pa dobro, moraju ljudi malo ruke isprljati...lavic wrote:Havana, koliko para je ova Honda, pa da se svi smijemo?
Johntra, obrati paznju na ovaj detalj sa cjenovnika,"
INFORMATIVNI CIJENIK
DODATNE OPREME
Sve navedene cijene uključuju i trošak ugradnje".
Japanska auta, da ili ne?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- johntra
#251 Re: Japanska auta, da ili ne?
-
lavic
#252 Re: Japanska auta, da ili ne?
Toyota moze za skomne ili manje novce ali kad iznos poraste blizu Nijemca onda samo...
Ja bih ovdje zakljucio diskusiju sa ovim komentarom preuzetim sa ADAC-a"According to the ADAC breakdown statistics BMW 2011 is very reliable in all classes"
Ja bih ovdje zakljucio diskusiju sa ovim komentarom preuzetim sa ADAC-a"According to the ADAC breakdown statistics BMW 2011 is very reliable in all classes"
- johntra
#253 Re: Japanska auta, da ili ne?
A što su to Nijemci sveta krava ili ti ga sveto slovo? to njima ne smije niko prići i nuditi cijene automobila koji oni nude? ustvari, ne znam šta govorim prići, kad ih je Toyota davno prešla i po prodaji i po kvaliteti...i plus se još skupe Toyote i Lexusi prodaju širom svijeta ko halva...
-
lavic
#254 Re: Japanska auta, da ili ne?
Sto se palih, ja znam da si ti Talijan i da Svabe ne podnosis, ali su to neke stvari koje su cinjenica, a to je da svuda u svijetu kad je rijec o istom ili slicnom iznosu para ljudi se odlucuju za Nijemca u odnosu na Japanca, Talijana, Francuza....,na svakom trzistu, od USA preko UK, Europe, pa cajk i u Japanu su ludi za Nijemcima.johntra wrote:A što su to Nijemci sveta krava ili ti ga sveto slovo? to njima ne smije niko prići i nuditi cijene automobila koji oni nude? ustvari, ne znam šta govorim prići, kad ih je Toyota davno prešla i po prodaji i po kvaliteti...i plus se još skupe Toyote i Lexusi prodaju širom svijeta ko halva...
- drndalo
#255 Re: Japanska auta, da ili ne?
Malo si ti to pobrkao nesto... U Japanu jeste jagma za Nijemcima, ali za S-klasom, 7-icom... Za ostalima, i ne bas...
A i ta prica o biranju nijemca naspram sviju ostalih je malo nategnuta, i zavisi od trzista do trzista... Ili si ti obisao bas sva trzista u Evropi pa znas konkretne podatke...?
A i ta prica o biranju nijemca naspram sviju ostalih je malo nategnuta, i zavisi od trzista do trzista... Ili si ti obisao bas sva trzista u Evropi pa znas konkretne podatke...?
- johntra
#256 Re: Japanska auta, da ili ne?
ma ne palim se, nego vam je priča o kvalitetu njemačkih auta isfurana davno...da se u tolikom broju ljudi koji kupuju automobile odlučuju samo za njemačke, Toyota, a i ostali japanski proizvođači, širom svijeta ne bi prodavali automobila koliko prodaju svake godine...na kraju krajeva, njemačke kompanije su tek ove godine izbile u neki vrh po prodaji i to samo jedna, dok se godinama na vrhu smjenjuju GM i Toyota...Toyotu samo prirodna katastrofa može zeznuti, a ne cijene ili kvaliteta istih...lavic wrote: Sto se palih, ja znam da si ti Talijan i da Svabe ne podnosis, ali su to neke stvari koje su cinjenica, a to je da svuda u svijetu kad je rijec o istom ili slicnom iznosu para ljudi se odlucuju za Nijemca u odnosu na Japanca, Talijana, Francuza....,na svakom trzistu, od USA preko UK, Europe, pa cajk i u Japanu su ludi za Nijemcima.
-
goran16v
#257 Re: Japanska auta, da ili ne?
Ovo nije istina, na odredjenim trzistima kao sto su bliski istok, djelovi Azije, Afrike, Australija, daleki istok itd japanci, a samim time i Toyota je daleko zastupljenija marka od VW-a, ili bilo koje druge europske marke.lavic wrote:Sto se palih, ja znam da si ti Talijan i da Svabe ne podnosis, ali su to neke stvari koje su cinjenica, a to je da svuda u svijetu kad je rijec o istom ili slicnom iznosu para ljudi se odlucuju za Nijemca u odnosu na Japanca, Talijana, Francuza....,na svakom trzistu, od USA preko UK, Europe, pa cajk i u Japanu su ludi za Nijemcima.johntra wrote:A što su to Nijemci sveta krava ili ti ga sveto slovo? to njima ne smije niko prići i nuditi cijene automobila koji oni nude? ustvari, ne znam šta govorim prići, kad ih je Toyota davno prešla i po prodaji i po kvaliteti...i plus se još skupe Toyote i Lexusi prodaju širom svijeta ko halva...
