Talas poskupljenja komunalnih usluga
Moderator: anex
-
nikimostar
#251 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga
Tacno jeste,ali vremenom toplane moraju poskupiti,jer je plin poskupio,cini se da je to neizbjezno,ali opet kazem,koliko raje protestuje ovdje zbog poskupljenja rezija,a niko ne protestuje sto je kafa u gradu 2,5 marke,a u podne nemas gdje sjesti,toliko o tome da se nema para,ima se i to dobro se ima.Da se razumijemo bijede je uvijek bilo,i uvijek ce biti,ali ljudi stvaraju problem oko 20 KM vode mjesecno,a svaki dan za kafu imaju...A da ne kazem za masu ljudi koji uopce ne placaju vodu,jer im je ne mogu iskljuciti,pa to je po meni bezobrazluk

- Ateista
#252 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga
Interesantno, uz zadnji racun za grijanje mi je dosao letak koji reklamira one mjerace potrosene energije, i pise dlijedeci podatak:
Ja za godinu dana platim oko 1.000 KM za grijanja, dok su oni kao imjerili relanu potrosnju energije za moj stan koja bi sa tim mjeracima izasla oko 1.300 Km.
E sad, kao hoce da kazu kako ljudi zbog pausalnog placanja nemaju naviku stednje (sto i jeste tacno), pa bi vjerovatno kad bi imali mjerace i bili motivisani da stede, mogli ustediti zavisno od kvaliteta izolacije i prozora. Treba napomenuti da zbog losih instalacija (iako su radijatori dobri) i zbog losih prozora i izolacije, ja cesto moram paliti elektricnu grijalicu da dogrijem, tako da bi me na taj nacin izaslo jos vise.
Ono sto mi je najzanimljivije je jedna skrivena poruka u ovome:
Hoce da kazu kako je kao realna vrijednost potrosene energije za oko 30% veca za moj stan nego ono koliko placam, cime hoce da kazu kako placam manje nego sto bi trebalo. Ne znam da li su kod drugih ovi odnosi drugaciji, ali mi je intersantna slucajnost da je to bas kao 30% vise nego sto placamo, onoliko koliko su htjeli da dignu cijenu, pa da na jedan nacin pripreme ljude da se manje bune, da prvo pomisle kako nam kao poklanjaju dio te energije i placamo manje nego sto bi trebali, stoka jedna bezobrazna i providna.
Ja za godinu dana platim oko 1.000 KM za grijanja, dok su oni kao imjerili relanu potrosnju energije za moj stan koja bi sa tim mjeracima izasla oko 1.300 Km.
E sad, kao hoce da kazu kako ljudi zbog pausalnog placanja nemaju naviku stednje (sto i jeste tacno), pa bi vjerovatno kad bi imali mjerace i bili motivisani da stede, mogli ustediti zavisno od kvaliteta izolacije i prozora. Treba napomenuti da zbog losih instalacija (iako su radijatori dobri) i zbog losih prozora i izolacije, ja cesto moram paliti elektricnu grijalicu da dogrijem, tako da bi me na taj nacin izaslo jos vise.
Ono sto mi je najzanimljivije je jedna skrivena poruka u ovome:
Hoce da kazu kako je kao realna vrijednost potrosene energije za oko 30% veca za moj stan nego ono koliko placam, cime hoce da kazu kako placam manje nego sto bi trebalo. Ne znam da li su kod drugih ovi odnosi drugaciji, ali mi je intersantna slucajnost da je to bas kao 30% vise nego sto placamo, onoliko koliko su htjeli da dignu cijenu, pa da na jedan nacin pripreme ljude da se manje bune, da prvo pomisle kako nam kao poklanjaju dio te energije i placamo manje nego sto bi trebali, stoka jedna bezobrazna i providna.
- Dr.Mr.Fr.
#253 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga
Lako cemo za kafu od 2,5 km, ne mora se kafa popiti, šta cemo za ljude koji imaju samo 2,5km dnevno da potrose od neke jadne plate ili penzije, kako oni da plate vodu i grijanje...to mene interesuje, a lezihljebovici po kafanama nisu problem, oni ce se snaci nekako jal' radom jal' kriminalom

- butterfly_01
#254 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga
ovo nema smisla, sto nisu povukli odluku i o poskupljenju plina?! plin je 3 puta do sada poskupio a toplane su na istoj cijeni.
