Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija osvajamo:

Poll ended at 24/12/2011 21:48

6 bodova
229
51%
4 boda
130
29%
3 boda
50
11%
2 boda
8
2%
1 bod
20
4%
0 bodova
13
3%

Total votes: 450

Car_Lazar

#251 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Car_Lazar »

Ono što je potrebno je da se "napalimo" protiv Bjelorusa kao da su Brazil, jer kad smo takvi možemo više nego što je to objektivno.
Bogu hvala pa se ove dvije tekme ne igraju ubrzo jer su nam reprezentativci u očajnoj formi, em su to, em od njih 16-17 njih 5 su standardni u svojim klubovima. Do septembra je mnogo, svi će biti u trenažnom procesu, možda se nekima i razbistri u glavi pa su nam šanse relativno dobro.

Bjelorusija nije bauk, jesu oni "pjetlovima" uzeli čet'ri bobe, ali jel ta Francuska ono što je nekad bila ?!
Samo da u tekmu ne uletimo sa onim našim bosanskim (balkanskim) "ma 'te će ovi" i mogli bi mnogo zadovoljni da budemo nakon ove dvije tekme.

ps. Papac vrati se !
Baudelaire

#252 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Baudelaire »

Pazite, jedno je reći da mi moramo uzeti Bjelorusiju kako znamo i umijemo, a drugo je reći da ćemo ih poderati ko siroče keks.
LSD

#253 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by LSD »

Sam Džeko je gotovo dva puta skuplji nego svih 20 igraca Bjelorusije...ali te cinjenice ne znace puno bjelorusima koji su trenutno drugi, koji nam bježe dva boda, koji uzeše francuzima 4 boda i koji ce nas oderati gore nego rumuni ako se bude pravili frajeri i išli njima u goste sa qurcevitim stavom tipa Šta ce oni.
rufas

#254 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by rufas »

LSD wrote:Sam Džeko je gotovo dva puta skuplji nego svih 20 igraca Bjelorusije...ali te cinjenice ne znace puno bjelorusima koji su trenutno drugi, koji nam bježe dva boda, koji uzeše francuzima 4 boda i koji ce nas oderati gore nego rumuni ako se bude pravili frajeri i išli njima u goste sa qurcevitim stavom tipa Šta ce oni.
Bas tako :thumbup:
A cinjenica je i to da pola njove reprezentacije igra malte ne u jednoj ekipi.
Poznaju se i vise nego dobro,dok nasi igraci se ponekad cuju telefonom,jer je to sve "rastrkano".
Prijateljskih utakmica ni na vidiku,a na pripremama se senluci,ko dijasporac kada dodje u bosnu pa pastetu zamijeni za rostilj.
neruda

#255 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by neruda »

eno ga Hagi selektor Rumunije, mislim da su nam sanse porasle za 50 %... :D
jeza u ledja

#256 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by jeza u ledja »

rufas wrote:
LSD wrote:Sam Džeko je gotovo dva puta skuplji nego svih 20 igraca Bjelorusije...ali te cinjenice ne znace puno bjelorusima koji su trenutno drugi, koji nam bježe dva boda, koji uzeše francuzima 4 boda i koji ce nas oderati gore nego rumuni ako se bude pravili frajeri i išli njima u goste sa qurcevitim stavom tipa Šta ce oni.
Bas tako :thumbup:
A cinjenica je i to da pola njove reprezentacije igra malte ne u jednoj ekipi.
Poznaju se i vise nego dobro,dok nasi igraci se ponekad cuju telefonom,jer je to sve "rastrkano".
Prijateljskih utakmica ni na vidiku,a na pripremama se senluci,ko dijasporac kada dodje u bosnu pa pastetu zamijeni za rostilj.
Nije to bas tacno. Igraci su im rastrkani uglavnom po zemljama bisveg SSSR. Protiv Francuza su pozvana 2 igraca iz BATEa, 2 iz Dinamo Minska, te po 1 iz Shakhtyor Soligorska (ekipa koju je izbacio Siroki Brijeg prije par godina), Naftana i Nemana. Ostali skoro svi igraju u Rusiji: 2 iz Zenita, po 1 iz Rubina, Kranosdara, Kubana, Tomska, Sovjetskih Krila. Onda imamo jos dvojicu iz nekih osrednjih urkajinskih klubova i jednog iz Slavije Prag. Jedini igrac iz Liga Petice im je Putsila koji igra u Freiburgu.

Hleb koliko vidim nije igrao zadnje 2 tekme, takodje imaju igraca koji igra u Bariju (Kutuzov), te dvojicu iz jacih poljskih klubova (Wisla i Lech).
Medjutim, sve je to shisha.

