Hrvatska Samouprava v2.0

Post Reply
jefferson

#251 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by jefferson »

Alfons Kauders wrote:
jefferson wrote: Pa polako:)
Vidi, ja vjerujem i ubjedjen sam da zlaja ima jebenih problema sa egoizmom i arogancijom. Ali s obzirom da je opet vrlo pametan i iskusan u medjunardnim vodama, cisto sumnjam da je krenuo u ovo sve bez odobrenja amerikanaca, sto je opet najvaznije.
Ubjedjen sam u to jer i Borjana je pocela plakati i dobila napad sizofrenije sto znaci da je svjesna da bi mogla doci u poziciju da trazi stvarni posao!
cujem da je mole da se vrati u livno bus... :D
Treba upozoriti ljude u Livno Busu da idu pod hitno traziti posao jer ako ona dodje ne gine im stecaj!
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#252 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by emillio estevez »

kv99 wrote:@propali glumac iz B filmova

1) Navedi mi gdje u Ustavu ili Dejtonu stoji to sto tvrdis da za jednu stranku ili predstavnika stranke mogu da glasaju samo pripadnici jedne etnicke /religiozne skupine ?
2) Cak je i HDZ-ovima bilo ponudzeno da budu u vlasti ali su oni to odbili pa to znaci da njih kao sto navodis " predstavnike Rvata " nije niko onemogucio da predstavlja vec su oni sami odlucili da ne ucestvuju .
3) Ako je HDZ-u stalo da predstavljaju svoje glasace sto ne zele da uspostave vlast u kantonima gdje su dobili vecinu ?
4) I HSP a SDP imaju glasace koji su BiH Hrvati, pa zar i oni nemaju pravo da ih se predstavlja u vlasti ? Ili oni nisu "pravi " Rvati kao sto to "pravi zastitinik pravih Rvata " Milan Ronhil tvrdi :lol:
super , opet nisu izabrani glasanjem Hrvata nego neRvata iliti ocigledno 8osnjaka
politicka prijevara od jedine temeljne stranke i majorizirane vecine :lol: :lol:

ah da bitna je forma a ne ...........
Last edited by emillio estevez on 18/03/2011 18:49, edited 1 time in total.
1gorstak

#253 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by 1gorstak »

.
.
.
Image

http://www.youtube.com/watch?v=LSiRUSjS ... re=related

'Tis the star-spangled banner! Oh long may it wave
O'er the land of the free and the home of the brave!
Za i Protiv

#254 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by Za i Protiv »

1gorstak wrote:.
.
.
Image

http://www.youtube.com/watch?v=LSiRUSjS ... re=related

'Tis the star-spangled banner! Oh long may it wave
O'er the land of the free and the home of the brave!
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
kv99

#255 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by kv99 »

emillio estevez wrote:

1) Navedi mi gdje u Ustavu ili Dejtonu stoji to sto tvrdis da za jednu stranku ili predstavnika stranke mogu da glasaju samo pripadnici jedne etnicke /religiozne skupine ?
2) Cak je i HDZ-ovima bilo ponudzeno da budu u vlasti ali su oni to odbili pa to znaci da njih kao sto navodis " predstavnike Rvata " nije niko onemogucio da predstavlja vec su oni sami odlucili da ne ucestvuju .
3) Ako je HDZ-u stalo da predstavljaju svoje glasace sto ne zele da uspostave vlast u kantonima gdje su dobili vecinu ?
4) I HSP a SDP imaju glasace koji su BiH Hrvati, pa zar i oni nemaju pravo da ih se predstavlja u vlasti ? Ili oni nisu "pravi " Rvati kao sto to "pravi zastitinik pravih Rvata " Milan Ronhil tvrdi :lol:
super , opet nisu izabrani glasanjem Hrvata nego neRvata iliti ocigledno 8osnjaka
politicka prijevara od jedine temeljne stranke i majorizirane vecine :lol: :lol:

halo propali glumac jel to ne citas sta ti se pises jer places sto " pravi " Rvati nisu unisli u vlast pa da ponovim :

4) I HSP a SDP imaju glasace koji su BiH Hrvati, pa zar i oni nemaju pravo da ih se predstavlja u vlasti ? Ili oni nisu "pravi " Rvati kao sto to "pravi zastitinik pravih Rvata " Milan Ronhil tvrdi
hercegovac_pravi