- Ateista
#255 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga
Problem je sto su i do sad cijene grijanja bile nerealne.nikimostar wrote:Tacno jeste,ali vremenom toplane moraju poskupiti,jer je plin poskupio,cini se da je to neizbjezno,ali opet kazem,koliko raje protestuje ovdje zbog poskupljenja rezija,a niko ne protestuje sto je kafa u gradu 2,5 marke,a u podne nemas gdje sjesti,toliko o tome da se nema para,ima se i to dobro se ima.Da se razumijemo bijede je uvijek bilo,i uvijek ce biti,ali ljudi stvaraju problem oko 20 KM vode mjesecno,a svaki dan za kafu imaju...A da ne kazem za masu ljudi koji uopce ne placaju vodu,jer im je ne mogu iskljuciti,pa to je po meni bezobrazluk![]()
![]()
Stoji i to da ima onih koji nece da placaju rezije a imaju svaki dan za kafu, ali ima onih koji stvarno nemaju ni sta da jedu.
- kockica_kockica
#256 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga
http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/111110033butterfly_01 wrote:ovo nema smisla, sto nisu povukli odluku i o poskupljenju plina?! plin je 3 puta do sada poskupio a toplane su na istoj cijeni.
- Ken_M
#257 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga
Zato sto provode socijalnu politiku preko VIK-a i toplana, kupuju socijalni mir i ne zele da donose nepopularne odluke.butterfly_01 wrote:ovo nema smisla, sto nisu povukli odluku i o poskupljenju plina?! plin je 3 puta do sada poskupio a toplane su na istoj cijeni.
Po zakonu bi oni trebalo da nadomjeste gubitke tih firmi ali nema para i sada sve lagano pocinje da puca po savovima.
- O'zone
- Globalni moderator
#258 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga
S ovim su zas...li ko ćuran motku. Šta sad?
a) Pretresti komunalna preduzeća? Dati otkaze? Smanjiti plate?-----Naj..eba vlada kad dobiju pobunu od radnika.
b)Dići cijene na komunalije------Naj..eba vlada kad dobiju pobunu od građana.
c) Smanjiti sebi i ostalim budžetskim korisnicima plate, reprezantacije,mobitele,službena vozila....etc-------- Naj..eba vlada kad dobiju pobunu od radnika iz budžetskih organizacija i ustanova a i gdje ćeš sebe opaliti po džepu.
d) Zadužit se ko MMF-a i komercijalnih banaka za još desetak miliončića da se pokriju dugovi-Moglo bi proći dok to dođe na red za plaćanje proći će i njihov mandat ALI.. ko će im dati kredu kad svi znaju da su u dubiozi.
e) Kombinovati sve ovo gore navedeno + dovesti sposobne ljude da se spasi što se spasiti može da bude vuk sit sa minimalnim gubitkom ovaca- E TO NEĆEMO DOŽIVJETI!
a) Pretresti komunalna preduzeća? Dati otkaze? Smanjiti plate?-----Naj..eba vlada kad dobiju pobunu od radnika.
b)Dići cijene na komunalije------Naj..eba vlada kad dobiju pobunu od građana.
c) Smanjiti sebi i ostalim budžetskim korisnicima plate, reprezantacije,mobitele,službena vozila....etc-------- Naj..eba vlada kad dobiju pobunu od radnika iz budžetskih organizacija i ustanova a i gdje ćeš sebe opaliti po džepu.
d) Zadužit se ko MMF-a i komercijalnih banaka za još desetak miliončića da se pokriju dugovi-Moglo bi proći dok to dođe na red za plaćanje proći će i njihov mandat ALI.. ko će im dati kredu kad svi znaju da su u dubiozi.
e) Kombinovati sve ovo gore navedeno + dovesti sposobne ljude da se spasi što se spasiti može da bude vuk sit sa minimalnim gubitkom ovaca- E TO NEĆEMO DOŽIVJETI!
- van Basten
#259 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga
eh taj GDP je poenta svega... jedva smo na 50% srpskog ili 33% hrvatskog a hoćemo cijene kao kod njih ili čak i veće... da je nama GDP barem kao u Srbiji a da ne kažem kao u Hrvatskoj, lakše bi se podnosila ova poskupljenja. Ovako sa 300km penzije ili 600km plate teško je izgurati sve to.Akibh wrote:Ma samo kad pogledas GDP, vidis da smo mi otisli u 3PM...metronom wrote:
Za Srbiju su cijene iz Beograda, Hrvatsku iz Zagreba, a BiH iz Sarajeva.
