Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#251 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by pici »

ma Hebo ove "našHe" deMonstrante, vid kako rimljani na miran i dostojanstven način demoliraju grad :oops:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#252 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by -LIBERO- »

@Ridjobrki. Posto si spomenuo svoj aktivizam,cijenim to..zaista i to duboko cijenim. Ali nemoj misliti da tvojim hladjenjem od takvog nacina borbe i svi drugi trebaju (KAO) "otvoriti oci i osvijestiti se" jer im eto ti (ili ja) kazem da smo do sada sav svoj aktivizam mogli (u mjeri od 95%) baciti u solju i povuci vodu.

Svjestan sam,ucestvovao,aktivista bio i na javnim i manje javnim akcijama i protesima,sate trosio u djeljenju letaka,ljepljenju po naseljima poziva,javnim tribinama. Prolazi kroz torture,prijave dobijao..ma svega je bilo,nije sve ni za javni forum kao sto je ovaj. I apsolutno ne zalim ni zbog sekunde potrosene (a i novca) na sve to. Ja sam svaki put kada sam bio aktivan oko necega cvrsto stajao iza svojih stavova i ideala.Zato jako i cijenim sve ovo sto neko (bilo ko) pokusava i radi,cak i u situacijama kada se i ne slazem sa svime sto oni taeza,predstavljaju i na koji nacin sve to interpretiraju.

Bas iz tih razloga sam jako alergican na suple i isprazne komentare na neciji rad i aktivizam,koji se redovno zavrsavaju u fazonu "..vidi im glava..","..'ta ce oni..",a sjedit ce isti ti moralni kriticari u bastici na ovom prohladnom jesenjem suncu i piti kaficu od marku ipo i umno tabitiri politiku i situaciju u svijetu nesto poput onoga "..joj sranja u Ruandi...",a mi u govnima do nosa.
Bilo koji aktivizam,cak i da se radi o neonacistima (pretjerujem ali ok,namjerno :D ) sa kojima se apsolutno ne slazem po bilo kojem pitanju i razmisljanju,cijenim duplo vise nego supljiranje i indolenciju,pa taman ta teorija i suplja bila apsolutno podudarna sa mojim stavovima

Da su svi ljudi kroz historijat covjecanstva bili samozatajni,gledali skrto samo svoj mikro kosmos u radiju od par stotina metara oko sebe....covjecanstvo bi bilo na razini prvobitnih zajednica ,mizerno,bijedno i bez trunke susosjecajnosti i teznje ka boljem i naprednijem.

Nisam bio sa ovim protestantima danas zbog posla i obaveza (subota 12,ne bas dobar tajming po meni) ali ok,momci i djevojke su izasli na ulice. Kritika,ne slaganje..ma sve je to ok. Razlika u stavovima,ideologijama..ma i to je sve super. Dijalog ,narocito ako je konstruktivan je super stvar,ali kritikovanje,pljuvanje i omalovazavanje samo da bi se eto nesto ponizilo i umanjilo,a glavni argument da je "..ma ja bih dosao da znam da ce vas biti vise..","..ma docu ja kada se bude nasiljem nesto pokusalo..." i slicno je za mene identicno k'o lajkovanje na Fb ,gdje imas grupe za "promjene" :roll: i "napredak" :-) po svim mogucim pitanjima od po 15-30-150 hiljada,a kada treba nesto uraditi,konkretno i sa tim aktivizmom na djelu..nigdje nikoga.

E to je ono sto mene licno nervira i uvijek,ali bas uvijek 8cak i ako se ne slazem sa necijim stavovima) cu stati na stranu aktivista,momaka i djevojaka koji su sate potrosili(dane,sedmice) na nekim sastancima,u dijaloskim diskusijama i pripremama za neku akciju,novac svoj potrosili za parole,letke,zastave i slicno.

Indolencija i linija manjeg otpora (da ne kazem ljenost i ucmalost) je ono sto nas i dalje drzi na dnu svih mogucih mjerila i barometara.

