Samo odstraniti iz lige jer drugog lijeka nema za ovo divljaštvo...kakve kazne, suspenzije, oduzimanje bodova i slicne gluposti....ovo nije prvi put Zrinjskom, krajnje je vrijeme za hirurško seciranje.
Kup BiH 2011/12
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
LSD
#251 Re: Kup BiH 2011/12
Ultrasi pravo žestoki momci, sve mangup do mangupa
...još ako se udruže sa rodjenim i krenu gaziti sarajevske šibicare, što se nedavno predlagalo ovdje na forumu, ne znam gdje ce im biti kraj...ko ce zaustaviti tu udruženu hercegovacku silu.
Samo odstraniti iz lige jer drugog lijeka nema za ovo divljaštvo...kakve kazne, suspenzije, oduzimanje bodova i slicne gluposti....ovo nije prvi put Zrinjskom, krajnje je vrijeme za hirurško seciranje.
- jeza u ledja
#252 Re: Kup BiH 2011/12
Ja vam kazem, kazna suspenzije stadiona je potrebna na vise utakmica, te da domace utakmice igraju 100km dalje.
Ne moze vjecno ovako.
Ne moze vjecno ovako.
- Mikado
#253 Re: Kup BiH 2011/12
Prizemljiti ih u njihovu županijsku ligu i tako odmoriti od njih na 4-5 godina.LSD wrote:Ultrasi pravo žestoki momci, sve mangup do mangupa...još ako se udruže sa rodjenim i krenu gaziti sarajevske šibicare, što se nedavno predlagalo ovdje na forumu, ne znam gdje ce im biti kraj...ko ce zaustaviti tu udruženu hercegovacku silu.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#254 Re: Kup BiH 2011/12
Ko ce ih odstraniti...pa koja bi se frka digla oko majorizacije da se samo pomene to u javnostiLSD wrote:Ultrasi pravo žestoki momci, sve mangup do mangupa...još ako se udruže sa rodjenim i krenu gaziti sarajevske šibicare, što se nedavno predlagalo ovdje na forumu, ne znam gdje ce im biti kraj...ko ce zaustaviti tu udruženu hercegovacku silu.
-
Baudelaire
#255 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Jel iko vidio kako je ovaj kreten iz Zrinjskog pokušao podapeti igraču Veleža da bi ga huligani mogli stići? Da vidimo famozni komitet, famozne komisije za normalizaciju, disciplinske komisije i slično, na koji način će da kazne Mile Pehara. Da li će kazna biti kao Asmir Suljić, dvije utakmice, ili kao Sedin Torlak, tri? Ili će dobiti jednu utakmicu, radi mira u kući?
Nije ovo nikakva kritika na račun Ivice Osima, a Pitare bih zamolio da ne spominju Želju i ne krive nikog iz Želje za trenutna dešavanja. I obrnuto, isto bih zamolio Manijake. Sveli ste ovo na jedan nevjerovatan način na međuklupsko prepucavanje koje nikakve veze sa realnošću nema. Ovdje je puno veći problem za naš fudbal, rekao bih da nije samo problem za fudbal nego i za cijelu državu, a vi se i dalje koljite iako smo na istoj strani.
Nije ovo nikakva kritika na račun Ivice Osima, a Pitare bih zamolio da ne spominju Želju i ne krive nikog iz Želje za trenutna dešavanja. I obrnuto, isto bih zamolio Manijake. Sveli ste ovo na jedan nevjerovatan način na međuklupsko prepucavanje koje nikakve veze sa realnošću nema. Ovdje je puno veći problem za naš fudbal, rekao bih da nije samo problem za fudbal nego i za cijelu državu, a vi se i dalje koljite iako smo na istoj strani.
