Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
osa wrote:na kupresu, u dolini neretve, u posavini,
Jasta ste vec branili Bosnu, al` kad bi se zajebavali. Prije ce biti da je Vranjo prebacio lopticu u komsiluk. Branis
Bosnu a gdje si se ukop`o stoji natpis "ovo je hrvatska", nema tu Bosne ni do podne.
osa wrote:ne samo ti 80 % bošnjaka se tako ponašalo
Ma kamo srece da ih je toliko tako razmisljalo, nego se vecina suosjecala sa Hrvatskom, jer eto, napadnuta je, i
kao ljudski je bilo tako razmisljati. Koliko je to bilo pametno pokazalo se par mjeseci poslije u Prozoru.
tako smo valjda i mi trebali zatvoriti granice za sve i suosjećati se, onako bošnjački, ali mi nismo takvi ljudi, mi smo pomogli, zbrinjavali, hranili, liječili, školovali i na kraju srbe vojno slomili, ali nisu svi ni ljudi a ni narodi isti, ponavljam svatko vodi politiku sukladno svom interesu...
@osa Hrvatska je na nasim izbjeglicama zaradila vise nego sto je mogla zaraditi od turizma sto se pravis budala i da nista osim pljuvanja neznas.
Za tebe su isti i bosnjaci i cetnici daj priznaj da te ne vucem za jezik
osa wrote:
ili si mlad ili ti je kratko pamćenje, slobo nikad nije otvoreno igrao s pozicije velikosrpstva, on se uvijek predstavljao socijalistom, samo je eto htio da u jednoj višenacionalnoj državi uvede sustav, jedan čovjek jedan glas, šta danas pokušava lagumdžija, nije li slobo za potrebe pacifikacije albanaca "izabrao "sejdu, kao što je lagumdžija za potrebe hrvata "izabrao" željka, svaka sličnost je slučajna....
Perfektno me sluzi pamcenje da su i on i Njofra Imali kamuflazne odore za svoj fasizam. Kao i njihovi nasljednici danas.
To sto Komsica smatrate Trojanskim konjem samo objasnjava zasto velikosrpstvo i velikohrvatsvo odlucuje i na suradnju u cilju bar djelimicnog ispunjenja tih snova.
Neki snovi znaju prerasti u nocne more...
da li smo mi svi, osim srba sejdu smatrali trojanskim konjem, vidiš sad svi osim bošnjaka, isto misle za željka, tko je u pravu, onda srbi i danas bošnjaci ili su u pravu svi ostali.....
Ne zaboravi da u ovoj drzavi ne zive samo nacionalno " osvijesteni "
Demokratija pristigla moj osa . Nema tog Daytona koji me moze natjerati da glasam po boji krvnih zrnaca.Da sam Hrvat ja bih se ponosio da i neHrvati smatraju Komsu dobrom opcijom...ali ne mozes ti to ogradjenim umovima dokazati
osa wrote:
borilo se nešto bošnjaka i u hrvatskoj vojsci, nije da nije, svaka im čast, nego kakve to ima veze s ovim kalkultorima, koji su čekali da vide na koju će stranu "sreća" prevagnuti
Cifre osa cifre nazovi i to hoces da minimiziras za par godina ces reci da toga uopste nije bilo
osa wrote:
borilo se nešto bošnjaka i u hrvatskoj vojsci, nije da nije, svaka im čast, nego kakve to ima veze s ovim kalkultorima, koji su čekali da vide na koju će stranu "sreća" prevagnuti
Cifre osa cifre nazovi i to hoces da minimiziras za par godina ces reci da toga uopste nije bilo
ne postoje točne cifre, laže te onaj tko kaže da postoje, nego mogu ti dati sva imena poginulih, pa iz tog temeljem postotka u ukupnom stanovništvu, možda možeš izvući približan broj, ali to statistički neće biti sasvim precizno a i zamorno je brojiti, ali ako imaš vremena poslat ću ti link na pp.
nema tu nikakve minimmalizacije, hrvatska se pošteno odužila svakom bojovniku koji je ratovao za njen interes...