Ok neki nisu za Che zastave,postujem..zasto niste VI izasli na isti ovaj skup i rekli fino sklonite te zastave,ili dodjite sa obiljezjem i zastavom za koju mislite da je adekvatnija i prikladnija!! Pa pogledajte i po svijetu na ovim skupovima,ima raznih zastava,udruzenja,raznih sindikata,razlicitih obiljezja,zastava..parola..ja koliko sam shvatio,a imam oci i ovo nesto malo mozga :mrgreen: ....svaki od ovih trenutno aktuelnih protesta je jako jako segmentiran sto se tice razlicitih skupina,udruzenja i ideologija.

Hajde oduzih bezveze..a sustina je AKTIVIZAM I DJELA!!!!!! :dance: :thumbup: :bih:

:sax:
Ridjobrki

#253 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by Ridjobrki »

-LIBERO- wrote:...
Naravno, sa ovim se dosta lako složiti. Meni je motiv tu sporan u kontekstu naše stvarnosti jer mi je blago rečeno debilno da neko tek ponesen globalnim valom skonta da bi se kao moglo i neko nezadovoljstvo izraziti. Tak kad primjerice američke tvornice počnu otpuštati radnike ono se sjetilo dići a nije se sjetilo za ćaćinu tvornicu šta prigovoriti. Grad u kojem ja trenutno živim je grad bez realne privrede sa X propalih giganata i niko nikad nije izašao da radi toga čestito prosvjeduje! Trebalo je da djeca radnika Chryslera pokrenu stvari da bi djeca radnika Čajevca izašla na par sati u park.

Naravno da treba podržati svijest i aktivizam i sve to stoji i ni ja ne pričam iz defetizma ili indolencije - jednostavno ne nalazim nikakav smisao u ovome i sve mi izgleda kao neki skeč Montyja Pythona, naprosto groteskno.

Ovo mi je jako zanimljiv dio:
-LIBERO- wrote: Da su svi ljudi kroz historijat covjecanstva bili samozatajni,gledali skrto samo svoj mikro kosmos u radiju od par stotina metara oko sebe....covjecanstvo bi bilo na razini prvobitnih zajednica ,mizerno,bijedno i bez trunke susosjecajnosti i teznje ka boljem i naprednijem.
E vidiš, to se desilo i ovo je upravo reakcija mizernog i bijednog društva bez trunke saosjećajnosti i tih plemenitih težnji koje je bilo upravo tako samozatajno dok se u njihovom mikrokosmosu krkalo i pilo i nije vidjelo neki problem u tome sve dok sad nije došao gospo'n kelner sa računom... To je upravo i razlog zbog čega ja ne nalazim ni trunku suosjećajnosti i solidarnosti sa ovom pričom.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#254 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by Velkoski »

meni ovo vise lici na skup komunjara :mrgreen:

just my opinion :sax:
elSaik

#255 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by elSaik »

Ne znam tačno šta ti znači "komunjara", pošto meni taj pojam označava one koji su tako lako prestali biti ljevičari/komunisti i postali "velike demokrate", preko noći, a sve s ciljem zadržavanja pozicija, ali ako misliš na komuniste kao izraz za političke ljevičare, antikapitaliste, marksiste, anarhiste, socijaliste onda da, to su članovi JOSDa.

edit:

Iz Principa JOSD-a. Četvrti princip:
JOSD je organizacija pluralne ljevice: ona baštini iskustva i teoriju radničnog pokreta i širokog spektra revolucionarne ljevice. JOSD teži da udruži pojedince raznih antikapitalističkih uvjerenja (marksiste, anarhiste, anarho-sindikaliste, trockiste, situacioniste, lijeve komuniste, evrokomuniste, pobornike demokratskog socijalizma i druge) u jedinstvenu organizaciju koju odlikuje najšira unutrašnja demokratija, autonomija i odsustvo birokratije. JOSD ohrabruje konstruktivnu, demokratsku diskusiju i propagiranje pomenutih uvjerenja, s tim da se ne smije zvanično, kao organizacija, izjašnjavati u korist jednog usmjerenja protiv drugog. JOSD pri tom ne prihvata totalitarne ideologije (staljinizam i maoizam) i promovisanje kulta ličnosti.
elSaik

#256 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by elSaik »

Ridjobrki wrote:
Naravno, sa ovim se dosta lako složiti. Meni je motiv tu sporan u kontekstu naše stvarnosti jer mi je blago rečeno debilno da neko tek ponesen globalnim valom skonta da bi se kao moglo i neko nezadovoljstvo izraziti. Tak kad primjerice američke tvornice počnu otpuštati radnike ono se sjetilo dići a nije se sjetilo za ćaćinu tvornicu šta prigovoriti. Grad u kojem ja trenutno živim je grad bez realne privrede sa X propalih giganata i niko nikad nije izašao da radi toga čestito prosvjeduje! Trebalo je da djeca radnika Chryslera pokrenu stvari da bi djeca radnika Čajevca izašla na par sati u park.

