slazem se, ali pusti onda nek narod to rijesava...mozda im nebi uspjelo prvi put ali bi drugi, treci...potres_mozga wrote:sta, nije vam bio problem kada se narod digao u Tunisu i Egiptu, ali je problem sto se digao u Libiji![]()
ocito je da je svima njima dojadila 30-40-50 godisnja diktatura
LIBIJA
- BarbaDue
#251 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
- Alfons Kauders
#252 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
cek malo da vidim kako se rezonuje...
"nas su klali 4 godine... nek sad kolje i gadafi u libiji"
"izraelci ubijaju palestinsku djecu... nek i gadafi ubija djecu po libiji"
"hoce njihovu naftu... bolje je da ih gadafi pobije"
stvarno se pitam da li pojedinci uopste citaju sta pisu na ovoj temi... intelektualno-moralni proljev u najmanju ruku...
prihvatio gadafi rezoluciju? pa koliko ih je "prihvatio" slobo?
interna stvar libije, un nema pravo da se mijesa? prvo ovo je nonsens, jer pravno gledajuci ima... inace ne bi bilo ni rezolucije, ko na kosovu... kad smo vec tu, kosovo je isto tako bilo unutrasnje pitanje srbije... mozda se ni tu nije trebalo mijesati...
blago se vama...
stvarno se pitam da li pojedinci uopste citaju sta pisu na ovoj temi... intelektualno-moralni proljev u najmanju ruku...
interna stvar libije, un nema pravo da se mijesa? prvo ovo je nonsens, jer pravno gledajuci ima... inace ne bi bilo ni rezolucije, ko na kosovu... kad smo vec tu, kosovo je isto tako bilo unutrasnje pitanje srbije... mozda se ni tu nije trebalo mijesati...
blago se vama...
- Alfons Kauders
#253 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
i koliko ih treba izginuti dok to sami ne "rijese" iz sedmog pokusaja?BarbaDue wrote:slazem se, ali pusti onda nek narod to rijesava...mozda im nebi uspjelo prvi put ali bi drugi, treci...potres_mozga wrote:sta, nije vam bio problem kada se narod digao u Tunisu i Egiptu, ali je problem sto se digao u Libiji![]()
10,000?
100,000?
- BarbaDue
#254 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
sigurno manje nego sto ce ih sada u oslobodilackom ratu izginutu, porusenu zemlju necu ni spominjati!!!!Alfons Kauders wrote:i koliko ih treba izginuti dok to sami ne "rijese" iz sedmog pokusaja?BarbaDue wrote:slazem se, ali pusti onda nek narod to rijesava...mozda im nebi uspjelo prvi put ali bi drugi, treci...potres_mozga wrote:sta, nije vam bio problem kada se narod digao u Tunisu i Egiptu, ali je problem sto se digao u Libiji![]()
10,000?
100,000?
-
Ripicipi
#255 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Fakat, ni ja ne mogu vjerovati kako poslije svega sto smo dozivjeli ljudi rezonujuAlfons Kauders wrote:cek malo da vidim kako se rezonuje...![]()
blago se vama...
-
GOLFER
#256 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Sto se pravis lud... svaka ti dala za ovo nema sta...Alfons Kauders wrote:cek malo da vidim kako se rezonuje...![]()
blago se vama...
Spominjao sam i klanje nas 4 godine a i palestinsku djecu, ne kao opravdanje za gadafija, nego kao dokaz pokvarenosti USA i NATO-a i kao jasnih pokazetelja sta oni rade, sta zele i sta ih interesuje... A to nisu ni civili ni zivoti nevinih ljudi, al blago tebi ako mislis drugacije...
- valterbranisarajevo
#257 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
U Beogradu sutra protesti protiv „NATO agresije“ na velikog prijatelja Srbije pred Francuskom ambasadom...
