sta uraditi - bioloski sat

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
JBL

#251 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by JBL »

hadzinicasa wrote:na kraju krajeva - zar nije to (sposobnost prilagođavanja) temeljna odlika, da ne kažem definicija inteligencije? (i evolucije)
pa i ne bas... ziv covjek se moze prilagoditi haman na sve sto neznaci da je to obavezno dobro ili pozeljno...
Marilyn

#252 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Marilyn »

znam mozda ce sada prica otici u drugom smijeru i nije mi to namjera ali neko ko ima preko 30 godina i nema stalnu vezu - zna da postoji kontracepcija i to vise vrsta
OSIM ako vec unaprijed ne planira ili zeli da mu se desi dijete
vjerovatno je to i željela
swirl

#253 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by swirl »

Rodila bez razmisljanja.
Dioda

#254 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Dioda »

JBL wrote:
Dioda wrote:Ja sam svojima (komplet familiji) lijepo i sasvim jasno objasnila da cu, ukoliko ne nadjem nekog s kim bih htjela da provedem ostatak zivota, do 36. roditi dijete. I uopste me ne zanima sta ko misli o tome. Nece mi se "omaci", nego cu to napraviti planski.
Nadam se da nisi ocekivala aplauz...
:roll:
JBL wrote:Prije nego sto ti odlucis roditi dijete razmisli malo sta to dijete zeli i ne samo sta TI zelis i kad TI zelis. Ipak ce to dijete provesti malo vise vremena na ovoj planeti od tebe zbog TVOJE odluke. Dijete nije igracka, pogotovo ne za ljude koje dijete smatraju samo kao neko pravo ili obavezan dodatak u zivotu.
Izvini, a kako da razmislim sta to dijete zeli ako se jos nije rodilo? Da bacam kasike?

Naravno da dijete nije igracka. Otkud ti ideja da si ti imao/la bolje djetinjstvo ako imas oba roditelja, za razliku od mene koju je (silom prilika) odgojila samohrana majka? Otkud ti ideja da si mozda bolje vaspitan/a od mene, da si bolji covjek? Postoji li kakva garancija da ce dijete koje ima oba roditelja biti bolji covjek i biti sretnije u zivotu od onog koje npr. nema ni jednog roditelja?
Postoje ljudi koji su sposobni da sami odgajaju dijete i oni koji to nisu.
JBL wrote:Mozda je tvoj odnos do "mudonja koji se vecinu dana ceskaju po j..." ima neke veze sa cinjenicom da ces u 36toj jos uvijek sama.
Otkud ti ideja da sam sama i da cu biti?
Mozda ti imas neku ideju da su svi ocevi idealni? Evo ja imam u svojoj blizini covjeka kojeg bi svaka zena pozelila za oca svom djetetu. I sad su svi takvi? Ma daaaj :-)
Uvijek ima i losih i dobrih primjera ;-)
JBL wrote:Usput, dijete NIJE smisao zivota.
Eto vidis, ja sam za sve sto sam napisala, napisala da je to moj licni stav, sto ne mora znaciti da je ispravan. Tebi mozda dijete nije smisao zivota, za mene jeste, i ovakav stav cu imati dok sam ziva.
hadzinicasa

#255 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by hadzinicasa »

HAVANA wrote:
Cholina_Lokica wrote:
sanabe wrote:
Treba odricanja i truda i ako si u braku. Treba ga i ako si razveden-a, treba uvijek. I treba da se boji svako sa imalo pameti ko odluči donijeti dijete na ovaj svijet.
Ma iskreno brinu me neke teme ovdje, tačnije neka razmišljanja. Lijepo se prepadoh gdje živim. 21 vijek a mi još uvijek o himenu, pitama , starim curama, vanbračnoj djeci....vela havle :roll:
Pa žene na zapadu odu u banku sperme i rode sebi dijete :roll: I to sa 40 godina. A single. A ne znaju pitu napraviti :shock:
Boga mi je ovdje neko zaustavio vrijeme.
Ma sanabe draga, da je bar stalo, ne bi o ovome uopce razgovarali, vec napisah, od kad je svijeta i vijeka toga je bilo najnormalnije, a kod nas se klik desio pa vise nije, ne praktikuje se, svi koji to urade su nenormalni. A vanbracne djece uvijek bilo.... Jos malo da ce ih proglasiti genetski drugacijom od bracne, k'o i ove iz mjesanih brakova

Ja bi sad od huje napravio jedno vanbračno i miješano. :twisted: :D
neka.
miran, mjesto!
dječak sa šibicama

#256 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by dječak sa šibicama »