Naravno da treba podržati svijest i aktivizam i sve to stoji i ni ja ne pričam iz defetizma ili indolencije - jednostavno ne nalazim nikakav smisao u ovome i sve mi izgleda kao neki skeč Montyja Pythona, naprosto groteskno.

-LIBERO- wrote: Da su svi ljudi kroz historijat covjecanstva bili samozatajni,gledali skrto samo svoj mikro kosmos u radiju od par stotina metara oko sebe....covjecanstvo bi bilo na razini prvobitnih zajednica ,mizerno,bijedno i bez trunke susosjecajnosti i teznje ka boljem i naprednijem.
E vidiš, to se desilo i ovo je upravo reakcija mizernog i bijednog društva bez trunke saosjećajnosti i tih plemenitih težnji koje je bilo upravo tako samozatajno dok se u njihovom mikrokosmosu krkalo i pilo i nije vidjelo neki problem u tome sve dok sad nije došao gospo'n kelner sa računom... To je upravo i razlog zbog čega ja ne nalazim ni trunku suosjećajnosti i solidarnosti sa ovom pričom.
Mislim da su ti kritike, iako validni argumenti, u slučaju ovog protesta i njegovih organizatora deplasirane. Zahtjevi koji su gurani su stariji od okupacije Wall street. Ovaj globalni fenomen je samo iskorišten da bi se pokušalo animirati ljudei na fazon "ide cijeli svijet, ajmo i mi". JOSD je razgovarao i sa radnicima Željeznica koji su nedavno otopušteni, i pripremio transparente i planirao podržati štrajk GRASovaca koji je otkazan samo noć prije nego je trebao biti održan. Također, bili smo u kontaktu sa radnicima Opšte bolnice Konjic koji su najavljivali blokadu saobraćajnice dole, prije nekoliko sedmica. To što su svi ti radnici u konačnici odustali od svojih zahtjeva nakon što bi im kotrastrana obećala ispuniti dio zahtjeva, pa štrajkovi i blokade nisu ni organizovane, a JOSDovci nisu imali s kim se solidarisati na ulici u konkretnoj akciji, jbg, šta da radimo u vezi toga? Također, JOSD postoji aktivno par mjesec, i čine ga mahom studenti ili ljudi koji su u studentskim godinama ali ne studiraju nego rade, i zaista ne vidim kada je to ranije trebao čovjek od 22 godine da protestuje zajedno s tobom u doba kada si se ti dizao protiv svjetske nepravde? Svakako, kako znaš da nije?
Drvosjeca iz Dejcica

#257 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Dobar dio ove mlade generaije, vidi se po komentarima na ovome forumu, su idoktrinirane kapitalističkim dogmama. Kao zgražaju se nad simbolima komunizma i socijalizma, nad slikama Che-a a pojma nemaju da su pod tim simbolima izvojevane najveće i najsvjetlije bitke čovječanstva. Neko će reći da je komunizam odnio milione života, dobro evo kažem jeste, ali koliko je miliona živoa odnjela crkva pa milijarde i dalje stoje ispod njenih simbola. Dakle stvari nisu takve kakvim se čine na pravi pogled stoga nema ništa loše ako neko protestvuje pod simbolima koji su prije 60-70 godina slomile fašizam i nacizam.
elSaik

#258 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by elSaik »

U krajnjem slučaju, svaki jebeni dan u svijetu umre od direktnih posljedica kapitalističkog uređenja svijeta više ljudi nego je umrlo za vrijeme holokausta.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#259 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by Pera Trta »

elSaik wrote:U krajnjem slučaju, svaki jebeni dan u svijetu umre od direktnih posljedica kapitalističkog uređenja svijeta više ljudi nego je umrlo za vrijeme holokausta.
Kulllll, meeeen!
sanaman