BRACO SRBI I SESTRE SRPSKINJE, NAJMANJE STO MOZEMO JE DA SE OKUPIMO U CENTRU GRADA I DAMO PODRSKU OVOM VELIKOM PRIJATELJU SRBIJE.NEMOJMO DOZVOLITI DA BEOGRAD NE POKAZE SVOJ PONOS I PRKOS
DO KONACNE POBEDE
ZIVEO PUKOVNIK GADAFI
http://www.facebook.com/home.php#!/even ... 5376369967
BRACO SRBI I SESTRE SRPSKINJE, NAJMANJE STO MOZEMO JE DA SE OKUPIMO U CENTRU GRADA I DAMO PODRSKU OVOM VELIKOM PRIJATELJU SRBIJE.NEMOJMO DOZVOLITI DA BEOGRAD NE POKAZE SVOJ PONOS I PRKOS
DO KONACNE POBEDE
ZIVEO PUKOVNIK GADAFI
http://www.facebook.com/home.php#!/even ... 5376369967
- Bosanski_kralj
#258 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Situacija jeste zeznuta i zato treba sačekati da vidimo na šta će sve ovo izići.kamen spoticanja wrote: ovako ce se potamaniti medjusobno...sto znaci da ce biti desetorostruko vise mrtvih,uz konstantne tenzije koje ce trajati godinama...tacnije trajat ce onoliko koliko bude trajala nafta...a kad nafte nestane opet ce zavladati blagostanje...medju 15tak prezivjelih libijaca
Ja se nadam da će Gadafi pasti, a samim tim da će se situacija smiriti. Ne vjerujem da Gadafi ima toliko pristalica, koji bi i nakon njegovog odlaska nastavili "revoluciju". Plaćenici u njegovoj vojsci govori u prilog mojoj tvrdnji
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#259 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
budala 40 godina mu trebalo da skonta politiku sa zapada i jos je nije skonto tj. zasluzio je da padne!
-
Ripicipi
#260 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Gdje si cuo da ce NATO ili USA kopneno uci u Libiju? Ja sam cuo da to uopste ne namjeravajuGOLFER wrote:Sto se pravis lud... svaka ti dala za ovo nema sta...Alfons Kauders wrote:cek malo da vidim kako se rezonuje...![]()
blago se vama...
Spominjao sam i klanje nas 4 godine a i palestinsku djecu, ne kao opravdanje za gadafija, nego kao dokaz pokvarenosti USA i NATO-a i kao jasnih pokazetelja sta oni rade, sta zele i sta ih interesuje... A to nisu ni civili ni zivoti nevinih ljudi, al blago tebi ako mislis drugacije...
- Alfons Kauders
#261 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
sigurno? sta si ti? nostradamus? bog?BarbaDue wrote: sigurno manje nego sto ce ih sada u oslobodilackom ratu izginutu, porusenu zemlju necu ni spominjati!!!!
to se isto desilo npr. i na kosovu, jel tako?
-
bosanska senzacija
#262 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Meni se čini da si ti prvi počeo povlačiti paralele između našeg rata, četnika,Srbije,Miloševića...Alfons Kauders wrote:cek malo da vidim kako se rezonuje...![]()
blago se vama...
Slobo je pravio sranja od početka 90ih a kaznu u vidu bombardovanja je dobio tek 99 godine.
Gadafi je rezoluciju dobio jučer a bombe danas!
-
goibos
#263 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
dajte ljudi, vama stvarno nije jasno da to nema veze sa gadafijem i sa demokratijom nego samo sa NAFTOM
eto prođe 10 godina od napada na Afganistan i ne znam ni ja koliko od napada na Irak a ljudi u tim zemljama žive gore nego ikad... eto skinuli su Sadama i uveli demokratiju i sad svi žive u blagostanju i sreći
i usput, gdje je BIN LADEN ??? hahha zar je i postojao?
(meni se čini da se obrijao i ošišao i da sjedi u Bijeloj kući)
eto prođe 10 godina od napada na Afganistan i ne znam ni ja koliko od napada na Irak a ljudi u tim zemljama žive gore nego ikad... eto skinuli su Sadama i uveli demokratiju i sad svi žive u blagostanju i sreći
Last edited by goibos on 20/03/2011 00:47, edited 1 time in total.
-
GOLFER
#264 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
A sta ce uraditi? iz zraka porokati sve sto se mice? i sta onda? Pustiti plemenima da se dogovore i uzmu naftupotres_mozga wrote:Gdje si cuo da ce NATO ili USA kopneno uci u Libiju? Ja sam cuo da to uopste ne namjeravajuGOLFER wrote:Sto se pravis lud... svaka ti dala za ovo nema sta...Alfons Kauders wrote:cek malo da vidim kako se rezonuje...![]()
blago se vama...
