Prvo pozdrav svima
Citam ovu temu nekih mjesec dana, a posto sam i sam radnik DP-M moram napisati par rijeci
Necu nikoga braniti samo cu napisati kako je bilo i kako je sad

. Sto se tice DP-a i plate, ja kao obican radnik (sve zivo sam radio, prijem robe, pazar, narudžbe, zakljucavanje, otvaranje itd itd) sam imao 390,00 KM neto platu + topli obrok 150,00 KM + 100,00 KM bonovi koji su se morali potrositi u DP-u (logicno sto bi rekao Combe) i kupon za gradski prevoz. Sto bu i prijevodu znacilo cca 690,00 KM primanja mjesecno. Sto se tice broja radnih sati, tj. koliko sam vremena dnevno provodio na poslu je zavisilo od SEFA ili SEFICE. Znaci ako je SEF ili SEFICA ustao (la) na lijevu nogu onda ti se ne pise dobro. U prevodu: prva smjena od 07:00 do 17:00, 17:30 zavisi, a druga od 14:00 do 22:00. Uprava i direktori veze sa ovim nemaju. Slobodan dan si mogao nekad dobiti u jednoj sedmici, a znalo je da ga dobijes jednom u 14 dana.
Sto se tice Mercatora, nismo jos platu dobili jer je 15-og pa vam ne mogu jos reci kakva je situacija ali vam mogu pojasniti radno vrijeme. Prvo sto su rekli da SEFOVI ne smiju galamiti na radnike

Drugo, radno vrijeme je od 07:00 do 15:00 prva smjena, a druga od 14:00 do 22:00. Ovaj sat preklapanja smjena je vec svima dobro poznato. tj. da se napune police i da se "utegne" radnja. I prva smjena moze ici kuci. Slobodan dan MORAS imati u sedmici ali ako kojim slucajem ga ne dobijes (npr.bolest blagajnice pa je mora kolegica zamjeniti) dobijas sljedecu sedmicu 2 dana slobodna.
Asortiman roba se mijenja, neko je vec spomenuo sta ce Mercatoru SL, Bobita i sl. proizvodi kad ima duplo boljih. Slazem se! Kupci bi trebali razumjeti da se dobavljaci mijenjaju, da su SEFOVI dobili nove programe pa dok se oni malo ustele (za jedno to bi trebalo biti do 2013

).
Cijene se nisu drasticno mijenjale tako da kod nas u poslovnici je otprilike ostao isti broj kupaca.
Uglavnom ovo sve ode preopsirno ali nisam mogao neke stvari da ne pomenem. Ako koga sta jos interesira neka napise pp ja cu mu sa zadovoljstvom odgovoriti.