@osa: Ruku na srce niste ni vi hrvati guze svoje pomakeli ni za jotu kad je JNA napala Sloveniju i palila po njoj.
Tad je Njofra jos kalkulirao. Nije se bilo dovoljno spremno. Sto hrvati da ginu za janeze. Ko ih .ebe itd. Sve su to bile parole koje su mogle cuti kojekuda po Hrvatskoj.
De ti da mi sacuvamo sebe a alpski hrvati nek se snalaze jel tako bi care. Pa cak kad su pojedine jedinice JNA iz pravca HR krenule prema Sloveniji da bi intervenirali tamo, sta uradi Njofra. Ne mrdnu svojim malim prstom.
Jel ko prigovarao u hrvatskim medijima ocu nacije sto se nije angazirao na strani Slovenije u tom sukobu?
Jes da ne kazem sad sta.
I sta uradise slovenci kad je krenula frtutma u Hrvatskoj. Pomogose vam ko najrodjenijem. Dobar dio naoruzanja vam je stigao zahvaljujuci njima. Mogli su ga nepropustiti. Mogli su vam praviti i vece probleme. Pa nisu. A da su imali pravo i razlog za to jesu brate. Ali gledali ljudi i svoj interes.
Kao sto je vama bilo u interesu da se Bihacki dzep obrani jer ste racunali na Babu i pripojenje turske Hrvatske "matici" jednog lijepog dana. Zato manimo se smrc smrc "sentimentalnosti".
osa wrote:
kako prodati nešto što nije tvoje, u posavini je živjelo srba isto koliko i hrvata, srednju bosnu su hrvati obranili, unatoč odnosu 10:1, zanimljivo da doodam hrvati opstaše tako gdje je bilo hvo, dakle i hdz, tamo gdje su ih branili ovi što ih danas pokušavaju totalno marginalizirati, e od tamo odoše, valjda od dobra....
sad ti kazem da se i glupiras...ali nemoj se ljutiti jer znas da govoris neistinu
pogledaj sela oko bihaca (vedro polje, zavalje, medjudrazje, kralje...) otisli su pojedinci i to zbog posla a porodice ostale.
pogledaj tuzlansku regiju (dubrave, ljubace, par selo, pasci, husino, breske, dokanj, pa i lipnica ) koliko ih je otamo iselilo zato sto su ugrozeni po nacionalnoj osnovi.
ovo su ti primjeri (ima ih jos zenica, gradacac...) mjesta gdje su hrvati zivjeli i zive i danas i pored toga sto je abih zajedno sa njima branila ta podrucja.
haj malo primiri sa provokacijama
nema tu nikakvih provokacija samo gole brojke, živjeli i žive sad, ništa drugo, doduše, nije baš za pričati da je armija protjerala i opljačkala, hrvate travnika, vareša, kaknja, konjica, ali ako o tome ne pričaš, to ne znači da se to nije desilo, je, kao što su se desila i protjerivanja iz prozora, viteza, mostara, stoca i sl., ako je tebi lijepo misliti da bošnjaci nikog nisu protjerali, opljačkali, ubili, misli i dalje, samo nemoj druge uvjeravati u takve nebuloze....
Lažeš po običaju. Hrvate srednje Bosne su protjerali hrvatski vojno-politički lideri tog vremena iz samo njima znanih razloga.
Organi vlasti Herceg-Bosne/HVO-a su se u isto vrijeme angažovali na
naporima da se tokom cijele 1993. godine hiljade bosanskih Hrvata iz drugih
dijelova Bosne i Hercegovine, a posebno iz srednje Bosne, premjeste (ili da se
dovede do njihovog premještanja) u zapadnu Hercegovinu.