- kamen spoticanja
#265 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
ma naci ce se neke sije i sunije i dole...neko ce vec postaviti prvu bombu u kvart u kome zive ljudi ispod metar i 60cm i tako ce poceti cirkus ciklicnog ponavljanja u kome ce onda ljudi ispod metar i 60 cm postaviti bombu onim visim od te visine...Bosanski_kralj wrote:Situacija jeste zeznuta i zato treba sačekati da vidimo na šta će sve ovo izići.kamen spoticanja wrote: ovako ce se potamaniti medjusobno...sto znaci da ce biti desetorostruko vise mrtvih,uz konstantne tenzije koje ce trajati godinama...tacnije trajat ce onoliko koliko bude trajala nafta...a kad nafte nestane opet ce zavladati blagostanje...medju 15tak prezivjelih libijaca
Ja se nadam da će Gadafi pasti, a samim tim da će se situacija smiriti. Ne vjerujem da Gadafi ima toliko pristalica, koji bi i nakon njegovog odlaska nastavili "revoluciju". Plaćenici u njegovoj vojsci govori u prilog mojoj tvrdnji
dakle ne sekiraj se...naci ce oni vec nacin da ih zabave par godina dok ne zaborave da je nafta njihova
kamo srece da pukovnika pogodi tomahawk i da za 15 dana budu demokratski izbori...no poucen irackim desavanjiima sumnjam da je plan takav
- BarbaDue
#266 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
zar je bitno sto nece kopnenu uci, zar nije dovoljno sto ce kompletnu Libiju poravnati sa zemljom pri tome pobiti hiljadama civila...a na kraju ako im bude ćejf (a biće) i ući da uvedu svoju demokratiju!!!potres_mozga wrote:Gdje si cuo da ce NATO ili USA kopneno uci u Libiju? Ja sam cuo da to uopste ne namjeravajuGOLFER wrote:Sto se pravis lud... svaka ti dala za ovo nema sta...Alfons Kauders wrote:cek malo da vidim kako se rezonuje...![]()
blago se vama...
- Alfons Kauders
#267 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
prva stvar, te epitete po svojoj kuci dijeli, jasno?GOLFER wrote:Sto se pravis lud... svaka ti dala za ovo nema sta...Alfons Kauders wrote:cek malo da vidim kako se rezonuje...![]()
blago se vama...
drugo, mislis da ljude dole zaboli neka stvar je li zapad pokvaren ako ce im pomoci? i jos fakat mislis da nama, koji smo cetiri godine ginuli zbog njih, to treba dokazivati?! mislim hvala ti sto si nam otvorio oci, ko bi to ikad skonto...
znaci sad po defaultu sve sto zapad uradi ne valja? u skladu sa onom starom bolje rusko govno nego americki kolac...
jebote kako mozete gledati politiku crno-bijelo, kad je 99% u nijansama sive... ne valja zapad, bolje je da se sami pokolju... majko moja...
-
Ripicipi
#268 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Ti ne vjerujes da Gadafi nakon svih intervjua koje si vidio, ne raketira gradove i ubija civile?GOLFER wrote:
A sta ce uraditi? iz zraka porokati sve sto se mice? i sta onda? Pustiti plemenima da se dogovore i uzmu naftuTi fakat vjerujes u pricu CLOBODA, DEMOKRATIJA, CIVILI
![]()
![]()
Oni rekli da ne namjeravaju, eto ONI velike MORALNE gromade koji rade samo ono sto kazeu i to sve samo za dobrobit covjecanstva
- Alfons Kauders
#269 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
pa dobio bi i slobo da je na balkanu nafte ko u libiji...bosanska senzacija wrote:Meni se čini da si ti prvi počeo povlačiti paralele između našeg rata, četnika,Srbije,Miloševića...Alfons Kauders wrote:cek malo da vidim kako se rezonuje...![]()
blago se vama...
Slobo je pravio sranja od početka 90ih a kaznu u vidu bombardovanja je dobio tek 99 godine.
Gadafi je rezoluciju dobio jučer a bombe danas!