Cholina_Lokica wrote: Ma hajd sto on rece, nego sto ga kamara podrza :D
Lako za kamaru, kad je moj baaaabo ozenio mamu, nanin rodjak dolazio svaki dan kod nane da je pita pa kako, sto "njihovu", pa kakav je to nacin, pa bona kako si ga to odgojila, mogao je i u nas naci kakvu istu... za par godina, njegov sin ozeni ne samo vlahinju, vec mu snaha ima i isto ime ko moja mama :D
*mima*

#257 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by *mima* »

Marilyn wrote:
znam mozda ce sada prica otici u drugom smijeru i nije mi to namjera ali neko ko ima preko 30 godina i nema stalnu vezu - zna da postoji kontracepcija i to vise vrsta

sigurna?
hadzinicasa

#258 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by hadzinicasa »

JBL wrote:
hadzinicasa wrote:na kraju krajeva - zar nije to (sposobnost prilagođavanja) temeljna odlika, da ne kažem definicija inteligencije? (i evolucije)
pa i ne bas... ziv covjek se moze prilagoditi haman na sve sto neznaci da je to obavezno dobro ili pozeljno...

hm. da se nismo prilagođavali do sad bi izumrli.
Marilyn

#259 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Marilyn »

*mima* wrote:
Marilyn wrote:

sigurna?
pored kondoma, pilula, pilule za dan poslije... gotovo sam 100% sigurna
*mima*

#260 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by *mima* »

Marilyn wrote: pored kondoma, pilula, pilule za dan poslije... gotovo sam 100% sigurna

tebi se nikad nista u zivotu nije omaklo?
Partizzanka

#261 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Partizzanka »

mima ja sam razmisljala logicno ...

ako ima oko 35 godina i sada razmislja da rodi to dijete
mora imati neku podlogu (ovdje mislim finansijsku) da to uradi
znaci da je koliko toliko samostalna
(+ vidim putuje znaci mogla bi biti i podobro samostalna - neka me neko ispravi ako grijesim da kod nas poslovi ako putujes nisu bas ono trgovac i sl nego nesto ozbiljnije i sa vecom zaradom)

jedna samostalna djevojka u njenim godinama u 21 stoljecu SIGURNO zna za kontracepciju - sto znaci da je malo vjerovatno da joj se omaklo

bez da je osudjujem -...

mislim da je zeljela ostati trudna ili da je barem svjesno ostala trudna ili se svjesno upustila u to

mene sad interesuje kakvo je stanje na drugoj strani
tj u kakvoj je vezi
jel u vezi
jel to momak ili ozenjen covjek
sta on kaze na sve to

ili cemo njega TOTALNO iskljuciti iz price (po meni nije oki niti u jednoj od gorespomenutih verzija muskarca)

p.s za sve koji kazu omaklo se ... ja sam to vec objasnila u svom postu ako im se omaklo onda neka ga rodi jer ako se dijete u 21 stoljecu omakne zestoko je nafakali :)
Marilyn

#262 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Marilyn »

*mima* wrote:
Marilyn wrote: pored kondoma, pilula, pilule za dan poslije... gotovo sam 100% sigurna

Ne volim da rizikujem i sve planiram, analiziram i sjeckam na komadiće. Jednostavno sam takva osoba.
A što se neplanirane trudnoće tiče... nema šanse da mi se omakne :)
swirl

#263 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by swirl »

Partizzanka wrote:mima ja sam razmisljala logicno ...

ako ima oko 35 godina i sada razmislja da rodi to dijete
mora imati neku podlogu (ovdje mislim finansijsku) da to uradi
znaci da je koliko toliko samostalna
(+ vidim putuje znaci mogla bi biti i podobro samostalna - neka me neko ispravi ako grijesim da kod nas poslovi ako putujes nisu bas ono trgovac i sl nego nesto ozbiljnije i sa vecom zaradom)

jedna samostalna djevojka u njenim godinama u 21 stoljecu SIGURNO zna za kontracepciju - sto znaci da je malo vjerovatno da joj se omaklo

bez da je osudjujem -...

mislim da je zeljela ostati trudna ili da je barem svjesno ostala trudna ili se svjesno upustila u to

mene sad interesuje kakvo je stanje na drugoj strani
tj u kakvoj je vezi
jel u vezi
jel to momak ili ozenjen covjek
sta on kaze na sve to

ili cemo njega TOTALNO iskljuciti iz price (po meni nije oki niti u jednoj od gorespomenutih verzija muskarca)

p.s za sve koji kazu omaklo se ... ja sam to vec objasnila u svom postu ako im se omaklo onda neka ga rodi jer ako se dijete u 21 stoljecu omakne zestoko je nafakali :)
Zivis u oblacima mala :-D Nemoj me pogresno shvatiti, ali ako ti zivis u skladu sa 21 stoljecem, ne znaci da svi tako zive. Otidji na temu ginekologija i vagine, pa ces vidjeti kakva se sva pitanja postavljaju, a kamoli da sad BAS svaka zena razmislja o kontracepciji.
hocunecu

