Znači pogledaj prvo jel lupan povedi bilo koga ko serazmuije iole u lim(mulde,gdje se spaja prednja maska itd.) ,poslije vidi kakva je makina testiraj uz kakvu planinu i po makadamu i odamh ćeš osjetiti na čemu si ,kvarovi na prednjem ili zadnjem trapu se ne mogu sakriti ali ako i postoje nisu ne rješivi.BISCANIN2 wrote:Cober, treba odmah razgrnaničiti da terenska vozila nisu ista što se tiče održavanja i kvalitete kao i autmobili,ja kad sam kupovo svoh prvog terenca imao sam budzet koji se prepo0lvio iz određenih razloga te sam bio prinudjen kupiti nešto do 8000 km .Naletio mi je pajero 2.5 intercooler u Sarajevu ,nekog iskustva što se tiče terenaca nisam imao ,ali sam pratio da nije udaran da mu motor ne pregrijava i da mu rade redkucije ,na tadašnjem sam primjetio da mu je lim radjen zbog gnjiloće ali to mi nije bio problem .Nisam pogriješio služio me je ko doxa četiri sezone ,sanjim sam prešao Bosnu ,CG,ICRO uvijek natrpan da šibica u njega ne može stati.Prevezao je turista i turista po bosanskim dumbačama
Terenci nisu kao auta oni i ako imaju neku i grešku ili kvar to možeš bukvalno vući mjesecima što znači nigdje te neće ostaviti uvijek ćeš se dopuzati ili dofuljati do kuće ili radione ,to je moć terenaca .I oni se manje kvare ali su im popravci zahtjevniji i skuplji .Tebi bi odgovaro i pajero jer on ima klupu koja se otvori ko bračni krevet i pouzdan je samo moraš voditi računa zadnjem trapu .Naši putevi nikad nisu toliko loši da ih sa terencem ne možeš savladati osim ako je snijeg prevelik iz iskustva govorim .Moraš razraditi svoju tehniku i taktiku najvažnije da se ne zaglaviš baš skroz onda ti nema pomoci bez vitla ili traktora ,u ostalim slučajevima terencima treba jako malo da se isčupaju .
Jeep je nešto drugo to je jednostavno drugi svijet ,da si mogao vidjet samo u kakvom sam ga stanju kupio .
Ali lim ok nije udaran ,redukcije rade mjenjač zasad ok i kupljen .Kupovina polovnjaka je uvijek mačak u vreći nikad ne znaš šta će te snaći
Sretno i dobrodošlica svijet terenaca .