Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post Reply
smoki_choko

#251 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by smoki_choko »

BHCluster wrote:
Od 1:37 do 2:09 <- Sta je ovo bolan...
pa zar smo toliko jadni da nam ovi dodju u sred sarajeva i pocnu baljezgati kojekakve gluposti i lazi. pa ovo treba zabranati. trebao je citav grad da izadje i da im zabrane da pridju i prodju kroz grad. sramota za sve nas koji smo se rodili i zivimo u ovom gradu :roll:
karanana

#252 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by karanana »

kako ikad ziviti sa ovim ljudima? ovdje nikad nema mira ni integracije.
kritichar

#253 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by kritichar »

što ti je demokratija
pustiš ih fino u grad a oni opet po svom, kenjajul kenjaju :x
Alfons Kauders

#254 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Alfons Kauders »

hebote bht gori od rtrs...

ali neka, cisto da vide i najnaivniji o cemu se zapravo radi...

na komemoraciji je bila majka jednog vojnika koji je nastradao tamo (prva u prilogu)... ostatak taraba... politicari, aktiviste i par zena cija su djeca zalijepila oko sarajeva, a dobrovoljacku nisu ni na slici vidjeli...

brat gospodje br 2 nije ni mogao biti u dobrovoljackoj, jer je poginuo dan ranije na skenderiji...

a ova treca... zlatiste... necu ni da komentarisem :-)
Skijash

#255 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Skijash »

smoki_choko wrote:pa zar smo toliko jadni da nam ovi dodju u sred sarajeva i pocnu baljezgati kojekakve gluposti i lazi. pa ovo treba zabranati. trebao je citav grad da izadje i da im zabrane da pridju i prodju kroz grad. sramota za sve nas koji smo se rodili i zivimo u ovom gradu :roll:
Nadležni organi su, sasvim ispravno, zaključili da je štetnost zabrane veća od štetnosti dozvole. Nema tu mjesta emocijama.
karanana wrote:kako ikad ziviti sa ovim ljudima? ovdje nikad nema mira ni integracije.
Treba ići na totalno uništenje četništva. Kada se to postigne, srpski će narod ozdraviti a buduće će generacije imati mir.
kv99

#256 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by kv99 »

kritichar wrote:što ti je demokratija
Nije to demokratija vec pokazivanje cetnicke nemoci. Prije 19 godina su oni sa tenkovima isli tom ulicom i pokusavali da osvoje ne samo Sarajevo vec i citavu drzavu ..a danas ? Kukaju kako su izginuli ? Neka kukaju i neka lazu ali od tenkova pa do lazi je pokazatelj kako je njihova demagogija ustvari bez ikakve moci kakvu je prije imala. Tada su postavljali ultimatume i prijetili silom " Bice kako mi zelimo ili cete nestati " i slali su granate a danas...salju nam @konrada da nas uvjeri da na miru dobiju ono sto nisu kamom i tenkovima :lol:
karanana

#257 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by karanana »

sljedece godine spomen ploca.
spomenici nasim poginulim u nasem gradu su neuredni, isarani i poprilicno zapusteni.
ako se ova ploca stavi vidjet cete kako mup radi svoj posao.

a ova ploca bi se vrlo lako mogla desiti jer smo ucjenjeni i ako ne popustimo nema ceremonija na stratistima u njihovom entitetu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#258 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Chmoljo »

karanana wrote:sljedece godine spomen ploca.
spomenici nasim poginulim u nasem gradu su neuredni, isarani i poprilicno zapusteni.

a ova ploca bi se vrlo lako mogla desiti jer smo ucjenjeni i ako ne popustimo nema ceremonija na stratistima u njihovom entitetu.
može ploča poslije sudske presude... do tada, od šake do lakta...
Prpa.ba

#259 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Prpa.ba »

Predvidjam da narikace i smehotresni branitelji pravoslavlja vise nece dolaziti u Hamdije Kresevljakovica nakon sto se donese Federalni zakon o zabrani (velicanja) fasizma, ukljucujuci tu i pravoslavni ekstremizam i terorizam. :thumbup:
smoki_choko

#260 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by smoki_choko »

karanana wrote:sljedece godine spomen ploca.

pa kad bi se tako lako ploce postavljale onda bi za svakog poginulog neduznog stanovnika ove zemlje bosna i hercegovna bi bila cijela poplocana spomen plocama
Sa_u_srcu

#261 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Sa_u_srcu »

Ma treba na ovaj slucaj staviti tacku za sva vremena, samo i jedino sudskim putem...i s tom presudom ce se jednom za sva vremena staviti tacka na i....Pa nek pricaju da ih niko ne voli, pa nek bude da imamo najaci lobi, ali jednom za sva vremena staviti tacku na i...
Alfons Kauders

#262 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Alfons Kauders »

ja sam i prosle godine govorio kako bi se sve to moglo rijesiti...

fino se izda dozvola da skupu moze prisustvovati samo rodbina nastradalih u dobrovoljackoj... eto cisto da mogu dovesti i raje, neka svako od njih moze povesti jos dvije osobe...

tako da bi danas u dobrovoljackoj bilo troje ljudi na skupu, problem rijesen
Bosnolog

#263 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Bosnolog »

Alfons Kauders wrote:ja sam i prosle godine govorio kako bi se sve to moglo rijesiti...

fino se izda dozvola da skupu moze prisustvovati samo rodbina nastradalih u dobrovoljackoj... eto cisto da mogu dovesti i raje, neka svako od njih moze povesti jos dvije osobe...

