POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Locked
Komrad

#251 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by Komrad »

bato99 wrote:
Ma_Bjaaazzzii wrote:
bato99 wrote: aaaaaaaahhahahahahahahhahahaha :-) :-) :-) :-) :-)
samobanuj se majke ti i pogledaj oko sebe u toj svojoj državi i vidi šta ti kontroliraš...čuj tenkovi,čuj bošnjaci katolici :-)
Image

Trenutno ako pogledamo oko sebe mi kontroliramo ovo u plavom. :thumbup:

A vas predstavnik Zeljko Komsic prica tecnim bosanskim jeziku. Bar ga on tako naziva. ;)

A sta vi tacno kontrolirate?
pa oko 50 % tog plavog :thumbup:
Sto se bunite onda.. ako je pola pola :)?
zemo_online

#252 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by zemo_online »

Klon wrote:
test01 wrote:
Klon wrote:Hrvati su neravnopravni u Bosni i Hercegovini.

radili su isto sta su i Srbi radili, ali nisu isto dobili kao i Srbi...

dobili etnicki cistu hrvatsku,kako nista.
to se odnosilo na Hrvate u BiH.

aaaaaa pa ti si pravi klon. sta su oboje trebali dobit?
Komrad

#253 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by Komrad »

bato99 wrote:Neda mi se smarat više majke mi svi ste isti...nek Bošnjaci i dalje izabiru predstavnike Hrvata a mi Hrvati ne treba da izlazimo na izbore više jer su nebitni i naš glas ne vrijedi ništa...eto jeste sad zadovoljni??? :run:
Ma nemoj nije tako ... Kako Bosnjaci Hrvatima brijaju predstavnike ah pa ti Bosnjaci kontrolisu samo 21% ili kako vec volite reci ...
Klon

#254 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by Klon »

ironija jarane...
Komrad

#255 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by Komrad »

bato99 wrote:
plain vanilla wrote:
bato99 wrote:POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI ????
Neznam ima li potrebe da izlazimo više ikako na izbore jer naši glasovi su očigledno nebitni...postavljanjem nekih marionetskih osoba tipa Komšić,Kukić itd. od strane Bošnjačkih političkih stranaka da predstavljaju Hrvate je sramni čin antidejtonskog duha koji će dugoročno (ako bude) predstavljati velike probleme za sve građane BiH.
Kukic je kandidiran za predsjedatelja Vijeca ministara, a ne zastupnika hrvatskog naroda u BiH.
ma nemoj! a koga je red da bude predjedatelj vijeća ministara pa naravno Hrvata...kad je red na Bošnjaka ili Srbina onda se sve izabere za sat vremena a kad je red na Hrvata e onda Bošnjaci prave probleme...
Gdje pise?
I kao to Bosnjaci prave problem? Evo mi smo spremni da predsjedavajuci vijeca ministara bude i Hrvat i mi cemo ga podrzati... Upravo su HDZ i SNSD ti koji prave probleme i onemogucuju da Hrvat bude predsjedavajuci
Klon

#256 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by Klon »

aaaaaa pa ti si pravi klon. sta su oboje trebali dobit?[/quote]

ironija jarane...
Ikim_Suam

#257 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by Ikim_Suam »

Politička moć da nameću Hrvatima predstavnike muslimanima dolazi od podrške dijela međunarodne zajednice, a NE OD NJIHOVE VLASTITE SNAGE. Svojim BEZOBZIRNIM UNITARIZMOM RUŠE MOGUĆNOST SUŽIVOTA koja stvarno postoji. A šta kad međunarodna zajednica (OHR) ode? Tko će onda Hrvatima objasniti da moraju prihvatiti nametnute "Hrvate" kao svoje.
Hoćete vi to pokušati silom? Možda ratom? SAMO, RAT JE ZAJEBNA LUTRIJA! Pitajte Srbe.
A MOŽEMO DRUGAČIJE.
:bih:
armin071

#258 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by armin071 »

Ikim_Suam wrote:Politička moć da nameću Hrvatima predstavnike muslimanima dolazi od podrške dijela međunarodne zajednice, a NE OD NJIHOVE VLASTITE SNAGE. Svojim BEZOBZIRNIM UNITARIZMOM RUŠE MOGUĆNOST SUŽIVOTA koja stvarno postoji. A šta kad međunarodna zajednica (OHR) ode? Tko će onda Hrvatima objasniti da moraju prihvatiti nametnute "Hrvate" kao svoje.
Hoćete vi to pokušati silom? Možda ratom? SAMO, RAT JE ZAJEBNA LUTRIJA! Pitajte Srbe.
A MOŽEMO DRUGAČIJE.
Jel sad treba da nas bude strah :lol:

