SSST- Sarajevo School of Science and Technology
-
smijesni_ste
#251 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology
heckler objasnio 
-
casanova123
#252 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology
upravo hahasmijesni_ste wrote:heckler objasnio
-
numizmatic
#253 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology
Ja nijednog čovjeka koji je završio bilo koji od ova dva faksa ne smatram patuljkom.
-
manki
#254 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology
Nova zgrada SSST-a na Ilidzi, useljenje ove godine

(by maliciko)

(by maliciko)
-
VjecitiStudent
#255 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology
Zgrada od betona, profesori od have.manki wrote:Nova zgrada SSST-a na Ilidzi, useljenje ove godine
Lijepa zgrada, pretpostavljam da ce za smjestaj stalno zaposlenih profesora na SSST-u biti dovoljno par kancelarija?
- vr4g
#256 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology
Kada god procitam tvoj komentar, uvijek mi je u glavi ova slikaVjecitiStudent wrote:Zgrada od betona, profesori od have.manki wrote:Nova zgrada SSST-a na Ilidzi, useljenje ove godine
Lijepa zgrada, pretpostavljam da ce za smjestaj stalno zaposlenih profesora na SSST-u biti dovoljno par kancelarija?

Nista licno, nadam se da pratis 9gag
-
VjecitiStudent
#257 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology
Bit ce slika ovakvavr4g wrote: Kada god procitam tvoj komentar, uvijek mi je u glavi ova slika
Nista licno, nadam se da pratis 9gag
cim mi neko napokon odgovori na jednostavno pitanje o stalno zaposlenim profesorima na SSST-u.
edit: Istu informaciju je moguce vrlo brzo proguglati za skoro sve fakultete sarajevskog univerziteta, medjutim, kad su privatni na istom podrucju u pitanju, cijela stvar postaje misteriozna.
-
manki
#258 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology
@ Vjeciti: Dobijes odgovor kad doneses potvrdu da nema korupcije na UNSA-i.
Do tad...

I prestani trollati.
Do tad...

