdje kako zagrmi i kako se cuje .. Nije vise fazon u tome .. Fazon je da su na tribinama sponzoruse i kravatasi ... kako onda ocekivati dobru atmosferu bilo gdje
-
LSD
#273 Re: Stadion reprezentacije BiH
Evo fino su ljudi stavili uslove koji zadovoljavaju (ispod su linkovi u PDF formatu koji to preciznije pojašnjavaju)
http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_stadium_categories
Dakle i kvalitet terena, kvalitet rasvjete, VIP lože,soba za presice, parking,stolice, broj ulaza u odnosu na kapacitet, wc-i, mjesta za kamere,semafori,razglas itd itd...za sve imaju parametri po kategorijama.
Slovenci, makedonci i crnogorci odradiše sebi stadione i njih ne maltretiraju...mi i dalje tapkamo u mjesto, zato se portugalci i žale UEFI (jer im dajemo povod za to) i vežu nam za vrat inspekcije.
I tako ce se dešavati i dalje, sve dok sami ne podignemo guzove i na završimo stadione.
http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_stadium_categories
Dakle i kvalitet terena, kvalitet rasvjete, VIP lože,soba za presice, parking,stolice, broj ulaza u odnosu na kapacitet, wc-i, mjesta za kamere,semafori,razglas itd itd...za sve imaju parametri po kategorijama.
Slovenci, makedonci i crnogorci odradiše sebi stadione i njih ne maltretiraju...mi i dalje tapkamo u mjesto, zato se portugalci i žale UEFI (jer im dajemo povod za to) i vežu nam za vrat inspekcije.
I tako ce se dešavati i dalje, sve dok sami ne podignemo guzove i na završimo stadione.
- samo_ti
#274 Re: Stadion reprezentacije BiH
Uvijek ista prica
....da su oni ( drzava ) htjeli napraviti stadion, napravili bi ga...ovako, samo se moze po forumima razglabati i to je to....kakav crni novi stadion....najbolje sto se moze ocekivati je promjena trave u Zenici jer su sredstva osigurana ( od Opstine Zenica, opet )... samo sto se uvijek nesto s tim odugovlaci, jer kao teren je dobar, moze se i to, nasa posla
...ali eto, Banjaluka ce za godinu-dvije imati bas dobar stadion, dakle, zasto ne tamo

-
Baudelaire
#275 Re: Stadion reprezentacije BiH
Opština Zenica apsolutno sama, bez podrške bilo kog drugog nivoa vlasti, finansira održavanje stadiona Bilino Polje, što nije nikako uredu, jer to nije stadion koji predstavlja samo opštinu Zenica već cijelu Bosnu i Hercegovinu.