- jeza u ledja
#256 Re: Kup BiH 2011/12
Ne mogu ih odstraniti, ali treba napraviti pravilnik - sljedeca kazna odstranjivanje iz lige.rashtiman wrote:Ko ce ih odstraniti...pa koja bi se frka digla oko majorizacije da se samo pomene to u javnostiLSD wrote:Ultrasi pravo žestoki momci, sve mangup do mangupa...još ako se udruže sa rodjenim i krenu gaziti sarajevske šibicare, što se nedavno predlagalo ovdje na forumu, ne znam gdje ce im biti kraj...ko ce zaustaviti tu udruženu hercegovacku silu.
Za sada, a izgleda i za njihovo dobro, suspendovati im stadion i zdravo.
-
shillen
#257 Re: Kup BiH 2011/12
onda ce dobiti stadion u Vrapcicima na 99 godina , jer je i to njihov stadion ....jeza u ledja wrote:Ne mogu ih odstraniti, ali treba napraviti pravilnik - sljedeca kazna odstranjivanje iz lige.rashtiman wrote:Ko ce ih odstraniti...pa koja bi se frka digla oko majorizacije da se samo pomene to u javnostiLSD wrote:Ultrasi pravo žestoki momci, sve mangup do mangupa...još ako se udruže sa rodjenim i krenu gaziti sarajevske šibicare, što se nedavno predlagalo ovdje na forumu, ne znam gdje ce im biti kraj...ko ce zaustaviti tu udruženu hercegovacku silu.
Za sada, a izgleda i za njihovo dobro, suspendovati im stadion i zdravo.
- čoksa08
- Location: Ko pogodi sta mi pise u avataru, dobije sta pozeli :D
#258 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
mile pehar minimalno 5 utakmica suspenzije i izbacivanje iz reprezentacije ako igra u njoj.
-
LSD
#259 Re: Kup BiH 2011/12
Jel ti misliš da se kaznama, suspenzijama stadiona, bodovima za zelenim stolom riješiti ovaj problem divljaštva i nacionalizma na stadionima (pogotovu pod bijelim brijegom i u BL)....milionima da ih kažnjavaju, oni ce isto raditi kad god budu u prilici...i prošle sezone su orgijali protiv Želje, kad su kamenovali sat vremena...i naredne ce godine praviti isto sranje ,kao i svaku put kad budu imali priliku za to...tu novcane kazne ne pomažurashtiman wrote:Ko ce ih odstraniti...pa koja bi se frka digla oko majorizacije da se samo pomene to u javnostiLSD wrote:Ultrasi pravo žestoki momci, sve mangup do mangupa...još ako se udruže sa rodjenim i krenu gaziti sarajevske šibicare, što se nedavno predlagalo ovdje na forumu, ne znam gdje ce im biti kraj...ko ce zaustaviti tu udruženu hercegovacku silu.
- BHF_Manijak
#260 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Potpis, od-do!!!Baudelaire wrote:Jel iko vidio kako je ovaj kreten iz Zrinjskog pokušao podapeti igraču Veleža da bi ga huligani mogli stići? Da vidimo famozni komitet, famozne komisije za normalizaciju, disciplinske komisije i slično, na koji način će da kazne Mile Pehara. Da li će kazna biti kao Asmir Suljić, dvije utakmice, ili kao Sedin Torlak, tri? Ili će dobiti jednu utakmicu, radi mira u kući?
I samo bih jos dodao, moj Bodeler, ovo NIJE samo problem fudbala, Bogami ovo ima i vece razmjere, pomuklo se sve ovo radi...Samo trebamo sad bit pametni!
- bingov buraz
#261 Re: Kup BiH 2011/12
Ovi nultrasi toliko kopiraju svoju manjentitetsku bracu da je to za sazaljenja 
- just principe
#262 Re: Kup BiH 2011/12
Mile Pehar sramota za ljudski rod 
- jeza u ledja
#263 Re: Kup BiH 2011/12
Ha?DrizzT wrote: onda ce dobiti stadion u Vrapcicima na 99 godina , jer je i to njihov stadion ....
