BiH - Portugal/Portugal - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Balkanski_sindrom

#251 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Balkanski_sindrom »

Dr. Octagon wrote:Cocalić odlično igra,mislim da sada mora dobiti poziv....Pa makar da ga imamo na klupi.....Grčki navijači ga vole pravo,jedan je od najboljih u Panioniosu......
Moze, trebao bi zamijeniti onog malog sto nosi vodu i one svjetlece veste za zagrijavanje......
tazmaniaBAN4

#252 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by tazmaniaBAN4 »

foder sua mamãe em bichano!
:lol:
Last edited by tazmaniaBAN4 on 13/10/2011 15:38, edited 1 time in total.
north

#253 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by north »

http://sportsport.ba/bh_fudbal/medunjan ... vara/66104

Tako je Hare.....

Samo ako svi igrači i selektor, a bogami i cjelokupna javnost bude ovako pozitivna razmišljala i ne plašila se ni najmanje, imamo se čemu nadati.....

Naravno, ne pretjerivati da ćemo ih razbiti sa 3-0, ali svakako razmišljati pozitivno.....
vee-jay

#254 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by vee-jay »

Hvala Bogu sto nam u ekipi igraju iskusni profesionalci koji se nece zamarati zadnjim utakmicama protiv Portugala nego ce pramgmaticno raditi na novoj strategiji. Mene ova losa vijest opalila kao samarcina :(
KPNCTNJAH

#255 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by KPNCTNJAH »

Pitarrr82

#256 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Pitarrr82 »

vee-jay wrote:Hvala Bogu sto nam u ekipi igraju iskusni profesionalci koji se nece zamarati zadnjim utakmicama protiv Portugala nego ce pramgmaticno raditi na novoj strategiji. Mene ova losa vijest opalila kao samarcina :(

Ne znam bas za iskustvo gledajuci onu glupost kod penala...
taksista s repovima

#257 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by taksista s repovima »

objektivno nemamo šanse. prvo, desetkovani smo u odbrani za prvu utakmicu a sigurno će još poneko dobit drugi žuti pa ćemo i u revanšu bit nekompletni. drugo, ove utakmice neće bit na istom nivou ko protiv francuske. u parizu nismo imali šta izgubit a francuzi jesu. u parizu smo mi bili kompletni a francuzi desetkovani. i u parizu smo mi iznenadili a sad više nismo iznenađenje i portugal će se itekako dobro pripremit za ovu utakmicu, plus što su po meni portugalci jači od francuza. treće, što je najvažnije, ronaldo mora igrat na EP i UEFA će sve uradit da se to desi.
momke treba oslobodit svakog pritiska, proglasit se autsajderima, javnost pripremit da ne očekuje ništa i u takvoj atmosferi probat se hrabro suprotstavit portugalu, pa šta bude.
žrijeb je očito namješten a to pokazuje par irska-estonija, svi znamo zašto. mislim da niko od ex-yu zemalja neće na EURO.
naša šansa je SP 2014., grupa sa Grčkom i Slovačkom nije toliko teška i treba sve snage usmjerit ka tom cilju. svjetsko je puno bolje i atraktivnije od evropskog i puno je važnije da se tu pojavimo.plus se igra u Brazilu! :-) tada će ovi igrači bit u naponu snage, potpomognuti mladjim koji nadolaze u Brazilu ne bi igrali sporednu ulogu.
dakle, hrabro protiv Portugala, ne očajavat ako se ne prodje ali glavni cilj treba da bude Brazil 2014., to je naša šansa.
Mostar_1987

#258 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Mostar_1987 »

Razvalit cemo i kao beba zvecku.
Samo jedna jedina stvar je bitna a to je neprimiti gol u Zenici.
Znaci 1-0 ako dobijemo dovoljno je u Portugalu go dati jer oni nece 3.
Ekipe sto imaju superzvijezde tipa Ronalda su u 99% slucajeva slabiji kada ti igraci igraju vec neigraju. Ima tona primjera.
Francuska (Ribery) Makedonija (Pandev) Bugarska (Berbatov) Portugal (Ronaldo) Argentina (Messi)

Ti igraci zauzimaju mnogo i medijskog prostora i na terenu, sve lopte idu na Ronalda. Znaci samo neprimiti gol u Zenici i EP je nase.

