Baraz

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koga biste voljeli kao protivnika u baražu?

Croatia
27
13%
Portugal
19
9%
Republic of Ireland
69
33%
Czech Republic
92
44%

Total votes: 207

Edin H.

#251 Re: Baraz

Post by Edin H. »

jeza u ledja wrote:
Ridjobrki wrote:Ja pratim Hrvatsku i ona ekipa samo čeka finalni udarac. Pucaju i mimo šavova a nemaju se čime dići. Zahvaljujući svojim medijima već neko vrijeme nemaju ni kontakt sa realnosti i mi bismo ih dotukli u baražu.
Takvi ti se na nama dizu iz pepela. :roll:
:dance:

Ovo sto sam ranije napisao o eventualnoj utakmici sa Srbijom, odnosi se naravno i na Hrvatsku :oops:
quasar

#252 Re: Baraz

Post by quasar »

ganjeta wrote:
Ridjobrki wrote:Ja pratim Hrvatsku i ona ekipa samo čeka finalni udarac. Pucaju i mimo šavova a nemaju se čime dići. Zahvaljujući svojim medijima već neko vrijeme nemaju ni kontakt sa realnosti i mi bismo ih dotukli u baražu.
Slažem se Brko sa tobom, i ja bi volio 'rvate više nego išta. Ono o čemu pričaš :

"Koga god da dobijemo mi smo kvalitetniji od njih. Mislim, valja pružiti poštovanje prema reprezentacijama koje se osvojile drugo mjesto u kvalifikacijama, ali mi imamo vrlo jaku momčad. Mi smo favoriti i momci si to moraju uzeti u obzir.

Cico Kranjčar o baražu.
Pa zar Cico nije selektor Monteniggersa?
neruda

#253 Re: Baraz

Post by neruda »

Doping :D
Edin H.

#254 Re: Baraz

Post by Edin H. »

quasar wrote:
ganjeta wrote:
Slažem se Brko sa tobom, i ja bi volio 'rvate više nego išta. Ono o čemu pričaš :

"Koga god da dobijemo mi smo kvalitetniji od njih. Mislim, valja pružiti poštovanje prema reprezentacijama koje se osvojile drugo mjesto u kvalifikacijama, ali mi imamo vrlo jaku momčad. Mi smo favoriti i momci si to moraju uzeti u obzir.

Cico Kranjčar o baražu.
Pa zar Cico nije selektor Monteniggersa?
Ma jok, eno ga neki dan u Londonu, dzogira, dosao sinu u posjetu.
Smjenio ga Dejo, jer previse cuga, kaze da ubrizga svjezu krv sa novim trenerom nakon losih rezultata i eto, jedva, ali upalilo je. Dade Crnogorac gol, opali glavom u stativu, ode da se raduje medju navijace i nakon toga zveknu u nesvjest :roll:
Mislim da on daje ovu izjavu, jer je u nekim kombinacijama za selektora, ako smjene Bilica (nisu svi kao mi odusevljeni barazom :-) ), premda ovi Hrvati, moji prijatelji, zagovaraju Klinsmana.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#255 Re: Baraz

Post by -LIBERO- »

Porediti neke ekipe iz '99. ili 2003 i sl. i zbog toga misliti,tvrditi da nebi imali sanse sa Srbijom je za mene bezveze skroz (necu nesto radikalnije napisati,jer cijenim svoje drugove forumase :D )
Isto tako to poredjenje oni odigrali nerjeseno sa Italijom ami glat izgubili od Francuza na Kosevu,naravno da nije isto. Utakmica sa Francuzima je odigravana u pocetku takmicenja trebali bodovi Francuzima,a ovi sa Italijom kada su igrali Italijani se vec kvalifikovali kao prvi u grupi. CVisto igrali da ne izgube zbog renomea. Rekao bih odradjivali tekmu,a Srbi zapinjali svim trenutnim kapacitetima jer im je utakmica bila biti ili ne biti..RAZLIKA OGROMNA.

U krajnjem slucaju,vjerujem da je trenutna ekipa Italije i trenutna ekipa Francuske barem priblizno ista,mada bih prevagu stavio na stranu Francuza jer su mladja ,potentnija i fizicki/trkaci jaca ekipa..DEFINITIVNO!!!