#260 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by sanaman »

Jesu li to one zastave sto su bogatima uzimali pa siromasnim dijelili? Ako se ne varam u komunizmu nisi mogao kupiti stan ili barem ne svako a ni lako...danas je puno laske tj. prije se niko nije bunio sto nema stan na svoje ime 1/1 vec na koristenje. A danas kada mu neko proda stan i zaradi na njemu krivo mu svak, pardon banka :D

Ne znam samo sta ce biti sa onim koji su posteno zaradili milione? A zaboravio sam u komunizmu nema postenih milionera :(
elSaik

#261 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by elSaik »

Pera Trta wrote:
elSaik wrote:U krajnjem slučaju, svaki jebeni dan u svijetu umre od direktnih posljedica kapitalističkog uređenja svijeta više ljudi nego je umrlo za vrijeme holokausta.
Kulllll, meeeen!
Ne razumijem komentar, ali eto. Odoh sa teme do nekog narednog, skorog, okupiranja.
naja22

#262 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by naja22 »

elSaik wrote:
Pera Trta wrote:
Kulllll, meeeen!
Ne razumijem komentar, ali eto. Odoh sa teme do nekog narednog, skorog, okupiranja.
Vama sve cestitke na okupljanju, protestu ali nadam se da sljedece ce biti drugacije, bude li belaja dolazim :D :D
simpozijum delirijum

#263 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by simpozijum delirijum »

prema podacima UN , svaki dan umre oko 25 000 djece od gladi i bolesti
jedna nuklearna podmornica ili nosac aviona kosta oko 1.5 do 3 milijarde dolara plus odrzavanje i servisiranje
dovoljno da se hrane i izlijece sva djeca u godini dana !
kapitalizam ubija ovu planetu i nas , vrijeme istice
i u Londonu belaj :roll:
u Grckoj vec standardno nasilje
u USA se trenutno kuha , tesko naoruzana policija se grupise u Njujorku i Vasingtonu , bit ce ovo duga noc !
vade_mecum

#264 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by vade_mecum »

elSaik wrote:
Ridjobrki wrote:

Mislim da su ti kritike, iako validni argumenti, u slučaju ovog protesta i njegovih organizatora deplasirane. Zahtjevi koji su gurani su stariji od okupacije Wall street. Ovaj globalni fenomen je samo iskorišten da bi se pokušalo animirati ljudei na fazon "ide cijeli svijet, ajmo i mi". JOSD je razgovarao i sa radnicima Željeznica koji su nedavno otopušteni, i pripremio transparente i planirao podržati štrajk GRASovaca koji je otkazan samo noć prije nego je trebao biti održan. Također, bili smo u kontaktu sa radnicima Opšte bolnice Konjic koji su najavljivali blokadu saobraćajnice dole, prije nekoliko sedmica. To što su svi ti radnici u konačnici odustali od svojih zahtjeva nakon što bi im kotrastrana obećala ispuniti dio zahtjeva, pa štrajkovi i blokade nisu ni organizovane, a JOSDovci nisu imali s kim se solidarisati na ulici u konkretnoj akciji, jbg, šta da radimo u vezi toga? Također, JOSD postoji aktivno par mjesec, i čine ga mahom studenti ili ljudi koji su u studentskim godinama ali ne studiraju nego rade, i zaista ne vidim kada je to ranije trebao čovjek od 22 godine da protestuje zajedno s tobom u doba kada si se ti dizao protiv svjetske nepravde? Svakako, kako znaš da nije?
:shock: :shock: :shock: stvarno??
HM 2011

#265 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by HM 2011 »

Razuman čovjek ne bi trebao slijepo podržavati svaki protest.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#266 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by Toto »

Jel ovo i McD strajkuje :lol: :lol: :lol:
Slika je :thumbup:

Image
Logovan

#267 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by Logovan »

SaPnA wrote:U SA kad bi se spustio NLO izaslo bi 5 ljudi, ravno!
Najrealniji komentar u ovih 11 stranica. :mrgreen:
quasar

#268 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by quasar »

