Šta nakon razvoda!?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Karabaja

#251 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Karabaja »

vesna555 wrote:
zelenashica wrote:
vesna555 wrote:
Jos pitanja od mene. Kako se odnosite prema muskom spolu nakon razvoda? Da li ste nepovjerljive? Jeste izlazili na sastanke, upoznavali druge muskarce, imali neku romansu? Da li su vam se bivsi muzevi ozenili ponovo, u kakvim ste odnosima s njihovim novim zenama?
Imam i skakljivo pitanje vezano za seks pred kraj braka. Znaci, da li postoji uopce seksualni zivot prije samog kraja braka? Jer nije mi logicno da s nekim spavas i vodis ljubav i nakon par dana odlucis se rastati od te osobe.
Sorry sto sam preznatizeljna, ne morate odgovarati ako su preintimna pitanja :)
Hvala svima :)
I ti svašta pitaš :lol:
Hajde de,da krenem....nisam nepovjeljiva prema muškarcima jer niko nije isti.Ne radim generalizaciju jer ne želim ni mene neko da generalizuje.

Eh sad,nove veze..... :-) reći ću samo da sam emotivno sretna. :D
Bivši se nije oženio,ima neku pričao mi je onako usput kad smo bili na kafi,ništa ozbiljno kako ja razumjeh,ali ko zna...njegov život.
Odnos sa njegovom eventualnom ženom ne zavisi samo od mene nego i od nje i njega.Normalno da treba biti neki uz poštovanje jer ipak će dijete u toj kući provoditi vrijeme,sa tom nekom novom,za vrijeme posjeta.
Sex.....vala ja sam posljednje 2,5 godina ionako bila u zasebnoj sobi.Nisam osoba koja može voditi ljubav s nekim koga ne volim.A ja sam prestala da volim i samim tim otišla iz zajedničkog kreveta.
Svaka čast pa si mogla toliko izdrzati :) Mislim, ne bez seksa, vec u takvim odnosima, odvojenoj sobi,u tolikoj emotivnoj udaljenosti :) Vise od dvije godine nije malo... Joj, imam jos milijardu pitanja, ali eto, necu vise peglati :D
Ma ja joj ovo o sexu ne vjerujem :D Konkretno da se 2,5 godina nije sexala i da se ne može sexati s nekim koga ne voli :D
Karabaja

#252 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Karabaja »

Marcello wrote: U vezi odgovora na pitanje koje je postavljeno tebi od strane druge forumašice mogu reći ovo - kada bi joj u prvom planu bila "podjela zajednički stečene imovine" hladno bih joj dao sve i jednostavno izašao iz stana. Ostavio bih joj čak i taj "automobil kupljen na kredit" mada je već davno otplaćen, i mislim da bi zadnje riječi koje bih joj uputio tada bile "drago mi je što sam te napokon upoznao". Poslije toga sa mnom bi mogla razgovarati jedino preko advokata jer ja više ne bih imao potrebu za tim.

Au što bi je zajeb'o :D
A šta će ti advokat ako si se odrekao cjelokupne imovine u njenu korist? :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#253 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Truba »

ljudi mora da se razbacuju lovom
čim vako lako napuštaju imovinu :D
Envy

#254 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Envy »

....
Last edited by Envy on 12/01/2012 10:29, edited 1 time in total.
Karabaja

#255 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Karabaja »

Ne vjerujem! :D Džaba! :D
Envy

#256 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Envy »

[..
Last edited by Envy on 12/01/2012 10:28, edited 1 time in total.
Karabaja

#257 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Karabaja »

Vjerujem ja da postoje. Ali ovo gore i dalje ne :)
Envy

#258 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Envy »

...
Last edited by Envy on 12/01/2012 10:28, edited 1 time in total.
Karabaja

#259 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Karabaja »

kako joj vesna isprve povjerova :D
Zelena Carapa

#260 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Zelena Carapa »

niste bas fer, par osoba je iznijelo ovdje intimu pa misha li mu nije sve za zezu :x
Ma.Le.Na

#261 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Ma.Le.Na »

2,5 godine jeste dug period ali ni meni to nije precudno..
jbg ako ste u vezi/braku u kojoj niste zadovoljni..u kojoj patite...ja ne znam ko normalan bi sa osobom koje se zeli rijesiti bio spreman na odnos..
Karabaja

#262 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Karabaja »

Zelena Carapa wrote:niste bas fer, par osoba je iznijelo ovdje intimu pa misha li mu nije sve za zezu :x
Izvini, ali ako je svjesno s namjerom iznijela na forum onda može i očekivati da će se o tome diskutovati, zar ne?
Korisnicko ime