A ovo oko tenzija,frke,navijackih nereda i slicno..tu bih se mogao sloziti da nam to mozda u ovom trenutku ne treba.ali uvjeren sam u to da smo trenutno osjetno jaca reprezentacija od istocnih komsija.

Hajd' uostalom',bezveze se raspravljamo.. :D
jeza u ledja

#256 Re: Baraz

Post by jeza u ledja »

Edin H. wrote: Dade Crnogorac gol, opali glavom u stativu, ode da se raduje medju navijace i nakon toga zveknu u nesvjest :roll:
Fakat sta bi s onim Djeticem? Puce u onu stativu ko veliki, poslije vidim drzi se nesto za ruku, valjda nije skonto da ju je slomio prije toga? :-D Zar je pao u nesvijest, nisam to vidio?

PS: Klinsmann je odnedavno selektor SAD . :oops:
Mataruga

#257 Re: Baraz

Post by Mataruga »

Ma nema sanse da FIFA 'dozvoli' vise od 2 balkanske ekipe da prodju ;)

Kako god da se sracuna ako ne pobijedimo u Parizu ne prolazimo baraz zbog prevelike nervoze i zbog bar 3 tima nosioca koji su jaci od nas i iskusniji. Od ta 3 dva su balkanska bagra i tu bi psihologija odigrala svoje na zmajevima. Kad je jedan (vec vidjeni) transparent u Rumuniji mogao ih onako poremetiti onda mozete misliti sta ce balkanska bagra prirediti.

I Susicu je ovo jasno te se grozi i same pomisli igranja protiv Hrvatske ili Srbije ne zbog kvalitete repke, nego zato sto se igraci ne bi mogli koncentrirati niti igrati kako stvarno znaju.

Medjutim, ovo je sve pod pretpostavkom da nasa repka ne sazrijeva psiholoski. Kako vidim atmosfera je odlicna. Da li je moguce da su momci ochelichili zivce i da mogu dati 101% protiv balkanaca i protiv Sveda? Da li mogu odoliti istim starim provokacijama sa tribina ili terena?

Mislim da bi idealni scenario bio da idemo u baraz i prodjemo jer ako bi prezivjeli taj pakao onda bi bili spremni na sve...
quasar

#258 Re: Baraz

Post by quasar »

-LIBERO- wrote:Porediti neke ekipe iz '99. ili 2003 i sl. i zbog toga misliti,tvrditi da nebi imali sanse sa Srbijom je za mene bezveze skroz (necu nesto radikalnije napisati,jer cijenim svoje drugove forumase :D )
Isto tako to poredjenje oni odigrali nerjeseno sa Italijom ami glat izgubili od Francuza na Kosevu,naravno da nije isto. Utakmica sa Francuzima je odigravana u pocetku takmicenja trebali bodovi Francuzima,a ovi sa Italijom kada su igrali Italijani se vec kvalifikovali kao prvi u grupi. CVisto igrali da ne izgube zbog renomea. Rekao bih odradjivali tekmu,a Srbi zapinjali svim trenutnim kapacitetima jer im je utakmica bila biti ili ne biti..RAZLIKA OGROMNA.

U krajnjem slucaju,vjerujem da je trenutna ekipa Italije i trenutna ekipa Francuske barem priblizno ista,mada bih prevagu stavio na stranu Francuza jer su mladja ,potentnija i fizicki/trkaci jaca ekipa..DEFINITIVNO!!!

A ovo oko tenzija,frke,navijackih nereda i slicno..tu bih se mogao sloziti da nam to mozda u ovom trenutku ne treba.ali uvjeren sam u to da smo trenutno osjetno jaca reprezentacija od istocnih komsija.

Slazem se da bi sto se tice samog fudbala i kvaliteta, mogli racunati da ih mozemo izbaciti, kao i Hrvate, ali ono sto nose takvi mecevi ne treba nam. Zapravo, vjerujem da bi Srbija i Hrvatska voljeli takav dvomec da isprovociraju neke politicke poteze, ali to je druga tema.
Edin H.

#259 Re: Baraz

Post by Edin H. »

jeza u ledja wrote:
Edin H. wrote: Dade Crnogorac gol, opali glavom u stativu, ode da se raduje medju navijace i nakon toga zveknu u nesvjest :roll:
Fakat sta bi s onim Djeticem? Puce u onu stativu ko veliki, poslije vidim drzi se nesto za ruku, valjda nije skonto da ju je slomio prije toga? :-D Zar je pao u nesvijest, nisam to vidio?