Ljudi kad ste tako "jaki i mocni" sta se vi uopste zalite?? Eto kazete Bosnjaci na 21 % teritorije sve ostalo kontrolisete vi i srbi. Kako onda majku mu da 21% teritorije ugusi ovo 79%??? Na jednoj strani hvalite se da imate najljepse kuce da svi dobro zivite, a onda na drugoj bezobrazni Bosnjaci vam sve oduzese. Samo vas mesija Covic vas jos drzi na slamci da se ne ugusite. I ja u islamu je kocka haram tako da ti ova lutrija pada u vodu. Bosnjaci se ne kockaju oni idu samo na sigurno :bih:
Ikim_Suam

#259 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by Ikim_Suam »

Ma bolan Armine,a gdje si ti vidio prijetnju? Ja samo velim da stvarate tenzije oslanjajući se na strance. Opet te pitam KAKO ĆETE NAM NAMETNUTI NEKOG KOMŠIĆA KAD STRANCI ODU?
A da smo pokušate obuzdati UNITARISTE U SEBI mogli bi zajedno sa nama napraviti čisto pristojnu državu.
ZA SVE.
I
armin071

#260 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by armin071 »

Ikim_Suam wrote:Ma bolan Armine,a gdje si ti vidio prijetnju? Ja samo velim da stvarate tenzije oslanjajući se na strance. Opet te pitam KAKO ĆETE NAM NAMETNUTI NEKOG KOMŠIĆA KAD STRANCI ODU?
A da smo pokušate obuzdati UNITARISTE U SEBI mogli bi zajedno sa nama napraviti čisto pristojnu državu.
ZA SVE.
I
To nametanje sto ti govoris to se zove ustvari zakon. I kad stranci odu bice isto po zakonu. E sad kakva je unitarnost u meni u pitanju ja ne znam, kao i sto ne znam sta za tebe znaci cisto pristojna drzava. Vi kad shvatite da je svaki Hrvat u ovoj zemlji podjednak i da nema legitimnih i onih nelegitimnih onda cemo mozda i dobiti pristojnu drzavu.Isto tako vazi i za Bosnjake i Srbe.
Only1

#261 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by Only1 »

Ikim_Suam wrote:Ma bolan Armine,a gdje si ti vidio prijetnju? Ja samo velim da stvarate tenzije oslanjajući se na strance. Opet te pitam KAKO ĆETE NAM NAMETNUTI NEKOG KOMŠIĆA KAD STRANCI ODU?
ZA SVE.
I
Sta ces ti uraditi ako bude Komsic opet poslije OHR-a? :lol:
Haettenschweiler

#262 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by Haettenschweiler »

Klon wrote:Hrvati su neravnopravni u Bosni i Hercegovini.

radili su isto sta su i Srbi radili, ali nisu isto dobili kao i Srbi...
I tu se završava sva rasprava. :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
majstorS

#263 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by majstorS »

Only1 wrote:
ZA SVE.
I

poturica gori od turcina - njegos
Ljepoje

#264 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by Ljepoje »

POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI : 20 GODINA POSLIJE

irvinx1

#265 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by irvinx1 »

Majorizirani!
Marinn

#266 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by Marinn »

armin071 wrote:
Ikim_Suam wrote:Politička moć da nameću Hrvatima predstavnike muslimanima dolazi od podrške dijela međunarodne zajednice, a NE OD NJIHOVE VLASTITE SNAGE. Svojim BEZOBZIRNIM UNITARIZMOM RUŠE MOGUĆNOST SUŽIVOTA koja stvarno postoji. A šta kad međunarodna zajednica (OHR) ode? Tko će onda Hrvatima objasniti da moraju prihvatiti nametnute "Hrvate" kao svoje.
A MOŽEMO DRUGAČIJE.
Jel sad treba da nas bude strah :lol:

Ljudi kad ste tako "jaki i mocni" sta se vi uopste zalite?? Eto kazete Bosnjaci na 21 % teritorije sve ostalo kontrolisete vi i srbi. Kako onda majku mu da 21% teritorije ugusi ovo 79%??? Na jednoj strani hvalite se da imate najljepse kuce da svi dobro zivite, a onda na drugoj bezobrazni Bosnjaci vam sve oduzese. Samo vas mesija Covic vas jos drzi na slamci da se ne ugusite. I ja u islamu je kocka haram tako da ti ova lutrija pada u vodu. Bosnjaci se ne kockaju oni idu samo na sigurno :bih:
Nije 21% nego 31%
armin071

#267 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by armin071 »

Nije 21% nego 31%
Jeli bana ti Borica (iz Slavonije) :-)
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#268 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by prljavi Hare »

majstorS wrote:
Only1 wrote:
ZA SVE.
I

poturica gori od turcina - njegos
E ova ti ne ide bez gusli i brlje nasuho nikako!!!!! :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#269 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by Truba »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Bellydancesuperstar

#270 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by Bellydancesuperstar »

komi wrote::mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:thumbup:
Skijaš