Na globalnom trzistu VW je strateski, osim EU i USA trzista, otvaranjem pogona za sklapanje i proizvodnju u Juznoj Americi, Afrci i naravno Kini znacajno digao proizvodnju i prodaju i dosao na vrh. Doduse veliko je pitanje sta bi bilo da se u Japanu nije desila katastrofa.
-
Melami
#258 Re: Japanska auta, da ili ne?
MA danasnja auta su sva tu negdje realno. Svi rezu troskove maksimalno.
Al brate, rijetki su oni koji da imaju love ne bi kupili najboljeg merca, BMWa, audia.
Mogu se japanci hvaliti al dirati u sveto, to je zabranjeno.
Al brate, rijetki su oni koji da imaju love ne bi kupili najboljeg merca, BMWa, audia.
- HAVANA
#259 Re: Japanska auta, da ili ne?
lavic wrote:Sto se palih, ja znam da si ti Talijan i da Svabe ne podnosis, ali su to neke stvari koje su cinjenica, a to je da svuda u svijetu kad je rijec o istom ili slicnom iznosu para ljudi se odlucuju za Nijemca u odnosu na Japanca, Talijana, Francuza....,na svakom trzistu, od USA preko UK, Europe, pa cajk i u Japanu su ludi za Nijemcima.johntra wrote:A što su to Nijemci sveta krava ili ti ga sveto slovo? to njima ne smije niko prići i nuditi cijene automobila koji oni nude? ustvari, ne znam šta govorim prići, kad ih je Toyota davno prešla i po prodaji i po kvaliteti...i plus se još skupe Toyote i Lexusi prodaju širom svijeta ko halva...
http://www.sarajevo-x.com/auto/pet-najp ... /100517077
-
Miro Spiro
- Grijem se na: toplotna pumpa
- Vozim: Jensen Interceptor
#260 Re: Japanska auta, da ili ne?
Ja kad sam uzimao u Afi nije se moglo dodatno narucivati.Mogao si uzeti tipa podmetace i tako te stvari ali npr cruise control maglenke itd samo u odredjenom paketu.Kako je sada ne znamjohntra wrote:meni lično ne smeta što dno prtljažnika nije obojen, kao eto, toliko često dižemo tapaicrung da nam to stalno bode oči..totalno nebitno...što se tiče plastike, ona nije ništa lošija nego kod većine konkurenata, samo što je kod njih reciklirana, a Toyota se toga ne stidi, već to sa ponosom naglašava, dok drugi većinom tu činjenicu kriju...što se tiče uzimanja paketa opreme i kod Toyote je moguća narudžba pojedinačnih opcija, paketi opreme su tu samo da bi se olakšalo kupcu...lavic wrote: Nije ostavljena crvena vec siva temeljna zastita, volan i rucica mjenjaca obicni na nivou yuge plastika, jeftini zvuk pri zatvaranju vrata kao da si lift zatvorio, dizajn necu komentarisati jer je to vise stvar ukusa.
Kod europskih auta mozes uzeti par stvari i auto izgleda pristojno, dok kod japanaca to nemozes vec moras uzeti paket. Pored toga kod europskih auta sva sigurnosna oprema ide vec u seriji, a kod japanaca ide sa paketima.
http://www.toyotaadria.com/ba/pdf/cjeni ... vensis.pdf
-
technoGeek
#261 Re: Japanska auta, da ili ne?
Eto ja da imam para opet bi GTR-a i ostatak ulozio... na kraju za manje para imam jako brzo auto po smijesnoj cijeni naspram drugihMelami wrote:MA danasnja auta su sva tu negdje realno. Svi rezu troskove maksimalno.
- johntra
-
technoGeek
#263 Re: Japanska auta, da ili ne?
Ma gdje ces to postavljati, pa isto i Touareg moze 
- Better Man
#264 Re: Japanska auta, da ili ne?
Ja prvi ne bih ni jednu od te tri navodno svete marke!Melami wrote:MA danasnja auta su sva tu negdje realno. Svi rezu troskove maksimalno.