39. U sklopu i tokom tih radnji, koje su obuhvatale etnicko cišcenje na
rasprostranjenoj i sistematskoj osnovi, i u provodenju udruženog zlocinackog
poduhvata, JADRANKO PRLIC, BRUNO STOJIC, SLOBODAN
PRALJAK, MILIVOJ PETKOVIC, VALENTIN CORIC i BERISLAV
PUŠIC, zajedno s drugim celnicima i pripadnicima organa vlasti i snaga
Herceg-Bosne/HVO-a, vršili su:
osa wrote:
"ne postoje vječni prijetelji ni vječni neprijatelji", ovo je odavna temelj vanjske politike britanskog imperija, toga se u principu treba držati, dakle prijatelj ti je onaj od koga možeš imati koristi (bar u politici). tada sa srbima nismo bili saveznici, ali kad se pojavio zajednički "neprijatelj", morali smo postati, život nije jednostavna stvar....
Ti sad ako se ne varam javno izrece da su se opet(po ko zna koji put)Veliko srpska i velikohrvatska politika dogovorile kao i uvijek na prljav nacin da rjesavaju svoje gastrofasisticke apetite.
Pa osa ti i sam znas da je to pisanje uz vjetar i dalje promoviras politiku upisanih gaca ali vi ocito se necete ustaviti dok ih i neuserete.
meni se čini da su ovdje hrvatska i srpska politika kontra velikobošnjačkoj, kao što su nekad hrvatska i bošnjačka bile kontra velikosrpskoj, ako malo razmisliš i uporediš srspku politiku prije rata i današnju bošnjačku vidjet ćeš da je to = u pet deka....
Pa ako usporediš sadašnju hrvatsko-srpsku koaliciju za podjelu Bosne i Hercegovine i usporediš je sa onom iz ranih devedesetih, vidjet ćeš da je to u "pet deka"
Ti sad ako se ne varam javno izrece da su se opet(po ko zna koji put)Veliko srpska i velikohrvatska politika dogovorile kao i uvijek na prljav nacin da rjesavaju svoje gastrofasisticke apetite.
Pa osa ti i sam znas da je to pisanje uz vjetar i dalje promoviras politiku upisanih gaca ali vi ocito se necete ustaviti dok ih i neuserete.
meni se čini da su ovdje hrvatska i srpska politika kontra velikobošnjačkoj, kao što su nekad hrvatska i bošnjačka bile kontra velikosrpskoj, ako malo razmisliš i uporediš srspku politiku prije rata i današnju bošnjačku vidjet ćeš da je to = u pet deka....
Pa ako usporediš sadašnju hrvatsko-srpsku koaliciju za podjelu Bosne i Hercegovine i usporediš je sa onom iz ranih devedesetih, vidjet ćeš da je to u "pet deka"
onda smo ratovali, dakle nismo mogli biti u koaliciji, onda su srbi željeli državu u kojoj će dominirati, danas to žele bošnjaci, situacija dijametralno suprotna...
osa wrote:
"ne postoje vječni prijetelji ni vječni neprijatelji", ovo je odavna temelj vanjske politike britanskog imperija, toga se u principu treba držati, dakle prijatelj ti je onaj od koga možeš imati koristi (bar u politici). tada sa srbima nismo bili saveznici, ali kad se pojavio zajednički "neprijatelj", morali smo postati, život nije jednostavna stvar....
samo sto je ovo balkan...takva politika se kad-tad obije o glavu kalkulatoru...
mijenjat ćemo politiku, kad se za to ispune određeni preduvjeti, takvi potezi su često uvjetovani potezima drugih, kao što je i hrvatsko-srpsko političko savezništvo uzrokovano velikobošnjačkom politikom i pokušajem totalne marginalizacije hrvatskog naroda u bih...
