Vlada Kantona Sarajevo
- valterbranisarajevo
#251 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Ovi iz SDA su pravo obrazovani. Govore "Talianski", znaju raditi na "kompijuterima".... 
Last edited by valterbranisarajevo on 27/01/2011 15:41, edited 1 time in total.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#252 Re: Fikret Musić - Vlada KS
sudeći po biografijama iam dosta mladih i obrazovanih ljudi....ali vidjećemo kako će to funkcionisati....najpozitivnije mi je imenovanje Emira Suljagića za ministra obrazovanja
meni je pravi trol u ovoj Vladi ovaj đeneral....vidio sam lično da ga boli k..... za vojnicima u ratu, a kako će ga tek bolit u miru...vidio nema snijega (para) pa bježi
iz ZOI 84'
PS
a evo dok pisah ovo vijest na Sa-x:
Narodni i polubijeli hljeb jeftiniji za 10 posto
http://www.sarajevo-x.com/biznis/news/clanak/110127052
za jednu od prvih odluka nove Vlade....tako treba!
meni je pravi trol u ovoj Vladi ovaj đeneral....vidio sam lično da ga boli k..... za vojnicima u ratu, a kako će ga tek bolit u miru...vidio nema snijega (para) pa bježi
PS
a evo dok pisah ovo vijest na Sa-x:
Narodni i polubijeli hljeb jeftiniji za 10 posto
http://www.sarajevo-x.com/biznis/news/clanak/110127052
-
VjecitiStudent
#253 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Ukratko:swirl wrote:Evo biografija novih ministara Vlade KS, objavljene su na stranici Skupstine KS:
http://skupstina.ks.gov.ba/sites/skupst ... fije_0.pdf
Nova ministrica pravde je studirala sedam godina i odmah po zavrsetku faksa zaposlila se kod Komsica, ni dana relevantnog radnog iskustva nema.
Novi ministar zdravlja nam je nepismen.
Ministar obrazovanja, iz nekog razloga, u rublici Publikacije, nije naveo sve knjige koje je napisao
I ministar kulture je iskazao "zavidnu" pismenost sastavljajuci svoj CV.
Ministar za boracka pitanja, koji inace aktivno poznaje engleski jezik je u rubrici "Posebne vjestine" napisao i:
Mogucnost reagiranja u uslovima dead line;
Inace, iskrene cestitke na ovom vidu iskazivanja transparentnosti
Last edited by VjecitiStudent on 27/01/2011 13:42, edited 4 times in total.
-
VjecitiStudent
#254 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Vecina ovih nasih ministara, sa ovako napisanim biografijama, da negdje drugo konkurisu za posao, ne bi prosli ni prvi krug, no za ove politicke pozicije jasno je da sve prolazi.
- chuchumbamayumbe
#255 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Čedomir Lukić - rad na računaru u okruĆenju Windows, MicrosoftE office,
- headbanger
#256 Re: Fikret Musić - Vlada KS
niste mi jasni
pa svugdje u svijetu su ministri poslusnici savjetnika
sada bi vi da ministar misli svojom glavom
sad bi vi da ministar u najmanju ruku bude akademik i da ima tisuce publikacija
dajte plizzzzzzzzz
pa jednog srednjoskolca postavite naucite ga procedurama i dajte mu dobre savjetnike i imate ministra za 10
ministarstva su samo izvrsioci, oni ne izmisljaju toplu vodu pa da na mjestu ministra sjedi akademik
dajte plizzzzzzzzz
pa jednog srednjoskolca postavite naucite ga procedurama i dajte mu dobre savjetnike i imate ministra za 10
ministarstva su samo izvrsioci, oni ne izmisljaju toplu vodu pa da na mjestu ministra sjedi akademik
-
VjecitiStudent
#257 Re: Fikret Musić - Vlada KS
headbanger wrote:niste mi jasni
dajte plizzzzzzzzz
Zbog te lakoce prihvatanja poslova kojima nismo dorasli, mi i jesmo u ovakvom sranju, kad su nase vlade u pitanju.
Izgleda da nema posla u BiH koji bilo koji Bosanac i Hercegovac ne moze i ne treba da obavlja, samo je do stela i malo srece, i svakoga moze zapasti kakvo ministarstvo.