#256 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by hercegovac_pravi »

emillio estevez wrote:

emilio..
Hrvatski narod kao izborna jedinica ne postoji. Uvažavajući tu činjenicu, neminivno se nameće zaključak da "većinska Hrvatska volja i Hrvatski izborni legitimitet" ne postoje. Ali zato postoje kantoni sa većinskim Hrvatskim stanovništvom kao vid funkcionalne autonomije Hrvatskog naroda u BiH. Kontaš razliku?
5 0 5

#257 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by 5 0 5 »

HDZ je vladao 15 godina pod ovakvim izbornim zakonom. Ako im se tad nije svidjao imali su vremena da ga promjene (ili da bar iniciraju promjenu izbornog zakona). Sta su cekali do sad? BiH je gradjanska drzava(bar po Ustavu) tako da se ne moze ustvrditi ciji je glas otisao kome. Mozda je i sam Covic glasao za Zeljka Komsica i Zlatka Lagumdziju. Ko moze sa sigurnoscu reci da je' ili nije? Ja sam eto ubijedjen da je Covic glasao za SDPove kandidate. Niko ne moze dokazati suprotno.
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#258 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by emillio estevez »

ma kontao ja ili ne
za rvate koji se predlazu kao predstavnici Hrvata u BIH , se
postavljaju osobe koje nemaju iza sebe glasova iz toga naroda ....

bitna je forma ili je samo zadovoljiti , ali ispravnost i moralnost toga nije bitna

bas bi me zanimalo kako bi bilo da se vama to radi u fedaraciji
kad vam u rs to pod stolom rade onda je patnja a ovako je ponos

sto se mene tice svoje sam napisao
promijenit se nece AMA BAS nista
hercegovac_pravi

#259 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by hercegovac_pravi »

emillio estevez wrote:ma kontao ja ili ne

bitna je forma ili je samo zadovoljiti , ali ispravnost i moralnost toga nije bitna

Ali shvati da "glasovi iz tog ili bilo kog drugog naroda" ne predstavljaju ništa drugo osim iluzije. To isto važi i za Bošnjake.
Ali zato postoje glasovi birača. U tome je ogromna razlika.
kv99

#260 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by kv99 »

emillio estevez wrote:ma kontao ja ili ne

Vidim da ti je tesko da procitas sve pa da ponovim :

Navedi mi gdje u Ustavu ili Dejtonu stoji to sto tvrdis da za jednu stranku ili predstavnika stranke mogu da glasaju samo pripadnici jedne etnicke /religiozne skupine ?
tuzlak58

#261 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by tuzlak58 »

giovannir wrote:Ako je netko do sada imao trun sumnje u ispravnost poteza homogenizacije HDZ-ovskih redova u BiH i smatrao da je teorija o nadglasavanju hrvatskog naroda samo teorija, od jučer nijedne takve sumnje nema.

Čemu ovaj uvod? Prije par mjeseci, kada se još nisu nazirale konture dogovora na federalnoj razini, nije se svima od „naših" svidjelo nazivanje SDP-a jedinom istinskom fundamentalističkom strankom u BiH, osobito u dijelu u kojem se povukla paralela između modus operandija Zlatka Lagumdžije i Slobodana Miloševića. Nakon jučerašnjeg dana mora se priznati da je Zlatko Lagumdžija uvelike nadmašio svoju muzu Miloševića. Zašto? Iz prostog razloga što u Miloševića nije bilo „sive zone", kako reče Mr. Bean Genjac sinoć u „Temi dana", u interpretaciji Članaka Ustava, nego je on za svaki segment svog diktata tražio uporište u Ustavu.

S druge strane Lagumdžija, njegovi podanici i njegovi sateliti su na onoj tragikomediji od sjednice Doma naroda, a naknadno i na sjednici Parlamenta Federacije, beskrupulozno i, što je najgore, svjesno prekršili Ustav Federacije, osobito kada se govori o formiranju Kluba hrvatskog naroda u Domu i o imenovanju kandidata za Predsjednika Federacije (potrebne ruke trećine od 17 zastupnika, bilo ih 5 na sjednici). Da se radi o pravoj tragikomediji potvrđuje činjenica da je Dom naroda izabrao za predsjednika člana HSP-a, stranke koja u Domu naroda nema niti jednog zastupnika.