Ima li kraja ovoj dubiozi?
Druga stvar - kako je Zagrebu ok cijena 1,37 ili Beogradu 1,00 a naši ublehaši sa nekog instituta kažu da je nama realna ekonomska cijena 2,45
-
obelix1
#260 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga
Spasismo se poskupljenja i to je ok, ali šta ako stvarno vodovod više nemogne isporučivati vodu Sarajevu, jeli alternativa flaširana voda??
-
nikimostar
#261 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga
Meni nikada nije doslo vise od 19 KM vode,ja mislim da to stvarno nije puno,jedino dan nam dolazi po 3 marke,mi kakvi smo i onda bi nasli manu
A sto se tice toplana,ne bi ih mjenjala ,nema sanse i ko god kaze da mu je jeftinije neko drugo grijanje laze,ja sam prije zivila u drugom stanu,gdje je grijanje bilo na plin i zimi mi je dolazili po 250 KM plina,kada se to pomnozi sa 6 mjeseci,ispade da sam placala 1500 KM plina,a sada mi od toplana dolazi 80 KM svaki mjesec i za 12 mjeseci platim 960 KM,a ne moze se porediti,ukljuce ga rano,svaka prostorija mi je ravnomjerno topla,pa i wc,sto kod drugih grijanja nisam mogla postici,zato mislim da nema razloga da se toliko pljuje po toplanama,mislim nisu ni oni idealni
ali daleko od toga da su najgori
A sto se tice toplana,ne bi ih mjenjala ,nema sanse i ko god kaze da mu je jeftinije neko drugo grijanje laze,ja sam prije zivila u drugom stanu,gdje je grijanje bilo na plin i zimi mi je dolazili po 250 KM plina,kada se to pomnozi sa 6 mjeseci,ispade da sam placala 1500 KM plina,a sada mi od toplana dolazi 80 KM svaki mjesec i za 12 mjeseci platim 960 KM,a ne moze se porediti,ukljuce ga rano,svaka prostorija mi je ravnomjerno topla,pa i wc,sto kod drugih grijanja nisam mogla postici,zato mislim da nema razloga da se toliko pljuje po toplanama,mislim nisu ni oni idealni
- LieToMe
#262 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga
ovo za vodu zavisi kako kome i nacin na koji se placa. neko ko ima vodomjer isplati se, ali i to je relativno jer su poceli i tu uzimati lopatom pa smo sad poceli svaki dan ko u ratu ocitavati potrosnju. nije fer placati za nekog ko ne placa i za poslovne prostore ispod zgrada pa ispade da 4 clana trose po 45 KM sto nije realno.nikimostar wrote:Meni nikada nije doslo vise od 19 KM vode,ja mislim da to stvarno nije puno,jedino dan nam dolazi po 3 marke,mi kakvi smo i onda bi nasli manu![]()
![]()
A sto se tice toplana,ne bi ih mjenjala ,nema sanse i ko god kaze da mu je jeftinije neko drugo grijanje laze,ja sam prije zivila u drugom stanu,gdje je grijanje bilo na plin i zimi mi je dolazili po 250 KM plina,kada se to pomnozi sa 6 mjeseci,ispade da sam placala 1500 KM plina,a sada mi od toplana dolazi 80 KM svaki mjesec i za 12 mjeseci platim 960 KM,a ne moze se porediti,ukljuce ga rano,svaka prostorija mi je ravnomjerno topla,pa i wc,sto kod drugih grijanja nisam mogla postici,zato mislim da nema razloga da se toliko pljuje po toplanama,mislim nisu ni oni idealni![]()
mozda tebi to 19 Km nije skupo ali ne znaci da je realno i da si toliko potrosila.
sto se tice toplana ista prica, to sto je nesto nazovimo "povoljnije" ne znaci da je realnije i da je to stvarna potrosnja.
ja sam uvijek za ono platicu sto potrosim, platicu ako treba i 30 KM-ova vode ako mi je cejf da se brckam svaki dan u kadi ali nemoj da ja placam za necije pokvarene vodokotlice, puknute cijevi, za necije neplacanje te iste vode i grijanja. to nije nacin da se rijese stvari.
za pocetak, ne znam kako nikome nije palo na pamet, da je ovih neplatisa (kojih ima jako puno) dosta na budzetu zasto se fino ne krene odbijati u startu od plate za te dugove pa da vidimo ko ce onda stisnuti pa ne placati. za ove koji nisu na budzetu a ne placaju nek se nadje neki slican nacin. drzavi nikad niko nije ostao duzan i ne treba da ostane duzan. drzava treba da uzme svoje ali ne od onih koji redovno daju nego od onih koji to od rata nisu radili.