Sto se tice prijateljskih, igramo sa Grckom ako se ne varam u augustu.
quasar

#257 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by quasar »

Pa nisu baš ni naši igrači svi redom iz petice. Obzirom kakav im je status u klubovima, vjerovatno mu dodje na isto kao da igraju u klubovima koje si nabrojao.

Nije to nimalo naivna ekipa, a prateci njihove rezultate, vidim jos neke skalpove osim Francuske.
Poslednji poraz kod kuce u sluzbenim utakmicama je bio jos 2009. od Hrvatske.
U ovu tekmu ako udjemo kao da smo otisli dancima, spancima, belgijancima u goste, onda ce mozda i biti nesto.
Kad bih iskljucio emocije i odigrao ovaj par na kladionici, 2 sigurno ne bih odabrao.
rufas

#258 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by rufas »

@jeza.
Pa hajde reci da zenit,rubin,bate... nisu beton ekipa.
A nisu ni rastrkani bas.
Tvrda ekipa,bas ekipa sa kojom mi neznamo da igramo,ekipa koja zna igrati bunker a istovremeno zabijati golove.
Zmajevi su se opustili,pa rumunima smo kuci mogli zabiti najmanje sedam golova,a ne cupati se.
Sve je to moj jarane puno ko brodovi,evrovi i dolari ispadaju iz dzepova,pa se i neigra bas.
Bosna i repka sluzi samo za opustanje,i razne igrarije sto im nije dopusteno u maticnim klubovima.
Zmajevi se pretvorili u miseve,i vise ih se niko ne boji.
jeza u ledja

#259 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by jeza u ledja »

quasar wrote:Pa nisu baš ni naši igrači svi redom iz petice. Obzirom kakav im je status u klubovima, vjerovatno mu dodje na isto kao da igraju u klubovima koje si nabrojao.

Nije to nimalo naivna ekipa, a prateci njihove rezultate, vidim jos neke skalpove osim Francuske.
Poslednji poraz kod kuce u sluzbenim utakmicama je bio jos 2009. od Hrvatske.
U ovu tekmu ako udjemo kao da smo otisli dancima, spancima, belgijancima u goste, onda ce mozda i biti nesto.
Naravno da nisu, ali mislim da se bez pogovora moze reci da su skoro na svim pozicijama mnogo slabiji od nas.

Sad gledam ko im je igrao protiv Francuske.

Golman: Vyeramko (Sevastopol - tim koji je ispao iz ukrajinske premijer lige)
Martynovich (Krasnodar, Rusija)
Omelyanchuk (Terek, Rusija)
Bordachev (BATE, Bjelorusija)
Verkhovtsov (Naftan, Bjelorusija)
Shitov (BATE, Bjelorusija)
Trubila (Slavia Praha, Ceska)
Kalachev (Rostov, Rusija)
Tigorev (Tom, Rusija)
Putsila (Freiburg, Njemacka)
Voronkov (Kryvbas, Ukrajina)

Sudeci po Wikipediji, prvih 6 igraca sa ove liste odbrambeni, a samo ovaj Voronkov je napadac (dao 6 golova u cijeloj sezoni ukrajinske lige).

Najskuplji od ovih igraca iz Putsila (1.75mi), a jeftiniji od njega iz nase prve postave (protiv Albanije) su jedino Rahimic i Pandza.

Dakle, samo dvojica igraju u istoj ekipi (BATE).
Ovo je samo usporedba igraca, sve ostalo je do selektora kako taj tim poslozi.
Ako selektor sa nasim igracima ne moze da uzme barem 4 boda ovoj Bjelorusiji, onda je do njega.

I ovdje uopste nije vise prica o tome sta bi mi "trebali", sta je "realno", ko koga "podcjenjuje" i slicno.

Ovdje je cijela prica o tome sta se MORA.
lord blackadder

#260 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by lord blackadder »

Ostavite nesto i za kasnije, kako vam se da svaki dan trkeljat o necemu sto se desava za 3 mjeseca.

:arrow:
Tarik19

#261 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Tarik19 »

Car_Lazar wrote:Ono što je potrebno je da se "napalimo" protiv Bjelorusa kao da su Brazil, jer kad smo takvi možemo više nego što je to objektivno.
Bogu hvala pa se ove dvije tekme ne igraju ubrzo jer su nam reprezentativci u očajnoj formi, em su to, em od njih 16-17 njih 5 su standardni u svojim klubovima. Do septembra je mnogo, svi će biti u trenažnom procesu, možda se nekima i razbistri u glavi pa su nam šanse relativno dobro.

