Posao u školi

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
sanguinaria

#251 Re: Posao u školi

Post by sanguinaria »

Jedini konkurs na neodredjeno u sarajevskom kantonu je bio u drugoj gimnaziji, primljen student mastera, zavrsio 3 godine po bolonji! naravno, pismene odbijenice drugi kandidati nisu dobili :) pitam se zasto?:)
zelenashica

#252 Re: Posao u školi

Post by zelenashica »

sanabe wrote:
zelenashica wrote:
pajero wrote:A kad se onda dobije ugovor na neodređeno?
Nikako više na način zvani "prevođenje"....znači više nema ugovora na neodređeno stečenog 24 mjeseca bez prekida.
Jedini način ugovora na neodređeno je uz pomoć konkursa koji glasi na neodređeno radno vrijeme.....eh,sad....recimo na TK-a ove godine nije bilo ni jedno mjeseto na neodređeno iz moje branse. :D
Ja sam nešto više od 8 godina na određeno :skoljka:

šta ba? :shock: pa to je užasno :cry:
ja bila dvije godine, kad se nisam raspametila :roll:
Ja sam eto juče 15.09. napunila 8 dugih godina... :D
Naravno ne računam pripravnički staž i par Ugovora o djelu.
2003-2011
zelenashica

#253 Re: Posao u školi

Post by zelenashica »

pajero wrote:
zelenashica wrote:
pajero wrote:A kad se onda dobije ugovor na neodređeno?
Nikako više na način zvani "prevođenje"....znači više nema ugovora na neodređeno stečenog 24 mjeseca bez prekida.
Jedini način ugovora na neodređeno je uz pomoć konkursa koji glasi na neodređeno radno vrijeme.....eh,sad....recimo na TK-a ove godine nije bilo ni jedno mjeseto na neodređeno iz moje branse. :D
Ja sam nešto više od 8 godina na određeno :skoljka:
O tome pricam...uzas!!! Koliko znam ni u SA zadnjih godina nema konkursa na neodređeno... :run:
U TK-a je prosle godine bilo mjesta na neodređeno,....mislim 12 ...ali kako postoji pravilnik o bodovanju na osnovu staža,na ta mjesta dolaze oni koji su željni promjene okoline,škole ili podobnije škole....znači ljudi sa rješenjima na neodređeno dobijaju ta mjesta(imaju više staža od 10 godina pa u startu nas sa 8 godina i manje "preskoče"na listama)...a na njihova mjesta se daju saglasnosi na određeno.... :-)
Ove godine nije bilo ni jedno mjesto na neodređeno ali je novi premijer najavio tokom ove godine provjeru sistematizacije radnih mjesta i analizu potreba za narednu deceniju da pokuša ovakve ko mene uhljebiti :roll:
zelenashica

#254 Re: Posao u školi

Post by zelenashica »

Univerzitet u Tuzli NIJE IZDAVAO DIPLOME U SKLADU SA VAŽEĆIM PROPISIMA!
http://www.vidiportal.ba/drutvo/6316-sk ... -propisima
dadasapic

#255 Re: Posao u školi

Post by dadasapic »

zelenashica wrote:
ezelll wrote:
zelenashica wrote:
Nista neobično...sličan slučaj je kad se za nastavu vjeronauke primi efendija sa završenom istorijom ili gografijom a odbije neko sa završenom Akademijom Islamskih nauka(uz naravno srednju školu medersa).
evo jos jedan isto dobar slucaj covjek zavrsio njemacki predaje hemiju i bilogiju.... :lol: :lol:
i kaze kad odes na faks sto to ne znas kako cu znati kad mi predavao covjek gdje ni gdje veze bar da je bio blizu profesije...
Sve dok to pises nama po forumu a ne pišeš na žalbe,tužbe,prigovore tako će da bude.....vala na moje mjesto nek stisne pa primi nekog ko nema diplomu kao ja a o osobama sa manje staža i ne mislim,na njih odmah lupam tužbama.
u kom ti svijetu živiš? neki i bez fakulteta predaju i drže nastavu. :lol: svega ima u našoj prosvjeti,mita i korupcije,veza i vezica najviše.
zelenashica