Samo valja izdrzati sada jos jebeni 29 dana vec sam nervozan.
ja71

#259 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ja71 »

armin071 wrote: ... a onda u Zenici prvih pola sata presing spucati im 2 gola i kraj price.
I ja mislim da ce se sve rijesiti u prvih 30-40 min. prve utakmice
sve ostalo ce biti stizanje rezultata.

zato momci navalite na presing kao protiv Francuza.

Mislim da su Portugalci najjaci tim koji smo mogli dobiti
ali da su slabiji od Francuza.
Tako da ...
mikogoago

#260 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by mikogoago »

Protivnik po mjeri i u silaznoj putanji,a mi cemo na velika vrata na EURO gdje ce se drugi i te kako zabrinuti.Mislim da je ovo sansa ove generacije da na velika vrata udju u istoriju evropskog fudbala.Neko rece da se utakmica sa francuzima ne moze ponoviti po kvalitetu.ja kazem da se nemoze ponoviti onakav baksuzluk i Pape je nesto naucio iz one utakmice,a bogami i igraci.Mi nismo jos dotakli nas plafon i necemo ga dotaci prije polufinala EP.Ako ko ima da brine to su portugalci.Ja sam siguran da ce Susic naci prava rjesenja za ove dvije utakmice. i da za kraj umjesto sto kukate ko babe ,bolje bi vam bilo da se radujete ovm novom fudbalskom spektaklu gdje ce zmajevi jos vise zablistati.zivi bili pa vidjeli. :bih:
Mostar_1987

#261 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Mostar_1987 »

PS: Vi sto se zalite da je Portugal jak.
Pa brate moj, ako nemozemo dobiti Portugala onda se netrebamo ni kvalfikovati na EP, kako cemo onda tek igrati protiv jaci ekipa kao Italija,Spanija,Holandija,Njemacka i Francuska ako nemozemo sa ovim ciganima?
mO k3

#262 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by mO k3 »

znao sam da cemo dobiti ove uspke ponovo...
LunaLati

#263 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by LunaLati »

Mislim da nismo mogli dobiti goreg protivnika i još opterećeni kartonima, uff, al opet, nada umire zadnja, vjerujem da naši momci mogu u Zenici ponovno učiniti čudo. :bih:
mO k3

#264 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by mO k3 »

cappuccino wrote:Malo portugalskih komentara sa portala zerozero.pt, nije ni njima svejedno (prevod slobodnim stilom :D )
http://www.zerozero.pt/noticia.php?id=36671

„Bosna je napredovala kao tim a Portugal ide u suprotnom smjeru. Dvije utakmice će biti vrlo zanimljive. Portugal ima dobre igrače, Bosna također, razlika je u tome što oni imaju dobru momčad. Sretno i neka bolji pobjedi.“

xxx

„Bosna se može kvalificirati za EURO.
Istorija se rijetko ponavlja tako brzo.

prognoza:
Bosna 3-0 Portugal
Port. 2-1 Bos

BOSNA IN
PORTUGAL OUT.“

xxx

„Uj, Uj!
...
Oni, po mom mišljenju, imaju vrhunskog napadača na svijetu u boljoj formi (Džeko), odličnog golmana (Begović), dobre braniče (Papac, Vranješ, Spahić), dobru sredinu (Ibričića, Lulić, Medunjanin, Misimovic, Pjanić, Salihović) i dobar napad (Ibišević, Muslimović)...“

xxx

„Imajte na umu da je Bosna jača nego što je bila prije dvije godine. . A ako Portugal bude igrao kao s Danskom, ostaćemo bez EURA...
Force Portugal!“

xxx
„Bosna!
Pjanić, Muslimović, Ibišević, Misimović i Džeko! Gledaćemo EURO na TV-u
ahahhahaah“