Bjelorusija nije bauk, jesu oni "pjetlovima" uzeli čet'ri bobe, ali jel ta Francuska ono što je nekad bila ?!
Samo da u tekmu ne uletimo sa onim našim bosanskim (balkanskim) "ma 'te će ovi" i mogli bi mnogo zadovoljni da budemo nakon ove dvije tekme.

ps. Papac vrati se !
Prije cemo se mi napaliti kao da smo mi Brazil nego bilo sta drugo. Ja se nesjecam da smo se ikad napalili kao da nam je protivnik svijetska velesila.
jeza u ledja

#262 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by jeza u ledja »

rufas wrote:@jeza.
A nisu ni rastrkani bas.
Tvrda ekipa,bas ekipa sa kojom mi neznamo da igramo,ekipa koja zna igrati bunker a istovremeno zabijati golove.
Zmajevi su se opustili,pa rumunima smo kuci mogli zabiti najmanje sedam golova,a ne cupati se.
Sve je to moj jarane puno ko brodovi,evrovi i dolari ispadaju iz dzepova,pa se i neigra bas.
Bosna i repka sluzi samo za opustanje,i razne igrarije sto im nije dopusteno u maticnim klubovima.
Pa eto taj BATE je ko nesto jak, ali da igraju u Rusiji sumnjam da bi u gornjoj polovini tabele bili.
Rubin i Zenit su jaki klubovi, ali koliko vidim ova dvojica sto gore igraju nisu ni u prvoj postavi reprezentacije, a u svojim klubovima su odigrali 3, odnosno 1 utakmicu ove sezone (veznjak Kislyak u Rubinu odigrao 3, golman Zhevnov u Zenitu odigrao 1). Usporedbe radi, mrtvi Misimovic je ove sezone vec ubiljezio 10 nastupa za Dinamo M., kao i Ibricic za Lokomotiv. Cak je i Rahimic zabiljezio 6 nastupa u 12 kola ove sezone. :shock:
quasar

#263 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by quasar »

@jeza
Ovo je samo usporedba igraca, sve ostalo je do selektora kako taj tim poslozi.
Ako selektor sa nasim igracima ne moze da uzme barem 4 boda ovoj Bjelorusiji, onda je do njega.

I ovdje uopste nije vise prica o tome sta bi mi "trebali", sta je "realno", ko koga "podcjenjuje" i slicno.

Ovdje je cijela prica o tome sta se MORA.
Ovo se slazem 100%. Uopste ne mislim da smo bitno bolji, ali ako odigramo kao da nam zivot zavisi, mozemo se nadati bodovima.
jeza u ledja

#264 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by jeza u ledja »

trcicu trceci wrote:predvidjam 125 stranica prije same utakmice :D
Ma dosadno nam pa palamudimo pomalo. :)
Zmijuga loma

#265 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Zmijuga loma »

Đe tema za ovu prijateljsku protiv Grčke, da se to stručno prodiskutuje i analizira? :D
BHF_Manijak

#266 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by BHF_Manijak »

Dzaba, ne da djavo mira, nesto kalkulisem, kontam, racunam, iako i sam znam da nije realno i objektivno ali pravo na mstanje mi niko ne moze oduzeti :mrgreen: Uz ove rezultate sa Francuskom bi zadnje kolo igrali za prvo mjesto a i u slucaju poraza ipak bi drugi ostali na tabeli, tako da bi mogli svejedno u Francuskoj krenuti na sve ili nista... :mrgreen: (Znam da su nas dobro oderali na Kosevu, ali kontam majka ga ubila kad im Beli Rusi mogu zeti 4 boda mozemo ih i mi makar tad dobiti, uz neku ludu srecu!)

02. septembar 2011.god.
Bjelorusija – B i H 1:1
Albanija - Francuska 1:1
Luxemburg - Rumunija 0:1

06. septembar 2011.god.
Rumunija - Francuska 1:1
B i H - Bjelorusija 1:0
Luxemburg - Albanija 0:1

07. oktobar 2011.god.
Francuska - Albanija 1:0
Rumunija - Bjelorusija 1:1
B i H - Luxemburg 1:0

11. oktobar 2011.god.
Francuska – B i H ? : ?
Albanija - Rumunija 0:1

Pred zadnje kolo tabela bi izgledala ovako:

1. Francuska 18
2. BiH 17
3. Rumunija 16
4. Bjelorusija 12
5. Albanija 12

Cak i da izgubimo npr u Bjelorusiji imamo realne sanse da se plasiramo ili kao prvi ili kao drugoplasirani, pod uslovom naravno da se ovako kao gore odigraju tekme...Jedina nam kocnica moze biti Rumunija, npr da nekom ludarijom dobiju Francuze ili ovu tekmu na svom protiv Bjelorusa, mada mi je realnija pobjeda protiv Bjelorusa a da kiksaju sa Francuzima totalno tj da izgube i npr u Albaniji da prospu bodove, ali ovu su sve kalkulacije i situacija je jako zamrsena, mozes i prvi i 4. zavrsiti, tako da je najbolje ovo pratiti iz kola u kolo kako ce se situacija odvijati, mada ako se ovo prvo naredno kolo 6.9 odigra kao sto sam napisao, onda ce se zakuhati pravo, posebno ako nas procepi i nekom ludom srecom dobije u gostima Bjelorusija, onda ti eto opet historijske tekme u Zenici sa Bjelurisma... :mrgreen: :lol: DAJ BOZE!
Car_Lazar

