nije u tome fol nego konstantno gurate određeni vid filmova...
malo raširite tematiku...
u tesli sam gledao recimo irreversible i red planet
šta fali nekad drugo pustiti
Moderator: _BataZiv_0809
Moramo imati prava za svaki film koji pustimo.johnnykola wrote:kakvi, ba, zenski filmovi!
nemam ni ja nista protiv
da pustaju drugojacije.
i ja bih stijo vidjeti
julien donkey boy, recimo.<3
zanima me sta je s pravima prikazivanja?
ako ih se ne moraju drzati, zbilja
mogu napraviti beton program i izgraditi,
ali bukvalno, filmsku publiku.
stoga pitanje kriterionu:
mozete li na repertoar staviti
sta god zelite?
TEBI Treba oduzeti enterjohnnykola wrote:kakvi, ba, zenski filmovi!
nemam ni ja nista protiv
da pustaju drugojacije.
i ja bih stijo vidjeti
sta god zelite?
Ugovor je potpisan. Bice u oktobruRichard Wagner wrote:HOĆE OVO STVARNO BITI???Kriterion wrote:Azija u oktobru
johnnykola wrote:kakvi, ba, zenski filmovi!
nemam ni ja nista protiv
da pustaju drugojacije.
i ja bih stijo vidjeti
sta god zelite?
ultima_palabra wrote:johnnykola wrote:kakvi, ba, zenski filmovi!
nemam ni ja nista protiv
da pustaju drugojacije.
i ja bih stijo vidjeti
sta god zelite?Kralju
Ma u pravu si, naletiću i ja jednom do Kriteriona... pa i po cijenu da mi neko kaže "ne serem ti se"johnnykola wrote:ultima_palabra wrote:johnnykola wrote:kakvi, ba, zenski filmovi!
nemam ni ja nista protiv
da pustaju drugojacije.
i ja bih stijo vidjeti
sta god zelite?Kralju
![]()
a ova prepucavanja "sjo, hamo, vid' mu glave!!!"
i to su stvarno nidje veze.
da sam se time bavio jos od samih pocetaka
sff-a nikad nijednog filma na njemu ne bih pogledao.
dodjes, pogledas film i razgulis, ne bavis se ljudima u kriterionu.
kazes samo hvala u sebi ili njima kad su prikazali film koji te zanima.
ipak je dozivljaj u kinu vidjeti film
koji je tonbe.
Ovo boldirano nije tačno. Album jeste snimljen 1973. godine, ali koncerti u ovom filmu su iz 2006.Kriterion wrote: Koncertni film Juliana Schnabel-a predstavlja legendarnog Lou Reeda koji uživo izvodi svoj kultni album „Berlin“. Lou Reed je jedan od osnivača grupe Velvet Underground i čovjek odgovoran za legendarne rock pjesme kao što su „Sweet Jane“ i „Walk on the Wild Side“. Reditelj nominiran za Oscara, Julian Schnabel, uspješno je uhvatio historijski trenutak kada je Reed po prvi put uživo izveo svoj legendarni album iz 1973. godine, „Berlin“.
Sinopsis:
Lou Reed je jedan od osnivača grupe Velvet Underground i čovjek odgovoran za legendarne rock pjesme kao što su 'Sweet Jane' i 'Walk on the Wild Side'. Reditelj nominiran za Oscara, Julian Schnabel, uspješno je uhvatio historijski trenutak kada je Reed po prvi put uživo izveo svoj legendarni album iz 1973., „Berlin“. Gromki rogovi, tugaljiva gitara i anđeoski glasovi hora Brooklyn Youth Chorus daju nevjerojatnu snagu i život Reedovim razorno iskrenim stihovima u ovoj „iznimno snažnoj izvedbi“ prema riječima kritičara.
Informacije o filmu:
Žanr: dokumentarni film
Trajanje: 85 minuta
Godina izdanja: 2007.
Uloge: Lou Reed, Emmanuelle Seigner, Fernando Saunders, Sharon Jones, Antony Hegarty
Režija: Julian Schnabel
Mr Hiccup wrote:prijatelj mi je dao link na jedan post sa ove teme, a ja kad ga procitah nisam mogao da izdrzim, a da ne procitam od prve do zadnje stranice i sve sto mogu reci je:
bandini, cvikerash i a jedan - imate gajbu pive od mene ako vas nekad negdje sretnem, i to svi po jednu![]()
ni sam ne bih dao bolji opis kreatura koje obitavaju oko ovog i jos nekih slicnih objekata. I SHIT YOU NOT.![]()
suma sumarum - od turbo folka je gori samo urbo folk. na trece mjesto bih mozda jos dodao zalizane idiote u majicama i kosuljama duginih boja sa velikim konjem na prsima i brojem na ledjima, laHnenim pantAlama i sa sve koznim papucama na nogama. a to sve opasano torbicom koja ide preko pasa(koja se do prije par godina zvala pederusa i smatrala se ofirnom pojavom, a sad je itekako popularna) i TESPIHOM oko vrata koji vam ga dodje kao slag na tortu. iako oni sebe nazivaju sminkom(naglasak je na brzom izgovaranju) i predstavljaju se kao nadasve urAbani, za razliku od posjetilaca kriteriona ponose se sto im zivot nije sjeban i nisu neshvaceni. no to nije tema nase danasnje emisije koja se zove izvoriste...![]()
e sto se ismijah, 'bem ti ljeljak.