Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
chuchumbamayumbe

#251 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by chuchumbamayumbe »

Kakve su ovo gluposti na šemi Super TV-a?
Time shift kanali, ima ih 7 i znam na šta se svodi to...šema kao što su i na Telemachu reklamirali 4 HBO-a, a ono ustvari 2 kanala + 2 timeshift istovjetna, samo 1 sat razlike?!
Zar se tako popunjava programska šema, i zar to neko koristi? Možete onda ubaciti za svak kaval koji posjeuje timeshift tu opciju, pa nuditi 250 kanala, a ono ustvari samo pola od toga.
Bolje ubacite CNN (zar je to problem) i ubacite UltraTV iz Srbije, fenomenalan kanal - preko dana za djecu, naveče Top Gear i Monti Pajton, kud ćeš bolje.
Još uvijek se nisam prebacio na LoL (a planirao sam).
Čemu rentanje STB-a i opreme za internet ako ne mogu da ih otkupim? Znači, ja pretplatnik 5 godina, svaki mjesec dajem 8 ili već koliko km, i opet ta oprema nikada ne može biti moja?!
Možda malo griješim, ali čini mi se da se sve ove ponude svode na isto, manje-više.
ema_

#252 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ema_ »

ema_ wrote:Javljaju mi se nake obavijesti na nekim kanalima, nešto java error tako nešto, i mora se kliknuti ok da možeš gledati kanal ili šaltati dalje :-?

I par dana su mi zatamnjena 3 MTV programa i VH Classic :roll: .
L@BuD

#253 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by L@BuD »

ema_ wrote:
ema_ wrote:Javljaju mi se nake obavijesti na nekim kanalima, nešto java error tako nešto, i mora se kliknuti ok da možeš gledati kanal ili šaltati dalje :-?

I par dana su mi zatamnjena 3 MTV programa i VH Classic :roll: .
ista stvar a internet katastrofa u zadnjih par dana
chuchumbamayumbe

#254 Re: Logosoft ALL ABOUT

Dobro je da ne odjavih ovo što sada imam! 8-)
StupskaBitanga

#255 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by StupskaBitanga »

vi kukate
Da vidite kako je nama u telemachu i stabilnosti i brzini neta pa poludili bi
clarion_

#256 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by clarion_ »

pa dobro mogu reci da sam ja ipak zadovoljni korsnik.... upravo pregledah poluvrijeme HD Simulcast streama lige prvaka bez ijedne greske ;) ovi danasnji problemi vec zaboravljeni. pozdrav za sve uposlenike najboljeg internet i iptv providera u BiH ;)

PS

Image

:-) :-)
zizithestrasni

#257 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zizithestrasni »

Extremno sam zadovoljan i nemam ama bas nikakvih problema sa trio paketom...

LOLphone radi 300 puta bolje nego MojaTVPhone i stvarno je bez greske

amino 110 i Super TV rade extremno i preci na ovo sa HEMA recivera je stvarno neprocjenivo lijepo iskustvo

internet ma odlican:

Image

Sve u svemu respect
chuchumbamayumbe

#258 Re: Logosoft ALL ABOUT

Ostah danas neugodno iznenađen (ne)ljubaznošću i nezainteresovanošću djevojke koja radi na pultu LoL u BBI.
Prvo me pogledala preko oka kada sam je prekinuo usred tipkanja sms-a, onda sam skontao da odgovore na moja pitanja (tipa opreme koja se dobije, cijena, itd...) bolje poznajem ja nego ona. Jedino što me nemalo iznenadilo je da se usluga prenosa fiksnog broja naplaćuje 30km (pare dajem LoL). :? Nije se nimalo potrudila da mi proda uslugu, dapače, poprilično je bila odbojna. Kao da je jedva čekala da odem da se nastavi "esemesati". Vrlo neprofesionalno.
Možda je u pitanju "jedan od oniih dana". 8-)
afannedim

