ove godine ih nema... kiša nije padala 2 mjeseca
nije da ikog pravdam
Tačno. Postoje negdje i zvanični izvještaji o smanjenoj količini podzemnih voda ispod Igmana. Na Stojčevcu mještani govore o čak nekoliko metara nižem nivou podzemne vode.Black swan wrote:mi smo prije 2-3 godine na vikendici u blizini imali nekoliko izvora vode
ove godine ih nema... kiša nije padala 2 mjeseca
nije da ikog pravdam
Zadnje velike kise bile su u totalno nenormalno vrijeme - krajem Jula. Nakon toga opet se prakticno vratilo ljeto i zadrzalo takvo toplo i suho vrijeme kroz citavu jesenchuchumbamayumbe wrote:Ja jednako govorim da je suša, a kada se na to dodaju gubici, eto ti ga.
NIje dobre kiše bilo ima 7 mjeseci...ali ono, da pada nekoliko dana, i da bude oblačno.
Eto, sjećate li se vi kada je u Sarajevu pala kiša, ali ono da je fino se ispadala, a ne da je pokupila prašinu?!
Pogledajte tokove rijeka, katastrofa jedna!
Kod mene je ovo praksa zadnja 2-3 mjesecaSkyfox wrote:jel' vama tek sad pocela nestajati voda u vecernjim satima ili je nestajala i ranije, jer kod mene je to uobicajena pojava negdje od '97.-'98. nikad se ne mozes naviknuti na njesra ali sta je altrenativa...
astala_vistala wrote:ljudi mene boli stomak![]()
Ja sam na stupu i u zadnjih 15 tak dana svaku noc od 12 nestane vode,rece mi neki frajer vrelo bosne haman presusilo znal iko nesto vise ?? to jest imal ikakve veze sa nestajanjem vode jer ja se bas nerazumijem u to

Ti i ja ureknusmo nam naselje... Nestalo je vode sinoc malo prije 12...chuchumbamayumbe wrote:Evo i kod mene jutros nema vode!
Ipak, nadam se da je neki kvar...do sada nije bilo redukcije, a i sumnjam da bi zavrtali ventile u ova doba?
1mala wrote:PRIJEDLOG PREMIJERA SARAJEVSKOG KANTONA, FIKRETA MUSIĆA: Ko ne plati vodu, neće moći registrovati auto
Četvrtak | 01.12.2011.
Suočena s milionskim dugovanjima građana za komunalne usluge, sarajevska kantonalna Vlada odlučila je razmotriti nove modalitete naplate računa. Kantonalni premijer Fikret Musić zatražio je od Ministarstva pravosuđa da razmotri mogućnost koja sasvim sigurno neće naići na odobravanje građana. Njegov je prijedlog da se razmotri mogućnost uvjetovanja registracije ličnog automobila prethodnim izmirivanjem dugovanja za isporučene komunalne usluge. Prema ovoj ideji postupalo bi se na isti način kao i kod počinjenih prekršaja u prometu. Poznato je, naime, da oni koji ne plate kaznu za neki prometni prekršaj ne mogu registrovati vozilo. Ukoliko kantonalna Vlada, predvođena SDP-om, uspije progurati ovakav prijedlog nitko od građana koji imaju dugovanja za plin, vodu, grijanje ili odvoz smeća, neće moći registrirati automobil.
Ovakav plan već nailazi na osude. Sekretar Udruženja potrošača Mesud Lakota smatra da je premijerova ideja skandalozna i da zapravo predstavlja samo nastavak prakse koju vlast već dugo primjenjuje.
-To nikako ne može biti opravdano. Niti jedan zakonski propis ne dopušta vezivanje jednog računa za drugi, kao što je danas slučaj s vezivanjem naplate RTV takse uz telefonski račun. Kod nas je, izgleda, sve moguće u nastojanjima vlasti da osigura novčana sredstva. Strah me je da ne dođemo u poziciju da nam i kupovinu kruha uvjetuju prethodnim plaćanjem nekih drugih računa. Ne znam dokle se misli ići s ovakvim gaženjem potrošačkih prava, ističe Lakota.
Sarajevska kantonalna vlast ima golemih problema s komunalnim preduzećima koja gomilaju milionske dugove. Problem se pokušao riješiti povećanjem cijena, ali je nakon žestoke reakcije javnosti i najavljenih protesta Predsjedništvo SDP-a BiH naredilo premijeru Musiću da povuče te odluke. Ako prođe novi premijerov prijedlog sigurno je da neće izostati nova reakcija građana, ali i opozicije koja već najavljuje da neće pristati na uvjetovanje registracije vozila za građane.
Večernji/** No links ** PORTAL/a.k.
1mala wrote:PRIJEDLOG PREMIJERA SARAJEVSKOG KANTONA, FIKRETA MUSIĆA: Ko ne plati vodu, neće moći registrovati auto...
Nidje veze, treba da placam izmisljeni dug toplanama, i da placam nerealne racune za vodu koje vec iza 12 nema nikako zato sto neki nesposobni ljudi nece da poprave cijevi i ne znaju da posluju, a znaju da sebi isplate plate?A_I_ wrote:1mala wrote:PRIJEDLOG PREMIJERA SARAJEVSKOG KANTONA, FIKRETA MUSIĆA: Ko ne plati vodu, neće moći registrovati auto
Četvrtak | 01.12.2011.
