kako da je osvojim opet

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
basicman

#251 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

fatamorgana wrote:
basicman wrote:
lady marmalade wrote:Pa sto onda nije s tobom, ako je više mrtva nego živa bez tebe?
dobro pitanje. znas stvar od balasevica jaroslava. odlicno opisuje takve karaktere.
imaju ljudi koji nikad ne bi priznali sebi greske, jer bi to onda znacilo da su oni pogrjesili...
Evo i ova pjesma govori o tome kad je to "nešto" jače:

tuzna pjesma... i sta ima ova djevojka iz pjesme na kraju ?
ima dozu tuge, dozu razocaranja...i gorak kraj, ostaje joj neizvjesnost...
neki ljudi ocekuju previse od zivota, i misle da je nesto sto je ustvari divno , samo prosjecno..
a poslje se probude u nekom kosmaru, i misli cak da je i to normalano...
samo ne znam koliko godina treba da prode a da ne prebole, da onda shvate da se to uopste
ne moze preboliti, jer nije ni bilo pravog razloga za kraj....

u ovim rijetkim momentima kontakta, sad kad smo izlazili ...vidio sam i dozu ljubomore....
pita me, kakve su ti ono zene na FB, ....reko joj, mi nismo uopste prijatelji kako znas, da imaju...
kaze nema veze i smije se i kaze mi da joj kazem zasto sam dodao njih toliko.......
nisam odgovorio....
i bilo je jos malih situacija na kojim mi je pokazala da me jos voli... vidis to i na ocima...
i na osmjehu i na ponasanu...i na govoru tijela... i na svemu...
vidis jel ti se neko obraduje...a isto vidis, kad neko glumo i pokusava se kontrolise...
i na tome kad te neko namjerno izbjegava jer zna da ako bude cesce s tobom
da to vodi ka necemu.... ali ne znam da li imam volje i snage na te igrice...
mozda je stvarno pametnije da dignem ruke, iako je jos volim.
fatamorgana

#252 Re: kako da je osvojim opet

Post by fatamorgana »

Pogledaj ovaj film što ti preporučih gore, govori baš o ovome što gore pišeš, znaš, mislim da ti niko ne treba
niti može savjetovati šta je najbolje da uradiš , mislim da odluka treba da dođe iz samog tvog života.

Ipak te razumijem, :)
Loulou

#253 Re: kako da je osvojim opet

Post by Loulou »

@basicman, ako na kraju i ne ostaneš s njom (neću se bavit' proračunom vjerovatnoće), za svaku sljedeću ti ćeš biti jedan od onih iz ove kategorije:
“The mark of a mature man is a certain scar he bears: the memory of a perfect woman never won, or of a once-true love forever lost. However much he may love you, he is only here because she is not.”
basicman

#254 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

fatamorgana wrote:Pogledaj ovaj film što ti preporučih gore, govori baš o ovome što gore pišeš, znaš, mislim da ti niko ne treba
niti može savjetovati šta je najbolje da uradiš , mislim da odluka treba da dođe iz samog tvog života.

Ipak te razumijem, :)
hvala na razumjevanju. pogledacu film obavezno.
znam vec sta treba da uradim. necu insistirati, necu dosadivati, jer nikad nisam.
imam joj pune dvije godine broj i nisam NIKAD nazvao, samo bi se ponekad e-mailom javio,
kad bi odgovorila ili se ona javila. napisao sam joj nekih 20 pjesama ljubavnih kojih nikad joj nisam poslao...
one su mi kao as u rukavu, mozda joj to nekad posaljem...onako cisto ...da vidi...jer nema
ni priblizan osjecaj koliko mi znaci..., misli da mi je povrjedena sujeta, pa je zato hocu nazad...

anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#255 Re: kako da je osvojim opet

Post by anthraxQ »

jbg, nekim ljudima bi trebala i dva života da skontaju da su živi.

ti si išao za onim što želiš bez obzira na mogucnosti i posljedice... živ si.

mogu samo reći :thumbup: :thumbup: :thumbup: .
PalaSa Marsa

#256 Re: kako da je osvojim opet

Post by PalaSa Marsa »

anthraxQ wrote:
jbg, nekim ljudima bi trebala i dva života da skontaju da su živi.