#256 Re: Posao u školi

Post by zelenashica »

dadasapic wrote:
zelenashica wrote:
ezelll wrote: evo jos jedan isto dobar slucaj covjek zavrsio njemacki predaje hemiju i bilogiju.... :lol: :lol:
i kaze kad odes na faks sto to ne znas kako cu znati kad mi predavao covjek gdje ni gdje veze bar da je bio blizu profesije...
Sve dok to pises nama po forumu a ne pišeš na žalbe,tužbe,prigovore tako će da bude.....vala na moje mjesto nek stisne pa primi nekog ko nema diplomu kao ja a o osobama sa manje staža i ne mislim,na njih odmah lupam tužbama.
u kom ti svijetu živiš? neki i bez fakulteta predaju i drže nastavu. :lol: svega ima u našoj prosvjeti,mita i korupcije,veza i vezica najviše.
U istom svijetu kao i ti...i sve ove godine i radim zahvaljući tome što se ne ustručavam žaliti ako me neko ošteti.
I ove godine sam se žalila i na samo 0.1 ukradeni bod(čak ako mi to i nije mijenjelo mjesto na rang listi).
Samo iz razloga da znaju da se ne ustručavam svoja prava tražiti i kod Školskog odbra i kod inspektora i kod ministrice.
Nikad nisam nikome ni ponudila mito a kamoli još i dala isto,ne pada mi napamet....ne žalim se protiv onih koji imaju više bodova od mene,ali nekom ko ima manje ne dam ni miran san dok moje žalbe ne prođu inspekcijski nadzor.
Možda sam bezobrazna što sam se žalila i u školama gdje nemam namjeru prihvatiti posao,ali jako je lijep osjećaj se žaliti i dobiti nalaz na kome pise:"Vaš prigovor je OSNOVAN!" i čekati poziv od direktora za posao.
Poziv naravno dođe ubrzo a onda mu samo fino zahvalite i kažete kako ste odabrali drugo radno mjesto,ali eto....bar je saznao koga je pokušao eliminisati na nezakonit način. :wink:

Te koje znaš da predaju bez odgovarajuće stručne spreme imenuj i pravac i PPZ ili inspekcijskom organu.
Lako je kukati na državu i sistem a ništa konkretno ne uraditi da se on bar u pojedinačnim slučajevima mijenja.
pajero

#257 Re: Posao u školi

Post by pajero »

Sta reci...SVAKA TI CAST!!!
zelenashica

#258 Re: Posao u školi

Post by zelenashica »

pajero wrote:Sta reci...SVAKA TI CAST!!!
8 Godina rada na određeno te nauči osnovnom pravilu:Bori se sam za sebe!
Hvala pajero,...da smo većina spremni se žaliti na nepravilnosti bilo bi ih sve manje...ovako.... :-)
pajero

#259 Re: Posao u školi

Post by pajero »

zelenashica wrote:
pajero wrote:Sta reci...SVAKA TI CAST!!!
8 Godina rada na određeno te nauči osnovnom pravilu:Bori se sam za sebe!
Hvala pajero,...da smo većina spremni se žaliti na nepravilnosti bilo bi ih sve manje...ovako.... :-)
Nema na cemu. Moja zena evo vec trecu godinu na odredjeno u dvije skole. Sad u ovoj skoli za sekundu da izgubi mjesto. Sazna da direktor (doduse pod moranjem i pritiskom drugih) namjerava zaposliti nekoga ko prvi put pocinje da radi, nema skolsku spremu kao ona i nije na toj famoznoj tabeli. Nazove i kao ma to je privremeno...bla bla bla. Spremi se, u ministarstvo, isprica sitvaciju, podnese zalbu i vec za sat zvoni telefon i kazu eto sad moraju raspisati konkurs pa se prijavi. Naravno...primljena! Ali sto ti kazes da se nije borila za svoja prava... :x
Marb

#260 Re: Posao u školi

Post by Marb »

Nema na cemu. Moja zena evo vec trecu godinu na odredjeno u dvije skole. Sad u ovoj skoli za sekundu da izgubi mjesto. Sazna da direktor (doduse pod moranjem i pritiskom drugih) namjerava zaposliti nekoga ko prvi put pocinje da radi, nema skolsku spremu kao ona i nije na toj famoznoj tabeli. Nazove i kao ma to je privremeno...bla bla bla. Spremi se, u ministarstvo, isprica sitvaciju, podnese zalbu i vec za sat zvoni telefon i kazu eto sad moraju raspisati konkurs pa se prijavi. Naravno...primljena! Ali sto ti kazes da se nije borila za svoja prava... :x[/quote]

