Ma ne kontas ti,to su stolacki Bosnjaci pokusali da majoriziraju Hrvate u Stocu tako sto su glasali za HDZ-ove kadrove.Kontas,birali im Bosnjaci HDZ-ove ljude ko sto su Komsica izabraliMihaelj wrote:Ne znam baš puno, nek pričaju ljudi iz Stolca jel to istina ili ne, ali osvrnut ću se oko broja Bošnjaka. Kažeš preko 60% Bošnjaka, a oba HDZ-a i HSP pokupili 60% glasova na izborima. Jedini zaključak iz svega bi bio da su i HDZ-i i HSP postali nedvojbeno multietničke stranke poput SDP-a.hercegovac_pravi wrote:Ništa "većina" u Stocu nije odlučila već se veliki broj Bošnjaka vratio u Stolac (grad Stolac danas ima preko 60% Bošnjaka) tako da vlast nije bila ustanju spriječiti ulazak Bošnjaka u školske centre.
Ako je tačno onda je žalosno
- Co0l
#251 Re: Ako je tačno onda je žalosno
-
Mihaelj
#252 Re: Ako je tačno onda je žalosno
Strašno...bingov buraz wrote:Gdje to moze da se potpise da se potpise...shvatio sam da je majorizacija losa.A bio sam zagrdio bilo je dana kad sam znao izmajorizirati po 4 Hrvata dnevno
-
hercegovac_pravi
#253 Re: Ako je tačno onda je žalosno
Mihaelj wrote:Ne znam baš puno, nek pričaju ljudi iz Stolca jel to istina ili ne, ali osvrnut ću se oko broja Bošnjaka. Kažeš preko 60% Bošnjaka, a oba HDZ-a i HSP pokupili 60% glasova na izborima. Jedini zaključak iz svega bi bio da su i HDZ-i i HSP postali nedvojbeno multietničke stranke poput SDP-a.hercegovac_pravi wrote:Ništa "većina" u Stocu nije odlučila već se veliki broj Bošnjaka vratio u Stolac (grad Stolac danas ima preko 60% Bošnjaka) tako da vlast nije bila ustanju spriječiti ulazak Bošnjaka u školske centre.
vidi boldano....
-
Mihaelj
#254 Re: Ako je tačno onda je žalosno
Šteta što nisu svuda krenuli s tom praksom izbora HDZ-a. Mogli su po srednjoj Bosni i Mostaru izmajorizirati Hrvate na taj način. Sigurno je da bi se bunili, ali što je tu je. Izdržali bi nekako.Co0l wrote:Ma ne kontas ti,to su stolacki Bosnjaci pokusali da majoriziraju Hrvate u Stocu tako sto su glasali za HDZ-ove kadrove.Kontas,birali im Bosnjaci HDZ-ove ljude ko sto su Komsica izabraliMihaelj wrote:Ne znam baš puno, nek pričaju ljudi iz Stolca jel to istina ili ne, ali osvrnut ću se oko broja Bošnjaka. Kažeš preko 60% Bošnjaka, a oba HDZ-a i HSP pokupili 60% glasova na izborima. Jedini zaključak iz svega bi bio da su i HDZ-i i HSP postali nedvojbeno multietničke stranke poput SDP-a.hercegovac_pravi wrote:Ništa "većina" u Stocu nije odlučila već se veliki broj Bošnjaka vratio u Stolac (grad Stolac danas ima preko 60% Bošnjaka) tako da vlast nije bila ustanju spriječiti ulazak Bošnjaka u školske centre.![]()
-
Mihaelj
#255 Re: Ako je tačno onda je žalosno
Ljubičasta boja? Jel može neka muževnija malo?hercegovac_pravi wrote:Mihaelj wrote:Ne znam baš puno, nek pričaju ljudi iz Stolca jel to istina ili ne, ali osvrnut ću se oko broja Bošnjaka. Kažeš preko 60% Bošnjaka, a oba HDZ-a i HSP pokupili 60% glasova na izborima. Jedini zaključak iz svega bi bio da su i HDZ-i i HSP postali nedvojbeno multietničke stranke poput SDP-a.hercegovac_pravi wrote:Ništa "većina" u Stocu nije odlučila već se veliki broj Bošnjaka vratio u Stolac (grad Stolac danas ima preko 60% Bošnjaka) tako da vlast nije bila ustanju spriječiti ulazak Bošnjaka u školske centre.![]()
vidi boldano....
