Znaci, u tom grmu cuci zec!valterbranisarajevo wrote:Ucjenama do podobnog direktora?
Razgovor kantonalnog premijera Fikreta Musića, predsjedavajuće Skupštine Mirjane Malić i ministra prometa i komunikacija Harisa Lulića sa predstavnicima Sindikata komunalne privrede Grasa nestavlja se danas. U zapisniku sa početka ovih poregovora, od 20 septembra, navedeno je kako je „na zahtjev Predsjedništva sindikata komunalne privrede održan sastanak u Vladi Kantona Sarajevo na kojem su razmatrana aktuelna pitanja iz poslovanja ovog komunalnog preduzeća“.
Razgovor je trajao sata, a na današnjem nastavku razmotriće se i potreba organizovanja vanredne sjednice Skupštine KS o problemima u Grasu.
No svi potpisi radnika za organizaciju štrajka,a koji su prezentovani čelnicima Kantona, samo su izgovor Sindikata pred zatvaranje konkursa za izbor direktora ovog preduzeća, koji ističe sutra.
Dosad su se na konkurs prijavili bivši direktor Grasa Šaćir Boškailo, smijenjen nakon štrajka na Dan oslobođenja Sarajeva, Jakub Kubur, izvršni direktor za autobuski i minibuski saobraćaj,a sve više se pominje i mogućnost povratka Hasana Bašića na čelno mjesto u Grasu, smijenjenog u proljeće ove godine.
Da bi štrajk bio zakonski organizovan, potrebno je odobrenje Sindikata komunalne privrede FBiH, kojem podružnica iz Grasa duguje iznose članarina za 4 mjeseca, pa se peticijom očigledno želi uticati na izbor menadžmenta frime. Od svih nabrojanih, Sndikat bi na čelu Grasa najviše želio vidjeti Šaćira Boškaila, njihovu marionetu i upravo se toga trebaju čuvati u zgradi KS-a, kako bilo, svako ko dođe na čelo preduzeća, dužnog 70 miliona KM, bez financijske podrške kantona neće uraditi ništa.
J.M.
Oslobođenje 26.9. 2011.
GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- suncica24
#251 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- van Basten
#252 Re: Utorak 27.09.2011 GRAS u štrajku
idealna prilika da se gras rasformira, odgovorni pohapse, nelegalno zaposleni deportuju u svoje države, a osnuje se novo preduzeće tipa GRAP (GRAdski Prijevoz
) ili sl i od sutra krene od 0.
Još kad bi vlast imala cojones za to... lakše narediti nekome da kupuje nešto što ne želi
Još kad bi vlast imala cojones za to... lakše narediti nekome da kupuje nešto što ne želi
- Reglan
#253 Re: Utorak 27.09.2011 GRAS u štrajku
Najbolje uredjenje bi bilo k'o u Beogradu.Da je jevni prevoz besplatan. 
- zli_hordas
#254 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Prvo nek Bimo krivicno odgovara za sve ono sto je ucinio na stetu Grasa to jest svuko ga na nulu pa onda dalje krenut.
- wewa
#255 Re: Utorak 27.09.2011 GRAS u štrajku
znas koja je moja tura, najmanje 8 km... ali ovako kako je bilo dosad ionako nije licilo ni na sta.Ma.Le.Na wrote:ne svidja se ni meni gras...ali...wewa wrote:i ja sam za produzenje strajka - upravo zato sto nije bilo drasticno bolje ni dok je gras "radio"Ma.Le.Na wrote:zasto sam 90% sigurna da oni koji pozivaju na produzenje strajka ne koriste JGP i na posao dolaze autom![]()
idu gori kisniji dani..tek tad necu moci uhvatiti taksi..
pjeske jedino ako ponesem nesto da se presvucem na poslu
tako da...nije mi svejedno
- madner
#256 Re: Utorak 27.09.2011 GRAS u štrajku
Nema nista djaba, samo je pitanje ko placa.arshavin wrote:Najbolje uredjenje bi bilo k'o u Beogradu.Da je jevni prevoz besplatan.
- suncica24
#257 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
I samo da dodam:
Ljetos su uposlenici Doma zdravlja, njih nekoliko hiljada (ne racunajuci one nelegalno prikacene na drzavnu sisu preko ove institucije) bili vise mjeseci bez placa i doprinosa, zbog loseg upravljanja, korupcije i nepotizma direktora koji se grcevito drzao za fotelju i nakon smjene, sve preko ledja svojih uposlenika.
