Ma danas vise nemores bit direktor hala i kanala.Pun grad privatnika a fakultet posto obavezan ko osnovna.Nije cudo sto se sjedi kuci i place poslje zavrsenog faxa.Ovo je rajvosa ljudi nije amerika skontajte se maloint21 wrote:Pa zato idemo na fakultete da budemo direktori, a ne da radimo.plejka2 wrote:Interesantno je sto bi danas svi direktorski posao.Ove slabije ako ko ponudi okrece se glava.Poso je poso ako ces radit mozes nac samo se trebas potrudit.Za pocetak se ako nista more gudra valjat ha ja
Ne kaze se dzabe svaki pocetak je tezak
Uticaj nezaposlenosti na psihicko zdravlje
Moderator: anex
- plejka2
#251 Re: Uticaj nezaposlenosti na psihicko zdravlje
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#252 Re: Uticaj nezaposlenosti na psihicko zdravlje
interesantna je i ta činjenica da određeni ljudi koji nikad nisu upisali niti završili fakultet indirektno pljuju po fakultetima
indirektno i perfidno provuku taj svoj kompleks koji se vidi iz svemira
postoje ljudi koji nemaju taj poduzentnički duh i osuđeni su za rad kod drugih i za druge
indirektno i perfidno provuku taj svoj kompleks koji se vidi iz svemira
postoje ljudi koji nemaju taj poduzentnički duh i osuđeni su za rad kod drugih i za druge
- plejka2
#253 Re: Uticaj nezaposlenosti na psihicko zdravlje
Ima ljubomore na one sto su dosli,zavrsili fax pa rade.Zato se cesto provlace te gluposti kao doso papak pa radi.Nek radi budi snalazljiv ko sto je bio on pa ces i ti radit.Ne treba bit ljubomoran na tudje uspjehe.
- int21
#254 Re: Uticaj nezaposlenosti na psihicko zdravlje
Pa dobro, nemaju svi taj poduzetnicki duh. Ali brate sto kaze plejka, fax obavezan. K'o fol, odmah imas posao. Pa to nema ni u Americi.
- Truba
#255 Re: Uticaj nezaposlenosti na psihicko zdravlje
jer je fax skup pa samo oni koji imaju i oni najbolji studiraju a ostali sa srednjom rade
tako bi bilo i kod nas da je fax skup
a ne fax = odgađanje kolapsa na birou
tako bi bilo i kod nas da je fax skup
a ne fax = odgađanje kolapsa na birou
- jedna tamo
#256 Re: Uticaj nezaposlenosti na psihicko zdravlje
eto koliko si upućenplejka2 wrote:Ima ljubomore na one sto su dosli,zavrsili fax pa rade.Zato se cesto provlace te gluposti kao doso papak pa radi.Nek radi budi snalazljiv ko sto je bio on pa ces i ti radit.Ne treba bit ljubomoran na tudje uspjehe.
a kako su dobili posao? pa svi smo zajedno studirali i prijavljivali se na iste konkurse, samo što stranka radi i daidža i amidža i sandžo svoje pola familije dok zaposli mi možemo mahat ušima...
još će me na kraju bit sramota reć da sam iz Sarajeva
- plejka2
#257 Re: Uticaj nezaposlenosti na psihicko zdravlje
Pogledaj koliko ljudi godisnje zavrse fax i koliko se upise.To su generacije i generacije a po BiH se samo otvaraju trzni centri i tu kao cvjeta poso.Nista se drugo ne gura i dje ce ta omladina nego da radi u granapu,butiku,kladionici.Nije svako rodjen pod sretnom zvijezdom ako se tako moze reci pa da ima sebi da otvori nesto privatno poslje tog faxa i nastavi neki biznis.O radu u drzavnoj instituciji da ne govorim.Ako ti ko vec radi na nekoj poziciji mozes i ti dobit poso ili da platis ili da budes te srece pa da uletis kad se pravi selekcija po nacionalnom kljucu.
Treba samo bit snalazljiv jer danas imas vise ljudi koji ce ti podapet nego rec finu rijec a kamo li pomoc.
Treba samo bit snalazljiv jer danas imas vise ljudi koji ce ti podapet nego rec finu rijec a kamo li pomoc.
