Omiljena knjiga
Moderator: Chloe
-
Grom iz vedra neba
Jesil se to matereti prepoznala 1570 i neke za sofrom...pa jeb* te zivot to je isto kao kad na RTS-u svaki dan dodje neki akademik da objasnjava Boj na Kosovu i politicko-sociolosko-referendumske impliakcijehalo_ba wrote:Meni ipak sofra. Haj' sad jope ti.Grom iz vedra neba wrote:Meni ipak lavovi prednjacehalo_ba wrote: Ne, vec onaj dio kad pravi multietnicku Bosnu na vlastitoj svadbi sa baska sofrom za inovjerce.
To se jednom rjecju zove anahronizam.
-
halo_ba
Covjece, daj shvati vec jednom: ti si poceo to sranje o nacionalnom i mozes ocekivati takve odgovore. Ne, nisam se prepoznala za sofrom, zenama-muslimankama nije bio dozvoljen pristup u muski halvat, utoliko vise u onaj sa inovjercima.Grom iz vedra neba wrote:Jesil se to matereti prepoznala 1570 i neke za sofrom...pa jeb* te zivot to je isto kao kad na RTS-u svaki dan dodje neki akademik da objasnjava Boj na Kosovu i politicko-sociolosko-referendumske impliakcijehalo_ba wrote:Meni ipak sofra. Haj' sad jope ti.Grom iz vedra neba wrote: Meni ipak lavovi prednjace![]()
Knjiga je losa jer idealizira tadasnje vrijeme, socijalne odnose, sve je od stereotipa, a jedini pozitivci smo mi Bosnje. Svi ostali (inovjerci, pogotovo Jevreji, Turci) su zdepi. Mi pa mi. Hrabri, pravedni, dzometni. Jesmo, al u limburgu.
-
Grom iz vedra neba
Eh sta cu ti ja, ako ne mozes skontat sta je "legenda", kako ces onda skontat sta je "idealiziranje"...odmakni se malo od jebenog vijeca ministara...i uprati zanr knjige prije nego pocnes sa ekskluzivama i soknaterijama iz 60 minuta...halo_ba wrote:Covjece, daj shvati vec jednom: ti si poceo to sranje o nacionalnom i mozes ocekivati takve odgovore. Ne, nisam se prepoznala za sofrom, zenama-muslimankama nije bio dozvoljen pristup u muski halvat, utoliko vise u onaj sa inovjercima.Grom iz vedra neba wrote:Jesil se to matereti prepoznala 1570 i neke za sofrom...pa jeb* te zivot to je isto kao kad na RTS-u svaki dan dodje neki akademik da objasnjava Boj na Kosovu i politicko-sociolosko-referendumske impliakcijehalo_ba wrote: Meni ipak sofra. Haj' sad jope ti.![]()
Knjiga je losa jer idealizira tadasnje vrijeme, socijalne odnose, sve je od stereotipa, a jedini pozitivci smo mi Bosnje. Svi ostali (inovjerci, pogotovo Jevreji, Turci) su zdepi. Mi pa mi. Hrabri, pravedni, dzometni. Jesmo, al u limburgu.
-
halo_ba
Malecki moj(u svakom pogledu), tvoja drska sanerska gubica me ne imresionira ni mrve. Vazno je da si ti skontao sta je "legenda", a sad mi je jasno ko je ciljana publika. Ne znam koliko puta uzastopno spominjes vijece ministara; ako ti je ponestalo drugih argumenata, obrati se nekom od obrazovanijih clanova foruma. Ima ih mnogo.Grom iz vedra neba wrote:Eh sta cu ti ja, ako ne mozes skontat sta je "legenda", kako ces onda skontat sta je "idealiziranje"...odmakni se malo od jebenog vijeca ministara...i uprati zanr knjige prije nego pocnes sa ekskluzivama i soknaterijama iz 60 minuta...halo_ba wrote:Covjece, daj shvati vec jednom: ti si poceo to sranje o nacionalnom i mozes ocekivati takve odgovore. Ne, nisam se prepoznala za sofrom, zenama-muslimankama nije bio dozvoljen pristup u muski halvat, utoliko vise u onaj sa inovjercima.Grom iz vedra neba wrote: Jesil se to matereti prepoznala 1570 i neke za sofrom...pa jeb* te zivot to je isto kao kad na RTS-u svaki dan dodje neki akademik da objasnjava Boj na Kosovu i politicko-sociolosko-referendumske impliakcije![]()
-
reformator
#261 omiljena knjiga
"Nacertanije";uvijek ce biti aktualna.