Ma treba osim suspenzije poslati ih da igraju bar 100km dalje. Dakle, u Zepcu, Orasju ili tako negdje. I to bez gledalaca do kraja sezone. Pa nek se jebu vise.
Ako to ne urade doci ce opet do belaja. A ako to bude odluka, onda nek jasno kazu - sljedece ulijetanje (ne samo u ovoj sezoni) znacit ce izbacivanje iz lige. To tako treba reci svima.
I onda nece biti dileme oko "kompromisa" po raznim komisijama. Jasno napises sve na papir pa da vidimo ko ce izdrzat.
-
KENJAC
#264 Re: Kup BiH 2011/12
Sta jos treba da se desi pa da skontamo da okupljanja masovnija od tri osobe su pogubna na ovim prostranstvima??? Majko moja, godina sedamdesetih mene moji stave na voz , a imao sam 10-11 godina i ja po cici zimi idem gledat Lokomotivu iz Leipziga ili Derby Counti. Dijete, zasticen ko bijeli medvjed. Rodjak me saceka, a on stariji od mene 3 godine, i nikakvog straha. Pa ljudi ovo sada nije fudbal. Ukinimo ove utakmice. Cuj igrac trci da obori drugog igraca da ga publika ubije! Ovo je sve samo ne sport. Ova gnjida sad ostaje sama sa sobom i sigurno gleda ove snimke. Ma kakav jad od covjeka bio , morat ce sam sebi priznat "jesam jad od covjeka i nadam se da moja djeca nikad ovo nece vidjet"
Ja ti zelim da toja djeca za petneset sesnest godina iskopaju ovaj snimak i pitaju te " Tata jel te stid" ???
Ja ti zelim da toja djeca za petneset sesnest godina iskopaju ovaj snimak i pitaju te " Tata jel te stid" ???
- Bosanski_kralj
#265 Re: Kup BiH 2011/12
I sad zamisli "ti" igraš protiv jednog takvog igrača tipa Pehar, ne znaš šta se idiotu mota po glavi, a on samo čeka priliku da ti nogu slomi, upropasti karijeru... I to bi sve bilo predstavljeno kao nesmotren start, kaznilo bi ga se jednom utakmicom neigranja i sve bi se brzo zaboravilo.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#266 Re: Kup BiH 2011/12
Ne mislim naravno ja bi navjise volio da se fasizam iskorijeni ali dobro znas i ti i ja i svi ovdje da se to nece desiti...ne moze se desitiLSD wrote:Jel ti misliš da se kaznama, suspenzijama stadiona, bodovima za zelenim stolom riješiti ovaj problem divljaštva i nacionalizma na stadionima (pogotovu pod bijelim brijegom i u BL)....milionima da ih kažnjavaju, oni ce isto raditi kad god budu u prilici...i prošle sezone su orgijali protiv Želje, kad su kamenovali sat vremena...i naredne ce godine praviti isto sranje ,kao i svaku put kad budu imali priliku za to...tu novcane kazne ne pomažurashtiman wrote:Ko ce ih odstraniti...pa koja bi se frka digla oko majorizacije da se samo pomene to u javnostiLSD wrote:Ultrasi pravo žestoki momci, sve mangup do mangupa...još ako se udruže sa rodjenim i krenu gaziti sarajevske šibicare, što se nedavno predlagalo ovdje na forumu, ne znam gdje ce im biti kraj...ko ce zaustaviti tu udruženu hercegovacku silu.
Samo odstraniti iz lige jer drugog lijeka nema za ovo divljaštvo...kakve kazne, suspenzije, oduzimanje bodova i slicne gluposti....ovo nije prvi put Zrinjskom, krajnje je vrijeme za hirurško seciranje.budi siguran...nema te kazne koja može obuzdati nacionalisticko orgijanje....samo izolovati, secirati i izbaciti i riješen problem.