#259 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

chuchumbamayumbe wrote:Ostah danas neugodno iznenađen (ne)ljubaznošću i nezainteresovanošću djevojke koja radi na pultu LoL u BBI.
Prvo me pogledala preko oka kada sam je prekinuo usred tipkanja sms-a, onda sam skontao da odgovore na moja pitanja (tipa opreme koja se dobije, cijena, itd...) bolje poznajem ja nego ona. Jedino što me nemalo iznenadilo je da se usluga prenosa fiksnog broja naplaćuje 30km (pare dajem LoL). :? Nije se nimalo potrudila da mi proda uslugu, dapače, poprilično je bila odbojna. Kao da je jedva čekala da odem da se nastavi "esemesati". Vrlo neprofesionalno.
Troleru popusti
uvjekpospan

#260 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by uvjekpospan »

chuchumbamayumbe wrote:...Možda je u pitanju "jedan od oniih dana". 8-)
Promjeni uloske, pojedi cokoladicu. :D Jer ponasas se kao "ona".
jastuk1

#261 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by jastuk1 »

uvjekpospan wrote:
Pa šta i da se pokaša kao ona? Barem nas je poštedio superiornog, arogantnog sarkazma, što ti nisi. :zzzz:
afannedim

#262 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

jastuk1 wrote:
uvjekpospan wrote:
Pa šta i da se pokaša kao ona? Barem nas je poštedio superiornog, arogantnog sarkazma, što ti nisi. :zzzz:
Hema chanel imaš ba temu HS samo beze pišeš :lol:
chuchumbamayumbe

#263 Re: Logosoft ALL ABOUT

afannedim wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Ostah danas neugodno iznenađen (ne)ljubaznošću i nezainteresovanošću djevojke koja radi na pultu LoL u BBI.
Troleru popusti
NIsam troler dječko, nego zainteresovani klijent, to možeš uočiti ako se malo posvetiš ovoj temi.
afannedim

#264 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

chuchumbamayumbe wrote:
afannedim wrote:
Troleru popusti
NIsam troler dječko, nego zainteresovani klijent, to možeš uočiti ako se malo posvetiš ovoj temi.
Sve odgovore potraži kod JASTUK1 :thumbup:
ema_

#265 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ema_ »

Čudno skroz :-?

Ja sam neku noć plaćala račun u BBI, bila je jedna oko 30-ak godina, svjetlo smeđa kosa, izrazito ljubazna je bila, ja pitala nešto što samo mogla i sama skontati da sam razmislila :skoljka: , a ona se baš baš potrudila da objasni, nikad stati :D

Ima i ljuska_u_baklavi, isto je susretljiva.. Na koga li si ti naletio :-) .
chuchumbamayumbe

#266 Re: Logosoft ALL ABOUT

afannedim wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
afannedim wrote:
Troleru popusti
Sve odgovore potraži kod JASTUK1 :thumbup:
Ne kontam. :roll:
chuchumbamayumbe

#267 Re: Logosoft ALL ABOUT

ema_ wrote:

Čudno skroz :-?

Ja sam neku noć plaćala račun u BBI, bila je jedna oko 30-ak godina, svjetlo smeđa kosa, izrazito ljubazna je bila, ja pitala nešto što samo mogla i sama skontati da sam razmislila :skoljka: , a ona se baš baš potrudila da objasni, nikad stati :D

Ima i ljuska_u_baklavi, isto je susretljiva.. Na koga li si ti naletio :-) .
Nije bila nešto pričljiva, dapače.
Ono...imamo ovaj listić (ono što ubacuju u sanduče), tu imate sve. :? :lol:
Ja došao da kupim "proizvod", umjesto da mi ga proda ona me ohladi.
Fakat, imam Telemach TV (+ dodatni paket), Bihnet adsl, Telecom fiksni.
Moja TV mi izgleda preskupa za ono što nude, malo kanala, mala brzina, tanko na prvi pogled.
Telemach - pojma nemam, zadovoljan sam kablovskom (na stranu krš STB i povremeno smrzavanje), nekako me hastra ubaciti i njihov internet, a vidio sam i ponudu za njihov telefon, tanko, 300min besplatno u njihovoj mreži, besplatni razgovori 100min sa inostranstvom (nema Srbije, nažalost), itd.
LoL mi se čini u tom aspektu najkompletniji i najzaokruženiji ponudom. Nervira me što mogu biti pretplatnik 10 godina a da ne mogu otkupiti stb (a moram ga prentati po ugovoru), ne mogu koristiti svoj modem ili otkupiti LoL (a moram ga plaćati cijelo vrijeme). To mi je bezze. I oni Time shift kanali, lafo 115 kanala, od toga 7 onih sa oznakom -1, uvedite CNN Int (mora da je besplatan), Ultra TV...
Nikakvo trolanje, nego dobronamjerne sugestije. :)
L@BuD