Suočena s milionskim dugovanjima građana za komunalne usluge, sarajevska kantonalna Vlada odlučila je razmotriti nove modalitete naplate računa. Kantonalni premijer Fikret Musić zatražio je od Ministarstva pravosuđa da razmotri mogućnost koja sasvim sigurno neće naići na odobravanje građana. Njegov je prijedlog da se razmotri mogućnost uvjetovanja registracije ličnog automobila prethodnim izmirivanjem dugovanja za isporučene komunalne usluge. Prema ovoj ideji postupalo bi se na isti način kao i kod počinjenih prekršaja u prometu. Poznato je, naime, da oni koji ne plate kaznu za neki prometni prekršaj ne mogu registrovati vozilo. Ukoliko kantonalna Vlada, predvođena SDP-om, uspije progurati ovakav prijedlog nitko od građana koji imaju dugovanja za plin, vodu, grijanje ili odvoz smeća, neće moći registrirati automobil.
Ovakav plan već nailazi na osude. Sekretar Udruženja potrošača Mesud Lakota smatra da je premijerova ideja skandalozna i da zapravo predstavlja samo nastavak prakse koju vlast već dugo primjenjuje.
-To nikako ne može biti opravdano. Niti jedan zakonski propis ne dopušta vezivanje jednog računa za drugi, kao što je danas slučaj s vezivanjem naplate RTV takse uz telefonski račun. Kod nas je, izgleda, sve moguće u nastojanjima vlasti da osigura novčana sredstva. Strah me je da ne dođemo u poziciju da nam i kupovinu kruha uvjetuju prethodnim plaćanjem nekih drugih računa. Ne znam dokle se misli ići s ovakvim gaženjem potrošačkih prava, ističe Lakota.
Sarajevska kantonalna vlast ima golemih problema s komunalnim preduzećima koja gomilaju milionske dugove. Problem se pokušao riješiti povećanjem cijena, ali je nakon žestoke reakcije javnosti i najavljenih protesta Predsjedništvo SDP-a BiH naredilo premijeru Musiću da povuče te odluke. Ako prođe novi premijerov prijedlog sigurno je da neće izostati nova reakcija građana, ali i opozicije koja već najavljuje da neće pristati na uvjetovanje registracije vozila za građane.
Večernji/** No links ** PORTAL/a.k.
Bravo - ko ima za auto ima i za vodu![]()
Isto bi trebalo i sa Toplanama uraditi
Uz ovo uslovljavanje registracijom auta nek nam dozvole trajno odjavljivanje s mafijaskih Toplana i pojednostave ugradnju individualnih mjeraca potrosnje vode.Ateista wrote:Nidje veze, treba da placam izmisljeni dug toplanama, i da placam nerealne racune za vodu koje vec iza 12 nema nikako zato sto neki nesposobni ljudi nece da poprave cijevi i ne znaju da posluju, a znaju da sebi isplate plate?A_I_ wrote:
Ti ne citas, fino sam napisao da je veliki broj dugovanja prema toplanama izmisljen, to ti garantujem jer znam sta je kod mene. A isto tako, auto nekima omogucava hljeb, nije luksuz.A_I_ wrote:Uz ovo uslovljavanje registracijom auta nek nam dozvole trajno odjavljivanje s mafijaskih Toplana i pojednostave ugradnju individualnih mjeraca potrosnje vode.Ateista wrote:Nidje veze, treba da placam izmisljeni dug toplanama, i da placam nerealne racune za vodu koje vec iza 12 nema nikako zato sto neki nesposobni ljudi nece da poprave cijevi i ne znaju da posluju, a znaju da sebi isplate plate?A_I_ wrote:
A od para ovih sto voze auta a ko fol nemaju za vodu nek saniraju sistem vodosnabdijevanja da se ne trosi struja pumpanjem vode za podzemno tlo svuda po gradu gdje su popucale cijevi.
Sam zivot u gradu je luksuz - ko ima za auto a nema za vodu nek se preseli u kucu u Butmiru i iskopa bunar.Ateista wrote:Ti ne citas, fino sam napisao da je veliki broj dugovanja prema toplanama izmisljen, to ti garantujem jer znam sta je kod mene. A isto tako, auto nekima omogucava hljeb, nije luksuz.A_I_ wrote:Uz ovo uslovljavanje registracijom auta nek nam dozvole trajno odjavljivanje s mafijaskih Toplana i pojednostave ugradnju individualnih mjeraca potrosnje vode.Ateista wrote:
Nidje veze, treba da placam izmisljeni dug toplanama, i da placam nerealne racune za vodu koje vec iza 12 nema nikako zato sto neki nesposobni ljudi nece da poprave cijevi i ne znaju da posluju, a znaju da sebi isplate plate?
A od para ovih sto voze auta a ko fol nemaju za vodu nek saniraju sistem vodosnabdijevanja da se ne trosi struja pumpanjem vode za podzemno tlo svuda po gradu gdje su popucale cijevi.