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#258 Re: Uticaj nezaposlenosti na psihicko zdravlje
Pa i ti se probala raditi u drugom gradu, pa ti nije valjalo.jedna tamo wrote:eto koliko si upućenplejka2 wrote:Ima ljubomore na one sto su dosli,zavrsili fax pa rade.Zato se cesto provlace te gluposti kao doso papak pa radi.Nek radi budi snalazljiv ko sto je bio on pa ces i ti radit.Ne treba bit ljubomoran na tudje uspjehe.![]()
a kako su dobili posao? pa svi smo zajedno studirali i prijavljivali se na iste konkurse, samo što stranka radi i daidža i amidža i sandžo svoje pola familije dok zaposli mi možemo mahat ušima...
- plejka2
#259 Re: Uticaj nezaposlenosti na psihicko zdravlje
Pa dobro sta sad to se zove snalazljivostjedna tamo wrote:eto koliko si upućenplejka2 wrote:Ima ljubomore na one sto su dosli,zavrsili fax pa rade.Zato se cesto provlace te gluposti kao doso papak pa radi.Nek radi budi snalazljiv ko sto je bio on pa ces i ti radit.Ne treba bit ljubomoran na tudje uspjehe.![]()
Sad jel treba kukat zbog toga?Pa nije tako od juce i prekuce kako se rat zavrsio isto stanje vlada.Valjda si se navikla na to
Ides dalje nema crnjacenja.
- Cholina_Lokica
#260 Re: Uticaj nezaposlenosti na psihicko zdravlje
Jos malo pa ce biti ofirno da kazes da radis, da te ko ne bi napao slucajno zbog toga 
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#261 Re: Uticaj nezaposlenosti na psihicko zdravlje
Rad=sjedenje u toploj kancelarijiCholina_Lokica wrote:Jos malo pa ce biti ofirno da kazes da radis, da te ko ne bi napao slucajno zbog toga
- int21
#262 Re: Uticaj nezaposlenosti na psihicko zdravlje
Direktorskoj.Pera Trta wrote:Rad=sjedenje u toploj kancelarijiCholina_Lokica wrote:Jos malo pa ce biti ofirno da kazes da radis, da te ko ne bi napao slucajno zbog toga
- Cholina_Lokica
#263 Re: Uticaj nezaposlenosti na psihicko zdravlje
Ih, onda ne radim, hladna mi kancelarija do zla boga, sve otimamo po firmi grijalicePera Trta wrote:Rad=sjedenje u toploj kancelarijiCholina_Lokica wrote:Jos malo pa ce biti ofirno da kazes da radis, da te ko ne bi napao slucajno zbog toga
- int21
#264 Re: Uticaj nezaposlenosti na psihicko zdravlje
Da nebi popili ban, vratimo se na temu.
Jeste tesko biti nezaposlen i nemati marku za kafu. Ali stvarno ljudi, lakse je sa jednog posla traziti drugi, nego od kuce. Ne treba se predavati ni gubiti nadu.
P.S.
A sto se tice one zeze sa kolacima i hranom, i raznosenjem po firmama, uopste nije lose. Jako brzo dosadi sve sto se narucuje kad si na poslu. Promjena je uvjek dobro dosla. Jos ako se ubaci mrva originalnosti...i eto ga...
Jeste tesko biti nezaposlen i nemati marku za kafu. Ali stvarno ljudi, lakse je sa jednog posla traziti drugi, nego od kuce. Ne treba se predavati ni gubiti nadu.
P.S.
A sto se tice one zeze sa kolacima i hranom, i raznosenjem po firmama, uopste nije lose. Jako brzo dosadi sve sto se narucuje kad si na poslu. Promjena je uvjek dobro dosla. Jos ako se ubaci mrva originalnosti...i eto ga...
-
AF81
#265 Re: Uticaj nezaposlenosti na psihicko zdravlje
Ja sam na birou dvije godine i u toku tog vremena svuda sam predavala cv, al nista..isla sam i na kurseve, ganjala firme za pripravnicki (nisam nasla), radila honorarne poslove i evo me sad u jednoj radnjici u kojoj radim 4 sata dnevno
..i dalje trazim i trudim se da ne padam u depresiju i redovno radim na fizičkom zdravlju
..a svi moji prijatelji koji su zavrsili sa mnom fax su se zaposlili preko stele, prema tome...i dobro je Komi rekao za nas koji nismo na Ti sa matematikom
, sta smo trebali, da upisemo ETF i da ga studiramo 10 godina i vise ?
I da ne zaboravim da mi nije ispod casti da radim u ovoj radnjici
, jer ipak bolje mi je i to nego sjediti u kuci i kukati kako nemam posla..dosata sam kukala i sebi i drugima
, ovako bar nesto imam novca 
I da ne zaboravim da mi nije ispod casti da radim u ovoj radnjici
Last edited by AF81 on 19/05/2011 16:03, edited 2 times in total.