#263 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Korisnicko ime »

komi wrote:ljudi mora da se razbacuju lovom
čim vako lako napuštaju imovinu :D
Nisam nista uzeo...osim svojih stvari i slika...i auta, jer ona ne vozi...
Iz dva razloga. Jedan jer mi u tom trenutku nista materijalno nije bilo vazno, a drugi jer je njoj potrebnije, posto je starateljstvo nad djecom povjereno njoj (po dogovoru) i uzimajuci iz tog stana bih uzimao svojoj djeci...mozda sam pogrijesio ali mi se to tada ucinilo logicnim...
Nakon razlaza jos godinu dana sam otplacivao kredit za stan...
vesna555 wrote:Imam i skakljivo pitanje vezano za seks pred kraj braka. Znaci, da li postoji uopce seksualni zivot prije samog kraja braka? Jer nije mi logicno da s nekim spavas i vodis ljubav i nakon par dana odlucis se rastati od te osobe.
Posljednji je bio pocetkom godine a razisli smo se u avgustu...

Shvatam tvoje pitanje u vezi logike oko sexa i kraja braka. Ali koliko ima logike kod ljudi koji zive u braku bez ljubavi (a ne razvode se iz hiljadu i jednog razloga) i opet imaju sexualne odnose...
zonna

#264 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by zonna »

Zelena Carapa wrote:niste bas fer, par osoba je iznijelo ovdje intimu pa misha li mu nije sve za zezu :x
jeste :x
konacno fina diskusija i na ovom podforumu i mora odmah neko da kao ne vjeruje... sta te briga? vjerovao ili ne nista ne mjenja...pusti ostale da vjeruju ili ne vjeruju. pa neces je zeniti da sada ti nesto sumnjas...
Filter

#265 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Filter »

zonna wrote: konacno fina diskusija i na ovom podforumu i mora odmah neko da kao ne vjeruje... sta te briga? vjerovao ili ne nista ne mjenja...
+1
Korisnicko ime

#266 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Korisnicko ime »

zonna wrote:
jeste :x
konacno fina diskusija i na ovom podforumu i mora odmah neko da kao ne vjeruje... sta te briga? vjerovao ili ne nista ne mjenja...pusti ostale da vjeruju ili ne vjeruju. pa neces je zeniti da sada ti nesto sumnjas...
:thumbup:
zelenashica

#267 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by zelenashica »

Karabaja wrote:
Ma ja joj ovo o sexu ne vjerujem :D Konkretno da se 2,5 godina nije sexala i da se ne može sexati s nekim koga ne voli :D
Jesam li ja tražila tvoje povjerenje?Nisam.Ja svoj način bračnog života iznijela i od mene dovoljno.
zelenashica

#268 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by zelenashica »

Karabaja wrote:Ne vjerujem! :D Džaba! :D
Ne brini ti za moj sexualni život mislim da bi trebao voditi računa o svom.
Ruku na srce kad vas insan čita reko bi :svi ste neki hebači po forumu a pi'ku viđate samo u prolazu.
Čast pojedincima....... :wink:
Last edited by zelenashica on 18/02/2011 13:18, edited 1 time in total.
zelenashica

#269 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by zelenashica »

Karabaja wrote:
Izvini, ali ako je svjesno s namjerom iznijela na forum onda može i očekivati da će se o tome diskutovati, zar ne?
Pa diskutuj ko ti brani :roll: iznesi svoje stavove....Ja sam samo korektno odgovorila vesni na pitanje,a ti što se mene tiče toliko si mi nebitan u životu da mi je sasvim nebitno da li mi jedan karabaja vjeruje ili ne vjeruje.

:)
Last edited by zelenashica on 18/02/2011 14:00, edited 1 time in total.
cava

#270 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by cava »

Karabaja wrote:
Pa kod večine žena sex je usko povezan sa ljubavlju i povjerenjem prema dotičnoj osobi.
A i nakon 13 godina provedenih sa jednim čovjekom, konkretno u mom slučaju, nije nimalo jednostavno leći sa nekim u krevet. Dugo nisam mogla da skontam kada mi se neko udvara, jer to su stvari na koje jednostavno zaboraviš kada si u braku.
Mislim da muškarci malo drugačije gledaju na te stvari i drugačije to doživljavaju.
Sad bih ja voljela da mi neko od razvedenih muškaraca odgovori koliko im je trebalo da se upuste u neku novu vezu, koliko za prvi seksualni odnos i jesu li se oženili ponovo, a ako ne, da li imaju namjeru?
Eleonora