Zaboli nekg tuki hoćete li vi mijenjati politiku ili nećete. U potpunosti irelavantno
osa wrote:
onda smo ratovali, dakle nismo mogli biti u koaliciji, onda su srbi željeli državu u kojoj će dominirati, danas to žele bošnjaci, situacija dijametralno suprotna...
Niste ratovali već se dogovarali kako da podjelite BiH.
Hodidid wrote:@osa: Ruku na srce niste ni vi hrvati guze svoje pomakeli ni za jotu kad je JNA napala Sloveniju i palila po njoj.
Tad je Njofra jos kalkulirao. Nije se bilo dovoljno spremno. Sto hrvati da ginu za janeze. Ko ih .ebe itd. Sve su to bile parole koje su mogle cuti kojekuda po Hrvatskoj.
De ti da mi sacuvamo sebe a alpski hrvati nek se snalaze jel tako bi care. Pa cak kad su pojedine jedinice JNA iz pravca HR krenule prema Sloveniji da bi intervenirali tamo, sta uradi Njofra. Ne mrdnu svojim malim prstom.
Jel ko prigovarao u hrvatskim medijima ocu nacije sto se nije angazirao na strani Slovenije u tom sukobu?
Jes da ne kazem sad sta.
I sta uradise slovenci kad je krenula frtutma u Hrvatskoj. Pomogose vam ko najrodjenijem. Dobar dio naoruzanja vam je stigao zahvaljujuci njima. Mogli su ga nepropustiti. Mogli su vam praviti i vece probleme. Pa nisu. A da su imali pravo i razlog za to jesu brate. Ali gledali ljudi i svoj interes.
Kao sto je vama bilo u interesu da se Bihacki dzep obrani jer ste racunali na Babu i pripojenje turske Hrvatske "matici" jednog lijepog dana. Zato manimo se smrc smrc "sentimentalnosti".
nije imao šta kalkulirati, svatko je znao da tu napada ni nema, slovenija je bila otpisana u srpskim planovima, nije ih interesirala, njih je interesirala cijela bih i dio hrvatske nastanjen srbima.
kakav interes u bihaćkom džepu, pa nije li to još u karađorđevu dogovoreno, bar tako kaže raja na forumu...
osa wrote:
mijenjat ćemo politiku, kad se za to ispune određeni preduvjeti, takvi potezi su često uvjetovani potezima drugih, kao što je i hrvatsko-srpsko političko savezništvo uzrokovano velikobošnjačkom politikom i pokušajem totalne marginalizacije hrvatskog naroda u bih...
smijesan si @osa sa tom ''velikobosnjackom politikom''
svatko onaj tko pokušava u jednoj višenacionalnoj zemlji, nametati građanski način upravljanja, a to radi s pozicije najbrojnijeg naroda, vodi neku "veliko" politiku, prije srbi preko miloševića danas bošnjaci preko lagumdžije, potpuno =
P vi ćete za 5 godina biti ugroženi i od Kineza iz Rajlovca bar sudeći po tvom poimanju politike i demokracije.
osa wrote:
ili si mlad ili ti je kratko pamćenje, slobo nikad nije otvoreno igrao s pozicije velikosrpstva, on se uvijek predstavljao socijalistom, samo je eto htio da u jednoj višenacionalnoj državi uvede sustav, jedan čovjek jedan glas, šta danas pokušava lagumdžija, nije li slobo za potrebe pacifikacije albanaca "izabrao "sejdu, kao što je lagumdžija za potrebe hrvata "izabrao" željka, svaka sličnost je slučajna....
Sejdu je izabrao Milosevic
Kosmica su izabrali njegovi glasaci
komšića je izabrao lagumdžija, kao i sejdu milošević, naime da je bilo pameti niti jednog od njih šefovi partija ne bi ni ponudili bazi na izbor...
Kakva malicioznost...tipično trolovski bez ikakve argumentacije se proizvoljno iznose glupave teze..