Ovo gore podvuceno crnim je bas zanimljivo receno. :-D
saim_adka

#257 Re: kako da je osvojim opet

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 20/01/2017 21:17, edited 1 time in total.
PalaSa Marsa

#258 Re: kako da je osvojim opet

Post by PalaSa Marsa »

Et' opet sikiracija. :roll: :mrgreen:
Ridjobrki

#259 Re: kako da je osvojim opet

Post by Ridjobrki »

Lik, spakuj se i pravac u Madrid kad ti je Bog dao mogućnost. Ali ne očekuj previše i igraj rasterećeno: ne idi po ljubav već po priču. Ak' me kužiš...
basicman

#260 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

Loulou wrote:@basicman, ako na kraju i ne ostaneš s njom (neću se bavit' proračunom vjerovatnoće), za svaku sljedeću ti ćeš biti jedan od onih iz ove kategorije:
“The mark of a mature man is a certain scar he bears: the memory of a perfect woman never won, or of a once-true love forever lost. However much he may love you, he is only here because she is not.”
vec jesam. upoznao sam interesantnih djevojaka, cak i ljepsih i vec bio s njima, ali nista mi ne znaci, ama bas nista.
bar ima jedna dobra stvar, postajes imun na ove nove, nema sile da te povrjede ili zajebu, kad su ti ionaku svejedne :)
i onda se nekako i cude sto si hladan i surov, iako si upravo kontra svega toga.
basicman

#261 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

anthraxQ wrote:jbg, nekim ljudima bi trebala i dva života da skontaju da su živi.

bas to. a nekima treba i 10 godina, da skontaju da su mrtvi ili cak iako znaju, ne trude se da nista
urade da to poboljsaju, prepuste se da ih zivot nosi i baca...samo je tuzno kad ti neko nije svejedan...
imam viziju, da ako se ubrzo ozenim nekom drugom i budem imao djecu, i da onda slucajno saznam
za 10 godina, da ima 40 i da je usamljena,....to bi mi jos vise slomilo srce..i ne zelim da sam u pravu...
iako ne bude nista od nas, zelim joj da bude sretna...
basicman

#262 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

saim_adka wrote:Postao/la basicman dana 26/12/2010 20:53
zapoceo temu...
Postao/la basicman dana 02/07/2011 19:46
znam vec sta treba da uradim. necu insistirati, necu dosadivati, jer nikad nisam.
imam joj pune dvije godine broj i nisam NIKAD nazvao, samo bi se ponekad e-mailom javio,
kad bi odgovorila ili se ona javila. napisao sam joj nekih 20 pjesama ljubavnih kojih nikad joj nisam poslao...
one su mi kao as u rukavu, mozda joj to nekad posaljem...onako cisto ...da vidi...jer nema
ni priblizan osjecaj koliko mi znaci..., misli da mi je povrjedena sujeta, pa je zato hocu nazad...
Jel ti to raju na forumu z****...il si fakat odlijepio u mozak?
E hajmo sad ako je istina:
Znas li sta NADA znači na španskom?
Ti se nesto nadas jos uvijek? Hranis se kojekvim sjecanjima potkrijepljenim nadom u bolje sutra. Zivot je surov, a ako ne ide sve po loju od pocetka - nikad nece ni ici. Kuca se pravi od temelja do krova, ako nemas dobre izlivene temelje, ne vrijedi ti zidati nista dalje. A ti se nadas o krovu i sanjas o toplini kuce, a stubovi ti klimavi odavno koje nisi do kraja ni izlio. Pusti se ti toga! Pola godine se handrite i natezete i nesto se nadas. Da sve vratis na staro, koje ce ti tek jebade nastati ako dodju djeca, kad se ona sad uzjebala oko sitnica!?
Zajebi suplju, nastavi dalje, prekrizi tu osobu totalno i oslobodi se okova nade i vjere u bolje sutra! Kad nesto valja sitne trzavice su samo prometni znakovi na putu, a tebi svaka okuka lezeci policajac...slabu si cestu izabrao za brzu voznju ;)
dobra mozda nisam racionalan, al da smo samo racionalni bili bi roboti a ne ljudi...
dobra metafora, ali znas li za onu put do zvjezda je preko trnja :) ....
nije sve tako jednostavno, i da ljudi tako brzo dizu ruku, trebalo bi sutra pola brakova da se rastavi....
vise je hrabro rjesavati probleme, nego dizati ruku od svega i reci...to ne valja, idem dalje...
basicman