#271 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Eleonora »

cava wrote:
Karabaja wrote:
Pa kod večine žena sex je usko povezan sa ljubavlju i povjerenjem prema dotičnoj osobi.
A i nakon 13 godina provedenih sa jednim čovjekom, konkretno u mom slučaju, nije nimalo jednostavno leći sa nekim u krevet. Dugo nisam mogla da skontam kada mi se neko udvara, jer to su stvari na koje jednostavno zaboraviš kada si u braku.
Mislim da muškarci malo drugačije gledaju na te stvari i drugačije to doživljavaju.
Sad bih ja voljela da mi neko od razvedenih muškaraca odgovori koliko im je trebalo da se upuste u neku novu vezu, koliko za prvi seksualni odnos i jesu li se oženili ponovo, a ako ne, da li imaju namjeru?
Dobro pitanje.
Hajmo malo muskarcine. :oops:
Pogotovo vi kojima su ''neshvatljive neke stvari'' i ''ne vjerujete u njih''.
Marcello

#272 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Marcello »

Karabaja wrote:Au što bi je zajeb'o :D
Nakon razvoda je manje više nebitno "ko bi koga zajeb'o", jer su u principu na samom početku "zajebane" (ili da se preciznije izjasnim "razjebane") obično dvije strane, a ponekad i treća (ukoliko ona postoji) koja je produkt prve dvije... "Zajebe" te i sama činjenica da ti tvoje rođeno dijete o kojem si brinuo čitav život i ulagao sve svoje emocije, svoje zdravlje, i sposobnosti samo kako bi mu/joj pomogao u razvoju odjednom preko noći postaje najbolji prijatelj kojeg možeš vidjeti "po potrebi ili po dogovoru", a to ti ovisi o raspoloženju one druge strane "koju si zajebao" ili koja "te zajebala" jer je sud obično na strani majki. Da bi nešto shvatio najbolje je da se uživiš u zamišljeni primjer o kojem sam pisao, možda će ti tada biti jasnije da sa ženom (ovaj dio se ne odnosi samo na žene, nego i na muževe, odnosno na sve) koja nakon 20 godina života provedenih sa tobom na prvo mjesto ne stavlja razgovore o budućnosti djeteta nego "pravednu raspodjelu imovine" i nemaš o čemu puno razgovarati. "Drago mi je što smo se napokon upoznali" je poprilično dobar odgovor, i ako ta osoba ima bilo šta ljudsko u sebi, onda će ga odlično razumjeti. "Materijalno" je sasvim nebitno u svemu ovome, bitno je ono što si izgubio, odnosno ono što je srušeno duboko u tebi. Za "materijalno" ti treba nešto malo vremena i novca, i to možeš kupiti, emocije su već nešto drugo.

Ljudi se obično "dogovaraju" oko podjela stana i automobila, a u jednom od gore navedenih primjera je postavljeno pitanje "kako će se podjeliti suđe" ([ :shock: ]). Kompletan kućni inventar (namještaj, sanitarije, električni uređaji, tepisi, i naravno "suđe") je danas jako jeftin, možeš ga kupiti na kredit, i ne razumijem zašto bih se sa nekim sa kim sam dijelio samog sebe, odnosno sa nekim kome sam davao više "sebe nego samom sebi" trebao sporiti oko materijalne vrijednosti jako male vrijednosti? Automobil također možeš kupiti na pet godina, nov novcat, a taj novi te neće podsjećati da ti je nekada na prvom sjedištu sjedilo dijete koje te je zadirkivalo i gurkalo kada ga voziš kući iz vrtića pričajući slatke budalaštine o provedenom danu. Stan... Tu sam već u jako velikoj dilemi kako to podijeliti, jer je primjera radi moj stan jako mali (64 kvadrata). Vjerovatno bi "pravednom podjelom" trebali dobiti prkno od po 32 kvadrata nazvano "Zonom A", i "Zonom B", i distrikt WC koji bi bio zajednički i opet dijeljen. Druga solucija je da zamjeniš stan za dva manja prkna, ali ni to nije nikakvo riješenje radi milijardu razloga o kojima mi je trenutno sada mrsko pisati. Sve u svemu, sve je "zajebano" još na samom početku, ili bolje da kažem kraju.
Karabaja wrote:A šta će ti advokat ako si se odrekao cjelokupne imovine u njenu korist? :D
Fulaš poentu onoga o čemu sam pisao. Radi se o čistom ponosu, a on se slabo može kupiti novcem.