I prestani trollati.
-
VjecitiStudent
#259 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology
Ko izdaje te potvrde?manki wrote:@ Vjeciti: Dobijes odgovor kad doneses potvrdu da nema korupcije na UNSA-i.
Do tad...
I prestani trollati.
I kakve veze jedno sa drugim ima?
Ti si svoju listu vec bio ispisao, i tu je bilo svega osim stalno zaposlenih profesora.
-
manki
#260 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology
Ko god je nadlezan da se bavi korupcijom. Pa ima, korupcija se tretira kao neregularnost u radu kao i navodni nedostatak stalno zaposlenih profesora, ako ne i gore.VjecitiStudent wrote:Ko izdaje te potvrde?manki wrote:@ Vjeciti: Dobijes odgovor kad doneses potvrdu da nema korupcije na UNSA-i.
Do tad...
I prestani trollati.
Ti si svoju listu vec bio ispisao, i tu je bilo svega osim stalno zaposlenih profesora.
Nije tacno da nije bilo zaposlenih profesora na listi, nema potrebe da izvrces cinjenice sad. Lijepo cu te zamoliti, ako nemas sta smisleno da kazes da se suzdrzis, inace bih zamolio moderatore da reaguju, jer spammujes temu zadnjih par stranica unazad.
- threshold
#261 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology
Super je zgrada manki, bio sam tamo predprosle godine.
-
VjecitiStudent
#262 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology
Koji crni "navodni nedostatak", pa nisi uspio nabrojati niti pet stalno zaposlenih profesora koji su ti predavali na faksu, vec si u skromnu listu utrpao i asistente i penzionere.manki wrote:Ko god je nadlezan da se bavi korupcijom. Pa ima, korupcija se tretira kao neregularnost u radu kao i navodni nedostatak stalno zaposlenih profesora, ako ne i gore.VjecitiStudent wrote:
Ko izdaje te potvrde?
Nije tacno da nije bilo zaposlenih profesora na listi, nema potrebe da izvrces cinjenice sad. Lijepo cu te zamoliti, ako nemas sta smisleno da kazes da se suzdrzis, inace bih zamolio moderatore da reaguju, jer spammujes temu zadnjih par stranica unazad.
Obrazovna ustanova da bi uopste mogla da radi, mora prvo da ispuni zakonom propisane standarde, koje cak i nas zakon sasvim precizno definise:
I korupcija i kadrovski standardi su nesto sto redovno trebaju da provjeravaju i krivicno gone nadlezne drzavne institucije. Prisustvo jednog, ni u kom slucaju ne moze biti opravdanje za postojanje drugog.A) KADROVSKI STANDARDI
Standardi studiranja su prije svega instrument realiziranja definiranih nastavnih planova i programa koji daju odgovarajući profil obrazovanja. U tom smislu je obaveza visokoškolske ustanove da obezbijedi profesore, asistente i druge saradnike u nastavi koji će uspješno i u skladu sa nastavnim planom i programom realizirati utvrđeni program, pri čemu je neophodno da najmanje 2/3 profesora, 2/3 asistenata i 2/3 ostalih saradnika bude u stalnom radnom odnosu na toj visokoškolskoj ustanovi.
http://portal.monks.ba/start/LinkClick. ... d&tabid=69
Kako i zasto se i jedno i drugo redovno krsi u nasem bajnom obrazovnom sistemu, je tema svih tema.
Da li ti je uopste jasno sta znaci ovo "u stalnom radnom odnosu" i zasto je to tako bitno za visokoskolske ustanove, pa je cak i nas zakon tako strog?
-
casanova123
#263 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology
e hajd ti meni reci koliko ima profesora na etfu na smjeru informatika koji su u stalnom radnom odnosu.. ja ih nisam nasao vise od 5 
-
manki
#264 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology
Dobro, slazem se ja s tobom. Kada UNSA-u budu provjeravali i krivicno gonili zbog korupcije, neka i SSST gone zbog kadrovskih standarda, i rijesen problem.VjecitiStudent wrote:Koji crni "navodni nedostatak", pa nisi uspio nabrojati niti pet stalno zaposlenih profesora koji su ti predavali na faksu, vec si u skromnu listu utrpao i asistente i penzionere.manki wrote:Ko god je nadlezan da se bavi korupcijom. Pa ima, korupcija se tretira kao neregularnost u radu kao i navodni nedostatak stalno zaposlenih profesora, ako ne i gore.VjecitiStudent wrote:
Ko izdaje te potvrde?
Obrazovna ustanova da bi uopste mogla da radi, mora prvo da ispuni zakonom propisane standarde, koje cak i nas zakon sasvim precizno definise:
I korupcija i kadrovski standardi su nesto sto redovno trebaju da provjeravaju i krivicno gone nadlezne drzavne institucije. Prisustvo jednog, ni u kom slucaju ne moze biti opravdanje za postojanje drugog.A) KADROVSKI STANDARDI
Standardi studiranja su prije svega instrument realiziranja definiranih nastavnih planova i programa koji daju odgovarajući profil obrazovanja. U tom smislu je obaveza visokoškolske ustanove da obezbijedi profesore, asistente i druge saradnike u nastavi koji će uspješno i u skladu sa nastavnim planom i programom realizirati utvrđeni program, pri čemu je neophodno da najmanje 2/3 profesora, 2/3 asistenata i 2/3 ostalih saradnika bude u stalnom radnom odnosu na toj visokoškolskoj ustanovi.
http://portal.monks.ba/start/LinkClick. ... d&tabid=69
Kako i zasto se i jedno i drugo redovno krsi u nasem bajnom obrazovnom sistemu, je tema svih tema.
Da li ti je uopste jasno sta znaci ovo "u stalnom radnom odnosu" i zasto je to tako bitno za visokoskolske ustanove, pa je cak i nas zakon tako strog?
Ali ne vidim razloga zasto spammujes na svaki post kad neko napise o SSSTu ili sliku postavi i uvijek isto ponavljas.
-
VjecitiStudent
#265 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology
Ja prebrojah 12.casanova123 wrote:e hajd ti meni reci koliko ima profesora na etfu na smjeru informatika koji su u stalnom radnom odnosu.. ja ih nisam nasao vise od 5