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#256 Re: Ako je tačno onda je žalosno
Mihaelj, jesil potpisao peticiju?
- Co0l
#257 Re: Ako je tačno onda je žalosno
Ma ne da bi se bunil nego bi urlali na sav glas ko kad je Ivo Miro Jovic se bunio kad je glasovima Bosnjaka izabran bio u Predsjednistvo.Covjek se opirao svim silama da ne bude tad clan Predsjednistva al ga Bosnjaci izmajorizirase i moro je,jadanMihaelj wrote: Šteta što nisu svuda krenuli s tom praksom izbora HDZ-a. Mogli su po srednjoj Bosni i Mostaru izmajorizirati Hrvate na taj način. Sigurno je da bi se bunili, ali što je tu je. Izdržali bi nekako.
-
hercegovac_pravi
#258 Re: Ako je tačno onda je žalosno
opština ne grad..Mihaelj wrote:Ljubičasta boja? Jel može neka muževnija malo?hercegovac_pravi wrote:Mihaelj wrote:
Ne znam baš puno, nek pričaju ljudi iz Stolca jel to istina ili ne, ali osvrnut ću se oko broja Bošnjaka. Kažeš preko 60% Bošnjaka, a oba HDZ-a i HSP pokupili 60% glasova na izborima. Jedini zaključak iz svega bi bio da su i HDZ-i i HSP postali nedvojbeno multietničke stranke poput SDP-a.![]()
vidi boldano....Vidi ti mog bolda.
-
Mihaelj
#259 Re: Ako je tačno onda je žalosno
Nisam. Ni ja ni Komšo.plain vanilla wrote:Mihaelj, jesil potpisao peticiju?
-
Mihaelj
#260 Re: Ako je tačno onda je žalosno
Onda si u pravu.hercegovac_pravi wrote:opština ne grad..Mihaelj wrote:Ljubičasta boja? Jel može neka muževnija malo?Vidi ti mog bolda.
- plain vanilla
#261 Re: Ako je tačno onda je žalosno
Sto bolan, bolanMihaelj wrote:Nisam. Ni ja ni Komšo.plain vanilla wrote:Mihaelj, jesil potpisao peticiju?
Mi cemo svi da potpisemo
-
Mihaelj
#262 Re: Ako je tačno onda je žalosno
I.M. Jović (sumnjiv HrvatCo0l wrote:Ma ne da bi se bunil nego bi urlali na sav glas ko kad je Ivo Miro Jovic se bunio kad je glasovima Bosnjaka izabran bio u Predsjednistvo.Covjek se opirao svim silama da ne bude tad clan Predsjednistva al ga Bosnjaci izmajorizirase i moro je,jadanMihaelj wrote: Šteta što nisu svuda krenuli s tom praksom izbora HDZ-a. Mogli su po srednjoj Bosni i Mostaru izmajorizirati Hrvate na taj način. Sigurno je da bi se bunili, ali što je tu je. Izdržali bi nekako.
-
hercegovac_pravi
#263 Re: Ako je tačno onda je žalosno
Aha znam....Mihaelj wrote:Onda si u pravu.hercegovac_pravi wrote:opština ne grad..Mihaelj wrote:Ljubičasta boja? Jel može neka muževnija malo?Vidi ti mog bolda.
- Co0l
#264 Re: Ako je tačno onda je žalosno
Bio je i gradonacelnik Mostara na isti nacin izabran,glasovima Bosnjaka,i on se jadan bunio,opiro,piso tuzbe u Strazburu protiv majorizacije al dzaba,Bosnjaci ga majorizovase....huda sudbo majorizovanih...Mihaelj wrote:I.M. Jović (sumnjiv HrvatCo0l wrote:Ma ne da bi se bunil nego bi urlali na sav glas ko kad je Ivo Miro Jovic se bunio kad je glasovima Bosnjaka izabran bio u Predsjednistvo.Covjek se opirao svim silama da ne bude tad clan Predsjednistva al ga Bosnjaci izmajorizirase i moro je,jadanMihaelj wrote: Šteta što nisu svuda krenuli s tom praksom izbora HDZ-a. Mogli su po srednjoj Bosni i Mostaru izmajorizirati Hrvate na taj način. Sigurno je da bi se bunili, ali što je tu je. Izdržali bi nekako.) je prva žrtva bošnjačke majorizacije. Da smo tada reagirali do ovoga ne bi ni došlo...
