pa biraj koji ces. osmand koji je nedavno spomenut nije los pa probaj
Android OS
Moderator: Benq
-
stubborn_d0nkey
#251 Re: Android OS
http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Android
- Motokultivator
#252 Re: Android OS
Nadjoh fajno uputstvo i flashovo sam ga. Sad jos da isprobam kako radiMotokultivator wrote:Evo naso ovaj odin, al sta je ovo brate mili. Par nekih dugmica i nigdje nista zivo. Kako se ovo koristi.stubborn_d0nkey wrote:Sta ce ti kies, ja koristim odin i vec sam na 2.2 (od prosle godine), i malo prije sam flashovo overclockan kernel (doduse zastopa mi nekad mobitel na 1300mhz ili 1000mhz ali na 833 nisam jos imao problema, u nekoga 1300mhz i 1000mhz ne rade probleme). Za 10 dan bismo trebali dobiti pravo dobar rom (udruzili se neki developeri na xda) s JIT (glupi samsung nije bio u stanju to dosada napraviti(!)) i OC (ako rijese probleme koji imaju) i druge stvari.
zaboravio sam spomenuti "trick" da upalis gps i restartiras mobitel dok je upaljen gps pa onda kada se upali opet mobitel da nades lokaciju. Ja nisam imao uspjeha s tim, ali eto neki jesu
Ima l' ko vaki odin?![]()
-
stubborn_d0nkey
#253 Re: Android OS
ako flashujes froyo bit ce ti froyo. Ako hoces "stock" preporucio bi ti JPM, ako ces neki "custom" nemam bas preporuke, tj imam, ali nije jos izasao 
- Motokultivator
#254 Re: Android OS
Nabacio sam ovaj neki ZFJP3. Valja l' to sta?stubborn_d0nkey wrote:ako flashujes froyo bit ce ti froyo. Ako hoces "stock" preporucio bi ti JPM, ako ces neki "custom" nemam bas preporuke, tj imam, ali nije jos izasao
-
stubborn_d0nkey
#255 Re: Android OS
Nije mi bas poznat, da nije to zhjpe :S
Taj ti je od nekog telekoma (znam zbog zh, da nije tu bi bilo xx) a te i nisu toliko popularni(i mene ne zanimaju
tako da i ako je zhjpe ne bi ti bas znao rec kakav je.
Taj ti je od nekog telekoma (znam zbog zh, da nije tu bi bilo xx) a te i nisu toliko popularni(i mene ne zanimaju
- sledge
#256 Re: Android OS
hehe stroj dabome, mada ja imam Desire ali nije to baš neka razlika.iPod wrote:Da se prijavim, kupio sam HTC Desire HD, kakav stroj ljudi dragi
još kada ga root-aš, instaliras custom fw...uuu kako tek onda prži
- Motokultivator
#257 Re: Android OS
Doke je ova tema? Ima li sta novo 
Prati li ko stanja ova?
Prati li ko stanja ova?
-
stubborn_d0nkey
#258 Re: Android OS
koja stanja? ima puno stanja koja se moze pratiti (opcenito android, ili za svaki mobitel pojedincano-sto je vjerovatno vaznije vlasnicima androida)
- atko
#259 Re: Android OS
Sta ucini Ezel od vrhunskog linuxasaMotokultivator wrote:Doke je ova tema? Ima li sta novo
Prati li ko stanja ova?
- sledge
#260 Re: Android OS
Ako neko želi da otključa HTC Desire neka se javi na pm, poslat ću vam link... jednostavno je i besplatno 
- Knez Nenc
#261 Re: Android OS
Imam Motorolu Defy, pa ako koga sta interesuje o telefonu - ili ovdje ili na PP 
- GAU8
#262 Re: Android OS
Evo da se i ja tuspasim:
LG Eve, fabricki limitiran na 1.5 Android
Ali sam ga root-ao i flash-ao an na Orange FW, a zatim mu nabacio najnoviji Open Etna (Froyo + Cyanogen Mod na 2.6.32 kernelu)
Cudo sta se moze napraviti od telefona od 240KM. Radi neuporedivo brze i zivahnije nego sa 1.5
LG Eve, fabricki limitiran na 1.5 Android
Ali sam ga root-ao i flash-ao an na Orange FW, a zatim mu nabacio najnoviji Open Etna (Froyo + Cyanogen Mod na 2.6.32 kernelu)
Cudo sta se moze napraviti od telefona od 240KM. Radi neuporedivo brze i zivahnije nego sa 1.5
-
rijads
#263 Re: Android OS
Evo da i ja udjem u neku aktivnu temu o androidima...