#271 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by Skijaš »

komi wrote::mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Manje spominjanja Hrvatske a više spominjanja Bosne i Hercegovine. Toga nam treba. Svakom Hrvatu u BiH treba biti bliži Bošnjak ili Srbin iz ove zemlje nego Hrvat iz Hrvatske jer je BiH zemlja bosanskohercegovaćkih Hrvata. Ovo je naše, a Hrvatska tek zemlja sa kojom smo povezani tradicijom i kulturom. Švicarcu njemačkog govornog područja je bliži švicarac francuskog govornog područja od bilo kojeg Nijemca i mi trebamo gajiti takav oblik patriotizma u našoj zemlji. Isto tako, svaki domoljuban Hrvat ove zemlje treba Bošnjacima biti bliži od Turaka i Arapa.
Bellydancesuperstar

#272 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by Bellydancesuperstar »

mislim da je poanta ove pjesme bila : to je naša zemlja, tu žive Hrvati.

a ne spominjanje Hrvatske. :thumbup:
1pajdo
Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE

#273 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by 1pajdo »

komi wrote:nemojte da vam kažem šta nam možete kontrolisati :P :P :P
:thumbup:
Skijaš

#274 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by Skijaš »

Bellydancesuperstar wrote:mislim da je poanta ove pjesme bila : to je naša zemlja, tu žive Hrvati.

a ne spominjanje Hrvatske. :thumbup:
E to svaka čast :thumbup:
1pajdo
Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE

#275 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI

Post by 1pajdo »

Ma_Bjaaazzzii wrote:Nemozemo pricati o "politickom statusu Hrvat"jer ima raznih Hrvata. Onaj Hrvat iz Tuzle ce reci da je Bosanac katolik ili Bosnjak katolik ili Bosanac i Hercegovac. Isto vrijedi i za katolika iz Sarajeva.

U Posavini opet Hrvati ne zele nikakvu Herceg Bosnu. Niti u Brckom, Gradacu ili Bihacu, Zenici.

Tako da je tesko pricati o Hrvatima jer ih ima raznih.

Sada ako pogledamo malo kako se ti "Herceg Bosanski Hrvati" ponasaju i odemo recimo na njihov najveci internet portal:"--- NO LINKS ---" ona cemo vidijeti karte gdje ti Hrvati crtaju Herceg Bosnu i dan danas:

Bugojni, Jajce, Srednja Bosna, Posavine, Zepce, Kakanj, Kraljeva Sutjeska, Vares; sve do Sarajeva ulazi u Herceg Bosnu.... A njihov politicki vodja izjavljuje kako se "RS ne smije dirati". Proglasavali su tu "Herceg Bosnu" i 2001. pa su im nato tenkovi ispalili dvije tenkovske granate u srcu mostara. Dakle ti ljudi idu vec decenijama pogresnom politikom i kada ih oplalis onda se pocnu ljutiti: "Ugrozeni, Turci, Balije"- pa stanite malo. :)

Tako da je jasno sta sa njima trebamo raditi: pritiskati ih dok ih ne slomimo. Hrvatska priveda i standard njih usisava. Mladi i perpektivni im odlaze ionako u Hrvatsku a prirodni prirastaj im je u minusu vec 15 godina za 1000 godisnje (Bosnjacki u plusu u prosjeku od 7000 godisnje u zadnjih 15 god-- razlika je 8000 godisnje = 140.000 za 15 godina---> to je grad Mostar).

Ovi Hrvati sredisnje Bosne zive u opstinama gdje Bosnjaci u svakoj opstini vec danas imaju apsolutnu vecinu. Tu u narednih 15 godina moramo stvoriti 2/3 vecinu. Ostatatak katolika sto tu ostane polako vracati pod Bosnjacko ime jer to i jesu najcistiji Bosnjaci Bosnjacka katolicka crkva ne treba samo da postoji u Tuzli vec i u Kiesljaku i Vitezu.

Naravno da ce Hercegovci u medju vremenu nesto probati da ucine. No velika vecina Hercegovaca ce ipak, ako bude gusto, odluciti da ode u "lijepu nasu" nego da ratuje jos jedan rat sa Bosnjacima koji bi im mogli na mostar poslati 250 tenkova "ko sale"/.
Oš kupit pušku od mene, možda ti zatrebadne? :mrgreen:
Ajde mali ne fantaziraj, odi gledat pokemone, što ti znaš što je rat... Mislim da je ovo "Bošnjo" sa forum.hr. Što se tiče demografije sve ti je objašnjeno tamo tak da nećemo ponovo. :) Mlada garda internet ratnika kad im dosadi playstation... :mrgreen:

Moderatura je malo zaspala, ne čudi me nego to da se nitko od forumaša nije osvrnuo na na zadnju rečenicu...
Last edited by 1pajdo on 25/06/2011 22:36, edited 1 time in total.
Locked