-
Last edited by Marb on 21/03/2012 22:43, edited 1 time in total.
pajero

#261 Re: Posao u školi

Post by pajero »

Marb wrote:Nema na cemu. Moja zena evo vec trecu godinu na odredjeno u dvije skole. Sad u ovoj skoli za sekundu da izgubi mjesto. Sazna da direktor (doduse pod moranjem i pritiskom drugih) namjerava zaposliti nekoga ko prvi put pocinje da radi, nema skolsku spremu kao ona i nije na toj famoznoj tabeli. Nazove i kao ma to je privremeno...bla bla bla. Spremi se, u ministarstvo, isprica sitvaciju, podnese zalbu i vec za sat zvoni telefon i kazu eto sad moraju raspisati konkurs pa se prijavi. Naravno...primljena! Ali sto ti kazes da se nije borila za svoja prava... :x
Meni se to isto desilo, na moje mjesto pod moranjem je primljena jedna osoba, bez iskustva, bez adekvatne spreme, samo sto ja nisam otisla u ministarstvo vec kod direktora da mi objasni zasto a on mi je rekao da je morao, politika bla bla bla, i da cekam konkurs, samo je problem sto konkurs jos nije raspisan, kad ce biti jos se ne zna.[/quote]

Moj ti je savjet da odes i u ministarstvo i da se obratis Sindikatu a pogotovo predsjedniku sindikata. Fino objasnis sitvaciju i sta se sve radi. UZAS!
artensene

#262 Pick from

Post by artensene »

Select The most beneficial Air Jordan Shoes In all Times

All of the air Jordan shoes are already manufactured for perfection they are all unique and various from your other. The hallmark of Nike jordans shoes cant be summed up in a single word because are high-performance, state-of-the-art aerodynamic shoes which just comfortable and are extremely durable. Should you be an aspiring basketball player after that the Test are the most useful shoes you could have but the truth that you may even wear these comfortable shoes for out of court activities also. Thats the reason why a Jordan so unique!

The main ever Nike air jordans shoes launched was the Air Jordan I and also the last shoe launched often is the Air Jordan XXIII. The Air Jordan XXIII premiered an NBA All-Star game. Since 2010 stands out as the 25th anniversary of one's launch on the The air jordan company and its particular selection of Jordans shoes; Nike would introduce the environment Jordan XX5/XXV for basketball players and fans worldwide. In accordance with sources, the Jordan 25 shall be launched last month 13, 2010 and will also be endorsed by Dwayne Wade.

Let us take a read the top two Nike jordans shoes off times:

The klix Jordan XV: This really is a kind of Jordan shoes that Michael Jordan has never been capable of wear in a different of his games. No! it is not since shoe is just not good however as they was busy wearing the predecessors like Jordan XIV. It was earphones shoe made by Tinker Hatfield and is made in such a way in which it mimicked Michael Jordans wagging tongue. With the final stages of your creation, it had been found that the flapping tongue was uncomfortable and was hence faraway from the shoe. The klix Jordan 15 (XV) were released in a Retro LS Laser black/metallic gold-white color combination.

Jordans running shoes for cheap XX: The klix Jordan XX was introduced in 2005 with a promotional slogan with that being said it all, Introducing one's klix! The environment Jordan 20 also marked the return of designer Tinker Hatfield. He took inspiration from motorcycle tire designs and cycling shoes to make this awe-inspiring Nike Jordan shoe. Another remarkable thing with regard to the Jordan XX is it celebrated the 20 year reputation of Nike air jordans. The klix environment Jordan XX enters in this color combinations:
zelenashica

#263 Re: Posao u školi

Post by zelenashica »

Sretan praznik svim kolegama i kolegicama!
pajero

#264 Re: Posao u školi

Post by pajero »

zelenashica wrote:Sretan praznik svim kolegama i kolegicama!
Pridrizujem se cestitkama! :sax:
zelenashica

#265 Re: Posao u školi

Post by zelenashica »

ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON...
OŠ VAREŠ MAJDAN,VAREŠ...
1.NASTAVNIK RAZREDNE NASTAVE...PUNA NORMA PŠ KOKOŠČIĆI
2.NASATVNIK NJEMAČKOG JEZIKA....10 ČASOVA MATIČNA ŠKOLA I PŠ DABRAVINE
3.NASTAVNIK TURSKOG JEZIKA 2 ČASA,PŠ DABRAVINE
4.NASTAVNIK KATOLIČKOG VJERONAUKA...2 ČASA
S PRIJAVLJENIM KANDIDATIMA KOMISIJA ĆE OBAVITI INTERVJU, KOJI ĆE SE ODRŽATI 20.10.2011 GODINE SA POČETKOM U 9 SATI
07.10.2011-8 DANA OD DANA OBJAVE

JU MJEŠOVITA SREDNJA ELEKTROTEHNIČKA ŠKOLA, TUZLA
-PROFESOR ZA IZVOĐENJE NASTAVE KATOLIČKE VJERONAUKE, 2 ČASA...NA ODREĐENO
-ODGOVARAJUĆI STEPEN STRUČNE SPREME
-POLOŽEN STRUČNI ISPIT
07.10.2011-8 DANA OD DANA OBJAVE

JU "GIMNAZIJA" CAZIN
CAZIN

PONOVNI OGLAS ZA POPUNU RADNIH MJESTA:

1.PROFESOR LATINSKOG JEZIKA
2.BIBLIOTEKAR (VI STEPEN)
3.DIPLOMIRANI BIBLIOTEKAR (VII STEPEN)
4.PROFESOR LIKOVNE KULTURE
5.PROFESOR INFORMATIKE
6.PROFESOR DEMOKRATIJE I LJUDSKIH PRAVA

KONKURS OSTAJE OTVOREN 8 DANA OD DANA OBJAVLJIVANJA
"KRAJINA" 30.09.2011

JU OŠ "JEZERSKI"
BOSANSKA KRUPA

KONKURS ZA POPUNU RADNIH MJESTA

1.NASTAVNIK RAZREDNE NASTAVE
2.NASTAVNIK RAZREDNE NASTAVE
3.NASTAVNIK NJEMAČKOG JEZIKA
4.NASTAVNIK INFORMATIKE
5.NASTAVNIK TEHNIČKOG ODGOJA
6.NASTAVNIK VJERONAUKE

KONKURS OSTAJE OTVOREN 8 DANA OD DANA OBAJVLJIVANJA
"KRAJINA" 30.09.2011

JU OŠ "PRVA SANSKA ŠKOLA"
SANSKI MOST

KONKURS ZA UPRAŽNJENO RADNO MJESTO
1.NASTAVNIK FIZIKE
2.NASTAVNIK ENGLESKOG JEZIKA

"KRAJINA" 30.09.2011

JU MEDICINSKA ŠKOLA
BIHAĆ

KONKURS ZA POPUNU RADNIH MJESTA:

1.DOKTOR MEDICINE
2.PROFESOR MATEMATIKE
3.PROFESOR INFORMATIKE
4.PROFESOR ISLAMSKE VJERONAUKE
5.MAGISTAR FARMACIJE

"KRAJINA" 30.09.2011

JU OŠ "25.NOVEMBAR"
VELIKA KLADUŠA

KONKURS ZA POPUNU UPRAŽNJENIH RADNIH MJESTA:

1.NASTAVNIK ENGLESKOG JEZIKA
2.NASTAVNIK INFORMATIKE
3.NASTAVNIK NJEMAČKOG JEZIKA
4.NASTAVNIK VJERONAUKE
5.NASTAVNIK LIKOVNE KULTURE
6.NASTAVNIK HISTORIJE
7.NASTAVNIK TEHNIČKOG ODGOJA
8.NASTAVNIK GEOGRAFIJE
9.NASTAVNIK RAZREDNE NASTAVE

KONKURS OSTAJE OTVOREN 15 DANA OD DANA OBAJVLJIVANJA
"KRAJINA" 30.09.201
1
amilina

#266 Re: Posao u školi

Post by amilina »