Ovo što je na sceni bilo jeste pravi državni udar. Na nedavno postavljeno pitanje „šta bi bilo kad bi bilo", da su kojim slučajem uloge invertirane, tj. da je umjesto SDP-a državni udar napravio ijedan od HDZ-a, nitko nije dao odgovora, a osobito licemjerni predstavnici međunarodne zajednice koji su sada na velikom testu. Ukoliko ne reagiraju valjano, a to može biti jedino poništavanje svih ovih imenovanja i kazna odgovornima, u skladu sa Ustavom, onda sve gubi smisao, pa i samo postojanje ovakve BiH. Umjesto operacije bolesnika,nabasat ćemo na mrtvaca! Koje li kontroverze, Zlatko Lagumdžija, inače Slučajni Prolaznik, najveći „zaštitnik" i još veći rušitelj BiH!

Postoji i jedna pozitivna činjenica u svemu ovome, a to je ponašanje vodstva dva HDZ-a u zadnje vrijeme. Po prvi put u 20 godina naziru se obrisi neke strategije hrvatskoga naroda u BiH i po prvi put imamo zauzet jasan stav. Nije se išlo nespremno na pregovore i nije se popustilo pritiscima izvana. Kapa dolje! Jedina greška u zadnje vrijeme, ako se to greškom može nazvati, jeste organiziranje dirigiranih i umjetnih protesta protiv majorizacije od strane HDZ-ova i govor narodu da je to bila samo podrška, a ne organizacija.

Organiziranje takvih stranačkih i umjetnih protesta, tijekom radnog dana, u radnom vremenu, iskorištavanje manjeg dijela studentske populacije (čitaj mladeži stranaka), znači banaliziranje objektivnog problema hrvatskog naroda u BiH, osobito kad se na fotografijama s prosvjeda u Mostaru vide mnoge osobe, iz oba HDZ-a, koje svojim novčanikom, statusom i pozicijom dokazuju da su više nego dobro do sada živjeli na grbači te majorizacije. Nije ni na jednom od HDZ-a da organiziraju proteste i pišu transparente. Protesti moraju biti spontani. Također, organizacija protesta prije lakrdijske sjednice Doma Naroda nema smisla, kad nemaš nikakve instrumente da to spriječiš. Sada je vrijeme za protest! Nakon što se lakrdija u Sarajevu odigrala, dokazalo tko su izdajnici hrvatskoga naroda i tko gladuje za foteljom, interesom i novcem, dva HDZ-a to nisu.

Dva HDZ-a su pokazala dozu političke zrelosti, vjerojatno, kao nikada u recentnijom povijesti i moraju nastaviti tako, bez nepotrebnih eskapada. Nastave li ovako imat će bezrezervnu podršku! I mora se dopustiti Slučajom Prolazniku i njegovim SlučajnimDemokratskim Prolaznicima da nastave sa svojim naumom, jer su oni zajedno napravili nama Hrvatima medvjeđu uslugu: dokazali su djelom da je hrvatski narod institucionalno i politički neravnopravan, otvarajući vrata kreiranju hrvatske federalne jedinice, jer će rezultat njegovih diktata biti isti kao Miloševićev, samo bez rata! Zlaja Slučajni Prolaznik je uradio najveći dio posla za nas i treba mu dopustiti da nastavi.

Zato, Zlaja samo nastavi kamo si naumio! I, naravno, hvala ti!

Dragi gospodine vrlo ste opterećeni, bez dvojbe. U čemu Vi vidite zrelost HDZ ? ako je SDS postigao punu zrelost 1991. onda su Vaši kriteriji sasvim u redu. Šta je to krajnji cilj HDZ-a? Ono što imamo u RS ? etnički čista teritorija (napravljena na jedan kukavički i podao način) ? mislite li da će to ostati tako zauvjek i da će to biti sreća za Srbe ? Dajte mi objasnite šta želi Zlatka Lagumđije da uradi Hrvatima? da ih pokršatava (prevodi na islam)?, da ih pljačka i koristi kao roblje? da ih ubija i ponižava? da im otima teritoriju i raseljava ih ? da im negira jezik i kulturu? Koje to Zlatko Lagumđija podle namjere ima spram Hrvata, pa će Hrvate od tog zla izbaviti politički zreo HDZ ??? Molim Vas objasnite mi to ! Šta Vi i Vama slični želite ? ekskluzivitet ? da u zajedničkoj državi radite šta hoćete a da vam niko ništa ne može ? da ste izvan zakona ? Da od BiH uzimate onoliko koliko Vam treba a da ništa ne dajete ? dajte mi argumente i odgovore na ova pitanja bez političkih uvijanja! Konkretno i jasno ali ne poistovječujte HDZ i hrvatski narod !
mO k3

