Ljetovanje all about

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
žuta

#251 Re: Ljetovanje u CG (Ulcinj?)

Post by žuta »

ulcinj fuj pun šiptara i smeća prošle godine im krava mrtva stajala na cesti 3 dana fuf fuj fuj fuj za te pare bolje je bit u sarajevu
jedna tamo

#252 Re: Ljetovanje u CG (Ulcinj?)

Post by jedna tamo »

vidjela sam ove brojeve po stubovima na ilidži pa izvoli 063/922-160 i 061/202-757
piše ulcinj 8 dana organizovan prijevoz i smještaj negdje čini mi se oko 180 KM pa et....
frngla

#253 Re: Ljetovanje u CG (Ulcinj?)

Post by frngla »

ja sam bio davno doduse, prije desetak godina bilo je fkt ruzno, prljavo, smeca na sve strane, go siptar, siptarke one se uvale u pijesak u onim dimijama mokrim, smeca u moru fuj, pijesak se zavuce svugdje pa ojed mozes dobiti... ULCINJ FUJ
hepatija

#254 Re: Ljetovanje u CG (Ulcinj?)

Post by hepatija »

ma joj uvijek ima dijelova gdje ima smeca,al et idemo prvi put pa bas nemam pojma kako to sve ide u Crnoj Gori,pa zar na Adi Bojani nisu samo nudisti,nisam bas taj tip,hahahah,imaju li neki brodici il nesto da mozes doci do mjesta ili neko krstarenje,kakve su cijene,sve me interesuje, HELP :DDD,hvala
Ich bin...

#255 Re: Ljetovanje u CG (Ulcinj?)

Post by Ich bin... »

hepatija wrote:ma joj uvijek ima dijelova gdje ima smeca,al et idemo prvi put pa bas nemam pojma kako to sve ide u Crnoj Gori,pa zar na Adi Bojani nisu samo nudisti,nisam bas taj tip,hahahah,imaju li neki brodici il nesto da mozes doci do mjesta ili neko krstarenje,kakve su cijene,sve me interesuje, HELP :DDD,hvala
Neuporedivo je HR i MNE more.... ja kombinujem i jedno i drugo. Cijene u MNE su puno pristupacnije nego u HR.
za novoizgradjeni apartman sa ful opremom na samoj plazi jaz platices 40-50€, dok u Drveniku treci red kuca od mora u apartmanu sagradjenom 195ineke ces odvaliti 50-70 €.

Cijene hrane u samoposlugama su u odnosu na BiH min 30% jeftinije tako da ti je moj savjet ne nositi nista...
Nes kafa je 1,5-2 €, pivo 2€, vino 0,2 3€, pizza 3-7 € itd

Ogromna je razlika takodje i gdje ce biti... Sve preko zaliva je dosta skuplje, grad Budva uzima harac i Novom i Igalu...
lezaljka je 2€, suncobran 1€,.....

More nema onu predivnu boju,,, al eto sve u svemu nije lose....
Ja odoh sutra :D
žuta

#256 Re: Ljetovanje u CG (Ulcinj?)

Post by žuta »

ja sam prošle godine bila u budvi palža fuj al zato plaže oko budve koje se naravno plačaju su super jaz trsteno ...
na jednoj plaži imaju bazeni za djecu za odrasle ljepota sve za eure i nemaš traha da će ti neko stat na glavu ili donijet pretis lonac na plažu .za plaže sve pohvale a što se tiče mlade raje za nočni život vrh
hepatija

#257 Re: Ljetovanje u CG (Ulcinj?)

Post by hepatija »

hvala puno,ja sam Ulcinj planirala def jer imamo neku poznanicu i kod nje smo za 5 eurica po osobi,a nas je 2 :D,tak da po njenoj prici velika je plaza tu bas blizu,pa sad mi smo nak planirali probat tu ribu,malo ako nije skupo taj obilazak borodom i sad me brine jer je Ramazan 1.8.ima li tamo alkohola od 23.7.hahaha,jer su uglavnom muslimani,heeh,pa sad ...
Ich bin...

#258 Re: Ljetovanje u CG (Ulcinj?)

Post by Ich bin... »

hepatija wrote:hvala puno,ja sam Ulcinj planirala def jer imamo neku poznanicu i kod nje smo za 5 eurica po osobi,a nas je 2 :D,tak da po njenoj prici velika je plaza tu bas blizu,pa sad mi smo nak planirali probat tu ribu,malo ako nije skupo taj obilazak borodom i sad me brine jer je Ramazan 1.8.ima li tamo alkohola od 23.7.hahaha,jer su uglavnom muslimani,heeh,pa sad ...
Ima definitivno... bez obzira na Ramazan.... turisticka sezona ne pridaje tome znacaj :-)
žuti

#259 U Neum sa bebom bez pasoša?

Post by žuti »

Da li je moguce?

Je li neko vec isao
Doda37

#260 Re: U Neum sa bebom bez pasoša?

Post by Doda37 »

žuti wrote:Da li je moguce?

