Psihotrileri/trileri

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
drag_gost

#251 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by drag_gost »

Hopkins wrote:Lizanje dupeta, cirkularno
Eto covjek je sve objasnio jednom recenicom. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Procitao sam milion reviewsa, ali ovo je do sada najbolji ikada. :D :D
BHF_Manijak

#252 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by BHF_Manijak »

Da se ponovim, Cabine in the woods je po meni totalno sranje od filma. Prica u filmu je katastrofalna, pocetak nidje veze, kraj isto tako, ma nula bodova... :mrgreen:
htcxone

#253 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by htcxone »

BHF_Manijak wrote:Da se ponovim, Cabine in the woods je po meni totalno sranje od filma. Prica u filmu je katastrofalna, pocetak nidje veze, kraj isto tako, ma nula bodova... :mrgreen:
meni je ok sve do kraja filma ... a onda kraj ... :-) :-) :-) :-)
afr0diziak

#254 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by afr0diziak »

Ne znam je li neko vec napisao Shutter Island. Napet od pocetka do kraja i jako zanimljiv, pun preokreta.
BHF_Manijak

#255 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by BHF_Manijak »

Moze li neka preporuka horora sa nekom mirnijom, zajebanijom atmosferom, moze naravno i starija tipa 70-tih i 80-tih. :mrgreen: Ono znate ala u Kingovom fazonu, mirniji i manji gradic, malo stanovnika gdje svak svakog zna, magla, mrak, tisina, itd...Nesto bas oldschool, vala mi je i ovih novih i efekata preko glave! :mrgreen:

I jos nesto, ako moze neko nabrzinu da mi poslozi serijale Saw-a! :roll: Proslo je Bogami podosta od zadnjeg koji sam gledo, a da o prvom ne govorim, a volio bih ovaj zadnji dio pogledati, pa se bojim da mi nista ne bude jasno. :mrgreen: Dakle samo u kratkim crtama, ko ubija, ko je preuzeo ulogu Jigsawa, posto cini mi se od treceg dijela ima milion nakvih ljudi upletenih u ubistva... :roll: :-)
htcxone

#256 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by htcxone »

BHF_Manijak wrote:Moze li neka preporuka horora sa nekom mirnijom, zajebanijom atmosferom, moze naravno i starija tipa 70-tih i 80-tih. :mrgreen: Ono znate ala u Kingovom fazonu, mirniji i manji gradic, malo stanovnika gdje svak svakog zna, magla, mrak, tisina, itd...Nesto bas oldschool, vala mi je i ovih novih i efekata preko glave! :mrgreen:

I jos nesto, ako moze neko nabrzinu da mi poslozi serijale Saw-a! :roll: Proslo je Bogami podosta od zadnjeg koji sam gledo, a da o prvom ne govorim, a volio bih ovaj zadnji dio pogledati, pa se bojim da mi nista ne bude jasno. :mrgreen: Dakle samo u kratkim crtama, ko ubija, ko je preuzeo ulogu Jigsawa, posto cini mi se od treceg dijela ima milion nakvih ljudi upletenih u ubistva... :roll: :-)
ev :D ovako
silver bulet ti je dobar (king)
the stand (king) :thumbup:
it (king) :thumbup: :thumbup:

ako si gledao ove onda ne znam , niko ne moze napraviti film slican kingu

sinoc sam gledao film OVAJ http://www.youtube.com/watch?v=7qyIZN-43NM odlican je stvarno, bar meni....

sto se tiče jigsawa.... mah ... gledaj i sknotat ćeš ima fash back-ova
BHF_Manijak

#257 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by BHF_Manijak »

It sam gledo, beton iako traje 3 sata :mrgreen: Ta druga dva nisam, idu dakle na listu...Cekam i ostale sa prijedlozima. :mrgreen:
htcxone

#258 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by htcxone »

sinister-2012 predobar!!!!!!!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#259 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by Truba »

kažu da je ovo dobro
http://www.imdb.com/title/tt1833844/
posebno za ljubitelje italo orora
BHF_Manijak

#260 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by BHF_Manijak »

Pogledah The Barrens, nije los, moze se gledati.