- drndalo
#263 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga
LieToMe wrote:ja sam uvijek za ono platicu sto potrosim, platicu ako treba i 30 KM-ova vode ako mi je cejf da se brckam svaki dan u kadi ali nemoj da ja placam za necije pokvarene vodokotlice, puknute cijevi, za necije neplacanje te iste vode i grijanja. to nije nacin da se rijese stvari.
za pocetak, ne znam kako nikome nije palo na pamet, da je ovih neplatisa (kojih ima jako puno) dosta na budzetu zasto se fino ne krene odbijati u startu od plate za te dugove pa da vidimo ko ce onda stisnuti pa ne placati. za ove koji nisu na budzetu a ne placaju nek se nadje neki slican nacin. drzavi nikad niko nije ostao duzan i ne treba da ostane duzan. drzava treba da uzme svoje ali ne od onih koji redovno daju nego od onih koji to od rata nisu radili.
-
nikimostar
#264 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga
LieToMe wrote:ovo za vodu zavisi kako kome i nacin na koji se placa. neko ko ima vodomjer isplati se, ali i to je relativno jer su poceli i tu uzimati lopatom pa smo sad poceli svaki dan ko u ratu ocitavati potrosnju. nije fer placati za nekog ko ne placa i za poslovne prostore ispod zgrada pa ispade da 4 clana trose po 45 KM sto nije realno.nikimostar wrote:Meni nikada nije doslo vise od 19 KM vode,ja mislim da to stvarno nije puno,jedino dan nam dolazi po 3 marke,mi kakvi smo i onda bi nasli manu![]()
![]()
A sto se tice toplana,ne bi ih mjenjala ,nema sanse i ko god kaze da mu je jeftinije neko drugo grijanje laze,ja sam prije zivila u drugom stanu,gdje je grijanje bilo na plin i zimi mi je dolazili po 250 KM plina,kada se to pomnozi sa 6 mjeseci,ispade da sam placala 1500 KM plina,a sada mi od toplana dolazi 80 KM svaki mjesec i za 12 mjeseci platim 960 KM,a ne moze se porediti,ukljuce ga rano,svaka prostorija mi je ravnomjerno topla,pa i wc,sto kod drugih grijanja nisam mogla postici,zato mislim da nema razloga da se toliko pljuje po toplanama,mislim nisu ni oni idealni![]()
mozda tebi to 19 Km nije skupo ali ne znaci da je realno i da si toliko potrosila.
sto se tice toplana ista prica, to sto je nesto nazovimo "povoljnije" ne znaci da je realnije i da je to stvarna potrosnja.
ja sam uvijek za ono platicu sto potrosim, platicu ako treba i 30 KM-ova vode ako mi je cejf da se brckam svaki dan u kadi ali nemoj da ja placam za necije pokvarene vodokotlice, puknute cijevi, za necije neplacanje te iste vode i grijanja. to nije nacin da se rijese stvari.
- Dr.Mr.Fr.
#265 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga
text iz IZVJEŠTAJA O REVIZIJI FINANSIJSKIH IZVJEŠTAJA BUDŽETA
KANTONA SARAJEVO
ZA 2010. GODINU

KANTONA SARAJEVO
ZA 2010. GODINU
Ministarstvo nema usvojenu metodologiju na osnovu koje se utvrđuje visina sredstava koja se
doznačava komunalnim javnim preduzećima iz Budžeta Kantona.
Ministarstvo je doznačilo 10.506.000 KM KJKP „Toplane-Sarajevo“ d.o.o. na ime pokrića gubitka u
poslovanju. Budžetom su planirana sredstva u iznosu 10.406.000 KM, a odlukama o preraspodjeli uvećana
su za 100.000 KM. Sredstva su doznačavana u tranšama prema prilivu sredstava u Budžet.