U profesore se racunaju i redovni i vanredni i docenti.
Slicne liste postoje na siteovima vecine fakulteta sarajevskog univerziteta.Dr.Sci. Zikrija AVDAGIĆ Computer Science and Informatics Affiliate
Dr.Sci. Dženana ĐONKO Computer Science and Informatics Affiliate
Dr.Sci. Tadej MATELJAN Computer Science and Informatics Affiliate
Dr.Sci. Novica NOSOVIĆ Computer Science and Informatics Affiliate
Dr.Sci. Fahrudin ORUČEVIĆ Computer Science and Informatics Affiliate
Dr.Sci. Haris ŠUPIĆ Computer Science and Informatics Affiliate
Dr.Sci. Kemal HAJDAREVIĆ Computer Science and Informatics Affiliate
Dr.Sci. Almir KARABEGOVIĆ Computer Science and Informatics Affiliate
Dr.Sci. Saša MRDOVIĆ Computer Science and Informatics Affiliate
Dr.Sci. Samir OMANOVIĆ Computer Science and Informatics Affiliate
Dr.Sci. Samir RIBIĆ Computer Science and Informatics Affiliate
Dr.Sci. Selma RIZVIĆ Computer Science and Informatics Affiliate
Kako je moguce da ovakvu listu nije moguce dobiti niti za jedan privatni univerzitet u BiH?
-
VjecitiStudent
#266 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology
Za dokazivanje korupcije na univerzitetu potreban je komad gradjanske hrabrosti i pristojan napor policije, tuzilastva i suda.manki wrote: Dobro, slazem se ja s tobom. Kada UNSA-u budu provjeravali i krivicno gonili zbog korupcije, neka i SSST gone zbog kadrovskih standarda, i rijesen problem.
Ali ne vidim razloga zasto spammujes na svaki post kad neko napise o SSSTu ili sliku postavi i uvijek isto ponavljas.
Za dokazivanje nelegalnog rada privatnih univerziteta u BiH, dovoljan je Google.
-
casanova123
#267 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology
jer vjerovatno nema veliki broj takvih stalnih profesora...
-
VjecitiStudent
#268 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology
?casanova123 wrote:jer vjerovatno nema veliki broj takvih stalnih profesora...
-
manki
#269 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology
Kod nas u Bosni je najmanji problem dokazati, kod nas se nikad nista ne provede niti primijeni.VjecitiStudent wrote:Za dokazivanje korupcije na univerzitetu potreban je komad gradjanske hrabrosti i pristojan napor policije, tuzilastva i suda.manki wrote: Dobro, slazem se ja s tobom. Kada UNSA-u budu provjeravali i krivicno gonili zbog korupcije, neka i SSST gone zbog kadrovskih standarda, i rijesen problem.
Za dokazivanje nelegalnog rada privatnih univerziteta u BiH, dovoljan je Google.
-
casanova123
#270 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology
zanemariVjecitiStudent wrote:?casanova123 wrote:jer vjerovatno nema veliki broj takvih stalnih profesora...
- vr4g
#271 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology
Pozz ljudi, ovde vr4g-ov pijani kolega sa SSST-a pa da vam svedem pricu na par stavki:
1. Svugdje se prolazi guzovace.
2. Svugdje postoje zainteresovani i oni "mama i tata mi naredili" (i ako u vecini slucajeva nece to priznati).
3. ETF insistira na matematici/fizici koja je u praksi ne potrebna (ako je neko genije* ovo ne vazi).
4. SSST-u platite 40k da zaobidjete maltretiranje profesora na sa-uniu i priznatiju diplomu.
Sve ostalo je do studenta.
Primjetih u prvih par postova koje sam procitao da kolegici Amylee dajete primjedbe na SQL. Ako vam nesto nije jasno mogu vam prikazati nekih 100k linija koda koje su uradjene u PL/SQL-u (Oracle DB) za projekat na kojem trenutno radim.
Ovo govorim sa radnim iskustvom od cca 7-8g u IT rijesenjima i 2-3g kao database administrator.
*Genije-neko ko ima dovoljno mozga da izumi nesto novo sto je svjetski priznato (0.1% populacije)
pozz stalkerxp
1. Svugdje se prolazi guzovace.
2. Svugdje postoje zainteresovani i oni "mama i tata mi naredili" (i ako u vecini slucajeva nece to priznati).
3. ETF insistira na matematici/fizici koja je u praksi ne potrebna (ako je neko genije* ovo ne vazi).
4. SSST-u platite 40k da zaobidjete maltretiranje profesora na sa-uniu i priznatiju diplomu.
Sve ostalo je do studenta.
Primjetih u prvih par postova koje sam procitao da kolegici Amylee dajete primjedbe na SQL. Ako vam nesto nije jasno mogu vam prikazati nekih 100k linija koda koje su uradjene u PL/SQL-u (Oracle DB) za projekat na kojem trenutno radim.
Ovo govorim sa radnim iskustvom od cca 7-8g u IT rijesenjima i 2-3g kao database administrator.
*Genije-neko ko ima dovoljno mozga da izumi nesto novo sto je svjetski priznato (0.1% populacije)
pozz stalkerxp
-
maxuz_svratila
#272 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology
Meni je dovoljno rekla cinjenica da vam jedan student nije znao gdje je NP
a da ne kazem kako se vozi tranvajem umjesto tramvajem itd itd.... kad se sjetim jos neceg napisacu
a da ne kazem kako se vozi tranvajem umjesto tramvajem itd itd.... kad se sjetim jos neceg napisacu
-
casanova123
#273 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology
o cemu ti pricas?
-
BASS
#274 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology
Valjda aludira na situaciju u kojoj se vrsi kolektivni mobbing nad mladom profesoricom bosanskog jezika u srednjoj skoli koja nije znala gdje je narodno pozoriste. Koliko znam bosanski uopste ne postoji kao smjer na ssst-u.
ovi hater-i stvarno sve jadniji,nema smisla nista reci.
ovi hater-i stvarno sve jadniji,nema smisla nista reci.
-
casanova123
#275 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology
e svasta.. al sto ima napacenih i isfrustriranih ljudi.. svasta--