Je li neko vec isao
Pa nemoj ici kroz Hrvatsku pa ti ne treba pasos !!!
drndalo

#261 Re: U Neum sa bebom bez pasoša?

Post by drndalo »

Moguce, zaobidjes ulazak u HR, preko Svitave, i s brda se spustis u Neum...
žuti

#262 Re: U Neum sa bebom bez pasoša?

Post by žuti »

Nisam mislio ici preko svitave nego normalnim putem.

Znam da moze preko svitave. :D
palamuda

#263 Re: U Neum sa bebom bez pasoša?

Post by palamuda »

Ako nećeš preko Svitave onda nema šanse, kako misliš to izvest da kažeš graničaru ja ću do Neuma onda deš do Splita.
Ovo tvoje je izvedivo samo preko Svitave, ali ono nije put nego kozija staza, ja bi se prošao mora da je ono jedini put, bolje ti je dat dvije stoje pasoš odmah gotov i pucaj ko čovjek na more.
drndalo

#264 Re: U Neum sa bebom bez pasoša?

Post by drndalo »

Moze i helikopterom...
helpdesk

#265 Re: U Neum sa bebom bez pasoša?

Post by helpdesk »

Meni se ovo cini kao losa kombinacija. Prvo MORAS ici preko Svitave, put je katastrofa. A drugo, Neum sa malom bebom i neumske "ciste" plaze bez "imalo guzve" :run:
žuti

#266 Re: U Neum sa bebom bez pasoša?

Post by žuti »

Ok hvala svima :)
cokyy

#267 Re: U Neum sa bebom bez pasoša?

Post by cokyy »

Moguće je,ali put je pretežak. ja kad god idem povraćam,krivine na svakom čošku, sami kamenjar... A prošla sam pola BiH - ništa mi tako teško kao Svitava ne "padne",samo tu povraćam. 3 puta sam tuda išla,i ne pada mi napamet više! :roll: :roll:
metar_drva

#268 Re: U Neum sa bebom bez pasoša?

Post by metar_drva »

žuti wrote:Nisam mislio ici preko svitave nego normalnim putem.

Znam da moze preko svitave. :D
teleporter je solucija za tebe, mada sam čuo da se zna desit da pogrešno integriše na mjestu dolaska, pa ti stavi ruku umjesno noge i sl. polasci su svaki dan na svaki puni sat ispred zetre, teleporterom ordinira dr. mehki tobejarabi
Doda37

#269 Re: U Neum sa bebom bez pasoša?

Post by Doda37 »

Sramota je za drzavu sto se ne napravi tj. prosiri put za Neum preko Svitave, izlaz na more da ne odrade to je katastrofa, sta onda ocekivati nesto vise !!!
lajkujMe

#270 Re: U Neum sa bebom bez pasoša?

Post by lajkujMe »

Doda37 wrote:Sramota je za drzavu sto se ne napravi tj. prosiri put za Neum preko Svitave, izlaz na more da ne odrade to je katastrofa, sta onda ocekivati nesto vise !!!
Ne bas za drzavu ti putevi su nadleznost kantona, fantastican primjer je Sarajevo-Tuzla na sarajevskom kantonu put prekrasan nov asfalt, zelenilo se drzi pod kontrolom, put pregledan i mozes i 100 na sat ici, cim dođeš u zenicki kanton totalna propast, rupetine, pjesak i kamenje i drvece na cesti krivine da to zlo dođe nemozes preticati stanje asfalta je nocna mora, ne mjenja se nista ni kad uđeš u tuzlanski kanton mada tamo ko fol nesto grade...
melniha

#271 Re: Ljetovanje u Bristu

Post by melniha »

Hvala svim na odgovoru, uspjeli smo rezervisati puni pansion za relativno malo novca, nadam se da će biti lijepo, more, plaža, porodica ...to je to...
mosamosa

#272 Dobre Vode,Sutomore-LJETOVANJE ?

Post by mosamosa »

Ovih dana raja baš priča o tom crnogorskom primorju, posebice Sutomore, Dobre Vode itd...Recite mi šta vi iskreno mislite o tome, nisam nikada bio do sada, i kakve su cijene ?
Van Halen

#273 Re: Dobre Vode,Sutomore-LJETOVANJE ?

Post by Van Halen »

Sve je u eurima, sve je vrlo skupo a dosta prljavo i prepuno neplanske gradnje. Tako da ako hoćeš da ideš u Buljakov potok koji ima more slobodno.
selmicaaa_

#274 Smjestaj u Trogiru

Post by selmicaaa_ »

Zanima me da li je neko od vas ljetovao u Trogiru? Kakva su iskustva? Imate li preporuciti kakav dobar i povoljan smjestaj ( potrebno mi je za dvije osobe)? :D :-)
mosamosa

#275 Re: Dobre Vode,Sutomore-LJETOVANJE ?

Post by mosamosa »

ma briga me za neplansku gradnju realno :) , zanima me noćni zivot ? ...a za cijene, jel skupo kao u hrvatskoj ili skuplje ?
Post Reply