Saobraćajni kolaps u Sarajevu
- winnie
#251 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
evo me u koloni u rajlovcu vec 20 min. zasto nesto ne promjene u rezimu saobracaja, valjda su do sada skontali da ovako ne ide?
- drndalo
#252 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Pa u Rajlovcu je i inace kolaps, zadnjih 5 godina... Sa manjim otcepljenjima... 
- Control panel
#253 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
federalna direkcija za ceste radi sanaciju mosta. znaci nije nadlezan kanton. oni su vjerovatno poceli radove kada su zavrsili tendersku proceduru i odabrali najpovoljijeg ponudjaca, citaj jarana.
ministarstvo saobracaja je dalo odobrenje za izmjenu rezima saobracaja. i u tom dijelu mozda snose dio krivice.
ministarstvo saobracaja je dalo odobrenje za izmjenu rezima saobracaja. i u tom dijelu mozda snose dio krivice.
- winnie
#254 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
cuj to!? 
ja mislio ovo samo danas.
koja institucija/covjek treba da odgovara za ovo? ne mora dat ostavku al' nek mu se makar od plate odbije...
koja institucija/covjek treba da odgovara za ovo? ne mora dat ostavku al' nek mu se makar od plate odbije...
- winnie
#255 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
pretpostavljam da je neko potpisao neki papir kako ce da se odvija saobracaj dok se pravi most. njemu prepolovit platu narednih pola godine i slijedeci put nek smisli nesto pametnije
- Control panel
#256 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
sta fali malo strpljenja da se nesto popravi. nama vazda nesto smeta. smeta nam kada se nesto ne popravlja i li gradi a onda nam smeta kada se nesto popravlja ili gradi. ko bi nam ugodio.winnie wrote:cuj to!?
skoro sam bio u beogradu i prelazim preko jednog mosta koji je iz vremena austrougarske. nikada nije renoviran i beogradjani se s pravom boje da ce se most srusiti, koji je poprilicno oronuo, ma most je katastrofa.
govorim o pancevackom mostu koji je jedan od vaznijih mostova u Beogradu. oni boga mole da se ne desi katastrofa, dok im nadlezni ne nadju pare za njegovu sanaciju. vjerovatno im nebi smetalo da se malo strpe i da se taj most popravi.
kod nas u komentari takvi da je najbolje bilo da ga nisu ni popravljali. valjda bi onda bili svi sretni.
- Control panel
#257 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
pa valjda neki saobracajni inzinjer ili kako se to zove. a mozda je to bilo jedino moguce rjesenje s obzirom na okolnosti. ne vjerujem da je covjek uradio to lijevom rukom.winnie wrote:pretpostavljam da je neko potpisao neki papir kako ce da se odvija saobracaj dok se pravi most. njemu prepolovit platu narednih pola godine i slijedeci put nek smisli nesto pametnije
- winnie
#258 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
bolje da se poredimo s boljim nego gorim od sebe. ne mogu da vjerujem da ne postoji bolje rjesenje.Control panel wrote:sta fali malo strpljenja da se nesto popravi. nama vazda nesto smeta. smeta nam kada se nesto ne popravlja i li gradi a onda nam smeta kada se nesto popravlja ili gradi. ko bi nam ugodio.winnie wrote:cuj to!?
skoro sam bio u beogradu i prelazim preko jednog mosta koji je iz vremena austrougarske. nikada nije renoviran i beogradjani se s pravom boje da ce se most srusiti, koji je poprilicno oronuo, ma most je katastrofa.
govorim o pancevackom mostu koji je jedan od vaznijih mostova u Beogradu. oni boga mole da se ne desi katastrofa, dok im nadlezni ne nadju pare za njegovu sanaciju. vjerovatno im nebi smetalo da se malo strpe i da se taj most popravi.
kod nas u komentari takvi da je najbolje bilo da ga nisu ni popravljali. valjda bi onda bili svi sretni.
- drndalo
#259 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Od ovoga ne postoji gore rjesenje, u stvari vjerovatno postoji, ali ga necemo iznositi, da ga ne bi iduci put prepisali...
Ko ne vjeruje da nije potpisivao lijevom rukom, nek dodje ulicom Ive Andrica, pa se ukljuci na trolejbusku cestu prema gradu, bilo ujutro, bilo sada... Vala bas bih mogao to i uslikati, kako u raskrsnici sa 4 ulazne trake, i 4 izlazne, ima jedno 28 nezavisnih pravaca odvijanja saobracaja... A sve u 13 metara raspona raskrsnice, i pripadajucih 2-3 travnjaka...
Ko ne vjeruje da nije potpisivao lijevom rukom, nek dodje ulicom Ive Andrica, pa se ukljuci na trolejbusku cestu prema gradu, bilo ujutro, bilo sada... Vala bas bih mogao to i uslikati, kako u raskrsnici sa 4 ulazne trake, i 4 izlazne, ima jedno 28 nezavisnih pravaca odvijanja saobracaja... A sve u 13 metara raspona raskrsnice, i pripadajucih 2-3 travnjaka...