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
ma pusti to jeli repka dobra ili ne... sudije ce da odrade svoje ...znaci ni sljedece godine bih nema na EP :x :x
Riddle

#265 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Riddle »

vee-jay wrote:Mene ova losa vijest opalila kao samarcina :(
Ja jedva citam forum koliko mi je muka. Najjaci nosilac - najjaci nenosilac. Ma nema Boga. :(

Irska - Estonija :-) :lol: Ma mrs u picku materinu. Pogledaj ti samo ko ce igrati na turniru.
necu

#266 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by necu »

johnny_blazze

#267 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by johnny_blazze »

Safet Nadarevic (Eskisehirspor-9 na tabeli nakon 5 kola) 30 utakmica za BiH, ove sezone odigrao 3 utakmice u turskoj ligi na terenu ukupno 239 minuta

Edin Cocalic (Panionios-7 na tabeli nakon 5 kola) 9 utakmica za maldje kategorije BiH dao 1 go, ove sezone odigrao u grckoj 5 utakmica 450 minuta na terenu

Sanel Jahic (APOEL Nikosia- 1 na tabeli nakon 5 kola) 18 utakmica za BiH postigao 1 go, u ligi prvaka ove sezone 2 puta nastupio ukupno 82 minute, u prvoj ligi kipra 5 puta igrao i na terenu proveo 417 minuta

ja mislim da bi neko od njih mogao nam dobro doci....
Arc_Angel

#268 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Arc_Angel »

Htejo bi covjek da se i inati, ali svi mi negdje u dubini duse znamo da su nam sanse jako jako male, da nam je samo da sto prije to priznamo sami sebi, mozda nam bude lakse pa i odahnemo.

A tako nam se i igraci osjecaju sigurno, samo bih zelio da i u njima sto prije ovo sazri pa kad dodje momenat da istrce na teren to urade rastereceni pa onda sta bude.

:bih: :bih: :bih: :bih:
Dr. Octagon

#269 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Dr. Octagon »

johnny_blazze wrote:Safet Nadarevic (Eskisehirspor-9 na tabeli nakon 5 kola) 30 utakmica za BiH, ove sezone odigrao 3 utakmice u turskoj ligi na terenu ukupno 239 minuta

Edin Cocalic (Panionios-7 na tabeli nakon 5 kola) 9 utakmica za maldje kategorije BiH dao 1 go, ove sezone odigrao u grckoj 5 utakmica 450 minuta na terenu

Sanel Jahic (APOEL Nikosia- 1 na tabeli nakon 5 kola) 18 utakmica za BiH postigao 1 go, u ligi prvaka ove sezone 2 puta nastupio ukupno 82 minute, u prvoj ligi kipra 5 puta igrao i na terenu proveo 417 minuta

ja mislim da bi neko od njih mogao nam dobro doci....
Naravno da bi.....Torlaka bih dodao na ovu listu..........
Ponosan

#270 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Ponosan »

Imamo sansi,pogotovo u prvoj utakmici! u odnosu na zadnju utakmicu baraza u Zenici,ovaj put smo jaci za 7 igraca! oni ce nas potcjeniti,i tu vidim nasu sansu,pogotovo sto oni nisu navikli igrati na Zenickoj mocvari,katastrofi od terena... oni su favoriti,ali favoriti uvijek ne pobjedjuju!..
DaysleepeR

#271 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by DaysleepeR »

ja znam da ja u ovom momentu nemam sekunde snage za novo razočarenje a dobro znamo kakva su kod nas razočarenja... ne uzme te neko 5:0 pa ispadneš, nego za gol, za bod, za minut...