Ministar naravno ne treba da bude akademik, medjutim elementarna pismenost bi trebala biti obavezan uslov, sto, sudeci po tekstovima ispisanim u ovim biografijama, pola njih, na celu sa ministrom kulture, ne zadovoljava!
Druga grupa su oni sa komicnim dijelovima biografije, ko npr. ministar za boracka pitanja kojem se u rubrici "Objavljeni radovi u medjunarodnim indeksiranim casopisima" nalazi i "brojno stanje poginulih" i "broj dezertera u Zoni odgovornosti 1.korpusa"
- JoseMujica
#258 Re: Fikret Musić - Vlada KS
93' na Igmanu ga umalo upucali nismo...sad mi nekako žao
-
VjecitiStudent
#259 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Ostali bi bez generala-naucnika, ko bi te silne tabele onda napravio i objavljivao radove u cuvenom medjunarodnom indeksiranom casopisu Homosporticys Sarajevo?JoseMujica wrote:93' na Igmanu ga umalo upucali nismo...sad mi nekako žao
- JThomas
#260 Re: Fikret Musić - Vlada KS
pa jašta nego je tako. kad u administraciju pukim slučajem zaluta neko stručan, odmah ga povuku da ne talasa i da se ne bi vidjelo koliko drugi ne znaju.
suljagić i lulić super biografije, ovo ostalo talašika.
-
VjecitiStudent
#261 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Suljagicu je malo nepotpuna rubrika "Publikacije"?JThomas wrote:pa jašta nego je tako. kad u administraciju pukim slučajem zaluta neko stručan, odmah ga povuku da ne talasa i da se ne bi vidjelo koliko drugi ne znaju.
Meni biografije Budimlic, Sendic i Lukic takodjer izgledaju ok.
-
Klodovik
#262 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Onaj ko je dobro obrazovan i sposoban zaraditi velike novce svakako i ne želi biti ministar. I to ne samo nekog kantona. To je valjda jasno.
- Banksy
#263 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Tako nekako.VjecitiStudent wrote: Vecina ovih nasih ministara, sa ovako napisanim biografijama, da negdje drugo konkurisu za posao, ne bi prosli ni prvi krug, no za ove politicke pozicije jasno je da sve prolazi.
Sve i nekako, ali Ministarstvo pravde i uprave, i kvalifikacije i iskustvo nove ministrice? Strašno.
Tačno je ovo što piše Klodovik. Onaj ko zna, već je na tržištu i radi svoj posao.
- JThomas
#264 Re: Fikret Musić - Vlada KS
istina, i budimlić i sendić pravo dobri.
i ovo što kaže klodovik - pravi, elitni stručnjak može u svojoj struci zaraditi mnogo više nego što je ministarska plata. znači - moraš biti ili ludi entuzijasta ili voljan da bezočno kradeš da bi k'o pravi stručnjak uopšte ganjao te pozicije
jer na poštene možeš u privatluku zaraditi mnogo više.
i ovo što kaže klodovik - pravi, elitni stručnjak može u svojoj struci zaraditi mnogo više nego što je ministarska plata. znači - moraš biti ili ludi entuzijasta ili voljan da bezočno kradeš da bi k'o pravi stručnjak uopšte ganjao te pozicije
-
VjecitiStudent
#265 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Niti u jednoj zemlji svijeta ministarske place se ne mogu porediti sa novcem koji pametni i obrazovani mogu da zarade na drugim mjestima.Klodovik wrote:Onaj ko je dobro obrazovan i sposoban zaraditi velike novce svakako i ne želi biti ministar. I to ne samo nekog kantona. To je valjda jasno.
-
VjecitiStudent
#266 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Mozda je to Ministarstvo sad preimenovano u Ministarstvo stele i pravde?Banksy wrote:Tako nekako.VjecitiStudent wrote: Vecina ovih nasih ministara, sa ovako napisanim biografijama, da negdje drugo konkurisu za posao, ne bi prosli ni prvi krug, no za ove politicke pozicije jasno je da sve prolazi.
Sve i nekako, ali Ministarstvo pravde i uprave, i kvalifikacije i iskustvo nove ministrice? Strašno.
Tačno je ovo što piše Klodovik. Onaj ko zna, već je na tržištu i radi svoj posao.
Zar je sve u novcu?