- and
#265 Re: Japanska auta, da ili ne?
kada bi za auto davao preko 50000 to bi sigurno bio lexus.Melami wrote:MA danasnja auta su sva tu negdje realno. Svi rezu troskove maksimalno.
naravno,japanska auta da.evo nakon testa od već 5 godina nisanom prezadovoljan.
- Jack Be Nimble
#266 Re: Japanska auta, da ili ne?
Samo japanac, jest da mi je Njemac drag zbog sminke ali ako hocu kola na kojima samo moram da mjenjam ulje i svjecice dajte mi Tojotu, Hondu ili Subarua i to Outback.
- B6Redhell
#267 Re: Japanska auta, da ili ne?
Da se i ja "ustembiljim" na ovu temu o japancima. Krajem devedestih imo sam '89 CRX Si privremeno sam zivio u tuzlanskom kantonu. Uglavnom prvo mi auto, nema nekog prostora i malehno ali auto avion sprem vecine svaba tog vremena. Utegnuto one neke geteiove i sta ja znam geseivoe preskako ko lud jos im fore davao. Vozao sam CRX nekih 3 god i preso kijamet zamijenio par puta ulje i boljka mu bila alternatori 3 komada, jos nemozes naci nigdje
. Ali to je sve bilo. Auto bilo milina voziti. Trenutno zivim u inostranstvu i imam sussret sa mnogim japancima novijeg doba, koja su "sranje"
auta. Za mene su bile jpanci osamdesetih i devedesetih auta zemaljske kugle, ne moze im niko posoliti. Ali ovi novi smece koje se jeftino pravi a bere plodove proslog doba. Na primjer jedna honda co ltd, kompanija ima zalihe para da ne zna sta da radi s njima, jeftino praveci auta a skupo ih prodavati, sto ce im se o glavu obiti. Ja mislim da japanci nisu kao sto su nekada bili. Toyota nikada nece napraviti Hilux-a iz 80-90 sto ga je top gear pokusao unistiti bacanjem sa zgrade, potapanjem i zapaljivanjem i na kraju pickup opet upali i vozi 
-
Melami
#268 Re: Japanska auta, da ili ne?
Nisam ni ja ni jednog volio al kad pocne lova da pristize apetiti bogami idu ka merdzi. Ne kazem ja da je on bolji od lexusa, ni da je losiji, al ima tu neka jaca sila. Ako nista, po izgledu je merc no1, dugotrajnost mu je jaca strana, udobnosti ne manjka, sta jos daodati.Better Man wrote:Ja prvi ne bih ni jednu od te tri navodno svete marke!Melami wrote:MA danasnja auta su sva tu negdje realno. Svi rezu troskove maksimalno.
kazem opett, japanci su dobri, toyota i honda su precjenjeni za ono sto nude, a nissan i mazda su auta po mjeri.
- Qler
#269 Re: Japanska auta, da ili ne?
Juce sam na sajmu u Mostaru sjedio u novoj Avensis, pa onda u Citroenu C5 pa u Insignia-i... realno, avensis je ubjedljivo najruzniji, sa vana, hajde, nekome se mozda i svidja, ali unutrasnjost je smijesna u odnosu na ova dva...
-
baja
#270 Re: Japanska auta, da ili ne?
Vozio sam mazdu 6 dizel i avensis benz, i poslije ova dva auta ne bih pozelio ni jedno drugo...
-
lavic
#271 Re: Japanska auta, da ili ne?
Sto se mene tice Japanci su OK, ali su oni auta bez ikakvih emocija, odnosno da budem precizan, auto za ljude kojima treba prevoz od tacke A do B. To je za mene puno para das, a nije to merak kad vozis.
-
baja
#272 Re: Japanska auta, da ili ne?
nista emotivniji nisam bio ni u najnovijem passatu ili audiju (kao suvozac)...
-
lavic
#273 Re: Japanska auta, da ili ne?
Komentar se odnosio na vlasnika/vozaca, kad sam se vec izvalio lovu pa bar nek mi je merak.baja wrote:nista emotivniji nisam bio ni u najnovijem passatu ili audiju (kao suvozac)...
Sto se tice passata mene je on odusevio udobnoscu i prostorom, jedino me nerviralo nacin davanja kontakta, odnosno paljenje auta, mislim da mu je to nepotrebno komplikovano.
-
baja
#274 Re: Japanska auta, da ili ne?
avensis 2 je udobniji od passat-a, ovog najnovijeg...za novi avensisne mogu reci nista, nisam vozio
-
Melami
#275 Re: Japanska auta, da ili ne?
hahaha Mozda da je tvoj bio bi emotivniji.baja wrote:nista emotivniji nisam bio ni u najnovijem passatu ili audiju (kao suvozac)...