Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
nellington

#251 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by nellington »

Max Bunker wrote:Kada Bosanca opali pozitiva, misli da moze zvijezde sa neba skinuti.
Kada Bosanca opali crnjak, misli da je najgori na svijetu pa dobro nemamo veci broj samoubistava.

UEFA DO 5. APRILA IMENUJE PRINUDNU UPRAVU

UEFA i FIFA će najvjerovatnije do 5. aprila imenovati prinudnu upravu u Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine.

Nakon što je jutros i zvanično objavljena suspenzija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, UEFA i FIFA već će tokom dana krenuti u realizovanje novog koraka, a to je imenovanje prinudne uprave.

Kako nezvanično saznaje SportSport.ba, čelnici međunarodnih fudbalskih federacija najvjerovatnije će do 5. aprila imenovati prinudnu upravu, čiji će prioritet biti pripremanje terena za izbore u novi Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine.

Kako je SportSport.ba ranije pisao, na čelu ove prinudne uprave trebao bi se naći ili Danac Allan Hansen, ili Slovenac Rudi Zavrl. Ipak, danas se u tim kombinacijama pojavilo i treće ime.
Što ne reče da je treće ime Maravić :D
LSD

#252 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by LSD »

Max Bunker wrote:Kada Bosanca opali pozitiva, misli da moze zvijezde sa neba skinuti.
Kada Bosanca opali crnjak, misli da je najgori na svijetu pa dobro nemamo veci broj samoubistava.

UEFA DO 5. APRILA IMENUJE PRINUDNU UPRAVU

UEFA i FIFA će najvjerovatnije do 5. aprila imenovati prinudnu upravu u Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine.

Nakon što je jutros i zvanično objavljena suspenzija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, UEFA i FIFA već će tokom dana krenuti u realizovanje novog koraka, a to je imenovanje prinudne uprave.

Kako nezvanično saznaje SportSport.ba, čelnici međunarodnih fudbalskih federacija najvjerovatnije će do 5. aprila imenovati prinudnu upravu, čiji će prioritet biti pripremanje terena za izbore u novi Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine.

Kako je SportSport.ba ranije pisao, na čelu ove prinudne uprave trebao bi se naći ili Danac Allan Hansen, ili Slovenac Rudi Zavrl. Ipak, danas se u tim kombinacijama pojavilo i treće ime.
Kako je žalosno ovo procitati...kakvi smo mi jadovi i odron od države, mora doci danac ili slovenac ili neka treca opcija (samo ne mi, naravno) da nas vodi jer mi nismo sposobni za tako nešto :( :(
Last edited by LSD on 01/04/2011 16:48, edited 2 times in total.
Ripicipi

#253 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by Ripicipi »

NorisCak wrote:[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6iXR3fITf3U [/youtube]
Ovi -Nadrealisti- uvjek aktuelni :)
Halo ba poskokovac, ovo je vec drugi put da postavljas (provokatorske) klipove sa herceg bosne.
Provaljen si JADE
Comrad

#254 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by Comrad »

I sta oni kontaju sa ovim strancima i prinudnom upravom. :-) Sta jedan danac zna kakvo je kod nas stanje. Ako ce ta prinudna uprava sutra pozvati sve legende naseg fudbala i ponuditi im da upravljaju savezom svaka cast, ako to nece uraditi tesko se nama onda.

Trebali su nas suspendovati davno. Usvojite to il suspenzija. Kao eto oni dobri bili pa nam dali 8 godina... Ne kazem da je neka veca zavjera iza svega toga, ali mi je to fakat cudno. Cekas 8 godina i onda odjednom ne mozes vise cekati. Nisu ni oni bas pri sebi...
fukushima

#255 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by fukushima »

Chuck Norris suspendovo FIFU i UEFU :lol:
http://www.sportsport.ba/bh_fudbal/chuc ... fifa/54474
Jack Be Nimble

#256 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by Jack Be Nimble »

Ma nije kraj svijeta, sve ce ovo izaci na dobro kad tad.
LSD

#257 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by LSD »

Comrad wrote:I sta oni kontaju sa ovim strancima i prinudnom upravom. :-) Sta jedan danac zna kakvo je kod nas stanje. Ako ce ta prinudna uprava sutra pozvati sve legende naseg fudbala i ponuditi im da upravljaju savezom svaka cast, ako to nece uraditi tesko se nama onda.