#262 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by mO k3 »

kv99 nemoj emilija estaveza ... to je brat od charlie sheena ;)
mO k3

#263 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by mO k3 »

zagazaga wrote:kad će treći :?
ev sam sto nije... obiljezavaju teritoriju... :bih:
seHmuz

#264 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by seHmuz »

zele da na vlasti budu oni ljudi koje su izabrali oni, eto to zele nije valjda da je to tesko shvatit, zele da im ti ne izabiras predstavnike i da se onda oni predstavljaju njihovim izborom i da zastupaju njihove interese, jer ti biras onoga ko smatras da ce zastupat tvoje interese i zato dajes glas zlatku harisu sulji ili bilo kome, isto tako oni su u vecini dali glasove hdz ovima i zele da ih oni predstavljaju, bez obzira sto ti smatras da su ti isti kriminalci lopovi i slicno..nadam se da ti je sad jasno...bit je da hrvate predstavljaju oni koje je njihov narod izabrao, a ne drugi koje im je izabrao neko drugi...vrlo je jednostavno, i hrvat moze biti svako drugi izvan hdz ali moze predstavljat hrvate iskljucivo, ako ga oni izaberu na tu funkciju, tako da nije samo hdz hrvt, i ostali koji se tako osjecaju su hrvati, ali hdz ima podrsku naoda a ostali nemaju,a uvijek narod predstavlja onaj koga je narod izabrao a ne onaj ko nije dobio glasove tog istog naroda..
seHmuz

#265 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by seHmuz »

pade treci u 86 minuti, (utakmica slavija zrinjski, i u 86 daje gol slavija za konacnih 3 2 kad ce neko iz mase eno vidi pade nam treci u sudackoj nadoknadi...)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#266 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by plain vanilla »

seHmuz wrote:pade treci u 86 minuti, (utakmica slavija zrinjski, i u 86 daje gol slavija za konacnih 3 2 kad ce neko iz mase eno vidi pade nam treci u sudackoj nadoknadi...)
i jesil se probudio u goloj vodi?
ultima_palabra

#267 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by ultima_palabra »

seHmuz wrote:zele da na vlasti budu oni ljudi koje su izabrali oni, eto to zele nije valjda da je to tesko shvatit, zele da im ti ne izabiras predstavnike i da se onda oni predstavljaju njihovim izborom i da zastupaju njihove interese, jer ti biras onoga ko smatras da ce zastupat tvoje interese i zato dajes glas zlatku harisu sulji ili bilo kome, isto tako oni su u vecini dali glasove hdz ovima i zele da ih oni predstavljaju, bez obzira sto ti smatras da su ti isti kriminalci lopovi i slicno..nadam se da ti je sad jasno...bit je da hrvate predstavljaju oni koje je njihov narod izabrao, a ne drugi koje im je izabrao neko drugi...vrlo je jednostavno, i hrvat moze biti svako drugi izvan hdz ali moze predstavljat hrvate iskljucivo, ako ga oni izaberu na tu funkciju, tako da nije samo hdz hrvt, i ostali koji se tako osjecaju su hrvati, ali hdz ima podrsku naoda a ostali nemaju,a uvijek narod predstavlja onaj koga je narod izabrao a ne onaj ko nije dobio glasove tog istog naroda..
Jbg ustavno uređenje nije tako... a HDZ ako će sa rogatim bosti, onda je trebao sa kurcem doći na svadbu ;-)
mO k3

#268 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by mO k3 »

zagazaga wrote:
Ženski Dr.Med wrote:
zagazaga wrote:kad će treći :?
ev sam sto nije... obiljezavaju teritoriju... :bih:
opet kante i četkeImage
Dodole im je porucio da ce im izaci u susret i da je one boje i cetke sto je namjerio za obiljezavanje manjeg i boljeg entiteta da im ustupi ....
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#269 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by Chmoljo »

ultima_palabra wrote: Jbg ustavno uređenje nije tako... a HDZ ako će sa rogatim bosti, onda je trebao sa kurcem doći na svadbu ;-)
jarane spenga ti cijeli zbornik narodnih mudrosti u jednu rečenicu :lol:
mO k3

#270 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by mO k3 »