:thumbup:
Vidis, ovo je vrlo, vrlo istinito.
simpozijum delirijum

#269 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by simpozijum delirijum »

quasar wrote:
:thumbup:
Vidis, ovo je vrlo, vrlo istinito.
i tako ! ovo je dan 15 Oktobar 2011, bez euforije , samo cinjenice , dan kada su zakopane iluzije o"zapadnoj demokratiji" i "pobjedi kapitalizma"
upravo ovoga momenta odgledah kako hapse potpuno mirne demonstrante u Berlinu ( mnogi su dosli i sa familijama ) hapse i djecu ? :x
od Rima u plamenu , do Berlina Londona Njujorka Vasingtona ...
ne mogu nam vise prodavati muda za bubrege "ljudska prava sloboda i slobodno trziste" i srolj .blal..bla ..bla...
dan velikoga budjenja
a na nama je sada da odlucimo na kojoj strani barikada cemo biti
HM 2011

#270 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by HM 2011 »

-LIBERO- wrote:@Ridjobrki. Posto si spomenuo svoj aktivizam,cijenim to..zaista i to duboko cijenim. Ali nemoj misliti da tvojim hladjenjem od takvog nacina borbe i svi drugi trebaju (KAO) "otvoriti oci i osvijestiti se" jer im eto ti (ili ja) kazem da smo do sada sav svoj aktivizam mogli (u mjeri od 95%) baciti u solju i povuci vodu.

Svjestan sam,ucestvovao,aktivista bio i na javnim i manje javnim akcijama i protesima,sate trosio u djeljenju letaka,ljepljenju po naseljima poziva,javnim tribinama. Prolazi kroz torture,prijave dobijao..ma svega je bilo,nije sve ni za javni forum kao sto je ovaj. I apsolutno ne zalim ni zbog sekunde potrosene (a i novca) na sve to. Ja sam svaki put kada sam bio aktivan oko necega cvrsto stajao iza svojih stavova i ideala.Zato jako i cijenim sve ovo sto neko (bilo ko) pokusava i radi,cak i u situacijama kada se i ne slazem sa svime sto oni taeza,predstavljaju i na koji nacin sve to interpretiraju.

Bas iz tih razloga sam jako alergican na suple i isprazne komentare na neciji rad i aktivizam,koji se redovno zavrsavaju u fazonu "..vidi im glava..","..'ta ce oni..",a sjedit ce isti ti moralni kriticari u bastici na ovom prohladnom jesenjem suncu i piti kaficu od marku ipo i umno tabitiri politiku i situaciju u svijetu nesto poput onoga "..joj sranja u Ruandi...",a mi u govnima do nosa.
Bilo koji aktivizam,cak i da se radi o neonacistima (pretjerujem ali ok,namjerno :D ) sa kojima se apsolutno ne slazem po bilo kojem pitanju i razmisljanju,cijenim duplo vise nego supljiranje i indolenciju,pa taman ta teorija i suplja bila apsolutno podudarna sa mojim stavovima

Da su svi ljudi kroz historijat covjecanstva bili samozatajni,gledali skrto samo svoj mikro kosmos u radiju od par stotina metara oko sebe....covjecanstvo bi bilo na razini prvobitnih zajednica ,mizerno,bijedno i bez trunke susosjecajnosti i teznje ka boljem i naprednijem.

Nisam bio sa ovim protestantima danas zbog posla i obaveza (subota 12,ne bas dobar tajming po meni) ali ok,momci i djevojke su izasli na ulice. Kritika,ne slaganje..ma sve je to ok. Razlika u stavovima,ideologijama..ma i to je sve super. Dijalog ,narocito ako je konstruktivan je super stvar,ali kritikovanje,pljuvanje i omalovazavanje samo da bi se eto nesto ponizilo i umanjilo,a glavni argument da je "..ma ja bih dosao da znam da ce vas biti vise..","..ma docu ja kada se bude nasiljem nesto pokusalo..." i slicno je za mene identicno k'o lajkovanje na Fb ,gdje imas grupe za "promjene" :roll: i "napredak" :-) po svim mogucim pitanjima od po 15-30-150 hiljada,a kada treba nesto uraditi,konkretno i sa tim aktivizmom na djelu..nigdje nikoga.