Ovako, na kojim zborima je dozvoljeno građanima Kosova da biraju Sejdu?
pa i mi smo derali bobanove i suskove uznike zbog istog razloga...
i oni deraše alijine zbog istih razloga...
aha..samo što su se "alijini" borili za očuvanje međunarodno priznate države a Bobanovi i Šuškovi za uništenje iste. Razlika je ogromna i upravo zbog te razlike Bobanovi i Šuškovi sada čame u haškim kazamtima
osa wrote:
ja mislim da si ti danas ipak kod nekog brata Srbina za Božić popio koju više pa se sad zajebavaš sa nama, ako je to razlog, onda peke, nema ljutnje
kod prijatelja srbina idem oko 19,30, .ebaji ga žena radi, ne ide prije...
kako prodati nešto što nije tvoje, u posavini je živjelo srba isto koliko i hrvata, srednju bosnu su hrvati obranili, unatoč odnosu 10:1, zanimljivo da doodam hrvati opstaše tako gdje je bilo hvo, dakle i hdz, tamo gdje su ih branili ovi što ih danas pokušavaju totalno marginalizirati, e od tamo odoše, valjda od dobra....
to nije istina, srednja bosna je mogla pasti za tri dana, ali alija blokiro operaciju , sjetio se da tako ni bosne ne bi bilo jer ne bi ni imao sa kim da je gradi...ovako mješano ko ruska salata, teško da se od toga mogu neki jednonacionalni torovi praviti
otprilike kao što se moglo doći do mora, deblokirati sarajevo i bihać, presjeći koridor i još par stvari koje je alija stopirao...
Napokon da i ti počneš sagledavati realna razvoj situacije
dogovor wrote:Milošević je stao u Hrvatskoj jer ga je zaustavila Hrvatska vojska. On je mogao raketama i aviobnima sravniti Zagreb i druge gradove ali mu to ne bi pomoglo osvojiti ni zagreb ni Hrvatsku. Zauzeti jednu zemlju treba proći pješadija.
Vukovar i Oluja su pokazali da se s Hrbvatima ni je zajebavati.
Bjezi, mali, nemoj me zajebavat...
Vukovar i oluja, dva cina velike srpsko-hrvatske predstave, izvedene u cilju komadanja BiH...
Baš ti hvala na toj informaciji.
Eto saznao sam da je ratu u Hrvatskoj bio vojna vježba Srba i Hrvata s bojevom municijom kako bi se napalo i komadalo BiH.
I pored tako opsežne vježbe BiH ustvari Bošnjaci uspjeli se obraniti protiv mnogostruko brojnijeg i do zuba naoružanih neprijatelja.
osa wrote:na kupresu, u dolini neretve, u posavini,
Jasta ste vec branili Bosnu, al` kad bi se zajebavali. Prije ce biti da je Vranjo prebacio lopticu u komsiluk. Branis
Bosnu a gdje si se ukop`o stoji natpis "ovo je hrvatska", nema tu Bosne ni do podne.
osa wrote:ne samo ti 80 % bošnjaka se tako ponašalo
Ma kamo srece da ih je toliko tako razmisljalo, nego se vecina suosjecala sa Hrvatskom, jer eto, napadnuta je, i
kao ljudski je bilo tako razmisljati. Koliko je to bilo pametno pokazalo se par mjeseci poslije u Prozoru.
tako smo valjda i mi trebali zatvoriti granice za sve i suosjećati se, onako bošnjački, ali mi nismo takvi ljudi, mi smo pomogli, zbrinjavali, hranili, liječili, školovali i na kraju srbe vojno slomili, ali nisu svi ni ljudi a ni narodi isti, ponavljam svatko vodi politiku sukladno svom interesu...
Pa zatvorili bi da ste mogli...ali niste bili u stanju. Zato ste to sve nadoknadili od druge polovine 92-ge pa sve do wahington-skog sporazuma.
Ništa vi niste slomili. Srbi su se sporazumno povukli po dogovoru Tuđman-Milošević