Ali sta znaci taj clan uopste? Kako ga postovati? I zasto? Konkretno.... zena je radila prosle godine, zadovoljila u potpunosti ocekivanja. I vise od toga. Ako postoji neko ko savrseno radi svoj posao onda je to ova zena. Nakon obavljenog intervjua sa ostalim kandidatima koji su konkurisali komisija je nju izabrala. Na taj famozni datum, decembar (ne sjecam se koji) 2009 godine, ona je radila kao pripravnik u jednoj skoli. I sta sad? Naravno stigla je zalba na oduku komisije. Osoba koja se zali se poziva na taj clan 11 jer je ona na datum, toliko bitan ministru, radila u nekoj osnovnoj skoli, na odredjeno.
Kakve veze ima Pravilnik i clan i datum ako je neko radio vrijedno, ispunio sva ocekivanja, ima 9, nesto prosjek ocjena na fakultetu, bila ucenik generacije u srednjoj skoli? Sve to pada u vodu i nije bitno jer nije radila na taj datum?
Da li se išta može poduzeti protiv ovog "Pravilnika sa kriterijima za iskazivanje prestanka potrebe za zaposlenicima koji su djelomično ili potpuno ostali bez radnih zadataka i postupak popune upražnjenih radnih mjesta u osnovnim i srednjim školama kao javnim ustanovama na području Kantona Sarajevo", odnosno da li itko zna na koji način se može više uticati da se ovaj član 11. stav.8 proglasi ništavnim, jer je nezakonit i diskriminatorski prema svim onim koji nisu radili 11. 12. 2009. u osnovnim i srednjim školama KS. Kako to promijeniti? Zašto svi šute? Zašto se dozvoljava da se nešto tako neustavno i protuzakonito provodi. Pa zar Ustav, Zakon o radu, Zakon o posredovanju i zapošljavanju ne zabranjuju diskriminaciju i stavljanje u nepovoljniji položaj osobe koje traže zaposlenje po bilo kojem osnovu? Pa zar Ustav i ovi Zakoni nisu iznad gore navedenog Pravilnika koji je samo podzakonski akat, a koji nije napravljen u skladu sa ovim Zakonima, iako se to u zaglavlju tvrdi? Ja ne mogu da vjerujem, da niko ništa ne želi i neće poduzeti. Da li to svi čekaju da pojedinac, sam podnosi apelaciju na Ustavni sud? Zašto ljudi šutitite kad se drugima svjesno nanosi nepravda?
meri dzejn

#267 Re: Posao u školi

Post by meri dzejn »

Kako se moze doci do novina˝Krajina˝ u elektronskom izdanju?
Hvala
Marb

#268 Re: Posao u školi

Post by Marb »

-
Last edited by Marb on 21/03/2012 22:44, edited 1 time in total.
meri dzejn

#269 Re: Posao u školi

Post by meri dzejn »

Da, upravo me zanimaju konkursi u Krajini, pa te molim ako mozes da mi das link na tu stranicu na kojoj se objavljuju konkursi u Krajini.
Hvala
Marb

#270 Re: Posao u školi

Post by Marb »

meri dzejn wrote:Da, upravo me zanimaju konkursi u Krajini, pa te molim ako mozes da mi das link na tu stranicu na kojoj se objavljuju konkursi u Krajini.
Hvala
www.sturlicani.net
Nadam se da ce biti od neke pomoci :)
zelenashica

#271 Re: Posao u školi

Post by zelenashica »

Konkursi na TK-a idalje aktuelni.Po mojoj procjeni u oktobar/novembar sezoni je objavljeno više konkursa nego prije početka školske godine :-)
ljuspica

#272 Re: Posao u školi

Post by ljuspica »

zelenashica wrote:Konkursi na TK-a idalje aktuelni.Po mojoj procjeni u oktobar/novembar sezoni je objavljeno više konkursa nego prije početka školske godine :-)
Ima li sta na neodredjeno?
zelenashica

#273 Re: Posao u školi

Post by zelenashica »

ljuspica wrote:
zelenashica wrote:Konkursi na TK-a idalje aktuelni.Po mojoj procjeni u oktobar/novembar sezoni je objavljeno više konkursa nego prije početka školske godine :-)
Ima li sta na neodredjeno?
:lol: :lol: :lol: :lol:
nema draga moja i neće ni biti.....u TK-a se nad prosvjetom posljednjih 10 godina vrši zlostavljanje po pitanju ugovora na neodređeno......
ljuspica

#274 Re: Posao u školi

Post by ljuspica »

Opet moje isto pitanje: jesu li poceli konkrusi i ima li sta na neodredjeno u Tuzli,Zenici,Sarajevu ili Mostaru?Pucam na vece carsije jer zivim u maloj....
ellmma

#275 Re: Posao u školi

Post by ellmma »

jeli znate kada izlazi federalni konkurs za pripravnike za 2012. godinu rekli su početak juna, a jos nista :x
Post Reply