E to je ono sto mene licno nervira i uvijek,ali bas uvijek 8cak i ako se ne slazem sa necijim stavovima) cu stati na stranu aktivista,momaka i djevojaka koji su sate potrosili(dane,sedmice) na nekim sastancima,u dijaloskim diskusijama i pripremama za neku akciju,novac svoj potrosili za parole,letke,zastave i slicno.

Indolencija i linija manjeg otpora (da ne kazem ljenost i ucmalost) je ono sto nas i dalje drzi na dnu svih mogucih mjerila i barometara.

Ok neki nisu za Che zastave,postujem..zasto niste VI izasli na isti ovaj skup i rekli fino sklonite te zastave,ili dodjite sa obiljezjem i zastavom za koju mislite da je adekvatnija i prikladnija!! Pa pogledajte i po svijetu na ovim skupovima,ima raznih zastava,udruzenja,raznih sindikata,razlicitih obiljezja,zastava..parola..ja koliko sam shvatio,a imam oci i ovo nesto malo mozga :mrgreen: ....svaki od ovih trenutno aktuelnih protesta je jako jako segmentiran sto se tice razlicitih skupina,udruzenja i ideologija.

Hajde oduzih bezveze..a sustina je AKTIVIZAM I DJELA!!!!!! :dance: :thumbup: :bih:

:sax:
Javljam se za riječ zbog ovog Aktivizam i Djela -

Bio sam aktivista, radio, interesovao se, i kada sam vidio da postoji neki "pritajeni element" - "mržnje" "averzije" prema mojim idejama, odnosno PREMA IDEJAMA KOJE PRETOČENE U DJELA PREDSTALJAJU RAD U INTERESU OPŠTEG DOBRA - iako nisam uzeo niti marke, iako sam ZAISTA dao puno od sebe, kulturno sam na kraju, opet sa suzom u oku rekao, hebite se, ako svi imate "ljudsko dostojanstvo" - imam ga i ja......

Utisci aktiviste:

Opšta neozbiljnost sa jako ozbiljnim stvarima i događajima (što vodi do zaključka da je u pitanju lažno javno predstavljanje),

Prijedlozi koji su u rangu najglupljih špijunskih trilera (interes Vlasti nečije, ali izgleda ne NAŠE - Jer čim se prema meni odnosi tako - stranac je da ne može biti veći),

Klanovi i kafe - uz predstavku zajedničkog rada (što naravno destimulira zajedništvo i onemugaćava gradnju čvrste grupe),

Kakva su to udruženja u kojima ti se na kraju stavi na stol papir sa troškovima za koje POJMA NEMAŠ NITI SI IMAO DA SU NAPRAVLJENI i kaže se potpiši i stavi JMBG - zar nam ne vjeruješ, jao jesi neozbiljan (Neko spominjao pranje novca)

nakon predstavljanja tri konkretna prijedloga - apsolutni poraz - prijedlozi odbijeni kao bezvrijedni - uz pokušaj nametanja obaveze traženja naloga za javni nastup - govor i misao... (ko biva predstavljaju EU misao - kažem ni u ludilu to nije EU misao)

Ne uzmeš ni marku od njih, još im daš marku donacije,

Sve u okviru udruženja "građana".....

Smajli koji se popiša na sve to - i smatra da se niko nema pravo naći uvrijeđen.... (kao što se mnogi popišaše na moja djela i na moj aktivizam, ja im se po glavama, onako ljudski, možda im naraste malo kosice, i još mi moraju reći izvini što si nas popišao po glavi)

Bio aktivista, možda u pogrešno vrijeme, ali u udruženju koje barem na papiru ima određeni BH šmek - međutim - siguran sam da sve što ima imalo potencijala jako brzo biva zatrovano (ovo što slijedi je otvorena sumnja) participacijom predstavnika potpuno nepoznatih sfera društvenog života.

u potpisu:

5.000.000 Eura

I što je šega u svemu, niko da nazove (broj telefona isti - da pitaju šta ima, hajd na kafu - uz podsjetnik smajli koji se popiša na sve to), jer valjda ja ispada da se pravim lud, ili ljudi misle da sam lud,

a istina je - da samo luđaci odbacuju plan koji donosi barem dio rješenja za probleme u kojima se nalzimo kao društvo (valja nama svima preko modre rijeke) - plan ili dio istog koji je NE JEDNOM predstavljen i čitaocima na ovom forumu (pogeldati zaključane teme pokrenute od strane ovog nika, ili u kojima je učestvovao ovaj nik)....