-
Mihaelj
#265 Re: Ako je tačno onda je žalosno
Znači ima tih primjera koliko hoćeš. Onda je peticija opravdana.Co0l wrote:Bio je i gradonacelnik Mostara na isti nacin izabran,glasovima Bosnjaka,i on se jadan bunio,opiro,piso tuzbe u Strazburu protiv majorizacije al dzaba,Bosnjaci ga majorizovase....huda sudbo majorizovanih...
- bingov buraz
#266 Re: Ako je tačno onda je žalosno
Nekih vikenda se uopce ne sjecam...ali bitno je da sam sad na pravom putu.Treba izmajorizirati ove sto se zalazu za majorizaciju Hrvata.Mihaelj wrote:Strašno...bingov buraz wrote:Gdje to moze da se potpise da se potpise...shvatio sam da je majorizacija losa.A bio sam zagrdio bilo je dana kad sam znao izmajorizirati po 4 Hrvata dnevno
-
Mihaelj
#267 Re: Ako je tačno onda je žalosno
I treba, sad kad nam je Cool pokazao koliko ima primjera majorizacije nema nam druge nego da svi potpišemo.plain vanilla wrote:Sto bolan, bolanMihaelj wrote:Nisam. Ni ja ni Komšo.plain vanilla wrote:Mihaelj, jesil potpisao peticiju?
Mi cemo svi da potpisemo
-
Mihaelj
#268 Re: Ako je tačno onda je žalosno
Uznapredovala faza majorizacijskog sindroma...Za potpuno izlječenje i otklanjanje simptoma propisujem potpisivanje peticije 3 puta na dan u razmaku od 8 sati.bingov buraz wrote:Nekih vikenda se uopce ne sjecam...ali bitno je da sam sad na pravom putu.Treba izmajorizirati ove sto se zalazu za majorizaciju Hrvata.Mihaelj wrote:Strašno...bingov buraz wrote:Gdje to moze da se potpise da se potpise...shvatio sam da je majorizacija losa.A bio sam zagrdio bilo je dana kad sam znao izmajorizirati po 4 Hrvata dnevno
- plain vanilla
#269 Re: Ako je tačno onda je žalosno
tako je, svi da potpisuMihaelj wrote:I treba, sad kad nam je Cool pokazao koliko ima primjera majorizacije nema nam druge nego da svi potpišemo.plain vanilla wrote:Sto bolan, bolanMihaelj wrote: Nisam. Ni ja ni Komšo.
Mi cemo svi da potpisemo
pa da vidimo ko koga majorizira
- blue_sky
#270 Re: Ako je tačno onda je žalosno
a đe to kod nas peticije piju vode
osim ako nisu s ciljem da pod
one "druge"
pa ako upali-upali 
osim ako nisu s ciljem da pod
- plain vanilla
#271 Re: Ako je tačno onda je žalosno
obecala sam. to su mi sutre dvije glavne obavezezoom66 wrote:vanilo, uz potpis ne zaboravi i glas za aldinutako smo se dogoorili
volim koncenzus
glasati za Aldinu
i majorizirati Peticiju protiv majorizacije
-
hajducka travica
#272 Re: Ako je tačno onda je žalosno
Jope fali dosta do vecine.Ih,onda je to većinska BIH
-
chelsea999
#273 Re: Ako je tačno onda je žalosno
hercegovac_pravi wrote: Pričaš neistinu i provaljuješ gluposti. U Stocu NE POSTOJI legalni školski program na Bosanskom jeziku. Koliko puta mislite upisati istu laž nadajući se da će proći nezapaženo?