tako da bi danas u dobrovoljackoj bilo troje ljudi na skupu, problem rijesen
Apsolutno se slazem s tvojim prijedlogom @Alfonse,...uza i sira familija i to je to,....
argyle

#264 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by argyle »

BHCluster wrote:
0:17

zemljo, otvori se, progutaj ih!
Image
BHCluster

#265 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by BHCluster »

argyle wrote:
BHCluster wrote:
0:17

zemljo, otvori se, progutaj ih!
Image
i koliko se jedan ovakav performans placa?
xDenisx

#266 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by xDenisx »

argyle wrote:
BHCluster wrote:
Uh jebota kakva nakaza a jos ktome cetnikusa :(

Ako nista, divno je vidjeti kako tuguje :-D
Čitalac

#267 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Čitalac »

Prosto ne verujem šta videh sad na ovom snimku. Ova baba je civilizacijska sramota. Ne...i dalje ne verujem...
Sa_u_srcu

#268 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Sa_u_srcu »

mojne bas tako to komentarisati, jebiga izgubila je sina, i nije to lako nikome podnjeti, ne trebas takve komentare davati
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#269 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by PipiDugaDevetka »

kv99 wrote:
kritichar wrote:što ti je demokratija
Nije to demokratija vec pokazivanje cetnicke nemoci. Prije 19 godina su oni sa tenkovima isli tom ulicom i pokusavali da osvoje ne samo Sarajevo vec i citavu drzavu ..a danas ? Kukaju kako su izginuli ? Neka kukaju i neka lazu ali od tenkova pa do lazi je pokazatelj kako je njihova demagogija ustvari bez ikakve moci kakvu je prije imala. Tada su postavljali ultimatume i prijetili silom " Bice kako mi zelimo ili cete nestati " i slali su granate a danas...salju nam @konrada da nas uvjeri da na miru dobiju ono sto nisu kamom i tenkovima :lol:
Znaju maheri da su 2. maja '92. u Sarajvu popušili sa Velikom bijomSr i ne samo to:

Daljnjim tokom rata protiv BiH dobili su ''teške i nepravedne sankcije od UN-a'', navukli midž ''bad guys'' jer je rat u BiH bio veoma dobro ''pokriven'' od strane CNNTV, BBCTV i ostalih najvećih svjetskih tv stanica.
MZ je procjenila da je bijaSr nefer igrač.

HV i Tuđmanin je praktično imao predah od nekoliko godina da nabavi teško oružje i sve ostalo. U BiH, kao što znamo, slabo su ratovali HVO i VRS.

MZ je '95. ''namignula'' Tudjmaninu da ''odradi'' Bljesak i Oluju, znači, nezauzimanjem Sarajeva VJ/JNA=Srbija je izgubila RSK.

Kasnije, 1999.g. kada je počelo njeSra na Kosovu, MZ je već imala kompletnu sliku Srbije kao nefer igrača, i Srbija kao kaznu gubi Kosovo...opet zahvaljujući otporu Sarajlija 2. maja.

Crna gora shvata sa kim ima posla u SiCg, pa ''drugo oko'' odlazi uz Lajčakovo nadgledanje referenduma. Opet, samo zbog otpora Bosne i neosvajanja Sarajeva 2. maja '92.

Umalo nisu proglašeni da su izvršili agresiju i genocid što znači da bi plaćali odštetu. Još ima šanse da buuddu proglašeni genocidnom državom ako se proces pred MSP nastavi.

Veooommmaaaa im je važno da 2. maj proglase zločinačkom akcijom TO BiH, policije i ostalih koji su branili grad.
Alfons Kauders

#270 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Alfons Kauders »

Sa_u_srcu wrote:mojne bas tako to komentarisati, jebiga izgubila je sina, i nije to lako nikome podnjeti, ne trebas takve komentare davati
koga je izgubila i gdje?

tamo nije...

a za onu izjavu su je fino mogli uhapisti i lupiti joj krivicnu prijavu
Čitalac

#271 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Čitalac »

Sa_u_srcu wrote:mojne bas tako to komentarisati, jebiga izgubila je sina, i nije to lako nikome podnjeti, ne trebas takve komentare davati
Pa, to rekoh baš zato što je ovde jasno naglašeno da ova žena nije izgubila nikoga. Ona je tu, koliko sam shvatio, zato što neizmerno voli vojsku i policiju.
Sa_u_srcu

#272 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Sa_u_srcu »

Alfons Kauders wrote:
koga je izgubila i gdje?

tamo nije...

a za onu izjavu su je fino mogli uhapisti i lupiti joj krivicnu prijavu
do mene je, mislio sam na onu prvu..... :D greska u koracima
poostar

#273 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by poostar »

Čitalac wrote:
Pa, to rekoh baš zato što je ovde jasno naglašeno da ova žena nije izgubila nikoga. Ona je tu, koliko sam shvatio, zato što neizmerno voli vojsku i policiju.
..i zato sto voli milorada dodika ko' brata
Alfons Kauders

#274 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Alfons Kauders »

prosle godine nisu pravili belaja... sad su doveli ovu narikachu...

dogodine ce mozda doci i neka grupica ispred RCP-a ili Obraza...

i sve tako dok nekom ne pukne kurac pa ne pocne hapsiti za izazivanje rasne i vjerske netrpeljivosti...
tbv

#275 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by tbv »

Čitalac wrote:
i da prazni pistolje :D
Post Reply