Samo, ako su vec cijeli film furali tu jednu ideju, trebali su je i zavrsitit na taj fazon, po meni bi mnogo efikasnije bilo s tim triler efektom, nego ovako, al' eto... :)
Cracked

#261 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by Cracked »

Cracked

#262 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by Cracked »

Side note za ljude koji nisu shvatili: Cabin in the woods drevna stvorenja/bogovi predstavljaju gledaoce odnosno ljubitelje horrora i njihove zahtjeve a naucnici su redatelji i autori
Kyuss

#263 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by Kyuss »

BHF_Manijak wrote:Moze li neka preporuka horora sa nekom mirnijom, zajebanijom atmosferom, moze naravno i starija tipa 70-tih i 80-tih. :mrgreen: Ono znate ala u Kingovom fazonu, mirniji i manji gradic, malo stanovnika gdje svak svakog zna, magla, mrak, tisina, itd...Nesto bas oldschool, vala mi je i ovih novih i efekata preko glave! :mrgreen:

Nešto ovako možda:

http://www.imdb.com/title/tt0079844/
Truba

#264 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by Truba »

gledao sam sinister i isijavanje u 2 dana
prvi pokušava zvučnom manipulacijom učiniti ono što isijavanje želi atmosferom i izvrsnom glumom

sasvim solidna dva filma od kojih je jedan mali a drugi svevremenski
BHF_Manijak

#265 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by BHF_Manijak »

Jedva cekam dvojku Shininga! :mrgreen:

Sinister pogledo i OK je, ali nista vise od OK. Previse mi je ogranicena radnja na jednu lokaciju a to bas i ne volim. :)
Kinaski

#266 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by Kinaski »

Davno sam na tvu gledao ... Radi se o nekom filmu koji je sastavljen od nekih par kratkih prica . Uglavnom sjecam se samo jedne scene gdje crna macka skace po sobi , malo po sobi , malo po licu neke gospodje/gospodina ... Ono unakazi je

E kako se zove taj film , treba mi ta macka nesto vamo :D

P.S. Sretna Nova
Kinaski

#267 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by Kinaski »

BHF_Manijak wrote:Jedva cekam dvojku Shininga! :mrgreen:

Sinister pogledo i OK je, ali nista vise od OK. Previse mi je ogranicena radnja na jednu lokaciju a to bas i ne volim. :)

Kjubrikov sajning :? pazi da ne docekas :D
BHF_Manijak

#268 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by BHF_Manijak »

Kinaski wrote:

Pa izlazi Shining 2, zar nisi upratio, pod nazivom Doctor Sleep?! :mrgreen:
Kinaski

#269 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by Kinaski »

BHF_Manijak wrote:
Kinaski wrote:

Pa izlazi Shining 2, zar nisi upratio, pod nazivom Doctor Sleep?! :mrgreen:
Nisam prvi put cujem za to , ali svidja mi se ideja :D daj neki link ili jos neku informaciju :D
Joker88

#270 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by Joker88 »

:thumbup:
BHF_Manijak

#271 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by BHF_Manijak »

Halali do mene je :mrgreen: Tek ce novela Kingova izaci Doctor sleep, ali poznavajuci takve situacije, eto i filma kroz nekoliko godina! Eh sad da li ce to biti za 3-4 ili 10 godina, vidjet cemo! :mrgreen:
teska_hrastovina

#272 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by teska_hrastovina »

tip se budi u bolnici, pita koji je datum, godina, šta u se dogodilo, obavještavaju ga..sljedeći put se budi u drugoj sobi, do njega u drugom krevetu leži drugi čovjek sa kojim razgovara..kad se opet probudi čovjeka nema, pita gdje je taj čovjek, govore mu da nije nikakvog čovjeka ni bilo, pita koja je godina datum, govore mu neku sasvim neku drugu godinu, čini se da već godinama leži u toj ustanovi, njemu to postaje sumnjivo, ubjedjuju ga da se smiri, da je bolestan i da mu žele pomoći, no on pokušava pobjeći i otkriti o čemu se radi, jer sumnja da je žrtva nekog tajnog eksperimenta...zna li neko naziv filma ???
Truba

#273 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by Truba »

možda efekat leptira :D
BHF_Manijak

#274 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by BHF_Manijak »

Ima li Grave encounters puno scena snimanih iz prvog lica, ili? Mrzim tako sjimane filmove, a po traileru vidim da ima i toga, pa me zanima je li vecinom tako sniman film ili?
covjekizsjene

#275 Re: Psihotrileri/trileri/horori

Post by covjekizsjene »

Procitajte knjigu "Covjek iz sjene" bolji nego ijedan psihotriler/triler/horor na TVu.
Post Reply