#264 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by hocunecu »

dječak sa šibicama wrote:
Cholina_Lokica wrote: Ma hajd sto on rece, nego sto ga kamara podrza :D
Lako za kamaru, kad je moj baaaabo ozenio mamu, nanin rodjak dolazio svaki dan kod nane da je pita pa kako, sto "njihovu", pa kakav je to nacin, pa bona kako si ga to odgojila, mogao je i u nas naci kakvu istu... za par godina, njegov sin ozeni ne samo vlahinju, vec mu snaha ima i isto ime ko moja mama :D
:lol:
jesam li zlobna ako kazem da mi je milo hem drago?
i ako jesam,neka sam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :evil:
JBL

#265 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by JBL »

Dioda wrote:Izvini, a kako da razmislim sta to dijete zeli ako se jos nije rodilo? Da bacam kasike?
Ako 99,9% njih zeli mamu i tatu... sta mislis da ce to zeljeti?! Ili ce dobiti SAMO mamu jer MAMI tako cefnulo. Mozda zeli dijetinjstvo kao sto imaju drugi, pa nece dobiti jer je MAMI tako cefnulo. Mozda zeli igrati lopte sa tatom, pa nece jer MAMI tako cefnulo. Ono sto on zeli (a to mozes vrlo lako predpostaviti) je vaznije od onog sto ti zelis. On ce trpjeti posljedice tvoje odluke.

Djedinjstvo sa oba roditelja nije OBAVEZNO bolje ali je cak i po misljenju struke bolje za dijete. Osim sto je to praksa koja funkcionise zadnjih x hiljada godina. Usput, dijete sam samohrane majke.
*mima*

#266 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by *mima* »

Marilyn wrote:
*mima* wrote:

Ne volim da rizikujem i sve planiram, analiziram i sjeckam na komadiće. Jednostavno sam takva osoba.
A što se neplanirane trudnoće tiče... nema šanse da mi se omakne :)

uh....ti bas znas da se opustis
Partizzanka

#267 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Partizzanka »

jbg kad porastem udat cu se za colu i eto :)

ja kazem tj gledam doticnu gospodjicu i njenu situaciju - koju sam sto jest jest sama nadogradila iz onog prvog posta ali pretpostavljam da sam u pravu ... i rekla sam vec tri puta ako nisam u pravu neka me ispravi hadzinicasa
pa da se i sama drugacije postavim
Marilyn

#268 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Marilyn »

znam se ja opustiti, ali nikad ne isključujem razum u potpunosti

i opet kažem.... tableta za dan poslije :)
swirl

#269 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by swirl »

sanabe wrote:
Marilyn wrote:znam se ja opustiti, ali nikad ne isključujem razum u potpunosti

a ako je nedjelja? sve zatvoreno? :zoka: :skoljka:
Ne praktikuj seks subotom, samo radnim danima :D
male_okice

#270 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by male_okice »

Marilyn wrote:
Luce wrote:Ja ne bih rodila dijete sama. Nemam tih ni zelja ni iluzija.
Prvo zato sto zelim da to dijete ima i oca i majku, znaci zelim da imam porodocu, otac, majka dijete/djeca.
Drugo zato sto ne zelim sama da prolazim kroz trudnocu, porodjaj, postoporodjaj itd. Zelim da otac tog djeteta bude uz mene i da mi potrebnu podrsku. Tesko je kad su dva roditelja uz bebu a kamoli jedan. Dijete place, dijete treba nahraniti, dijete treba prosetati, uspavati itd. uz to sve treba ostalo zavrsiti a da ne pricam da treba zaraditi novac da bi to dijete se i nahranilo i obuklo itd.
Da zakljucim, tesko je danas planirati i razmisljati o porodici kad je dvoje, opsta nesigurnost, poteskoce oko rjesavanja stambenog pitanja, sad da ne nabrajam sve prepreke itd. a kamoli kad je u pitanju samohrana majka. Tesko je i pretesko.
Ja to sebi ne bih uradila.
+1
Inače, pola ovih što govore da bi rodile, ne bi to sigurno uradile, da se nađu u takvoj situaciji.
:thumbup:
hadzinicasa

#271 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by hadzinicasa »

@partizanka - žena nije koristila kontracepciju (pilule) - nije u vezi, ne planira uskakati u krevete okolo, dakle nije to planirala.

moguće da se desilo. moguće je da se desi i sa kondomom.... i da se sazna tek kasnije. najlakše je osuđivati i reći trebala je.

jeste možda je trebala zaustaviti ga i natjerati da ode kupiti kondom, pa se onda bubnuti s njim. možda nije trebala nikako jer on ima drugu, bez obzira što ga još voli, ali ona je čovjek samo, ne kamen. i možda se desilo. jednostavno.

