Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Locked
Stojadin

#251 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by Stojadin »

pritchard wrote:Samo se naši sugrađani ponašaju kao ovi iz teksta.Nikad nisam vidio npr Mađara,Slovaka ili Slovenca da urla na plaži,ganja se sa svojom djecom,gazi po drugima i sl.
e pa ne znam na kojem si ti moru bio, al ja bogami jesam. i to ne jednom.

prosle godine neki mali čeh (il slovak il sta ja znam), imao jedno 10 godina, go skroz trci po plazi i drzi se za cunu. ode materi svojoj nesto pricaju, dere se mali ko valjda mora pišat, i ova baba mu pokaze drvo, i tako se malo čeh meni popiša iznad glave.

jesu kulturni ti evropljani, pravo..
HomeSweetHome

#252 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by HomeSweetHome »

ode tema u pm i od tih filovanih paprika, kompleksa, primitivizma itd. promace vam da je Gradska uprava Makarske objavila da su svi gosti dobrodosli, posebno bosansko-hercegovacki gradjani... :-)

Naravno, damage control, ali ipak su nesto napravili...

@klif :thumbup:
StupskaBitanga

#253 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by StupskaBitanga »

Citaju nas i INDEXovci
Zbog takvih rasističkih izlijeva, naši susjedi po internetskim forumima već debelo spominju Crnu Goru i Tursku kao svoje alternativne ljetne destinacije.
zonbirile

#254 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by zonbirile »

Stojadin wrote:
pritchard wrote:Samo se naši sugrađani ponašaju kao ovi iz teksta.Nikad nisam vidio npr Mađara,Slovaka ili Slovenca da urla na plaži,ganja se sa svojom djecom,gazi po drugima i sl.
e pa ne znam na kojem si ti moru bio, al ja bogami jesam. i to ne jednom.

prosle godine neki mali čeh (il slovak il sta ja znam), imao jedno 10 godina, go skroz trci po plazi i drzi se za cunu. ode materi svojoj nesto pricaju, dere se mali ko valjda mora pišat, i ova baba mu pokaze drvo, i tako se malo čeh meni popiša iznad glave.

jesu kulturni ti evropljani, pravo..
------------------------------------------------------------------
bogami ti svašta doživi na moru,a bio si više od jedanput :lol: :lol: :lol:
Stojadin

#255 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by Stojadin »

rekao sam da sam dozivio i kulturne evropljane koji se ponasaju ko stoka, vise nego jednom :-)
zonbirile

#256 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by zonbirile »

Stojadin wrote:rekao sam da sam dozivio i kulturne evropljane koji se ponasaju ko stoka, vise nego jednom :-)
------------------------
šala mala,ovde ne moraš baš u detalj pratiti sve. :lol:
Mrs.Zurbrigen

#257 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by Mrs.Zurbrigen »

mozda bi jednostavno trebali podijeliti plaze. kao i onda pored regularne i nudisticke da uvedu i plazu gdje ljudi smiju kuhati... :D
Hulagu Ban

#258 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by Hulagu Ban »

A da nam puste da plaćamo u KM-ovima? Pa ne bi im država propala, a sigurno bi zaradili.
Ovako je to sa kunama živa zajebancija. TEČAJ IM JE NEBULOZAN. Bar u mom slučaju to je glavni uzrok da manje potrošim nego što u stvari bi.
HOĆETE ZARADITI -IZAĐITE NAM U SUSRET SA KM-OVIMA! :skoljka:
zonbirile

#259 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by zonbirile »

jebale ih ove kreme sa faktorima,jarane onog starog Jekoderma nakrhaš,nema nikog oko tebe,a i dobar je ako pukne Pretis na plaži. :lol: :lol: :lol:
popajic

#260 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by popajic »

zonbirile wrote:jebale ih ove kreme sa faktorima,jarane onog starog Jekoderma nakrhaš,nema nikog oko tebe,a i dobar je ako pukne Pretis na plaži. :lol: :lol: :lol:
:D
Ako fula Jekoderm tu je jogurt da spasi ono malo koze :D
Nekad Cesi opstajali na paradajzu , sada nasi na paprikama...ovo Dalmatineri vrse pritisak da se predje na blitvu i girice :D
zonbirile