Trebali su nas suspendovati davno. Usvojite to il suspenzija. Kao eto oni dobri bili pa nam dali 8 godina... Ne kazem da je neka veca zavjera iza svega toga, ali mi je to fakat cudno. Cekas 8 godina i onda odjednom ne mozes vise cekati. Nisu ni oni bas pri sebi...
A šta je trebalo :? dati nam još 10 godina da ih pravimo budalama i cekati nas da se dogovorimo tamo negdje 2020 :? pa malo je kume :mrgreen: ...a trebali su nas suspendovati još 2003 kad smo sami potpisali da cemo usvojiti njihov Statut.
LSD

#258 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by LSD »

Šta je licemjerstvo?? zar nije žalosno da nemamo u citavoj državi sposobnog covjeka, vec mora doci danac ili slovenac da upravljaju sa nama...jesam li šta slagao?
smoki_choko

#259 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by smoki_choko »

LJudi ukinuta suspenzija

Meni nakon 15 dana u banovicima :D
upaljac01

#261 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by upaljac01 »

Comrad wrote:I sta oni kontaju sa ovim strancima i prinudnom upravom. :-) Sta jedan danac zna kakvo je kod nas stanje. Ako ce ta prinudna uprava sutra pozvati sve legende naseg fudbala i ponuditi im da upravljaju savezom svaka cast, ako to nece uraditi tesko se nama onda.

bolje sto nista ne zna, vidjet ce ko je za statut i to je to, nek igraju ti sto jesu :)
Jack Be Nimble

#262 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by Jack Be Nimble »

Kada dandac/slovenac/bilo ko drugi dodje na vlast, hocemo li mi onda moci igrati?
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#263 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by Pera Trta »

Ko je ovaj kockoglavi što gostuje na FTV? Generalni sekretar...mlati bezveze, haman mu lahnulo što su nas izbacili.
chsk

#264 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by chsk »

Jack Be Nimble wrote:Kada dandac/slovenac/bilo ko drugi dodje na vlast, hocemo li mi onda moci igrati?
Kad se formira taj novi savez, jedino sto preostaje njima jeste da usvoje statut, i onda naravno suspenzija se ukida.
Jack Be Nimble

#265 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by Jack Be Nimble »

Ja ne kontam jednu stvar. Kako se moze formirati novi savez kada imamo vec taj jebeni savez? Kako iko moze ici u Zenevu i predstaviti se kao novi savez bez ovih starih? Meni bi bilo logicno da ovi sadasnji u savezu vode na sud ove druge.

Ispada da ko god moze i hoce ima pravo da formira savez.
extraordinary

#266 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by extraordinary »

Jack Be Nimble wrote:Ja ne kontam jednu stvar. Kako se moze formirati novi savez kada imamo vec taj jebeni savez? Kako iko moze ici u Zenevu i predstaviti se kao novi savez bez ovih starih? Meni bi bilo logicno da ovi sadasnji u savezu vode na sud ove druge.

Zato sam ja rekao da bi klubovi mogli odigrati ključnu ulogu u svemu. Da oni otkažu poslušnost ovom Savezu i naprave vlastito udruženje u kojem će oni diktirati pravila, izglasaju statut i kao takvi se pojave pred Uefom. Najlakše reprezentaciju prebaciti pod ovo okrilje, bar ja mislim.
Edin H.

#267 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

extraordinary wrote:
Jack Be Nimble wrote:Ja ne kontam jednu stvar. Kako se moze formirati novi savez kada imamo vec taj jebeni savez? Kako iko moze ici u Zenevu i predstaviti se kao novi savez bez ovih starih? Meni bi bilo logicno da ovi sadasnji u savezu vode na sud ove druge.