Chmoljo wrote:
ultima_palabra wrote: Jbg ustavno uređenje nije tako... a HDZ ako će sa rogatim bosti, onda je trebao sa kurcem doći na svadbu ;-)
:thumbup: hahhahahahahha
zavrzlama

#271 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by zavrzlama »

seHmuz wrote:zele da na vlasti budu oni ljudi koje su izabrali oni, eto to zele nije valjda da je to tesko shvatit, zele da im ti ne izabiras predstavnike i da se onda oni predstavljaju njihovim izborom i da zastupaju njihove interese, jer ti biras onoga ko smatras da ce zastupat tvoje interese i zato dajes glas zlatku harisu sulji ili bilo kome, isto tako oni su u vecini dali glasove hdz ovima i zele da ih oni predstavljaju, bez obzira sto ti smatras da su ti isti kriminalci lopovi i slicno..nadam se da ti je sad jasno...bit je da hrvate predstavljaju oni koje je njihov narod izabrao, a ne drugi koje im je izabrao neko drugi...vrlo je jednostavno, i hrvat moze biti svako drugi izvan hdz ali moze predstavljat hrvate iskljucivo, ako ga oni izaberu na tu funkciju, tako da nije samo hdz hrvt, i ostali koji se tako osjecaju su hrvati, ali hdz ima podrsku naoda a ostali nemaju,a uvijek narod predstavlja onaj koga je narod izabrao a ne onaj ko nije dobio glasove tog istog naroda..
da ti pomognem da ti knedla nekako klizne niz grlo :D

ovaj put su sdp ,sda uz pomoc hrvatskih stranaka hsp i lijana potukli hdz....nakon 4 godine hdz-a ce potuci npr. HSP..tako sto ce jedno 150 000 bosnjaka dati svoj glas ovoj hrvatskoj stranci...eto sad se pjeni...

hdz se izbjegava jer otvoreno sa dodikom rusi BIH,pa da je 99% hrvata dalo svoj glas hdz-u..BIH je preca od hdz-a i volje izmanipulirane glasacke masine....eto jesi zadovoljan.... :D
ultima_palabra

#272 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by ultima_palabra »

Chmoljo wrote:
Jesam :-D Al otprilike tako dođe... šta se sve dešava u svijetu, a da se neko nasekira što 130000 glasača nije zastupljeno u vlasti entiteta od 2 miliona ljudi.
mO k3

#273 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by mO k3 »

Gledo sam danas vijesti prosvjedi u mostaru i sta sam zapazio plakate i zastave...

Plakati pisu i ovo je nasa zemlja ili tako nesto u konteksu a nigdje zastava zemlja koji oni navedo da je i njihova..

Image

Edit:
Pa dragi moji hrvati ako vam je stalo do Bih ponesite u zastavu drzave u kojoj ste rodjeni :bih:
Bosnolog

#274 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by Bosnolog »

zavrzlama wrote:
da ti pomognem da ti knedla nekako klizne niz grlo :D

ovaj put su sdp ,sda uz pomoc hrvatskih stranaka hsp i lijana potukli hdz....nakon 4 godine hdz-a ce potuci npr. HSP..tako sto ce jedno 150 000 bosnjaka dati svoj glas ovoj hrvatskoj stranci...eto sad se pjeni...

hdz se izbjegava jer otvoreno sa dodikom rusi BIH,pa da je 99% hrvata dalo svoj glas hdz-u..BIH je preca od hdz-a i volje izmanipulirane glasacke masine....eto jesi zadovoljan.... :D

HSP je vodio i vodi politiku hrvatskih interesa do Drine za to ih svakako treba podrzati za razliku herceg cetnika koji se zalazu za Srboslaviju u Seseljevim granicama,..... :mrgreen:
Ponosan

#275 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by Ponosan »

Dodik bi volio da Hrvati proglase hrvatsku samoupravu,ali svjestan je i on da je to nemoguce,da bi svi koji bi to uradili zavrsili u zatvoru! Dodik ga je namecio Hrvatima,gurnuo ih u opoziciju,ali ko im je kriv....Lijanovic,Jurisic ce za Hrvate sigurno uraditi vise nego HDZ u zadnjih 20 god sto je uradio! Hrvati da su se okrneuli ekonomiji,reformama a ne nacionalizmu,mogli bi biti od koristi svima,sebi najvise,ovako....samo sebe upropastavaju,iselit ce se opet odavde,i bice po brojnosti manji od Roma,ali sami su krivi svojom pogresnom politikom i pogresnim Savezima..
Post Reply