#261 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by zonbirile »

popajic wrote:
zonbirile wrote:jebale ih ove kreme sa faktorima,jarane onog starog Jekoderma nakrhaš,nema nikog oko tebe,a i dobar je ako pukne Pretis na plaži. :lol: :lol: :lol:
:D
Ako fula Jekoderm tu je jogurt da spasi ono malo koze :D
Nekad Cesi opstajali na paradajzu , sada nasi na paprikama...ovo Dalmatineri vrse pritisak da se predje na blitvu i girice :D
---------------------
fazon je što Jekoderm tukne do pučine :lol:
veljaca

#262 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by veljaca »

Bio ove godine na Jadranu ....

Meni najvise smetaju oni koji uvode pse ( ne po jednog - nego vise ) da se kupaju zajedno sa ljudima .....
Cuo sam na radio Split-u da nema zakona protivu toga - vec je do kucnog odgoja :(
amrica

#263 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by amrica »

Hulagu Ban wrote:A da nam puste da plaćamo u KM-ovima? Pa ne bi im država propala, a sigurno bi zaradili.
Ovako je to sa kunama živa zajebancija. TEČAJ IM JE NEBULOZAN. Bar u mom slučaju to je glavni uzrok da manje potrošim nego što u stvari bi.
HOĆETE ZARADITI -IZAĐITE NAM U SUSRET SA KM-OVIMA! :skoljka:

U kojim KM-ovima :lol:

Lik zivi u neko drugo doba:

"Putujući jednim od tih autobusa, svašta se može saznati. Tako i podatak da ovakav jednodnevni izlet najviše košta 30 DEM ili oko 15 eura. Cijena povratne karte od Bugojna do Makarske je 17 DEM ili 8,5 eura.
zonbirile

#264 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by zonbirile »

kaže mi drug Neum tukne na pišaku još od magistrale.Vikendašima niko neda u WC,a nužda boga ne moli. :lol:
Mrs.Zurbrigen

#265 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by Mrs.Zurbrigen »

zonbirile wrote:kaže mi drug Neum tukne na pišaku još od magistrale.Vikendašima niko neda u WC,a nužda boga ne moli. :lol:
oh dear lord... O_O

kako to da niko jos nije dosao na ideju na postavi neki wc-kontejner i naplacuje pisanje?
zonbirile

#266 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by zonbirile »

dobra je pišaka kao herbicid za korov,ali tukne.Jebi ga nikad dva dobra spariti :D
Mrs.Zurbrigen

#267 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by Mrs.Zurbrigen »

zonbirile wrote:dobra je pišaka kao herbicid za korov,ali tukne.Jebi ga nikad dva dobra spariti :D
previse pisake vodi do prekiseljenja tla... O_O

ali ozbiljno, ako stvarno smrdi, onda bi se nesto trebalo poduzeti... mislim, niko ne zeli provesti dan u javnom wc-u, zar ne?
zonbirile

#268 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by zonbirile »

ne znam da li stvarno smrdi,ali da stvarno niko nije lud da pušta vikend turiste padobrance u svoj WC u lokalu.Okrutni su ne daju ni vode.E zato i jeste stavljeno na Politiku,sve je to urota.Normalno i u Ferhadiji se možeš upišati i skapati od žeđi,pomoći nema(mislim niko te neće pustiti,znam za javni WC uz Markale).samo da podcrtam,ovde se igra na kartu mi-oni u osnovi isto-lova,interes.
popajic

#269 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by popajic »

Mrs.Zurbrigen wrote:
zonbirile wrote:dobra je pišaka kao herbicid za korov,ali tukne.Jebi ga nikad dva dobra spariti :D
previse pisake vodi do prekiseljenja tla... O_O

ali ozbiljno, ako stvarno smrdi, onda bi se nesto trebalo poduzeti... mislim, niko ne zeli provesti dan u javnom wc-u, zar ne?
Koliko para toliko i urina 8)
Last edited by popajic on 28/07/2011 12:31, edited 1 time in total.
yellow cat