"Ja sam ja, a ti si moj automobil".
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#273 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Truba »

jako mali stan od 64 kvadrata hm... zanimljivo
u kakvom ja univerzumu onda živim?
Marcello

#274 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Marcello »

Karabaja wrote:Ma ja joj ovo o sexu ne vjerujem :D Konkretno da se 2,5 godina nije sexala i da se ne može sexati s nekim koga ne voli :D
Pa sad... Ako ne trolaš odgovorit ću ti, a ti pokušaj razumjeti. Žene se po ovom pitanju poprilično razlikuju od muškaraca, i specifične su po jednom - većina njih ne mogu voditi ljubav sa osobama za koje nisu emocionalno vezane (isključit ću iz ovog primjera osobe koje seksualnim uslugama pokušavaju zaraditi/dobiti novac, posao/bolji posao, ili bilo šta drugo, pišem dakle o "standardnim ženama" sa kojima živimo, odnosno sa kojima smo živjeli). Njena priča ti ne mora biti nimalo čudna jer radi prvonavedenog nije mogla voditi ljubav sa čovjekom sa kojim je živjela, a radi toga što je bila u braku ni sa ostalim muškarcima sa kojima nije zakonski (bračno) vezana.

Inače, baš mi je bez veze pričati o tome "da li ona seksala", i ako jeste "sa kim, na koji način, i koliko puta dnevno/sedmično/mjesečno", jer je to njeno pravo na izbor i njen problem...
1906

#275 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by 1906 »

Marcello wrote:Da bi nešto shvatio najbolje je da se uživiš u zamišljeni primjer o kojem sam pisao, možda će ti tada biti jasnije da sa ženom (ovaj dio se ne odnosi samo na žene, nego i na muževe, odnosno na sve) koja nakon 20 godina života provedenih sa tobom na prvo mjesto ne stavlja razgovore o budućnosti djeteta nego "pravednu raspodjelu imovine" i nemaš o čemu puno razgovarati. "Drago mi je što smo se napokon upoznali" je poprilično dobar odgovor, i ako ta osoba ima bilo šta ljudsko u sebi, onda će ga odlično razumjeti. "Materijalno" je sasvim nebitno u svemu ovome, bitno je ono što si izgubio, odnosno ono što je srušeno duboko u tebi. Za "materijalno" ti treba nešto malo vremena i novca, i to možeš kupiti, emocije su već nešto drugo.

Ljudi se obično "dogovaraju" oko podjela stana i automobila, a u jednom od gore navedenih primjera je postavljeno pitanje "kako će se podjeliti suđe" ([ :shock: ]). Kompletan kućni inventar (namještaj, sanitarije, električni uređaji, tepisi, i naravno "suđe") je danas jako jeftin, možeš ga kupiti na kredit, i ne razumijem zašto bih se sa nekim sa kim sam dijelio samog sebe, odnosno sa nekim kome sam davao više "sebe nego samom sebi" trebao sporiti oko materijalne vrijednosti jako male vrijednosti? Automobil također možeš kupiti na pet godina, nov novcat, a taj novi te neće podsjećati da ti je nekada na prvom sjedištu sjedilo dijete koje te je zadirkivalo i gurkalo kada ga voziš kući iz vrtića pričajući slatke budalaštine o provedenom danu. Stan... Tu sam već u jako velikoj dilemi kako to podijeliti, jer je primjera radi moj stan jako mali (64 kvadrata). Vjerovatno bi "pravednom podjelom" trebali dobiti prkno od po 32 kvadrata nazvano "Zonom A", i "Zonom B", i distrikt WC koji bi bio zajednički i opet dijeljen. Druga solucija je da zamjeniš stan za dva manja prkna, ali ni to nije nikakvo riješenje radi milijardu razloga o kojima mi je trenutno sada mrsko pisati. Sve u svemu, sve je "zajebano" još na samom početku, ili bolje da kažem kraju.
.
:roll:

rijetko ko ce odmah se bacit na temu podjele imovine, prije nego porazgovarate uopste o razdvajanju, a s kim ce dijete itd
a cak i da mu je to prvo na pameti, nije nista do slijed predhodnih dogadjaja, vec ocekivane rastave :)

zapocinjati skroz od pocetka, tako sa materijalnog aspekta, po meni, danas je jako nezrelo :D (izraz koji vise pase je glupo, al ajde )
pogotovo ako ne mora, i ako su zajedno ulagali u nesto
zasto bi ponovo sljedecih 20 godina gradio isto sto si i predhodnih 20 - i dalje je rijec o cisto materijalnm faktoru
zasto bi ponovo imao 5 istih kredita koje si taman otplatio :?

to je kao da napustas firmu, dobijes otpremninu, za sve one godine suradnje :)
jer samo ste to i ostali, suradnici, kad se potrosi sve ostalo i odlucite se razic
Post Reply