Ako bude kakvih problema - nemojte kriviti pismene ljude - O VI KOJI SE SMATRATE UČENIMA - ne samo da nisu krivi, nego im već odavno dugujete NOVAC, i to ne mal iznos (glavnica od 1.000.000 DM, 1993 godine) -

i kao što vidite svi imalo pismeni su našli razloga u svemu ovome i ovome slično - da bježe iz ove države.....

Smajli koji salutira (ovako izgleda aktivizam)

Ovo verbalno pišanje po ljudima je manifestacija mog gnijeva prema ljudskom bezobrazluku,

a djela su slobodna za čitanje svim zainteresovanim stranama, do skorog pospremanja foruma i brisanja nepoželjnih postova.....
HomeSweetHome

#271 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by HomeSweetHome »

Ja bih samo da izjavim, u skladu sa svojim demokratskim pravima :D , da volim Ridjobrkog :)

Vezano za ove proteste, a vise vezano za aktiviste organizator - ja na ovoj slici sto je neko stavio, u prvom redu vidim tri zene u godinama, jedno dijete i jednog aktivistu. Istina, nisam pregledala ostale slike...

Iscitala sam cijelu temu, i jasne su mi dvije stvari: 1. ovdje je svega udrobljeno i 2. najvaznije je bilo doci pred BBI.
Zasto?
The 51st State

#272 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by The 51st State »

Ridjobrki wrote:
-LIBERO- wrote:Previse pametovanja,i kao nekog nasladjivanja ..samo ne kontam na sta!!!

Dozvolite da neki ljudi zele izaci na ulicu. Dozvolite da neki ljudi zele na taj nacin javno iskazati svoj stav. Dozvolite da svako artikulise svoje stavove,socijalne poglede,poglede o uredjenjima i sl na svoj nacin.
Pa evo ja ću ti pokušati objasniti na šta.

Najprije, dozvoljeno je svakome da izađe na ulicu i nek izlazi, ne vidim da im ko to priječi. Ja bih kao stari liberal prvi poginuo za njihovo pravo da iskažu svoj stav. Nemoj onda ni ti meni priječiti da cijelu stvar u bosanskom kontekstu smatram izrazito stupidnom i vrijednom jedino sarkastičnih komentara.

Naime, ja imam pitanje gdje je tim ljudima taj stav bio svo vrijeme??? Gdje im je bio stav u zemlji koju još jedino meteor nije trehn'o jer su sve zemaljska zla i nepravde iskusili i još jedino im preostaje da ove vanzemaljske probaju? Rat imali, nepoštenu privatizaciju, klerikalizaciju, medijsku manipulaciju, partitokraciju, depopulaciju, bankarsku lihvarizaciju (ovdje ću prestati sa nabrajanjem jer bi se post otegao do sutra)... I sve to narod, jaka kobila kakvom ju je Bog već dao, stoički podnosi. Nigdje socijalnih nemira! Nigdje dignute glave građanske! Nigdje natruhe neposluha kakvog! Nigdje ni onog minimuma zdravog razuma koji bi bar na izborima pogurao neke stvari sa par postotaka u pozitivnom pravcu! I sad eto da bismo bili dijelom globalne zajednice dajte da i mi dignemo svoj žablji batak na potkivanje kad već pada sila i nepravda.

E, ja neću. Ako ikad nisam htio biti dijelom globalne zajednice to je sada i ako nikad ne bih izašao prosvjedovati to je sada. Zadnjih deset godina sam bio aktivist, prvo u NVO sektoru a onda i u politici. Nisam bio salonac nego terenac, radio s ljudima, pokušavao ih pokrenuti. Pokušavao seljaku objasniti da on svojom kamatom subvencionira traktor austrijskog seljaka. Pokušavao hipsteru objasniti da ja nisam fanatik koji iz dosade skuplja neke potpise nego njegov istomišljenik koji hoće da riješi problem koji nas obojicu handri. Ja sam svoje bune dizao a ove neću ni da posjetim. Danas sam popio kafu prekoputa parka Petra Kočića i seirio da vidim ko će se skupiti ali nisam otišao tamo. Ovo nisu moji prosvjedi. Stariji forumaši i blogeri se sjećaju da sam potegao 250 km u jednom pravcu da bih došao onda na prosvjede za Denisa jer to jesu bili i moji prosvjedi i prosvjedi svakog građanina BiH koji se boji biti živ u svojoj zemlji.