- jeza u ledja
#267 Re: Kup BiH 2011/12
Aa covjeka ti se slomi da dokazes da je mlijeko bijelo.LSD wrote:Jel ti misliš da se kaznama, suspenzijama stadiona, bodovima za zelenim stolom riješiti ovaj problem divljaštva i nacionalizma na stadionima (pogotovu pod bijelim brijegom i u BL)....milionima da ih kažnjavaju, oni ce isto raditi kad god budu u prilici...i prošle sezone su orgijali protiv Želje, kad su kamenovali sat vremena...i naredne ce godine praviti isto sranje ,kao i svaku put kad budu imali priliku za to...tu novcane kazne ne pomažurashtiman wrote:Ko ce ih odstraniti...pa koja bi se frka digla oko majorizacije da se samo pomene to u javnostiLSD wrote:Ultrasi pravo žestoki momci, sve mangup do mangupa...još ako se udruže sa rodjenim i krenu gaziti sarajevske šibicare, što se nedavno predlagalo ovdje na forumu, ne znam gdje ce im biti kraj...ko ce zaustaviti tu udruženu hercegovacku silu.
Samo odstraniti iz lige jer drugog lijeka nema za ovo divljaštvo...kakve kazne, suspenzije, oduzimanje bodova i slicne gluposti....ovo nije prvi put Zrinjskom, krajnje je vrijeme za hirurško seciranje.budi siguran...nema te kazne koja može obuzdati nacionalisticko orgijanje....samo izolovati, secirati i izbaciti i riješen problem.
Nece se kaznama rijesiti problemi drustva, ali ce se rijesiti divljanje na stadionu. Ako nema nikoga na stadionu kako ce divljati? Kada se ponovo vrate, naprave ponovo problem, opet ih banujes, na jos duze. Sljedeci put im oduzmes bodove. Sljedeci put ih izbacis iz lige.
Itd...
Nismo mi izuzetak, i u drugim zemljama se to desavalo i tako rjesavalo.
Mi smo samo izuzetak zato sto se kod nas nista ne rjesava za rad kompromisa, a i tu je kriv nakaradno uredjen savez.
- campa_xxx
#268 Re: Kup BiH 2011/12
just principe wrote:Mile Pehar sramota za ljudski rod
Samo mi recite je li to ovaj?
http://hr-hr.facebook.com/people/Mile-Pehar/1792387206
- JThomas
#269 Re: Kup BiH 2011/12
k'o što rekoh, 0-3 po 0-3, vidjećemo dokle će izdržati. ja tipujem ipak da neće dugo.
i sve se to MOŽE srediti kad se hoće, kakve ba vajne huliganske skupine u nas, ovo danas je napravilo 30 ljudi. no očigledno je da se nije htjelo, isto kao ni u banja luci u subotu, i sve sam skloniji i ja misliti da je ovo teledirigovano od nekih stvari iznad fudbala...
i sve se to MOŽE srediti kad se hoće, kakve ba vajne huliganske skupine u nas, ovo danas je napravilo 30 ljudi. no očigledno je da se nije htjelo, isto kao ni u banja luci u subotu, i sve sam skloniji i ja misliti da je ovo teledirigovano od nekih stvari iznad fudbala...
Last edited by JThomas on 28/09/2011 23:14, edited 1 time in total.
- Atticus Finch
#270 Re: Kup BiH 2011/12
Sve osim doživotne suspenzije za onog malog retarda, bit će smiješna kazna. Ko zna kakve posljedice bi bile da je igrač Veleža pao!? Ja još uvijek ne vjerujem u ono što sam vidio!

-
LSD
#271 Re: Kup BiH 2011/12
Jeze,
Nece se problem i divljaštvo na stadionima riješiti novcanim kaznama ili suspenzijama stadiona na neko vrijeme...siguran budi da nece....i to što kažeš, ovo je problem društva, ovo prevazilazi uveliko sportske okvire.