Ništa "većina" u Stocu nije odlučila već se veliki broj Bošnjaka vratio u Stolac (grad Stolac danas ima preko 60% Bošnjaka) tako da vlast nije bila ustanju spriječiti ulazak Bošnjaka u školske centre. Ono što je lokalna HDZ vlast bila ustanju uraditi uradila je ..a to je ne priznati i ne potpisati diplome učenika koji su pohađali nastavu po Bosanskom nastavnom planu i programu. Zbog toga je prije 6 mjeseci (odokativno) zaustavljeno kompletno finansiranje školstva u opštini Stolac a od strane kantonalnog ministarstva (ne potpisivanje Statuta škole od strane HDZ kadra). Zbog nezakonith aktivnosti van zakonske norme je ostavljen kompletan školski sistem u Stocu. Eto to je istina i školskom programu u Stocu.
Cisto informacije radi: skinuto sa: http://www.hercegovina.info/vijesti/her ... z-grijanja
...
Sporan Statut škole
Škola u kojoj trenutačno ima 360 učenika i 40 djelatnika suočena je s problemima od dana kad je ministar Dželilović odlučio ne priznati Statut škole, tvrdeći da nije usklađen sa zakonom. Međutim, Toljević tvrdi da to nije istina i da je postojeći Statut, prema kojem se mora osigurati nastavni plan i program učenicima druge nacionalnosti ukoliko ih u školi ima više od 20 posto, usklađen sa zakonom i sa svim drugim školama ove županije.
"Taj problem traje već više godina, a djelatnici škole niti imaju mogućnosti niti ovlasti riješiti ga", kazala je u nekoliko navrata Toljević, pozivajući Dželilovića da školu, ukoliko misli da ne radi po zakonu, jednostavno izbriše iz sudskog registra i da se uruče rješenja djelatnicima o prestanku radnog odnosa.
"No, Dželilović se neće ni javiti, a u par navrata je poručio Sindikatu da, što god radili, Sindikatu neće isplatiti ništa i da će nam, kao i svaki put dosad, sve pasti u vodu. Nama sada ostaje još samo Međunarodni sud za ljudska prava budući da sve institucije kojima se obratimo ubrzo zaborave na nas ", kaže Toljević...
-
chelsea999
#274 Re: Ako je tačno onda je žalosno
Ivo Miro Jovic je dosao na mjesto clana Predsjednistva kada je Dragan Covic, odlukom Paddy Ashdowna, smijenjen.
http://www.cyberbulevar.com/vijesti/bih ... /20050505/
Linkom je ukratko opisan nacin dolaska. Poređenje sa doslakom Komsica na mjesto clana Predsjednistva je smijesno..
Idemo dalje...
Gradonacelnik Mostara se bira prema statutu koji postoji samo u Mostaru i nigdje na svijetu. NAPRAVLJEN JE UPRAVO DA BI SE SPRIJECILA MAJORIZACIJA bilo kojeg naroda, u ovom slucaju Bosnjaka jer je veliki broj Bosnjaka iseljen (zbog ratnih dogadjanja, protjerivanja.. ) a useljen je veliki broj Hrvata iz Srednje Bosne pa se stvorila drugacija demografska slika. Gradonacelnika ne biraju gradjani nego vijecnici. To sto je gradonacelnik iz HDZ-a je poznati deal HDZ-a i SDA.
Linkom je ukratko opisan nacin dolaska. Poređenje sa doslakom Komsica na mjesto clana Predsjednistva je smijesno..
Idemo dalje...
Gradonacelnik Mostara se bira prema statutu koji postoji samo u Mostaru i nigdje na svijetu. NAPRAVLJEN JE UPRAVO DA BI SE SPRIJECILA MAJORIZACIJA bilo kojeg naroda, u ovom slucaju Bosnjaka jer je veliki broj Bosnjaka iseljen (zbog ratnih dogadjanja, protjerivanja.. ) a useljen je veliki broj Hrvata iz Srednje Bosne pa se stvorila drugacija demografska slika. Gradonacelnika ne biraju gradjani nego vijecnici. To sto je gradonacelnik iz HDZ-a je poznati deal HDZ-a i SDA.
- Komrad
#275 Re: Ako je tačno onda je žalosno
chelsea999 wrote:Ivo Miro Jovic je dosao na mjesto clana Predsjednistva kada je Dragan Covic, odlukom Paddy Ashdowna, smijenjen.
Idemo dalje...
Jel to jos Komsica niste prezalili?