- Control panel
#260 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
jucer ujjtro sam upao u guzvu u gradu zbog nekog maratona. i ja sam se sjetio familije i policiji i svima koji su dozvolili obustavljanje saobracaja od vilsonovog do bascarsije. valjda je to normalno kad nam neko pokvari komoditet i navike.winnie wrote: bolje da se poredimo s boljim nego gorim od sebe. ne mogu da vjerujem da ne postoji bolje rjesenje.
a onda opet kontam dosli takmicari sa strane u sarajevo da se takmice, pa promocija, grada, drzave, pa zdravog zivota i onda sam se smirio. a moja je krivica sto se nisam sjetio da je obustava saobracaja. jbg
- Control panel
#261 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
jeli ti mislis da u moru papira koje naldezni ili odgovoran potpisuje zna bas u svako slovo sta potpisuje. to zna samo onaj sto pripremi taj akt. a onaj gornji misli da je onaj donji expert.drndalo wrote:Od ovoga ne postoji gore rjesenje, u stvari vjerovatno postoji, ali ga necemo iznositi, da ga ne bi iduci put prepisali...![]()
- drndalo
#262 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
A strucnjaci sto potpisuju ono sto experti donesu su mi dragi... Jako dragi... Dozvoljavam da se greska moze desiti, ali kad skontas da ste gresku napravili, valjda se trudis da je popravis. A ovi jok, jos nas samo ne ubjedjuju da je sve super, i da nam se guzve pricinjavaju...
Po meni je to pitanje zdravog razuma... Sarajevo ima u pravcu pruzanja 6 glavnih longitudinalnih traka prema centru, i toliko prema Ilidzi... Drinska x1 u svakom smjeru, Dz. Bijedica x1, glavna dzada x3, i trolejbuska x1... Tu "strucnjaci" odrede da se od tih 6 traka zatvore 3, odjednom, i to bez otvaranja makar i jedne dodatne prema gradu... Dakle naprave grad-ilidza = 6 traka, a ilidza-grad = 3...? Pa i meni kao laiku je jasno da ce 1/2 propusne moci u odnosu na standardne guzve napraviti barem 2-3x veci problem nego inace...
Dal' ikome palo na pamet da zabrani (pa i meni) saobracaj automobilima sa <3 putnika u spicama ? Dal' su pojacali gradski saobracaj, uz stalna dosadjivanja da se ne ide autom, nego gradskim saobracajem, da se izbjegnu saobracajni problemi, nervoza, sudari....? Pa ja mislim da ovaj trolejbuska ruta, na koju je Dobrinja upucena, ovim tempom, propusta trolejbus do Skenderije za sat i 10, sat i 20 min... Toliko je nekada vozio autobus broj 19, A.polje Drvenija, ali je kroz sva naselja usput vozio oko zgrada... Dakle A.polje, Svrakino, Anex, Otoka, C.Vila2, Hrasno, Grbavica x3, Skenderija...
Po meni je to pitanje zdravog razuma... Sarajevo ima u pravcu pruzanja 6 glavnih longitudinalnih traka prema centru, i toliko prema Ilidzi... Drinska x1 u svakom smjeru, Dz. Bijedica x1, glavna dzada x3, i trolejbuska x1... Tu "strucnjaci" odrede da se od tih 6 traka zatvore 3, odjednom, i to bez otvaranja makar i jedne dodatne prema gradu... Dakle naprave grad-ilidza = 6 traka, a ilidza-grad = 3...? Pa i meni kao laiku je jasno da ce 1/2 propusne moci u odnosu na standardne guzve napraviti barem 2-3x veci problem nego inace...
Dal' ikome palo na pamet da zabrani (pa i meni) saobracaj automobilima sa <3 putnika u spicama ? Dal' su pojacali gradski saobracaj, uz stalna dosadjivanja da se ne ide autom, nego gradskim saobracajem, da se izbjegnu saobracajni problemi, nervoza, sudari....? Pa ja mislim da ovaj trolejbuska ruta, na koju je Dobrinja upucena, ovim tempom, propusta trolejbus do Skenderije za sat i 10, sat i 20 min... Toliko je nekada vozio autobus broj 19, A.polje Drvenija, ali je kroz sva naselja usput vozio oko zgrada... Dakle A.polje, Svrakino, Anex, Otoka, C.Vila2, Hrasno, Grbavica x3, Skenderija...
Last edited by drndalo on 21/09/2011 09:48, edited 1 time in total.
-
ocaj
#263 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Nego ljudi jel se sutra pustaju te dvije trake ili ne? Jel udaren asfalt? 
- logme
#264 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Sad se vratio iz grada. Dionica prema gradu je jos uvijek zatvorena. Preko puta RTV doma preprijecili bijeli kombi, jbt ko barikada, samo cekao da mi izleti neko s puskom i maskom na glavi. Zna li se sta za sutra ujutro.ocaj wrote:Nego ljudi jel se sutra pustaju te dvije trake ili ne? Jel udaren asfalt?