#263 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

Ridjobrki wrote:Lik, spakuj se i pravac u Madrid kad ti je Bog dao mogućnost. Ali ne očekuj previše i igraj rasterećeno: ne idi po ljubav već po priču. Ak' me kužiš...
vec sam tu. opisao sam vec u ranijim postovima stanje.
basicman

#264 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

Dzontra Volta wrote:ucini nesto ovakvo :oops: (pogledaj u spotu)

lol, ideja je sjajna, samo nemamo ovako visokih zgrada :)
mislim da cu prije iznajmiti orkestar nekih marriachi mexikanaca i pred prozore,
jos da ih naucim da odsviraju nesto od EKV , i to je to :D
fatamorgana

#265 Re: kako da je osvojim opet

Post by fatamorgana »

Darling pretty

It's time to come away, my Darling Pretty
It's time to come away on the changing tide
Time to come away, Darling Pretty
And I need you darling by my side

Heal me with a smile, Darling Pretty
Heal me with a smile and a heart of gold
Carry me awhile, my Darling Pretty
Heal my aching heart and soul

Just like a castaway
Lost upon an endless sea
I saw you far away
Come to rescue me

Cast away the chains, Darling Pretty
Cast away the chains away behind
Take away my pain, my Darling Pretty
And the chains that once were yours and mine

There will come a day, Darling Pretty
There will come a day when hearts can fly
Love will find a way, my Darling Pretty
Find a heaven for you and I
Love will find a way, my Darling Pretty
Find a heaven for you and I
male_okice

#266 Re: kako da je osvojim opet

Post by male_okice »

basicman wrote:
anthraxQ wrote:jbg, nekim ljudima bi trebala i dva života da skontaju da su živi.

bas to. a nekima treba i 10 godina, da skontaju da su mrtvi ili cak iako znaju, ne trude se da nista
urade da to poboljsaju, prepuste se da ih zivot nosi i baca...samo je tuzno kad ti neko nije svejedan...
imam viziju, da ako se ubrzo ozenim nekom drugom i budem imao djecu, i da onda slucajno saznam
za 10 godina, da ima 40 i da je usamljena,....to bi mi jos vise slomilo srce..i ne zelim da sam u pravu...
iako ne bude nista od nas, zelim joj da bude sretna...
pitanje je da li bit tako osjecao za 10 godina sta sve moze biti...eh zamisli sad se ozenis nekom drugom, dok skontate gdje kako zivjeti dodje prva beba obaveze osjecaji dodje druga beba posao djeca obaveze ljetovanja veselja njihova su tvoja veselja tuge njihove su tvoje tuge...milion stvari, pitanje je veliko da li ces ti misliti tad uopste o njoj i da li ce ona da ti predstavlja tad isto sto i sad :?: (ovo je pod pretpostavkom da prekines kontakt sa njom i posvetis se svom zivotu) po meni ti su upao u neku gadnu patetiku i vrtis se u krug oko nje bez vidljivog pomaka, vece je meni ovdje pitanje sta ce s tobom biti za deset godina, na kraju krajeva i ta kao ljubomora...ne znam da joj je fakat stalo bila bih stobom, niste vi vise klinci od 15 godina pa ne mozete naci zajednicku valjda ste odrasli pa se mozete nositi problemima i rjesavati ih, ili ne mozete? Uostalom sta ti znas o njenom ljubavnim zivotu? Ako je ona podlozna svojima ko ti kaze da joj oni nece naci odgovarajuceg muza po njihovim pravilima i nagovoriti je da se uda? bioloski sat ce otkucavati njoj, a i tebi u jednom momentu, niste vi jedno za drugo ako vam treba toliko vremena da skontate da li treba da budete skupa ili ne ili ako ne mozete spasiti tu vezu klonite se jedno drugog i postanite sretni jedno bez drugog. Nije ljubav uvijek dovoljna
madnessa