Skupština preduzeća je 29.12.2009. godine donijela Zaključak kojim se prihvata Sanacioni program
preduzeća (sačinjen po Zaključku Skupštine Kantona), te naglasila da u cilju provođenja sanacije treba
poduzeti mjere definisane zaključkom. Isti je upućen Skupštini Kantona putem Ministarstva i Vlade
Kantona. Do okončanja revizije konstatovano je da nisu provedene mjere utvrđene zaključkom.
Prema Informaciji o poslovanju kantonalnih komunalnih preduzeća za 2010. godinu koju je sačinio
Zavod za planiranje Kantona, ukupno ostvareni gubitak tekuće godine komunalnih preduzeća iznosi
44.702.323 KM (Vodovod i kanalizacija, Toplane, Sarajevogas, Park, Vodostan Ilijaš i Komunalac Hadžići)
dok je akumulirani gubitak 91.213.817 KM i veći je za 51,2 % u odnosu na prethodnu godinu.
Prema prezentiranoj dokumentaciji i izjavi odgovornih osoba u toku je izrada Prijedloga Zakona o
sanaciji (konsolidaciji) kantonalnih javnih komunalnih preduzeća od strane nadležnog Ministarstva
prostornog uređenja i zaštite okoliša.
Potrebno je da Vlada Kantona u saradnji sa Ministarstvom prostornog uređenja utvrdi metodologiju
određivanja visine sredstava koja se doznačavaju javnim preduzećima komunalnih djelatnosti i
privrednim društvima iz Budžeta Kantona
- mali Ninja
#266 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga
evo rekose na vijestima da nece biti poskupljenja, gura 
- Dr.Mr.Fr.
#267 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga
evo citam sada vijest:
LAGUMDŽIJA SPRIJEČIO POSKUPLJENJE VODE I GRIJANJA: 'Ako SDA bude insistirala na poskupljenju, mora naći nove partnere ili će ih naći SDP'
Jučerašnja odluka Vlade Kantona Sarajevo da povuče sramni nalog za poskupljenje vode i grijanja za 25, odnosno 33 posto, direktno je rezultat zahtjeva predsjednika SDP-a BiH Zlatka Lagumdžije
Puni konsenzus
Lagumdžija, koji se nalazi na putu u Americi, preko potpredsjednika SDP-a Željka Komšića i generalnog sekretara stranke Nermina Nikšića ultimativno je zatražio povlačenje odluke o poskupljenju, jer bi ugrozila egzistenciju velikog broja građana Sarajeva. Stav vrha SDP-a bio je nedvosmislen. O nedopustivosti poskupljenja postignut je puni konsenzus.
Takva poruka saopćena je jučer ujutro i premijeru Kantona Sarajevo Fikretu Musiću na sastanku kojem su, osim Komšića i Nikšića, prisustvovali šef Lagumdžijinog kabineta Jasenko Selimović i ministar obrazovanja i nauke Emir Suljagić. Rečeno je da je odluka o poskupljenju bila nepripremljena te da "ovo, jednostavno, ne može proći".
- Musiću je kazano da nije način da direktori iz SDA, koji su doveli do gubitaka u "Toplanama" i "Vodovodu i kanalizaciji", sve nas prave budalama. Jasno je rečeno da se odluka mora povući ili će SDP izaći u javnost i reći da ne stoji iza svega, da se radi o ishitrenoj odluci u koju su SDP uvukli kojekakvi SDA-ovci, koji su i doveli do ovoga. Također, rečeno je da, ako odluka ne bude povučena, SDP-ovi ljudi koji stoje iza nje više neće biti u Vladi KS, to jest SDP će naći načina da dovede nove ljude da to promijene - kazao je "Avazov" sagovornik blizak SDP-u i Vladi KS.
Musićeva greška
Konkretno, tvrdi isti izvor, premijeru Musiću saopćeno je da "mora povući odluku o poskupljenju" te da će, "ako je ne provede, bit doveden novi čovjek koji će to uraditi". Musić je, navodno, rekao da je shvatio svoju grešku i da se mora s njom nositi.