PS: Klinsmann je odnedavno selektor SAD . :oops:
Da ti pravo kazem nisam ni ja vidio, ali bas kaze ovaj sto zagovara Klinsmana :D da je poslije pao, pa mi bilo smijesno.
Znaci moguce je da nije bas otislo toliko daleko :-)
jeza u ledja

#260 Re: Baraz

Post by jeza u ledja »

-LIBERO- wrote:Porediti neke ekipe iz '99. ili 2003 i sl. i zbog toga misliti,tvrditi da nebi imali sanse sa Srbijom je za mene bezveze skroz (necu nesto radikalnije napisati,jer cijenim svoje drugove forumase :D )

Ma ja...

Uvijek postoje ove rasprave. Tako smo i prije dvije godine cha chu... Pola raje je govorilo da je Rusija jaca od Portugala, e neki cak prizeljkivali i Francusku...Ne da to ima veze s ovim ali je slicno besmislena rasprava...

Samo da ti kazem ne znam zasto spominjes 99 i 03, al eto.
Ridjobrki

#261 Re: Baraz

Post by Ridjobrki »

Kad smo kod sazrijevanja: koja nam je ovo clean sheet u nizu? :wink:
Edin H.

#262 Re: Baraz

Post by Edin H. »

jeza u ledja wrote:

Ma ja...

Uvijek postoje ove rasprave. Tako smo i prije dvije godine cha chu... Pola raje je govorilo da je Rusija jaca od Portugala, e neki cak prizeljkivali i Francusku...Ne da to ima veze s ovim ali je slicno besmislena rasprava...

Samo da ti kazem ne znam zasto spominjes 99 i 03, al eto.
Asocirao je na moj post, jer sam ja spomenuo utakmice iz 99-te 0 03-ce.
Ja smatram da je psiholoski tradicija bitna u ovakvim duelima, on ne. Eto :D
Bosanski_kralj

#263 Re: Baraz

Post by Bosanski_kralj »

Ma dajte nam Hrvate, podcijenili bi nas ko i u košarci. A valahi lako bi mi i u ZG, na gostovanje, bilo otići.
k3ngur

#264 Re: Baraz

Post by k3ngur »

Ni srbe ni hrvate a ni portugalce, sve drugo moze...

Grcka ili Danska bi mozda bili idealni, Irska neznam...
vaučer

#265 Re: Baraz

Post by vaučer »

Hrvatska je definitivno ekipa na rubu ponora.
Gandalf

#266 Re: Baraz

Post by Gandalf »

Ne bih volio da izvučemo Srbiju ili Hrvatsku čisto da ne dođe do novih nacionalističkuh orgijanja, novih tuča, nereda, tenzija, petomjesečnih vanrednih stanja pred utakmicu i sl. Pribojavam se Grčke jer njima samo Španija može dati gol a ne primiti neku frljoku iz kornera - Danci, Turci, Irci, welcome :D
phillie

#267 Re: Baraz

Post by phillie »

vaučer wrote:Hrvatska je definitivno ekipa na rubu ponora.
Ma tako je bilo i za Portugal govoreno: "ta ce portugal, povrijedjen im Ronaldo, a Nani nije standardan u ManUtd" :-)

U barazu nece biti lako, pogotovo sto nismo nosioci, pa nam ne mogu doci Estonci ili Crnogorci, ali eto svi se nekako nadamo Svedskoj ili Irskoj :-D Dakle, koliko vidim najrealniji ishod (naravno, poraz nasih od Fra jest SCI-FI i to je jedini slucaj iznenadjenja - da ne pobjedimo Fra :bih: :mrgreen: ) je da Hrvatska, Svedska, Ceska i Irska budu nosioci a da u drugoj grupi budemo mi, Turska, Crna Gora i Estonija. Sto se mene tice, samo nek se izbjegne Hrvatska ne zbog kvaliteta, nego cisto van nogometnih desavanja (Edin je to vec objasnio), a sa ostalim ekipama se mode igrati i pobjediti u dvije utakmice.