Ovo su prosvjedi potekli od ljudi kojima po prvi put prijeti opasnost da ne daj Bože okuse život kakvog mi živimo manje-više otkad znamo za sebe i ja se tu ne mogu solidarizirati ni uz najbolju volju. Nek ga sisaju što se mene tiče, nismo se solidarizirali ni kada se ona strelica po njihovim grafikonima ekonomskog rasta penjala - ne moramo vala ni sada. Ne naslađujem se ničim, svjestan sam u kakvom svijetu živimo, podržavam zapadnjake u njihovim prosvjedima: samo naprijed, raja! Jedino mi je krajnje neukusno, velim, sada se sjetiti da smo kao i mi eto u nekakvom kurcu kad nismo do sad.

Ja što sam prosvjedovao prosvjedovao sam, imam iskustva u obavljanju takvih zadataka i meni dosta. Dovoljno mi je godina da skontam kako se mijenja svijet i dobro je rečeno Evanu Almightyju:

ONE ACT OF RANDOM KINDNESS AT A TIME

Jedno ničim izazvano dobro djelo kad si u mogućnosti i to je to. Ja sam danas pogurao frajera kome Škoda Felicija nije htjela da upali i mislim da sam danas više učinio na poboljšanju svijeta od sve one mase u parku. Pogurajte frajera u Feliciji, ponesite komšinici kese iz trgovine, posudite mobitel kad neko nema kredita, nazovite i donirajte marku za Ogija ili kome već nakon njega bude potrebno, pitajte nekog preko tog Facebooka kako je, jebiga ne znam šta da dalje nabrajam uglavnom vidite da nekako nekom u svojoj blizini pomognete ili mu uljepšate dan. Tako ćemo promijeniti svijet.

Znam, znam, ne velim ja da vi to ne radite i ovako ali želim to istaći jer po meni je sve drugo gubljenje vremena. Sto ljudi u parku puta sat-dva to je cijeli radni mjesec. Onih sto ljudi u parku su mogli danas okrečiti Dom Rade Vranješević ili šta slično. Ne velim da su trebali ali ne velim ni da su mi nešta pametni što su baš danas stajali sat vremena na vjetru u parku lijepo odjeveni i zabrinuti za održivost sadašnjeg ekonomskog modela...

Eto, tako ja to nekako gledam... Ja pevam svoj blues i gledam da uradim pokoje to ničim izazvano dobro djelo tu i tamo i rado prepuštam štafetnu palicu aktivnog građanina stare škole novoj faceebokiphonekuracpalac generaciji. Oni će već znati gdje da je zabiju.
mogo si ustediti trud, iako sjajno napisano...
poznanik

#273 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by poznanik »

Koji li je razlog izlasku na Sunčani trg danas ovoliko građana Madrida?

Image

ili nekoliko hiljada Zagrepčana?

Image

Nije valjda da svi lošije žive od nas?
The 51st State

#274 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by The 51st State »

elSaik wrote:
Pera Trta wrote:
Kulllll, meeeen!
svjestan i zajeban sam ali eto ne cesem se...,to ti je smisao vase price....
avenged_sevenfil

#275 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by avenged_sevenfil »

Ja stvarno ne kontam zasto su oni izasli pred BBi na proteste, kad je nama med i mlijeko, Vecina radno sposobnih je zaposleno, redovna i odlicna plata, prijaava, besplatno skolovanje z.osiguranje. Pa ljudi gdje vi zivite, koji vam je k. Znate srat po forumu kako je sve u q. A kad nesto konstruktivno treba uradit za sebe za svoju porodicu i prijatelje nidje vas nema. Nije ni cudo sto nam je ova vlast i ovakvo stanje, Ocete promjenu malo manje prazne prcie po forumu, nego izadjite i nesto uradite, Tek tada cete vidjeti da li se moze ista promjeniti
Post Reply