Ja sam dobio Nexus S, root-ao sam ga i imam sad na njemu instaliran cyanogenmod 7.0.2.
Imam nekih problema u vezi gps-a google maps mi uzima kredit ako ga aktiviram na putu negdje, i nema dovoljno ulica za sarajevo. Znal neko neki bolji gps software koji radi bez interneta, tj ima vec mape na sebi, do sada sam probao iGO ali on mi neradi ispravno tj nece da nadje moju lokaciju na mapi.
Takodjer sam probao jos i Copilot, on je dobar, ali fali mu dosta sadrzaja za sarajevo, pa ako neko zna neki bolji, mozda ste vec diskutovali o tome, ali nisam pratio temu.
Ja sam dobio Nexus S, root-ao sam ga i imam sad na njemu instaliran cyanogenmod 7.0.2.
Imam nekih problema u vezi gps-a google maps mi uzima kredit ako ga aktiviram na putu negdje, i nema dovoljno ulica za sarajevo. Znal neko neki bolji gps software koji radi bez interneta, tj ima vec mape na sebi, do sada sam probao iGO ali on mi neradi ispravno tj nece da nadje moju lokaciju na mapi.
Takodjer sam probao jos i Copilot, on je dobar, ali fali mu dosta sadrzaja za sarajevo, pa ako neko zna neki bolji, mozda ste vec diskutovali o tome, ali nisam pratio temu.
- GAU8
#264 Re: Android OS
To oko uzimanja kreditarijads wrote:Evo da i ja udjem u neku aktivnu temu o androidima...
Znaci Settings -> Wireless & Networks ->Mobile Networks i iskljucis "Data Eabled".
-
stubborn_d0nkey
#265 Re: Android OS
vidi kakve su tu ove mape i onda (ako ti odgovaraju mape) otidi ovdje i nadi applikaciju koju zelis ovdje. OsmAnd se cini solidnim, samo mu jos fali opciju za offline routing (ne mozes odrediti put bez interneta, ali mozes gledat mape ako si ih skino. ako si vec nasao put, onda ce ti ostat ako odes offline), ali trebalo bi i to uskoro bitirijads wrote:Evo da i ja udjem u neku aktivnu temu o androidima...
- neo7
#266 Re: Android OS
Evo da i ovu temu ubacim u pracenje jer kontam uzeti neki Android phone. Dosadio mi ovaj jeftini Samsung iz mtel ponude od 20KM
Inace ne raspolazem sa velikim budzetom te sam odlucio kupiti nesto kinesko. Nakon par dana potranje za ove pare mi se cini najbolje....
http://www.dealextreme.com/p/3-5-capaci ... i-fi-70778
Neki komentari ?
Koliko je ovo kinesko "smece" pouzdano i da li bi uzeli 
Cujem pricate o root-ovanju...sta je to ?
Inace ne raspolazem sa velikim budzetom te sam odlucio kupiti nesto kinesko. Nakon par dana potranje za ove pare mi se cini najbolje....
http://www.dealextreme.com/p/3-5-capaci ... i-fi-70778
Neki komentari ?
Cujem pricate o root-ovanju...sta je to ?
- beco
#267 Re: Android OS
Pa ovo i nije bas jeftino jos malo para i brandirani Android phone ili gledaj na rate kod operatera 
-
Utokkha
#268 Re: Android OS
Samsung Galaxy S II
ooo... nema onog smajlica na phpbb kad se klanja.
ooo... nema onog smajlica na phpbb kad se klanja.