#270 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by yellow cat »

Prošli vikend potrošili 300 KM za 2 dana (nismo platili smještaj).. i sad mi žao.. Pa limunada im je 25-30 kn,..od sada, svake druge godine na more, ali u Tursku.. plati hotel i zaboravi novčanik..
zonbirile

#271 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by zonbirile »

jadna Turska,gdje će primiti tolike turiste.Tamo nečeš valjda ići na dva dana i ako je all inclusive ,ponesi deblji novčanik ,trebat će ti.
Mrs.Zurbrigen

#272 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by Mrs.Zurbrigen »

zonbirile wrote:ne znam da li stvarno smrdi,ali da stvarno niko nije lud da pušta vikend turiste padobrance u svoj WC u lokalu.Okrutni su ne daju ni vode.E zato i jeste stavljeno na Politiku,sve je to urota.Normalno i u Ferhadiji se možeš upišati i skapati od žeđi,pomoći nema(mislim niko te neće pustiti,znam za javni WC uz Markale).samo da podcrtam,ovde se igra na kartu mi-oni u osnovi isto-lova,interes.
ma kontam ja to... iako je artikl onog tipa stvarno glup.

naravno da svako gleda prvo na svoj profit. mada je meni glupo, kad pocnu tretirati ljude kao goste druge ili trece klase. otkud znaju da nemaju para? mislim, ako odem u restoran i pojedem sitnicu ili samo popijem kavu, to ne znaci da nemam, nego mozda jednostavno da nisam gladna. ali ako mi se svidi, ako service bude dobar, mogucnost je velika da cu se vratiti. i da ce onda na meni zaraditi vise. ako umijesto toga dobijem los service - hmmm...

a sto se kuhanja na plazi tice i tog diy-mentaliteta nekih gostiju... ja ne kontam gdje je odmor, ako u biti imam na plazi sve raditi kao i kod kuce... O_o
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#273 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by KatarinaKosaca »

klif wrote:Biti "primitivan" nije kažnjivo. Norme ponašanja na plaži bi trebalo da odredi gradsko poglavarstvo, a ne ti, i da vodi računa o njihovom sprovođenju. To je osnovni princip funkcionisanja pravne države.

Na ovoj temi se govori o sasvim drugim stvarima.
KO je govorio o pravnoj državi i zakonima :?: :-) Bila je riječ o bon tonu.
Dakle, tebi je normalno jesti filovane paprike na plaži, jer pobogu ne stoji zakon iznda glave i biti primitivan nije kažnjivo, pa samim tim ako nije kažnjivo treba da se pretrpi svaki slučajni objekt tog primitivizma :-)
Ako se plaže počnu naplaćivati , opet neće valjati što se naplaćuje. Kad se ne naplaćuje, može se raditi šta nam na um padne, pa nije kažnjivo :roll:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#274 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by KatarinaKosaca »

Mrs.Zurbrigen wrote:a sto se kuhanja na plazi tice i tog diy-mentaliteta nekih gostiju... ja ne kontam gdje je odmor, ako u biti imam na plazi sve raditi kao i kod kuce... O_o
:-) :-)

Plaža nije = kuhinja ;-)
dječak sa šibicama

#275 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by dječak sa šibicama »

zonbirile wrote:jadna Turska,gdje će primiti tolike turiste.Tamo nečeš valjda ići na dva dana i ako je all inclusive ,ponesi deblji novčanik ,trebat će ti.
Turska je meni zakon, na reklami hotel samo sto eksplodirao nije od bljestavila, dodjes tamo ali pored tog hotela samo prodjes i gledas ga iz busa, a zavrsis u nekom odmaralistu tipa Zaostrog :D

ali koga briga, poslije se hvalis raji kako si bio u Antaliji :lol:
Locked