-
forza milan
A.I. - islam izmedju istoka i zapada
F.M.D. - braca karamazovi
M.S. - tvrdjava
O.P. - zovem se crvena
C.D. - velika ocekivanja
V.H. - jadnici
naucnu literaturu sam stavio van konkurencije
M.S. - tvrdjava
O.P. - zovem se crvena
C.D. - velika ocekivanja
V.H. - jadnici
-
forza milan
zaboravih dvije kultne
1984 i zivotinjska farma G.O.
svaki komentar suvisan
vrhunac sami
svaki komentar suvisan
vrhunac sami
-
Hierarchia
Vec sam posumnjala u tvoj sistem kriterija....forza milan wrote:zaboravih dvije kultne
svaki komentar suvisan
vrhunac sami
-
forza milan
Hierarchia wrote:Vec sam posumnjala u tvoj sistem kriterija....forza milan wrote:zaboravih dvije kultne
svaki komentar suvisan
vrhunac samiAl' te ovo izvuce.
je li to prvospomenute nisu dobre
ustvari da se preciznije izrazim, je li ti se to ne svidjaju
-
Hierarchia
Nema mi se sta ne svidjati ili svidjati, to su sjajni romani o ideologiji totalitarizma kroz dvije tako originalne alegorije.forza milan wrote:Hierarchia wrote:Vec sam posumnjala u tvoj sistem kriterija....forza milan wrote:zaboravih dvije kultne
svaki komentar suvisan
vrhunac samiAl' te ovo izvuce.
![]()
je li to prvospomenute nisu dobre
ustvari da se preciznije izrazim, je li ti se to ne svidjaju
Mislila sam na "Majstora i Margaritu" - cudno da neko ko kaze da je Orwell dobar za Bulgakova kaze da je "smece"...
- Jimmy_The_Saint
Tebe braco treba na CT glave, ali hitno.forza milan wrote:A.I. - islam izmedju istoka i zapada
M.S. - tvrdjava
O.P. - zovem se crvena
C.D. - velika ocekivanja
V.H. - jadnici
-
Vingo
Ovo je stvar srca, a ne glave.....Jimmy_The_Saint wrote:Tebe braco treba na CT glave, ali hitno.forza milan wrote:A.I. - islam izmedju istoka i zapada
M.S. - tvrdjava
O.P. - zovem se crvena
C.D. - velika ocekivanja
V.H. - jadnici
-
Nancy Drew
- Jimmy_The_Saint
Dobro, Dr. Vingo. I na EKG, onda.Vingo wrote:Ovo je stvar srca, a ne glave.....Jimmy_The_Saint wrote:Tebe braco treba na CT glave, ali hitno.forza milan wrote:A.I. - islam izmedju istoka i zapada
M.S. - tvrdjava
O.P. - zovem se crvena
C.D. - velika ocekivanja
V.H. - jadnici
- Jimmy_The_Saint
Nije problem to. Problem je što su tamo jedini pozitivni i idealni pravoslavci. Svi ostali su smetlje, i hodže, i Jevreji, i ovi i oni... Jedino je eto Pop Nikola živi svetac.Arslan_ wrote:Al su zato Bosnje na pravi nacin opisanu u romanu "Na Drini cuprija"
Kad se samo sjetim koliko sam se puta sjetio Ivine blize familije dok sam citao knjigu
-
forza milan
ti se ovim smecem od posta samo o sebi izjasnioJimmy_The_Saint wrote:Tebe braco treba na CT glave, ali hitno.forza milan wrote:A.I. - islam izmedju istoka i zapada
M.S. - tvrdjava
O.P. - zovem se crvena
C.D. - velika ocekivanja
V.H. - jadnici
ovo moze napisati samo neko ko posjeduje malogradjanski karakter a uz to i vrvi predrasudama
zao mi te je
za ovakvu dijagnozu - koju si sam uspostavio a ja sam je samo prepoznao - ne pomaze ni CT niti bilo sta slicno
dakle, izgubljen slucaj
- Jimmy_The_Saint
Ja sam malograđanin.
Alija Izetbegović je genije.
Samo neshvaćen, jebiga.
Jel' sad mogu pred konzilij, doktore?
Alija Izetbegović je genije.
Samo neshvaćen, jebiga.
Jel' sad mogu pred konzilij, doktore?

sa prepirkom...drzite se teme i ne politizirajte....
rekoh da malo spustite loptu..bez uvreda..prepirki itd..