-
VerticalHairFactor
#269 Re: Android OS
Može li se negdje nabaviti ovaj Samsung Galaxy S 2 kod nas? Znam da još nije "izašao kako treba", ali je li ga moguće nabaviti - imam iPhone, ali ću po svoj prilici "preletiti" na Galaxy... Pitanje: radi li Android na principu iOS-a, dakle ono izdaju svako malo nadogradnje pa imaš 4.2 pa 4.3 itd.
Kako da nabavim Galaxy S 2 pitanje je sad?
- Bilki
#270 Re: Android OS
da za android izlaze nadogradnje, ja koristim samsung galaxy 19000 google i zadovoljan sam kako steka, sve sto mi je potrebno imam na njemu, prvenstveno velicina displeja je zadovoljavajuca
-
rijads
#271 Re: Android OS
Ne radi android na principu iOS-a, niti je gradjen na osnovu iOS-a, niti je gradjen kako bi postao suparnik iOS-u.VerticalHairFactor wrote:Može li se negdje nabaviti ovaj Samsung Galaxy S 2 kod nas? Znam da još nije "izašao kako treba", ali je li ga moguće nabaviti - imam iPhone, ali ću po svoj prilici "preletiti" na Galaxy... Pitanje: radi li Android na principu iOS-a, dakle ono izdaju svako malo nadogradnje pa imaš 4.2 pa 4.3 itd.
Android je otvoreni OS, gradjen na linux kernelu, dok iOS je potpuno zatvoren, dok ga ne jailbrejkas, a i kad ga jailbrejkas, upitno je koliko stvari na njemu mozes promjeniti.
Sto se tice updatea, da izlaze i za android redovno novi updejti, mada svaki naprednijiandroid korisnik, ima instaliran custom rom na mobitelu, tako da ti updejti jos cesce izlaze,.
Custom romovi su romovi bazirani na android sistemu, uz neke promjene, nadogradnje, vece mogucnosti...
Npr najpoznatiji je cyanogen, ja ga licno koristim.
Eto nadam se da sam ti malo objasnio sto se tice androida.
btw, Kako vas nije stid, izbacili aplikaciju sarajevo x-a za ios, a nista za android ....
- neo7
#273 Re: Android OS
Kada instalriam aplikacije sa android marketa je li isto ako ih instalriam na memoriju telefona ili na karticu ? Pitam jer sam citao da neke aplikacije preporucuji instalaciju na mem telefona...koja je razlika ?
Hvala...
Hvala...
- GAU8
#274 Re: Android OS
neo7 wrote:Kada instalriam aplikacije sa android marketa je li isto ako ih instalriam na memoriju telefona ili na karticu ? Pitam jer sam citao da neke aplikacije preporucuji instalaciju na mem telefona...koja je razlika ?
Hvala...
Sve zavisi od toga koliko memorije na telefonu imas.
Android verzija 2.2 pa dalje podrzava premjestanje aplikacija sa interne memorije na karticu.
Preporuka je da launchere, widgete i sve sto se stalno ili cesto pokrece, stavis na internu memoriju, jer je navodno malo brza i cesce ucitavas i koristis te aplikacije.
Sve drugo, igre, itd. bolje stavi na karticu.
-
motorola01
#275 Re: Android OS
Eh ovako ljudi,nasao sam jako dobar link(forum)za telefone,izmedju ostalog i za android sa odlicnim igricama i programima
...Ali imam problem kako da to sve skinem na komp,pa onda na telefon???Imam htc legend,sa 2.1 verzijom(UPDATE 1)..
Evo ovdje link
:http://www.ipmart-forum.com/forumdispla ... id-OS-Zone
Volio bih skinuti ovu igru sa ovim autima i recimo nesto tipa bruce lee
Eto ako nije problem da to neko objasni kako se radi??Izgleda da se treba i registrovati na ovoj stranici d abi se moglo skidati..
Evo ovdje link
Volio bih skinuti ovu igru sa ovim autima i recimo nesto tipa bruce lee
Eto ako nije problem da to neko objasni kako se radi??Izgleda da se treba i registrovati na ovoj stranici d abi se moglo skidati..