- int21
#266 Re: Uticaj nezaposlenosti na psihicko zdravlje
Ja sam cijelo vrijeme pokusao reci da promjena profesije, bilo za stalno bilo temporalno, nije problem. To sto smo ulozili godine i novac u studije, nije razlog da sad cekamo samo na taj posao.
- Truba
#267 Re: Uticaj nezaposlenosti na psihicko zdravlje
int21 wrote:Direktorskoj.Pera Trta wrote:Rad=sjedenje u toploj kancelarijiCholina_Lokica wrote:Jos malo pa ce biti ofirno da kazes da radis, da te ko ne bi napao slucajno zbog toga
jeste surfam cijeli dan iz toplog ureda
ali su mi sad otpala leđa jer sam teglio na drugi kat 25 kila
a jučer sam do 7 na kiši pod punom opremom ganjao po barama fotografije
svi vide 20.000 postova a niko ne vidi poso koji se uradi
- jedna tamo
#268 Re: Uticaj nezaposlenosti na psihicko zdravlje
što se lokica i pera fino dopisuju na temi koja je psihičko zdravlje nas nezaposlenih
pero trta ja nisam otišla u drugi grad već u vukojebinu da radim gdje neće niko..prvi ti nikad nebi otišao tamo to ti garantujem.....
imate brate dragi ostale teme pa se kofrčite pustite nas ovdje...
a ti plejka očito nisi studirao jer nemaš pojma kako je to...
samo zamisli da ideš 5 godina svaki dan negdje osim vikenda, da dane provodiš tamo, još plaćaš knjige itd.itd.dođeš kući učiš...sekiraš se padaš ispite ne odustaješ pa opet učiš pa prođeš pa sve tako dok ne dođeš do diplome jednog diplomiranog inženjera prema tome onaj ko to nije prošao NE TREBA svraćati na ovu temu jer NE ZNA i neće nikad saznati kako je to!
pero trta ja nisam otišla u drugi grad već u vukojebinu da radim gdje neće niko..prvi ti nikad nebi otišao tamo to ti garantujem.....
imate brate dragi ostale teme pa se kofrčite pustite nas ovdje...
a ti plejka očito nisi studirao jer nemaš pojma kako je to...
samo zamisli da ideš 5 godina svaki dan negdje osim vikenda, da dane provodiš tamo, još plaćaš knjige itd.itd.dođeš kući učiš...sekiraš se padaš ispite ne odustaješ pa opet učiš pa prođeš pa sve tako dok ne dođeš do diplome jednog diplomiranog inženjera prema tome onaj ko to nije prošao NE TREBA svraćati na ovu temu jer NE ZNA i neće nikad saznati kako je to!
- plejka2
#269 Re: Uticaj nezaposlenosti na psihicko zdravlje
Nisam studiro i nemam pojma al imam pojma da se sjebavanjem nista ne postize.Sto se teme tice naslov je jasan mislim da svako moze ostavit komentar-misljenje bez obzira na strucnu spremu.
- Cholina_Lokica
#270 Re: Uticaj nezaposlenosti na psihicko zdravlje
A ja mislila da je ovo forum i pishe se, jbg, do mene 
- yellow cat
#271 Re: Uticaj nezaposlenosti na psihicko zdravlje
ti si u polutoploj kancelariji, na tebe se ovo ne odnosiCholina_Lokica wrote:A ja mislila da je ovo forum i pishe se, jbg, do mene
- Cholina_Lokica
#272 Re: Uticaj nezaposlenosti na psihicko zdravlje
Nije polutopla, nego je hladnayellow cat wrote:ti si u polutoploj kancelariji, na tebe se ovo ne odnosiCholina_Lokica wrote:A ja mislila da je ovo forum i pishe se, jbg, do mene
- jedna tamo
#273 Re: Uticaj nezaposlenosti na psihicko zdravlje
u pravu si mačko i to bez završenog faksa zato mi mašemo ušima,ispravi me ako griješim
al haj sve će to narod pozlatit
nije lokica jedina ima ih moreeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
nije lokica jedina ima ih moreeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
- Cholina_Lokica
#274 Re: Uticaj nezaposlenosti na psihicko zdravlje
Da te ispravim, grijesis mače

- jedna tamo
#275 Re: Uticaj nezaposlenosti na psihicko zdravlje
onda sory očito si u međuvremenu diplomirala i čestitam ti
a mače nema potrebe da mi tepaš ne ložim se na žemskinje
a mače nema potrebe da mi tepaš ne ložim se na žemskinje