#268 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by L@BuD »

zizithestrasni wrote:Extremno sam zadovoljan i nemam ama bas nikakvih problema sa trio paketom...

LOLphone radi 300 puta bolje nego MojaTVPhone i stvarno je bez greske

amino 110 i Super TV rade extremno i preci na ovo sa HEMA recivera je stvarno neprocjenivo lijepo iskustvo

internet ma odlican:

Image

Sve u svemu respect
imaš li ti tri mtv-a i VH classic
plejka2

#269 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by plejka2 »

ema_ wrote: Ima i ljuska_u_baklavi, isto je susretljiva.. Na koga li si ti naletio :-) .
Mozda je naletio samo na ljusku brez BaklaFe :D
(il se mozda lud i ponosan maskiro u zeMsku pa zajebaje raju) :-D :skoljka:

Treba znat sa ljudima bili drkenzi ili ne more se naci zajednicka vazda....
Cuj trancika prebacivanje broja :-)
Jadni mi penzioneri samo nas gule....
zilog

#270 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

chuchumbamayumbe wrote:Nije bila nešto pričljiva, dapače.
Ono...imamo ovaj listić (ono što ubacuju u sanduče), tu imate sve. :? :lol:
Ja došao da kupim "proizvod", umjesto da mi ga proda ona me ohladi.
Fakat, imam Telemach TV (+ dodatni paket), Bihnet adsl, Telecom fiksni.
Moja TV mi izgleda preskupa za ono što nude, malo kanala, mala brzina, tanko na prvi pogled.
Telemach - pojma nemam, zadovoljan sam kablovskom (na stranu krš STB i povremeno smrzavanje), nekako me hastra ubaciti i njihov internet, a vidio sam i ponudu za njihov telefon, tanko, 300min besplatno u njihovoj mreži, besplatni razgovori 100min sa inostranstvom (nema Srbije, nažalost), itd.
LoL mi se čini u tom aspektu najkompletniji i najzaokruženiji ponudom. Nervira me što mogu biti pretplatnik 10 godina a da ne mogu otkupiti stb (a moram ga prentati po ugovoru), ne mogu koristiti svoj modem ili otkupiti LoL (a moram ga plaćati cijelo vrijeme). To mi je bezze. I oni Time shift kanali, lafo 115 kanala, od toga 7 onih sa oznakom -1, uvedite CNN Int (mora da je besplatan), Ultra TV...
Nikakvo trolanje, nego dobronamjerne sugestije. :)
Za BBI ne znam, ne idem tamo, ali su inace svi superljubazni. To nekoj raji cak ide na zivce. Stvar ukusa.

Zaboravi na najam opreme. Trio paket je 50 KM + PDV i peri - deri. Za te pare dobijes modem, STB i telefon, koji ostaju njihovi i u slucaju da crknu, ili se promjeni sistem rada, nije tvoja briga. Racunaj u zbiru, ako ima negdje jeftiniji paket, uzmi tamo.

Meni isto fali CNN, rekli su mi da rade na tome, a problem je da CNN trazi enkripciju svog programa kroz IPTV mrezu. Ja nisam mogao vjerovati da FTA kanal to trazi, ali se kunu da je tako. Vjerovatno ga ni MojaTV nema iz istog razloga.