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#270 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
ma hajde.....a ciji su ono avioni 95 godine oko Sarajeva bombardovali srpske polozaje????? drugi put se ili dobro podsjeti ili makar pitaj nekoga ko je bio ovdje.bosanska senzacija wrote:Ako me sjećanje služi Slobo tj. Srbija je dobila po nosu tek nakon agresije na Sloveniju,Hrvatsku, Bosnu i na kraju napadom na kosovske albance. Divljanje Srbije je počelo početkom 90 ih a kazna i bombardovanje tek 99 godine.hrasno38 wrote:Koja je razlika izmedju Milosevica i Gadafija? Nema je! I jedan i drugi su poslali avione na svoje narod. Svi smo slavili kada je NATO udario prvi i drugi put po zlocinackoj vojsci Slobodana Milosevica sto bi sad tugovali kad tuce vojsku drugog zlocinca Gadafija?
U slučaju Gadafija i Libije situacija je skroz drugačija. Gadafi ne napada susjedne države već se bori protiv izdajnika iz sopstvenih redova. To je unutrašnja stvar Libije i mislim da UN nema nikakvog prava da se miješa.
Treba reći da je Gadafi čak i prihvatio UN-ovu rezoluciju koja se odnosi na prekid vatre
I pored toga Libija je napadnuta, nezakonito i barbarski!
- poznanik
#271 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
"Civila" u tenku, na papučici PAT-a, s mašinkom u ruci i redenicima na ramenima, teško je prozvati civilom.potres_mozga wrote: Ti ne vjerujes da Gadafi nakon svih intervjua koje si vidio, ne raketira gradove i ubija civile?
Last edited by poznanik on 20/03/2011 00:53, edited 1 time in total.
- kamen spoticanja
#272 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
obratiti paznju na godinuhrasno38 wrote:ma hajde.....a ciji su ono avioni 95 godine oko Sarajeva bombardovali srpske polozaje????? drugi put se ili dobro podsjeti ili makar pitaj nekoga ko je bio ovdje.bosanska senzacija wrote:Ako me sjećanje služi Slobo tj. Srbija je dobila po nosu tek nakon agresije na Sloveniju,Hrvatsku, Bosnu i na kraju napadom na kosovske albance. Divljanje Srbije je počelo početkom 90 ih a kazna i bombardovanje tek 99 godine.hrasno38 wrote:Koja je razlika izmedju Milosevica i Gadafija? Nema je! I jedan i drugi su poslali avione na svoje narod. Svi smo slavili kada je NATO udario prvi i drugi put po zlocinackoj vojsci Slobodana Milosevica sto bi sad tugovali kad tuce vojsku drugog zlocinca Gadafija?
U slučaju Gadafija i Libije situacija je skroz drugačija. Gadafi ne napada susjedne države već se bori protiv izdajnika iz sopstvenih redova. To je unutrašnja stvar Libije i mislim da UN nema nikakvog prava da se miješa.
Treba reći da je Gadafi čak i prihvatio UN-ovu rezoluciju koja se odnosi na prekid vatre
I pored toga Libija je napadnuta, nezakonito i barbarski!
-
Ripicipi
#273 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
A to sto Gadafi ubija civile je OKBarbaDue wrote:
zar je bitno sto nece kopnenu uci, zar nije dovoljno sto ce kompletnu Libiju poravnati sa zemljom pri tome pobiti hiljadama civila...a na kraju ako im bude ćejf (a biće) i ući da uvedu svoju demokratiju!!!
Po tvom ispade da NATO tamo ide rusiti civilne zgrade i ubijati CIVILE, a ne rusiti Gadafijevu vojsku
-
bosanska senzacija
#274 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Ma nije samo u pitanju nafta.goibos wrote:dajte ljudi, vama stvarno nije jasno da to nema veze sa gadafijem i sa demokratijom nego samo sa NAFTOM
Njima su potrebni ratovi,posebno u vremenima finansijske krize.
Rat je danas biznis, pogledaj samo koliko Amerika ulaže u naoružanje.
- Alfons Kauders
#275 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
i sta sad? znaci i sad trebaju cekati par godina da im dodje iz guzice u glavu?kamen spoticanja wrote: obratiti paznju na godinui na broj ubijene sarajevske djece