a što se njega tiče, ovdje govorimo o njoj, njega smo izbacili iz jednačine :)
hadzinicasa

#272 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by hadzinicasa »

swirl wrote:
sanabe wrote:
Marilyn wrote:znam se ja opustiti, ali nikad ne isključujem razum u potpunosti

a ako je nedjelja? sve zatvoreno? :zoka: :skoljka:
Ne praktikuj seks subotom, samo radnim danima :D

jest jest :lol:
molim te uplaniraj i sate i dane kada ćeš imati sex :D
kupi novi fancy rokovnik
Partizzanka

#273 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by Partizzanka »

jedno je opustiti se drugo je biti razuman

vazno je biti razuman i urazumljeno se opustiti moze svako

a ako cemo ici tako okolo i uzivati - neka nam je visa sila na pomoci!!!

ja sam rekla da je ne osudujem - sta god je uradila njena stvar i njen zivot

ali ako cemo vec mi koje planiramo i mislimo unaprijed ne samo na nas zivot nego i na zivote drugih ... biti osudjene ovdje i ako cete nas ismijavati
mogu slobodno reci da je i tvoja kolegica haman pa na svakoj trafici mogla kupiti kondome i imati po jedan u torbi za svaki slucaj <:)
HomeSweetHome

#274 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by HomeSweetHome »

Svako tu odluku moze donijeti za sebe.
Ako bih bila imalo situirana i sredjena, znam da bih rodila i da me nista na svijetu ne bi u tome sprijecilo. I vjerovatno bi to bilo vrlo sebicno s moje strane, ali niko nije savrsen. Liljepo je imati i mamu i tatu, ali ako bas ne moze...
I pod situirana i sredjena ne mislim na imati kucu, posao, auto, vikendicu, kucu na moru i 100 hiljada na racunu...

Tesko je, naravno da je tesko. Sve velike stvare su teske i do njih se ne dolazi lako. I sta? Niko nece imati djecu, hajmo sad svi leci i cekati da izumremo, jer to je lakse? Ma daaajjjj...
Tesko je buditi se u svaka doba, ne spavati nocima, dojiti a da ne udovoljis zelji da se bacis kroz prozor, skidati temperaturu, stavljati obloge od kojih dijete dobija fras (malo je rec' :D ), hraniti ga zdravo kad voli oko dva jela i ne voli oko 2453 jela, brisati i cistiti krvave rane, gledati ga kako place, gledati ga kad je tuzan, obezbijediti mu sve sto treba, obezbijediti mu dio onog sto zeli, odoliti da mu kupis sve sto prstom pokaze, nauciti ga plivati, osloboditi ga straha od bicikla, odgajati ga da bude dobar i poslusan a da ostane svoj, shvatiti sta ocekuje od tebe, shvatiti sta ocekuje od sebe, podrzati ga, motivisati ga, smiriti ga, pomoci mu da postane insan, da pronadje svoj put...

Tesko je do 3 pm! Jos je sest puta teze kad si sam. Ali, sve to na jedan tas, a na drugi kad te zagrli rucicama i sapne ti "ja te puuuno volim i najvise volim da se grlimo"... kad mu u okicama vidis koliko si mu ti najnaj... kad ti jednom kaze da je sretan zbog necega sto si mu priredio, oko cega si se potrudio...

I, da, ne zaboravite da je i nas neko odgojio, i bilo ga je strah i bilo mu je tesko, ali nas je ipak rodio i od nas napravio (manje-vise) ljude...
hadzinicasa

#275 Re: sta uraditi - bioloski sat

Post by hadzinicasa »

Partizzanka wrote: ja sam rekla da je ne osudujem - sta god je uradila njena stvar i njen zivot

ali ako cemo vec mi koje planiramo i mislimo unaprijed ne samo na nas zivot nego i na zivote drugih ... biti osudjene ovdje i ako cete nas ismijavati
mogu slobodno reci da je i tvoja kolegica haman pa na svakoj trafici mogla kupiti kondome i imati po jedan u torbi za svaki slucaj <:)
joj tebe. ja fakat ne ismijavam nikoga. samo kažem da ti život servira raznorazne situacije.

uzmi nju. bila 11 godina s tipom, prekinula, on našao drugu, ona ga još voli. jedva se sastavila iz komadića poslije prekida.
i da drži paketić kondoma u torbi za svaki slučaj.....? aha.
kakva bi onda bila? šta bi joj prišili? kurva? nije ga ni voljela? jedva dočekala da se buba okolo?

i onda se on jedno veče ukaže na vratima i kaže joj da je još voli. desi se sex. i onda se desi da joj kasni.

desilo se.
Locked