Za Ultra TV sam prvi put cuo od tebe, a vidim da ga samo Telemach ima. Ti kazes da ti to fali, a meni bi na Telemach-u falio Klasik TV i ArenaSport. Kao timeshift i snimalica.

Sto se telefona tice, tu dobijes uracunatih 15 KM vanjskog saobracaja, a unutar LOL mreze je besplatno. Inace su cijene povoljnije od drugih alternativaca.

P.S. I ja sam mislio da si troll, pogotovo sto se ubi spominjuci Ultra TV, kojag samo Telemach ima. :wink:
Zato se nisam ni javljao prije ovog tvog posta. 8-)
chuchumbamayumbe

#271 Re: Logosoft ALL ABOUT

Hvala na razumijevanju od onih koji razumiju, ostali, mislite što hoćete. Zadnja stvar koju očekujem da mi neko kaže je da sam trol, obzirom na broj postova i od kada sam član foruma. Ne bih valjda da kvarim svoj teško stečeni ugled na ovaj način. 8-)
A fakat, Ultra TV mi je zbog djece - crtani filmovi non stop (ali na srpskom, jbga, nema bosanski), a naveče Monty & Top Gear.
Eh da, umjesto ovih -1 gluposti kanala, gledajte ako možete ubaciti Cinestar i Cinestar action, ima odličnih filmova! Ne znam kako to funkcioniše, ali bolje imati samo 20 kanala ali da su popularni i da ih ljudi gledaju, nego 120 kanala, od toga pola bezveznih. Da li LoL ima neki način da prati tu gledanost preko svoje opreme? Da vidi koji su kanali najpopularniji, a koji su najmanje gledani?
Pozz!
Ljuska_u_BaklaFi

#272 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

@Chuchu i ostatak nicka :) sve sto Vas zanima vezano za kanale uputite na [email protected] , a ja obecavam da ce mail biti proslijedjen osobama koje su zaduzene za taj dio posla.
Sto se tice opreme koja ostaje u nasem vlasnistvu, ta ista oprema se prije mogla kupiti i bilo je iskljucivo kupovina.
Medjutim, kako se radi o veoma skupoj opremi ni to nije odgovaralo vecini korisnika, pogotovo sto je cest slucaj bio da ljudi sele na drugu adresu gdje nema mogucnosti nase usluge, ili napustaju zemlju i onda sa tom istom opremom dodju jer ne znaju sta ce sa njom a platili su je. Druga situacija je da u nekom momentu ne zele vise da koriste usluge iz finansijskih razloga (ili zele da ostanu na paketu samo internet telefon), ili se kcerka udala i dodatni STB (koji je kupio) vise mu ne treba. Puno je situacija u kojima oprema, skupo placena, postane neupotrebljiva.
Zbog svega toga, formirani su paketi u ciju cijenu je ukljucena potrebna oprema. Situacija je trenutno takva,ne mogu garantovati da se nece ili hoce promijeniti, nastojimo se prilagoditi korisnicima a to nije uvijek jednostavno. :oops:
Za sva pitanja stojim na raspolaganju.
mubamay

#273 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by mubamay »

Jel iko zna koliko % grada Sarajeva ima SUPER TV uslugu? Koliko je dosad % grada u mogućnosti koristiti xDSL LOL? Čini se da imaju jako puno problema sa gradjevinskim radovima, jako su spori! :evil:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#274 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Velkoski »

mubamay wrote:Jel iko zna koliko % grada Sarajeva ima SUPER TV uslugu? Koliko je dosad % grada u mogućnosti koristiti xDSL LOL? Čini se da imaju jako puno problema sa gradjevinskim radovima, jako su spori! :evil:

62,478%
SuperHubke

#275 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by SuperHubke »

mubamay wrote:Jel iko zna koliko % grada Sarajeva ima SUPER TV uslugu? Koliko je dosad % grada u mogućnosti koristiti xDSL LOL? Čini se da imaju jako puno problema sa gradjevinskim radovima, jako su spori! :evil:
Pokrivaju 3 zgrade, 4 ulaza i jedno potkrovlje :D
Post Reply