Samo izbacivanje...i nema tu slijedeci put, pa opet slijedeci put i neko stepenovanje i davanje nekih novih šansu bagri za popravni...od tog nema ništa...to se odmah izbacuje iz lige i riješen problem.
Drugo su druge zemlje, a drugo je BiH gdje nema ni logike ni razuma...tako da ti primjeri ne piju vode, kad je naša država u pitanju.
Nece se problem i divljaštvo na stadionima riješiti novcanim kaznama ili suspenzijama stadiona na neko vrijeme...siguran budi da nece....i to što kažeš, ovo je problem društva, ovo prevazilazi uveliko sportske okvire.
Samo izbacivanje...i nema tu slijedeci put, pa opet slijedeci put i neko stepenovanje i davanje nekih novih šansu bagri za popravni...od tog nema ništa...to se odmah izbacuje iz lige i riješen problem.
Drugo su druge zemlje, a drugo je BiH gdje nema ni logike ni razuma...tako da ti primjeri ne piju vode, kad je naša država u pitanju.
- karanana
#272 Re: Kup BiH 2011/12
da li se ove novcane kaznice uopste i placaju? ili je "dodjemo vam"?
- jeza u ledja
#273 Re: Kup BiH 2011/12
Pa problem je sto se nije do sada rjesavalo rigoroznijim kaznama, jer ovo u stvari nije prvi put, vec dvadeseti. (mislim samo na Zrinjski, raznozrazni problemi sa navijacima). Vjerovatno da je stvarno prvi put ne bi ni mi imali ovakve reakcije. Da se do sada rjesavalo na taj nacin, dakle sve vecim i vecim kaznama, oni bi vec do sad bili u Drugog ligi Jug, kao i neki drugi klubovi, ali nije. Od neceg treba poceti, odlucnije.LSD wrote:Jeze,
Last edited by jeza u ledja on 28/09/2011 23:18, edited 1 time in total.
- campa_xxx
#274 Re: Kup BiH 2011/12
U slucaju da ne kazne idiota, pozivam sve Zenicane da posteno docekaju "mangupa" na utakmici protiv Kipra!
Na Jagodićevom spisku je 21 igrač, a to su: Stefan Tomović (Slavija), Semir Bukvić, (Željezničar), Tino Divković (Sloboda), Slavko Brekalo (Široki Brijeg), Senad Husić (Zvijezda), Amer Dupovac (Sarajevo), Mateo Sušić (Istra), Josip Kvesić (Željezničar), Enes Sipović (Petrolul, Rumunija), Toni Martić (Zrinjski), Benjamin Čolić (Željezničar), Muhamed Bešić (HSV), Srđan Grahovac (Borac), Kenan Handžić (Sarajevo), Eldar Hasanović (Velež), Goran Zakarić (Široki Brijeg), Edin Višća (Istanbul BB), Mile Pehar (Zrinjski), Nemanja Bilbija (Vojvodina), Miroslav Stevanović (Vojvodina) i Amer Bekić (Zrinjski).
Mlada reprezentacija okuplja se 3. oktobra u Hotelu "Park" u Vogošći.
- JThomas
#275 Re: Kup BiH 2011/12
čovječe, koliko uopšte ima ultrasa spremnih na marisanu? jedno 60-70 vrh vrhova, realno.LSD wrote:Jeze,
koliko kornjača treba na pravom mjestu da oni ne bi mogli napraviti ono što su danas? policija i organizacija utakmice se ne mogu baviti kućnim odgojem. ali ovo danas i u subotu u banja luci su mogli i morali spriječiti jer ni u jednom incidentu nije aktivno učestvovalo više od 30-40 ljudi. nacionalizam se ovdje možda i nikad neće iskorijeniti. ali da se utakmica odigra normalno...e stvarno ne treba toliko puno. dovoljno je puno, puno manje, ali je očigledno da se nije htjelo.