#267 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Car_Lazar »

Tarik19 wrote:
Car_Lazar wrote:Ono što je potrebno je da se "napalimo" protiv Bjelorusa kao da su Brazil, jer kad smo takvi možemo više nego što je to objektivno.

ps. Papac vrati se !
Prije cemo se mi napaliti kao da smo mi Brazil nego bilo sta drugo. Ja se nesjecam da smo se ikad napalili kao da nam je protivnik svijetska velesila.
Zato i kažem da je potrebno, inače mi u ovakve utakmice ulazimo po sistemu lako ćemo !
Tarik19

#268 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Tarik19 »

Ucicemo u ovom dvomecu po principu lako cemo u to sam nazalost 100% uvjeren i volio bih da grijesim ali... :roll:
jeza u ledja

#269 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by jeza u ledja »

Ma hajde ba, sta se sekirate, lako cemo. :D
rufas

#270 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by rufas »

jeza u ledja wrote:
A nisu ni rastrkani bas.
Pa eto taj BATE je ko nesto jak, ali da igraju u Rusiji sumnjam da bi u gornjoj polovini tabele bili.
Rubin i Zenit su jaki klubovi, ali koliko vidim ova dvojica sto gore igraju nisu ni u prvoj postavi reprezentacije, a u svojim klubovima su odigrali 3, odnosno 1 utakmicu ove sezone (veznjak Kislyak u Rubinu odigrao 3, golman Zhevnov u Zenitu odigrao 1). Usporedbe radi, mrtvi Misimovic je ove sezone vec ubiljezio 10 nastupa za Dinamo M., kao i Ibricic za Lokomotiv. Cak je i Rahimic zabiljezio 6 nastupa u 12 kola ove sezone. :shock:
A gdje su nasi igraci.
Dzeko na klupi,pjanic na klupi,misimovic na klupi,ibricic na klupi,rahimic isto ljulja se ko "mima",ibisevic hoce ali nezna,salihovic i bajramovic bolesni,begovic nezainteresovan,sasa nece :thumbup: i tako to.
Znaci,bjelorusi su u duploj prednosti,ja tako mislim i voleo bi da me nasi igraci demantuju.
jeza u ledja

#271 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by jeza u ledja »

rufas wrote:
jeza u ledja wrote:
A nisu ni rastrkani bas.
A gdje su nasi igraci.
Dzeko na klupi,pjanic na klupi,misimovic na klupi,ibricic na klupi,rahimic isto ljulja se ko "mima",ibisevic hoce ali nezna,salihovic i bajramovic bolesni,begovic nezainteresovan,sasa nece :thumbup: i tako to.
Znaci,bjelorusi su u duploj prednosti,ja tako mislim i voleo bi da me nasi igraci demantuju.
Al zato je Lulic u formi! :D

Ma za 3 mjeseca ko ziv ko mrtav. ;-)
Sasvim_Obican

#272 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Sasvim_Obican »

Ima vas ovdje, pa i pišete gluposti !

SAŠA PAPAC
Ako me Sušić želi, spreman sam za povratak
I posljednji kvalifikacioni susreti naše nogometne reprezentacije protiv Rumunije i Albanije pokazali su da je ova zemlja isuviše mala da bi se imala pravo odreći najkvalitetnijih internacionalaca. A defanzivac Glasgow Rangersa Saša Papac sasvim sigurno je jedan od igrača kojeg trebamo u ostatku kvalifikacija
campa_xxx

#273 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by campa_xxx »

Nema veze sa ovom temom ali evo ... :mrgreen:

Trenutno

Internationals - Friendly
31' - Paraguay - Romania 2:0
3' [1 - 0] N.H. Valdez
30' [2 - 0] R.S. Cruz

Izgleda da ce Hagi imati neslavan pocetak :mrgreen:
lester burnham

#274 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by lester burnham »

bilo je trpanje na pargvaj strasno,
ovi su poveli igrace iz domace (rumunske :mrgreen: ) lige, da igraju protiv paragvajaca koji se u full sastavu spremaju za copa america...
nije mjerodavno, sto su provalile i kladionice pa su danas popodne oborile kvotu na pargvaj sa @1,85 na @1,45... ;-)
jeza u ledja

#275 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by jeza u ledja »

Zar nije Rumunija neki dan (pretpostavljam u istom sastavu) igrala u Brazilu 0-1?
Locked