Smeta mi jarane, pravo mi smeta. Smeta mi jer znam da ne mora biti ovako. Da su oni saobracaj u jednoj, samo jednoj ulici preusmjerili, od jednosmjerne napravili dvosmjernu... bilo sta, bilo kakav potez da su napravili bilo bi mi lakse. Po tome vidis da u stvari nikoga ne boli K.Control panel wrote: sta fali malo strpljenja da se nesto popravi. nama vazda nesto smeta. smeta nam kada se nesto ne popravlja i li gradi a onda nam smeta kada se nesto popravlja ili gradi. ko bi nam ugodio.
Hoce li tebi smetati sto ce opet postavljati ploce u Ferhadiji i sto ce ih vjerovatno za 2 godine postavljati opet.
Hoces da kazes da je tebi sve ovo OK?
I da, nemojte se pozivati na inzinjere saobracaja u tim institucijama, njih tamo nema ili ih ima jako malo. Ove poslove, vjerujte na rijec rade pravnici i ekonomisti.
- casa_vode
#265 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Control panel wrote:
sta fali malo strpljenja da se nesto popravi. nama vazda nesto smeta. smeta nam kada se nesto ne popravlja i li gradi a onda nam smeta kada se nesto popravlja ili gradi. ko bi nam ugodio.
- logme
#266 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Zvucite kao da ste kolege s posla, vjerovatno ce vam direktor ujutro prebrojati postove ovdje. Ti poredis most iz vremena austrougarske sa cestom koja je kompletno sredjena prije par godina. Most je tada bio dobar??? Nisu ga mogli tada raditi?casa_vode wrote:Control panel wrote:
sta fali malo strpljenja da se nesto popravi. nama vazda nesto smeta. smeta nam kada se nesto ne popravlja i li gradi a onda nam smeta kada se nesto popravlja ili gradi. ko bi nam ugodio.
kod nas u komentari takvi da je najbolje bilo da ga nisu ni popravljali. valjda bi onda bili svi sretni.![]()
SVAKA CAST !
Hoces li i ploce u Ferhadiji porediti sa ostacima iz Rimskog perioda.
- casa_vode
#268 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
logme wrote:Zvucite kao da ste kolege s posla, vjerovatno ce vam direktor ujutro prebrojati postove ovdje. Ti poredis most iz vremena austrougarske sa cestom koja je kompletno sredjena prije par godina. Most je tada bio dobar??? Nisu ga mogli tada raditi?casa_vode wrote:Control panel wrote:
kod nas u komentari takvi da je najbolje bilo da ga nisu ni popravljali. valjda bi onda bili svi sretni.![]()
SVAKA CAST !
Hoces li i ploce u Ferhadiji porediti sa ostacima iz Rimskog perioda.
-
a.dis
#269 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Ko nam je kriv kad se ceste nisu proširivale kad su trebale. Kroz čitavu Grbavicu po jedna traka u oba pravca i tako sve do Dobrinje. Sam Bog zna kako će biti kad/ako to krenu proširivati..Čast izuzecima ali mnogi ne žele odustati od komocije i ostaviti automobile na par dana i voziti se autobusom, tramvajem itd. Ne idu svi na posao u Blažuj i Rajlovac pa da ne mogu bez auta.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#270 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Šta'š se ti.ba miješati u pos'o stručnjaka. Najbolji inžinjeri saobraćaja su školovani u BiH. Kao da su ''ispod čekića'' skovani,...winnie wrote:evo me u koloni u rajlovcu vec 20 min. zasto nesto ne promjene u rezimu saobracaja, valjda su do sada skontali da ovako ne ide?
Pih!!!
-
buzzkiller
#271 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
"KANTON SARAJEVO:
-Za danas je planirano otvaranje dvije saobraćajne trake u ulici Bulevar Meše Selimovića (kod objekta Vistafon, pravac Ilidža-Otoka). Krajnja desna traka ostat će i dalje zatvorena za saobraćaj. " objavljeno na BIHAMKu
-Za danas je planirano otvaranje dvije saobraćajne trake u ulici Bulevar Meše Selimovića (kod objekta Vistafon, pravac Ilidža-Otoka). Krajnja desna traka ostat će i dalje zatvorena za saobraćaj. " objavljeno na BIHAMKu
- Doda37
#272 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
francuskim kljucemPipiDugaDevetka wrote:Šta'š se ti.ba miješati u pos'o stručnjaka. Najbolji inžinjeri saobraćaja su školovani u BiH. Kao da su ''ispod čekića'' skovani,...winnie wrote:evo me u koloni u rajlovcu vec 20 min. zasto nesto ne promjene u rezimu saobracaja, valjda su do sada skontali da ovako ne ide?
Pih!!!
![]()
- fidoremilienko
#273 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Eno pustili jutros 2 trake! 
- jazzer
#274 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
ja sam isao ''okolo''fidoremilienko wrote:Eno pustili jutros 2 trake!
Dobro je kako je bilo..
- fidoremilienko
#275 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Nadajmo se da će se to brzo završiti!jazzer wrote:ja sam isao ''okolo''fidoremilienko wrote:Eno pustili jutros 2 trake!i stigao puno brze nego prethodnih dana.
Dobro je kako je bilo..