Tim ljudima, nije palo na pamet da svoja prava traze preko ledja gradjana ovog grada, da zatvore ambulante, domove zdravlja i savjetovalista i koriste stare, bolesne, svoje sugradjane kao one preko kojih ce lomiti svoja prava.
PS: Uz sve to da ne komentarisemo npr primanja jednog doktora i primanja jednog revizora...
Ljetos su uposlenici Doma zdravlja, njih nekoliko hiljada (ne racunajuci one nelegalno prikacene na drzavnu sisu preko ove institucije) bili vise mjeseci bez placa i doprinosa, zbog loseg upravljanja, korupcije i nepotizma direktora koji se grcevito drzao za fotelju i nakon smjene, sve preko ledja svojih uposlenika.
Tim ljudima, nije palo na pamet da svoja prava traze preko ledja gradjana ovog grada, da zatvore ambulante, domove zdravlja i savjetovalista i koriste stare, bolesne, svoje sugradjane kao one preko kojih ce lomiti svoja prava.
PS: Uz sve to da ne komentarisemo npr primanja jednog doktora i primanja jednog revizora...
Last edited by suncica24 on 27/09/2011 10:44, edited 1 time in total.
- nosara
#258 Re: Utorak 27.09.2011 GRAS u štrajku
sdp nije imao pojma da je gras u problemima... Bas ih je, ono, zateklo...van Basten wrote:idealna prilika da se gras rasformira, odgovorni pohapse, nelegalno zaposleni deportuju u svoje države, a osnuje se novo preduzeće tipa GRAP (GRAdski Prijevoz) ili sl i od sutra krene od 0.
Jebi ga, nenadana situacija, nije do njih...
- karanana
#259 Re: Utorak 27.09.2011 GRAS u štrajku
gras je unistio jedan covjek koji je tu bio godinama. izasao je iz grasa u pravo vrijeme za njega, promijenio covjek struku totalno. toliko ga je unistio da ga vise niko nece moci oporaviti. za to ne krivim ni toga covjeka nego radnike koji sada kukaju i od drugih ljudi traze da se nesto ucini. a isti covjek koji im je i unistio firmu je pola njih pozaposljavo pa se tada nisu smjeli ni buniti kad je on harao.
-
VjecitiStudent
#260 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Drzim fige, ali taj film tesko da cemo gledati.zli_hordas wrote:Prvo nek Bimo krivicno odgovara za sve ono sto je ucinio na stetu Grasa to jest svuko ga na nulu pa onda dalje krenut.
-
vade_mecum
#261 Re: Utorak 27.09.2011 GRAS u štrajku
otkad to?arshavin wrote:Najbolje uredjenje bi bilo k'o u Beogradu.Da je jevni prevoz besplatan.
-
VjecitiStudent
#262 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Kantonalni odbor SDP (KOSDP) Sarajevo smatra odgovornom Vladu Kantona Sarajevo (KS) za situaciju u preduzeću GRAS, čiji su radnici danas, potpunom obustavom gradskog saobraćaja u glavnom gradu BiH, stupili u generalni štrajk te najavljuje da će već danas uputiti zahtjev za ostavku kantonalne vlade,stoji u saopćenju GRAS-a.
Ukoliko Vlada u dva dana ne podnese ostavku, SDP će pristupiti prikupljanju jedne trećinu potpisa poslanika u Kantonalnoj skupštini za pokretanje procedure opoziva Vlade, kazali su danas na pres-konferenciji predsjednik KO SDP-a Sarajevo Damir Hadžić i potpredsjednik Skupštine KS-a Svetozar Pudarić.
Predsjednik KO SDP-a Damir Hadžić smatra najvećim krivcima za situaciju u vezi s GRAS-om SDA i SDP, koje "kroz ovaj projekt pokušavaju izmiriti nesuglasice koje postoje već nekoliko godina i pokuzuju da su vladu formirali da bi podijelili funkcije, a ne imali jasnu platformu za izlazak iz krize u kojoj se Kanton nalazi posljednih nekoliko godina".
Ukoliko Vlada u dva dana ne podnese ostavku, SDP će pristupiti prikupljanju jedne trećinu potpisa poslanika u Kantonalnoj skupštini za pokretanje procedure opoziva Vlade, kazali su danas na pres-konferenciji predsjednik KO SDP-a Sarajevo Damir Hadžić i potpredsjednik Skupštine KS-a Svetozar Pudarić.