Kao sto neko rece:"Ko da ce nam ovo trebati, al eto...zlu ne trebalo :D "
Suicidal Siberian

#268 Re: Baraz

Post by Suicidal Siberian »

-LIBERO- wrote:Mislite da sam lud,mislite sta hocete..ali extra bi bilo kada bi izvukli Srbiju u barazu.
Istina,bilo bi tenzija,bilo bi vjerovatno svega..ali Srbija nikada,znaci NIKADA,nije bila losija igracki i vise van forme.
Ja mislim da ne bi bilo dobro, jer samo ovakve tekme npr sa Bosnom ili Hrvatskom bi stislo njihove redove koji su u rasulu od SP. Moramo biti realni, Srbija u ovom trenutku igra daleko ispod svojih mogucnosti i ja ne bih volio da te mogucnosti dodju do izrazaja protiv nas...ja mislim da bi Danska ili Hrvatska bile dobra opcija za nas. Portugal definitvno ne jer imamo vec frustracije od njih.
Tomahawk11
Globalni moderator

#269 Re: Baraz

Post by Tomahawk11 »

Armenija? Estonija?! Skotska....al' bi mi bili s njima u sesiru :roll:
Junacki se ponijeti sa Francuzima, baraz je nesto sto vec imamo, a u mecu s Francuzima mozemo samo dobiti (nadam se ne i nepotrebnih zutih kartona za eventualni baraz). Nisu ni oni vanzemaljci.
pirmin

#270 Re: Baraz

Post by pirmin »

Koliko vidim diareja zavladala forumom :D , masovna panika, raji pune gace, te nemoj Srbiju, te nemoj
Rvacku, o Francuskoj se ne treba ni diskutovati :D

Evo i jedna prikladna numera u tu cast

http://www.youtube.com/watch?v=P9pjPIiUTVY

:D
skafiskafsnjak

#271 Re: Baraz

Post by skafiskafsnjak »

" Elvire Bolicu , reci Baljicu, da se ne zajebaaavaaa ..." haahahahahaha
Sasvim_Obican

#272 Re: Baraz

Post by Sasvim_Obican »

Jel mi može neko potvrditi tačnost ovoga :

MOGUĆE PREPREKE U BARAŽU: Protivnici BiH su Hrvatska, Srbija, Švedska ili Češka!

Jel ovo u skladu sa listama ili je po onim starima ?
campa_xxx

#273 Re: Baraz

Post by campa_xxx »

VARIJANTA 1 (pobjeda Srbije u Sloveniji)

Pot 1
6.Hrvatska
10.Svedska / 12.Danska
13.Srbija
14.Ceska

Pot 2
17.Turska
19.Republika Irska
20.Bosna i Hercegovina
30.Crna Gora

---------------------------

VARIJANTA 2 (poraz ili remi Srbije u Sloveniji)

Pot 1

6.Hrvatska
10.Svedska / 12.Danska
14.Ceska
17.Turska

Pot 2
19.Republika Irska
20.Bosna i Hercegovina
30.Crna Gora
38.Estonija

Danska (ili Svedska) vjerovatno ide direktno!
Od svih ovih ja bi nekako najvise volio da dobijemo Cesku, nisu bas briljirali u ovim kvalifikacijama i mislim da bi u dvije utakmice imali velike sanse protiv njih! Isto tako ne bih volio Srbiju i Hrvatsku iskljucivo zbog navijaca i mogucih nereda...samo bi nam jos to falilo!
O pobjedi u Parizu i ne razmisljam iskreno...

Image
vox-populi

#274 Re: Baraz

Post by vox-populi »

@campa_xxx

stara je ovo tabela, s pocetka septembra 2011. U obzir ce se uzimati tabela nakon 11.10.2011, dakle nakon zavrsenih kvalifikacija. BiH je sa pobjedama nad Bjelorusijom i Luksemburgom malo skocila. Postoji i varijanta da bude u prvom sesiru, ali za to se mora bruka toga poklopiti.
campa_xxx

#275 Re: Baraz

Post by campa_xxx »

vox-populi wrote:@campa_xxx

stara je ovo tabela, s pocetka septembra 2011. U obzir ce se uzimati tabela nakon 11.10.2011, dakle nakon zavrsenih kvalifikacija. BiH je sa pobjedama nad Bjelorusijom i Luksemburgom malo skocila. Postoji i varijanta da bude u prvom sesiru, ali za to se mora bruka toga poklopiti.
E pa moguce,ja sam stavio ovu jedinu koja je trenutno dostupna...
Locked