Zato sam ja rekao da bi klubovi mogli odigrati ključnu ulogu u svemu. Da oni otkažu poslušnost ovom Savezu i naprave vlastito udruženje u kojem će oni diktirati pravila, izglasaju statut i kao takvi se pojave pred Uefom. Najlakše reprezentaciju prebaciti pod ovo okrilje, bar ja mislim.
Koji klubovi?

Iz RS-a ili hrvatskog dijea Federacije?

Ja sam rekao da mi se ovo nimalo ne svidja, jer zaista ne kontam ko moze rasplesti ovaj gvordijev cvor :cry:
bosnovizija

#268 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by bosnovizija »

Jack Be Nimble wrote:Ma nije kraj svijeta, sve ce ovo izaci na dobro kad tad.
Dugo su nas i čekali da usvojimo PRAVILA kao i sve ostale članice. Napred u novi početak bez onih anonimusa i mešetara. Sretno BiH ! :bih:
upaljac01

#269 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by upaljac01 »

bosnovizija wrote:
Jack Be Nimble wrote:Ma nije kraj svijeta, sve ce ovo izaci na dobro kad tad.
Dugo su nas i čekali da usvojimo PRAVILA kao i sve ostale članice. Napred u novi početak bez onih anonimusa i mešetara. Sretno BiH ! :bih:

to ce se desit nikad...
LSD

#270 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by LSD »

extraordinary wrote:

Klubovi su još gori od Saveza....oni se ne mogu ni oko cega dogovoriti, a kamoli da naprave neko svoje udruženje.
extraordinary

#271 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by extraordinary »

To stoji Edine, ali samo jednim dijelom. Nisu svi klubovi isti, i koliko sam ja skontao, ne predstavljaju ti ljudi u Savezu klubove, bar jedan dio njih ne predstavlja. Bunili su se iz Rudara iz Prijedora svi redom jer misle da mogu izaći u Evropu, bunili su se određeni članovi uprave Borca, igrači Borca i trener Borca, bunili su se koliko sam ja uspio upratiti iz Zrinjskog. Nije baš da ovi ljudi zastupaju interese tih klubova. Svejedno, nek formiranje tog klupskog saveza krene od probosanskohercegovačkih klubova ( moram ih tako nazvati jer se ovdje upravo svelo na za i protiv BiH ), ali nek se svima ponudi učešće u takvoj organizaciji. Ko neće da bude učesnik, fakat ne mora, ali to treba precizirati i Uefi. Koliko sam ja shvatio, Uefa prihvata svaki Savez ako je kvalitetan reprezent zemlje koju bi trebao zastupati, a ovaj Savez bi bio takav, jer bi reprezentovao svakoga ko želi igrati fudbal pod okriljem Uefe i njenim pravilima. Onaj ko to ne želi bi trebao biti jednako bitan kao ti i ja. Znači da igra amaterski.
Impavidus

#272 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by Impavidus »

Image
:D :D
elvirbej

#273 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by elvirbej »

ako ima vec odgovor negdje...sorry..sta ce biti sa ovim idiotima iz saveza...jel i dalje primaju plate idt?sta se desava sa njima ako se ne formira novi savez?pozz
elvirbej

#274 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by elvirbej »

Impavidus wrote:Image
:D :D
:dance: :lol:
extraordinary

#275 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by extraordinary »

elvirbej wrote:ako ima vec odgovor negdje...sorry..sta ce biti sa ovim idiotima iz saveza...jel i dalje primaju plate idt?sta se desava sa njima ako se ne formira novi savez?pozz
Ja mislim da ti na to pitanje niko ne može dati konkretan odgovor, jer niko ne zna to. VIdio si koliko naši mediji izmišljaju sa ovim kriznim komitetima i slično, zasad još ništa od toga nema.
Locked