Kako saznajemo, SDP-ovci su poručili da ih ne interesira hoće li ministar prostornog uređenja i okoliša Abid Jusić podnijeti ostavku te da je to stvar SDA. Također, ako SDA bude insistirala na odluci o poskupljenju, iz SDP-a im je poručeno da će "morati naći nove partnere ili će ih naći SDP".
Smjene na čelu "Toplana" i VIK-a
U SDP-u će insistirati da na čelo "Toplana" i "Vodovoda i kanalizacije" (VIK) dođu novi ljudi. To je jučer nedvosmisleno kazano i na sjednici Vlade KS. Oni koji su doveli do gubitaka i u crno zavili te kompanije, poručeno je, moraju odgovarati, a ne da, jednostavno, ispostavljaju fakturu građanima.
LAGUMDŽIJA SPRIJEČIO POSKUPLJENJE VODE I GRIJANJA: 'Ako SDA bude insistirala na poskupljenju, mora naći nove partnere ili će ih naći SDP'
Jučerašnja odluka Vlade Kantona Sarajevo da povuče sramni nalog za poskupljenje vode i grijanja za 25, odnosno 33 posto, direktno je rezultat zahtjeva predsjednika SDP-a BiH Zlatka Lagumdžije
Puni konsenzus
Lagumdžija, koji se nalazi na putu u Americi, preko potpredsjednika SDP-a Željka Komšića i generalnog sekretara stranke Nermina Nikšića ultimativno je zatražio povlačenje odluke o poskupljenju, jer bi ugrozila egzistenciju velikog broja građana Sarajeva. Stav vrha SDP-a bio je nedvosmislen. O nedopustivosti poskupljenja postignut je puni konsenzus.
Takva poruka saopćena je jučer ujutro i premijeru Kantona Sarajevo Fikretu Musiću na sastanku kojem su, osim Komšića i Nikšića, prisustvovali šef Lagumdžijinog kabineta Jasenko Selimović i ministar obrazovanja i nauke Emir Suljagić. Rečeno je da je odluka o poskupljenju bila nepripremljena te da "ovo, jednostavno, ne može proći".
- Musiću je kazano da nije način da direktori iz SDA, koji su doveli do gubitaka u "Toplanama" i "Vodovodu i kanalizaciji", sve nas prave budalama. Jasno je rečeno da se odluka mora povući ili će SDP izaći u javnost i reći da ne stoji iza svega, da se radi o ishitrenoj odluci u koju su SDP uvukli kojekakvi SDA-ovci, koji su i doveli do ovoga. Također, rečeno je da, ako odluka ne bude povučena, SDP-ovi ljudi koji stoje iza nje više neće biti u Vladi KS, to jest SDP će naći načina da dovede nove ljude da to promijene - kazao je "Avazov" sagovornik blizak SDP-u i Vladi KS.
Musićeva greška
Konkretno, tvrdi isti izvor, premijeru Musiću saopćeno je da "mora povući odluku o poskupljenju" te da će, "ako je ne provede, bit doveden novi čovjek koji će to uraditi". Musić je, navodno, rekao da je shvatio svoju grešku i da se mora s njom nositi.
Kako saznajemo, SDP-ovci su poručili da ih ne interesira hoće li ministar prostornog uređenja i okoliša Abid Jusić podnijeti ostavku te da je to stvar SDA. Također, ako SDA bude insistirala na odluci o poskupljenju, iz SDP-a im je poručeno da će "morati naći nove partnere ili će ih naći SDP".
Smjene na čelu "Toplana" i VIK-a
U SDP-u će insistirati da na čelo "Toplana" i "Vodovoda i kanalizacije" (VIK) dođu novi ljudi. To je jučer nedvosmisleno kazano i na sjednici Vlade KS. Oni koji su doveli do gubitaka i u crno zavili te kompanije, poručeno je, moraju odgovarati, a ne da, jednostavno, ispostavljaju fakturu građanima.
- GAU8
#268 Re: Talas poskupljenja komunalnih usluga
Ne branim SDP, ali je krajnje licemjerno kriviti samo sadasnju vlast, koje btw ni nema, za nesto sto traje unazad najmanje 10 godina!kikic wrote:Zlatko, hvala ti...
To je isto da tebe proglase npr direktorom neke firme koja je dovedena u propast i sta da radis nego da pocnes kresati troskove i slicno, a onda radnici udare po tebi koji si tek dosao jer kao prije im je bilo super, ni ne kontajuci da je to neminovno.