#267 Re: kako da je osvojim opet

Post by madnessa »

meni je nevjerovatan fenomen koji nije tako rijedak... ljudi se tako zalijepe na nekog ko ih maltretira (psihicki, emotivno ili fizicki) i dozivljavaju to kao nacin iskazivanja ljubavi druge strane. do te mjere postanu ovisni da je to bolesno! najcesce osobe, koje su zrtve ovakvog mobbinga u vezi, dozivljavaju tu vezu kao "once in a lifetime" ljubav. :-)
madner

#268 Re: kako da je osvojim opet

Post by madner »

madnessa wrote:meni je nevjerovatan fenomen koji nije tako rijedak... ljudi se tako zalijepe na nekog ko ih maltretira (psihicki, emotivno ili fizicki) i dozivljavaju to kao nacin iskazivanja ljubavi druge strane. do te mjere postanu ovisni da je to bolesno! najcesce osobe, koje su zrtve ovakvog mobbinga u vezi, dozivljavaju tu vezu kao "once in a lifetime" ljubav. :-)
Svak se bori za ono sto mu fali.
madnessa

#269 Re: kako da je osvojim opet

Post by madnessa »

madner wrote:Svak se bori za ono sto mu fali.
i to sto kazes... ma vala do sad bi aleksandar veliki po dunjaluka osvojio, a ovaj ne moRe ovu hanumu... il' se hanuma bas brani od njega ili je vakat da on mijenja taktiku... :mrgreen:
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#270 Re: kako da je osvojim opet

Post by anthraxQ »

madnessa wrote:
madner wrote:Svak se bori za ono sto mu fali.
i to sto kazes... ma vala do sad bi aleksandar veliki po dunjaluka osvojio, a ovaj ne moRe ovu hanumu... il' se hanuma bas brani od njega ili je vakat da on mijenja taktiku... :mrgreen:
fakat je štoo ona nije hanuma... ona je Španjolka.

samo bosanke su hanume. :D
madnessa

#271 Re: kako da je osvojim opet

Post by madnessa »

anthraxQ wrote:
madnessa wrote:i to sto kazes... ma vala do sad bi aleksandar veliki po dunjaluka osvojio, a ovaj ne moRe ovu hanumu... il' se hanuma bas brani od njega ili je vakat da on mijenja taktiku... :mrgreen:
fakat je štoo ona nije hanuma... ona je Španjolka.

samo bosanke su hanume. :D
to ti mene navlacis da priznam kako smo mi sve iste na svakom pedlju planete? :oops:
krompir i riza

#272 Re: kako da je osvojim opet

Post by krompir i riza »

viewtopic.php?f=1&t=89254&p=6039667#p6039667

Molim vas da se uključite!!

Svaki poziv je bitan! Hvala!
-maggie-

#273 Re: kako da je osvojim opet

Post by -maggie- »

Oj Bože dragi, ovo isto neka španska sapunica. :) Želim ti puno sreće, mada mislim da ona očito ne zna šta hoće, pokušaj sa njom popričati, i nipošto se nemojte upuštati u brak ako ona još nije sigurna da to hoće.
Vjerujem ja da ti nju voliš, možda i ona voli tebe, ali često velike ljubavi ne završe sretno. :)
uradi sam

#274 Re: kako da je osvojim opet

Post by uradi sam »

odi ti drug u Spaniju pa je dobro pojebi..ako se bune njeni i njih..i nemas problema. :-D
anthraxQ

#275 Re: kako da je osvojim opet

Post by anthraxQ »

uradi sam wrote:odi ti drug u Spaniju pa je dobro pojebi..ako se bune njeni i njih..i nemas problema. :-D
pa u Španiji je već. mozda je do sada i otisao.
Post Reply