super.nova wrote:Toliko ispracenih generacija koje, ako se ne varam, jos uvijek broji!
Zivio Pavle Valentic, legenda!
I da, jos broji nove generacije
super.nova wrote:Toliko ispracenih generacija koje, ako se ne varam, jos uvijek broji!
U trecoj gimn je to bila Munevera Kanlic (bos jez) dok nije otisla ove ili prosle godine u penziju...dobar_ti? wrote:Koji profesor, medju sarajevskim gimnazijama, vazi za najstrozijeg ili je u vrhu te neke "liste"?
Da nije mozda Mehmed Nalo? Ako je, ona je meni taj lik predavao sport na fakultetu.. Legenda zivaRadar71 wrote:Koji je to gigantDialer wrote:
Prof. Šukalo iz ZIS-a... kakva legendaVjerovatno znas i prof Nalu, fizicko predavo. Kad je negdje na zidu vidio da pise "Nalo j*be Muberu" citavu godinu se zalio pa sto nju babu nadjoste
velaxsa wrote:Nurija Voloder...profa matematike....Franjo Kluz
a zora?tech10 wrote:Od starijih generacija: prof. fizickog rahmetli Sacir Jazic, istorije rahmetli Fahrudin IsakovicSunrise00 wrote:Niko iz Trece?
tufahija18 wrote:super.nova wrote:Toliko ispracenih generacija koje, ako se ne varam, jos uvijek broji!
![]()
![]()
![]()
I da, jos broji nove generacije![]()
...brojao ih skoro do posljednjeg dana!super.nova wrote:Toliko ispracenih generacija koje, ako se ne varam, jos uvijek broji!
tufahija18 wrote:tufahija18 wrote:super.nova wrote:Toliko ispracenih generacija koje, ako se ne varam, jos uvijek broji!
![]()
![]()
![]()
I da, jos broji nove generacije![]()
Profesor od kojeg sam ponijela najvise znanja i koji ce uvijek ostati u lijepom sjecanju (bez obzira na ocjene).... R.I.P.
![]()
DJUltra wrote:Ovog se sjecam k'o da je juce bilo : CRNA KUTIJA hehehehe Najgore sto je lik 1000% u pravu.kokuz_sa wrote:elektrotehnicka
Zlata Siljak..tetorisala 1 i 2 razred uvijek..imao srecu tj nesrecu da mi je razredna XD
nisai mogao u trenerci doci kod nje..pred ucionicom se moras izut i papuce obuc koje poneses od kuce![]()
onda bilo u SPORTu prije nekad izbor za najprofesora..redovno je ona pobjedjivala..moras na casu doc sa spotrom i isjec kupon i popuniti i dat joj XD
zamjenik direktora
Fahrudin Alihodzic i njegov predmet IDT
kaze lik nama tj uci nas sta je CRNA KUTIJA
udje kaze u ET skolu 1000 studenata izadje 650
sta je crna kutija?
tacan odgovor IDT
kod njega ko dobije vide od 2+ taj isto da je zavrsio cijelu skolu
Sijeda bi mogla biti Tahira...Tu je bila i Ozrenka (sad ne znam dokad)...Striko car, uvijek dobar i neurozan, inace bio je dervis. Tu je i nastavnik njemackog, Dervisevic...minderpuza wrote:Za OS Razija Omanovic, kako se zvala ona sijeda sto je matematiku predavala??? ne mogu se sjetiti....Strike se dooobro sjecam kad pukne dnevnikom od katedru kad se naljutiKanite i njenih macaka isto dobro se sjecam...Lijepi dani mog djetinjstva
Nije to taj Fahro.skuterista wrote:ja kad sam isao u elektrotehnicku ,Fahro je bio obicni nastavnik prakse , nikad nebi bio direktor da nije bilo rata , u moje doba je slikao svadbe pred općinom Novi grad ...citam sta vi pisete pa nemogu da vjerujem...
Kod Kamenice si za 2 trebao znati onaj njen cijeli prirucnik.Mila387 wrote:minjonja wrote:ko nije upozno subhiju kamenicu i vladimira zubica ne zna sta znaci covjek-enciklopedija![]()
Moj sin sada muku muci sa Subhijom
Karajovaharisoni wrote:Karajova, Rizo (nastavnik matematike) i Nada Jovanović iz Mehmedalija Mak Dizdar osnovne.A iz gimnazije Asim Pejković, Nezir Mekanić, Alma Tutić i...Sadeta.
![]()
Osman je bio legenda čovjek,blage naravi,jel otiao u penziju više,doduše ja sam poslijeratna generacija 1994-2000,usotalom bio mi je i komšija,zgrada preko puta...Sahbaz12 wrote:Da napisem i ja koju konkretnu...Pokojna Danica Prodanovic,uciteljica u O.S."Skender Kulenovic",prof. Osman Budimlic,profesor fizike u istoj skoli, prof Alma Tutic,profesorica Bosanskog jezika i knjizevnosti u PBG,svi su pedagozi za 10,stvarno,sve rijeci hvale...
Greška prilikom učitavanja,molim admina da briše....z1xter wrote:Sahbaz12 wrote:Da napisem i ja koju konkretnu...Pokojna Danica Prodanovic,uciteljica u O.S."Skender Kulenovic",prof. Osman Budimlic,profesor fizike u istoj skoli, prof Alma Tutic,profesorica Bosanskog jezika i knjizevnosti u PBG,svi su pedagozi za 10,stvarno,sve rijeci hvale...

Alispahić Safet-matematikahrasno38 wrote:Ja sam tu skolu zavrsio prije 29 godina i imao sam.......i koliko se sjecam bilo je 5 djevojaka u razredu:) Iz tog vremena u toj skoli i danas predaje osnove elektrotehnike Slobodanka. Sasvim sigurno legenda moga skolovanja je bio profesor engleskog Srecko Lazari koji je imao problema sa jednom nogom i nosio je jednu te istu kravatu 4 godine na kojoj se moglo vidjeti sta je u te 4 godine rucao:) a i ako si sjedio u prvoj klupi trebao ti je kisobran koliko je tecno predavao:) Takodje bio je interesantan profesor fizike Ljubic, bivsi bokser a od onih koji bi se mogli uporediti sa Pasicem je bio Cigic, Vrsalovic i ponajvise profesor SH jezika Filipovic koji je bio djubre nevidjeno. Koliko se sjecam on je na kraju popio batine od profesora fizickog Arifa Celebica koji je kasnije bio i direktor. Odmah iza njega je bila profesorica osnova elektrotehnike Gojkovicka....e ta kao da je rodjena sestra Pasicu. Niko ne pamti za 4 godine da se nasmijala. Matematiku je predavala slatka Milica Terzic:) a najveca legenda tog vremena je bio Sejo Jerlagic. On je bio CAR......cini mi se ponekad bolji i od rodjenog oca.
U svakom slucaju nekadasnji profesori su bili puno puno pedagoski jaci od danasnjih mada je uvijek i u svakoj skoli bio po neki kreten koji je obicno bio bez djece pa po skoli lijecio svoje frustracije. Simpatican je bio i profesor fizickog Vuletic koji je od bjesa kad izgubi basket od ucenika hodao na rukama oko sale. Inace on je bio i trener KK Sarajevo i to onda kada je za taj klub igrao i kasniji cetnik Brne..koji je bio veliki talenat i tada vec zvijer. Sjecam se i profesorice SH jezika koju su zvali "patkica". Sve u svemu u tadasnjem skolovanju smo bili puno puno vise nasmijani nego danasnje generacije.