Predsjednik KO SDP-a Damir Hadžić smatra najvećim krivcima za situaciju u vezi s GRAS-om SDA i SDP, koje "kroz ovaj projekt pokušavaju izmiriti nesuglasice koje postoje već nekoliko godina i pokuzuju da su vladu formirali da bi podijelili funkcije, a ne imali jasnu platformu za izlazak iz krize u kojoj se Kanton nalazi posljednih nekoliko godina".
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#263 Re: Utorak 27.09.2011 GRAS u štrajku
lijepi snovivan Basten wrote:idealna prilika da se gras rasformira, odgovorni pohapse, nelegalno zaposleni deportuju u svoje države, a osnuje se novo preduzeće tipa GRAP (GRAdski Prijevoz) ili sl i od sutra krene od 0.
opet ce im upumpati par miliona da malo zakrpe rupe i nastavit ce se otaljavanje po starom obicaju
je li fakat istina da kontaju da i oni koji se ne voze grasom moraju kupovati mjesecne karte,ili sam ja to nesto pogresno cuo
- enko 1964
- Grijem se na: južnu konekciju
#264 Re: Utorak 27.09.2011 GRAS u štrajku
Ma ja bih stao, žao mi brate one ženske omladine. Sređeno, štikle folovi, đe će ono pješke, taman izbacim žmigavac kad me ona moja pljusnu po ušima i kroz zube procijedi: VOZI! Rekoh grehota je bona, ne zna insan đe more sevap zaradit' al ona će opet: SAMO TI VOZI!PapakizSarajeva wrote:E moj madnere, kad se dopisujemo na LJ&S pdf-u, onda sam im star, papak, daj im kakvog mladjeg, zgodnijeg ... E, sad kad je dur guzici, sjele bi i sa dedom u auto do posla ... Al' pamtim ja one postove od tamo, jos kako ...madner wrote:I ja sam isto razmisljao, dok sam saltao muziku. Eh da je bar bio neki suvozac da protabiri kojukockica_kockica wrote:Jutros gledam kako smo mi naopak svijet... Auti samo jedan covjek unutra a more pored njih ide pjeske... NIko da stane tim ljudima i poveze ih...
A sto se tice GRAS-a.. Oni su svakako dno dna... njihove usluge su dno dna.... ljudi koji rade u GRAS-u su dno dna...
- ultima_palabra
#265 Re: Utorak 27.09.2011 GRAS u štrajku
To. Samo što su i poslije Bime došli bimići koji su učili od najboljeg i nastavili njegovim stazama. Evo neka vlada proba postaviti novog direktora koji nema veze sa GRASom i koji će snimiti situaciju i poduzeti neophodne mjere... garantujem da će radnici okrenuti grad naglavačke da bi to spriječili.karanana wrote:gras je unistio jedan covjek koji je tu bio godinama. izasao je iz grasa u pravo vrijeme za njega, promijenio covjek struku totalno. toliko ga je unistio da ga vise niko nece moci oporaviti. za to ne krivim ni toga covjeka nego radnike koji sada kukaju i od drugih ljudi traze da se nesto ucini. a isti covjek koji im je i unistio firmu je pola njih pozaposljavo pa se tada nisu smjeli ni buniti kad je on harao.
-
VjecitiStudent
#266 Re: Utorak 27.09.2011 GRAS u štrajku
Evo, javio se i SDPnosara wrote:sdp nije imao pojma da je gras u problemima... Bas ih je, ono, zateklo...van Basten wrote:idealna prilika da se gras rasformira, odgovorni pohapse, nelegalno zaposleni deportuju u svoje države, a osnuje se novo preduzeće tipa GRAP (GRAdski Prijevoz) ili sl i od sutra krene od 0.
Kantonalni odbor SDP (KOSDP) Sarajevo smatra odgovornom Vladu Kantona Sarajevo (KS) za situaciju u preduzeću GRAS, čiji su radnici danas, potpunom obustavom gradskog saobraćaja u glavnom gradu BiH, stupili u generalni štrajk te najavljuje da će već danas uputiti zahtjev za ostavku kantonalne vlade,stoji u saopćenju GRAS-a.