.....
BHF_Manijak

#272 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by BHF_Manijak »

cappuccino wrote:
xxx

„Uj, Uj!
...
Oni, po mom mišljenju, imaju vrhunskog napadača na svijetu u boljoj formi (Džeko), odličnog golmana (Begović), dobre braniče (Papac, Vranješ, Spahić), dobru sredinu (Ibričića, Lulić, Medunjanin, Misimovic, Pjanić, Salihović) i dobar napad (Ibišević, Muslimović)...“
ž
Hajd sve na stranu al' gdje izvukose Vranjesa, ni on se ne sjeca kad je zadnji put igro za repku! :mrgreen: :lol:

Malo sam se bio iznerviro, ali kad skontam, nije to Portugal od prije 2 godine, tacno je sad ce im Ronaldo biti tu, Nani je digo formu, ali ostalo je mrka kapa vjeruj te mi, pa im u napadu igra, ko im je klasa?! Nuno Gomes od 35 godina!? Postiga?! U odbrani isto tako, Pepe jedino sto je igracina, a i on je tanak sa zivcima(rekao bih nesto grublje al' nek ostane na ovome :mrgreen: ) tako da se i to moze iskoristiti, iako je u Lisabonu bio im najjaci igrac, ustopo Misketa, u djep ga stavio! Moze se, Bogami se moze ba, pa ubili smo Francuze na njihovom terenu, igramo ko sat, nismo primili gola iz igre ne pamtimo vise ni mi kad, dajte malo optimizma, jest, znam i ja da smo kudikamo mogli lakse protivnike dobiti, ali sta je tu je, mora se igrati!

A ne znam sto raja prizeljkuje Zenicu, ja sam misljenja da bi ovaj put trebali probati sa Ksoevom, prvo radi terena, jer fakat mislim da je travnjak kvalitetniji na Kosevu, a vala i radi broja gledalaca, jebo baraz tekmu sa 14-15 hiljada, realno, te sad neke price da je atmosfera u Zenici aman zaman, i ne slazem se bas, bio sam na nekoliko zadnjih tekmi, prije je to mnogo bolje zvucalo, sad se raja istrosi na poetku i onda mrka kapa ostatak tekme, ko pozoriste, protiv Bjelorusa nidje veze...Tako da ta floskula o nekoj atmosferi vise ne pije vode...Jedina, ali jedina prednost je uzak teren, no obzirom da igramo i mi preko krila tj Pjanica i Lulica, onda i nama ne odgovara bas uzak teren, posebno kad se ekipe brane i ne mozes ih razvuci, to smo vidjeli npr protiv Bjelorusa, na kazem da ce se Portugal braniti ali onako usput budi receno. Obzirom da je prva tekma baraza, aktivan rezultat, mislim da ce Kosevo biti puno, a i raja je ocarana kako sad igramo!
Sjecam se price pred prosle tekme baraza kao "dobro je sto je los teren, sto je neravno, sjebat ce se Portugalci, oni igraju pas igru i slicno", a eto ko mi helikopterom igramo, i nas je to isto unistilo u Zenici, da su igraci Premijer lige igrali pa hajd, navili su oni :mrgreen: ali ipak momci koji vani po extra dobrim terenima igraju kad dodju na onako los teren, normalno je da ce im smetati, tako da ne vidim nikakvu prednost u losem terenu...Mada sad kod nas ide lose vrijeme, evo vec su kise pocele, tako da i na Kosevu ne bi nista bolje bilo, no ako nista zbog kapaciteta trebali bi se prebaciti!
mO k3

#273 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by mO k3 »

DaysleepeR wrote:ja znam da ja u ovom momentu nemam sekunde snage za novo razočarenje a dobro znamo kakva su kod nas razočarenja... ne uzme te neko 5:0 pa ispadneš, nego za gol, za bod, za minut...

.....
radi sudije... zaboravio si napomenuti
forum_selektor

#274 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by forum_selektor »

arzuhal wrote:Kakvih li će sad snova bit u ovih mjesec dana :-) :lol:
Image
DaysleepeR

#275 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by DaysleepeR »

Ženski Dr.Med wrote:
DaysleepeR wrote:ja znam da ja u ovom momentu nemam sekunde snage za novo razočarenje a dobro znamo kakva su kod nas razočarenja... ne uzme te neko 5:0 pa ispadneš, nego za gol, za bod, za minut...

.....
radi sudije... zaboravio si napomenuti
ubaciš sudiju u gore navedene situacije :D
Locked