Ukoliko Vlada u dva dana ne podnese ostavku, SDP će pristupiti prikupljanju jedne trećinu potpisa poslanika u Kantonalnoj skupštini za pokretanje procedure opoziva Vlade
Predsjednik KO SDP-a Damir Hadžić smatra najvećim krivcima za situaciju u vezi s GRAS-om SDA i SBiH, koje "kroz ovaj projekt pokušavaju izmiriti nesuglasice koje postoje već nekoliko godina i pokuzuju da su vladu formirali da bi podijelili funkcije, a ne imali jasnu platformu za izlazak iz krize u kojoj se Kanton nalazi posljednih nekoliko godina".
- Irm@
#267 Re: Utorak 27.09.2011 GRAS u štrajku
meni je najbolja recenica :sarajevo taxi ce uvesti linijski prevoz putnika..zanimljivo

- Adriatic
#268 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Očigledno je da ovaj Damir Hadžić ima tal u GRAS-u.
Sjetimo se samo kako se za vrijeme prošlog štrajka stavio na stranu štrajkača, i direktno im išao na noge i davao podršku.
Lopovčić mali.
Sjetimo se samo kako se za vrijeme prošlog štrajka stavio na stranu štrajkača, i direktno im išao na noge i davao podršku.
Lopovčić mali.
- nosara
#269 Re: Utorak 27.09.2011 GRAS u štrajku
VjecitiStudent wrote:Evo, javio se i SDPnosara wrote:sdp nije imao pojma da je gras u problemima... Bas ih je, ono, zateklo...van Basten wrote:idealna prilika da se gras rasformira, odgovorni pohapse, nelegalno zaposleni deportuju u svoje države, a osnuje se novo preduzeće tipa GRAP (GRAdski Prijevoz) ili sl i od sutra krene od 0.
Ukoliko Vlada u dva dana ne podnese ostavku, SDP će pristupiti prikupljanju jedne trećinu potpisa poslanika u Kantonalnoj skupštini za pokretanje procedure opoziva Vlade
Predsjednik KO SDP-a Damir Hadžić smatra najvećim krivcima za situaciju u vezi s GRAS-om SDA i SBiH, koje "kroz ovaj projekt pokušavaju izmiriti nesuglasice koje postoje već nekoliko godina i pokuzuju da su vladu formirali da bi podijelili funkcije, a ne imali jasnu platformu za izlazak iz krize u kojoj se Kanton nalazi posljednih nekoliko godina".
Iz koje godine...?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#270 Re: Utorak 27.09.2011 GRAS u štrajku
Gospoda Ministarka wrote:Pa nekako mi zvuci realno.Eto to kazem ja, a to potvrduje i predstavnik uposlenika.
-
VjecitiStudent
#271 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ocekujemo jos jedno Damirovo saopstenje u kojem ce traziti ostavku kantonalne vlade.Adriatic wrote:Očigledno je da ovaj Damir Hadžić ima tal u GRAS-u.
Lopovčić mali.
-
Autobus
#272 Re: Utorak 27.09.2011 GRAS u štrajku
Koliko je ova država u kurcu i koliko smo mi tolerantan i pasivan narod, za nepovjerovati.
-
Gospoda Ministarka
#273 Re: Utorak 27.09.2011 GRAS u štrajku
Bas ti hvala Katarina.KatarinaKosaca wrote:Gospoda Ministarka wrote:Pa nekako mi zvuci realno.Eto to kazem ja, a to potvrduje i predstavnik uposlenika.
![]()
![]()
Uvijek imaš simpatične i vesele postove koji me oraspolože
- Reglan
#274 Re: Utorak 27.09.2011 GRAS u štrajku
Ove godine ja ulazim u busu u Beogradu da kupim kartu svi mi se smiju.Kazu to je ovdje kod nas besplatno.vade_mecum wrote:otkad to?arshavin wrote:Najbolje uredjenje bi bilo k'o u Beogradu.Da je jevni prevoz besplatan.
- hadzinicasa
#275 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
sdp je naslijedio sve ove probleme. kao što se vidi iz izvještaja iz 2009.godine, još tad je problem postojao koji je godinama samo eskalirao. dok je SDA kupovala socijalni mir, u svim segmentima: od boračke populacije, GRAS-a, obrazovanja itd.nosara wrote:Ne znam jesam li dobro shvatio... sdp im je popusio, ali oni hoce jos nesto vise...?![]()
Iznenadjen sam luzerskim ponasanjem kantonalne vlade i njenom beskarakternom nesposobnoscu...
ono što će se iskoristiti protiv njih jeste štrajk GRAS-a za vrijeme SDP-a, a šta je dovelo do toga, hajdebogati. 8 najtežih godina zajedno!
Nisrin