- Banksy
#267 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Nije M. iskustva i znanja, to je jedino što je sigurno ...VjecitiStudent wrote:Mozda je to Ministarstvo sad preimenovano u Ministarstvo stele i pravde?Banksy wrote:Tako nekako.VjecitiStudent wrote: Vecina ovih nasih ministara, sa ovako napisanim biografijama, da negdje drugo konkurisu za posao, ne bi prosli ni prvi krug, no za ove politicke pozicije jasno je da sve prolazi.
Zar je sve u novcu?
Nešto je i u zlatu.
- headbanger
#268 Re: Fikret Musić - Vlada KS
to sam i ja htio reciJThomas wrote:istina, i budimlić i sendić pravo dobri.
i ovo što kaže klodovik - pravi, elitni stručnjak može u svojoj struci zaraditi mnogo više nego što je ministarska plata. znači - moraš biti ili ludi entuzijasta ili voljan da bezočno kradeš da bi k'o pravi stručnjak uopšte ganjao te pozicijejer na poštene možeš u privatluku zaraditi mnogo više.
strucnjak ostaje u svojoj struci, pa prenosi znaje djeci ili istrazuje ili filozofira itd itd
pa mozda da radi kao savjetnik cisto kao simpatizer stranke i da mu se nadje koji dinar za kafe
ja sam htio reci da ministarske fotelje nisu toliko ozbiljne da bi u njima morao sjediti prof.dr.mr.
naravno pismenost bi trebala da bude vazna, a od obrazovanja da ima makar srednju skolu za resor u kojem je ministar, eto cisto da ne bude tukac u nekim pitanjima
opet kazem bitniji su savjetnici, to su stranacki ljudi, i oni bi trebali biti ljudi od struke, samo sto je kod nas sve naopako
- suncica24
#269 Re: Fikret Musić - Vlada KS
I od svih caka i dlaka koje su primjecene u biografijama, ne mogu da vjerujem da niko nije primjetio da ministar za urbanizam i prostorno planiranje, gdin. Jusic ima zavidna znanja i vjestine stecena putem "strucni(h) seminari(a) iz oblasti upravljanja, menaĐŽmenta i strateskog komuniciranja"
Ili je ovo tako poznati trend "pismenosti", pa zato nikom nije zapelo za oko
-
VjecitiStudent
#270 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Trebace dosta vremena da se ove 31 stranice biografija, krcate losom gramatikom i provalama, temeljito analiziraju.suncica24 wrote:I od svih caka i dlaka koje su primjecene u biografijama, ne mogu da vjerujem da niko nije primjetio da ministar za urbanizam i prostorno planiranje, gdin. Jusic ima zavidna znanja i vjestine stecena putem "strucni(h) seminari(a) iz oblasti upravljanja, menaĐŽmenta i strateskog komuniciranja"![]()
- Joey Tribbiani
#271 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Last edited by Joey Tribbiani on 28/01/2011 18:48, edited 1 time in total.
- JoseMujica
#272 Re: Fikret Musić - Vlada KS
u EU ministar ili bilo koji političar ništa ne izgovori što mu ne napiše ili ampak aminuje savjetnik. U Njemačkoj npr. savjetnik premijera ili ministra ne može biti osoba koja nema iskustvo i znanje u struci...čak je za iskustvo propisano, mislim minimalnih 10 godina
naše, ampak, iskustvo govori da je situvacija potpuno drugačija...Terzić je svojevremeno govorio da mu savjetnici služe da raznose poštu.....u BiH kabineti ministara obično liče na vrtiće, jer su prepuni dječurlije kojoj je to prvo zaposlenje u životu i koja blage veze ni o čemu nemaju, a obično su to djeca stranačkih kolega ili porodičnih prijatelja
dalje onda to ide da se pri kraju mandata svi ovi nadobudni savjetnici, stručnjaci
, uhljebe u državnoj službi
ja se iskreno nadam da će SDP mijenjati ovaj sistem, pa makar samo u našem kantonu
naše, ampak, iskustvo govori da je situvacija potpuno drugačija...Terzić je svojevremeno govorio da mu savjetnici služe da raznose poštu.....u BiH kabineti ministara obično liče na vrtiće, jer su prepuni dječurlije kojoj je to prvo zaposlenje u životu i koja blage veze ni o čemu nemaju, a obično su to djeca stranačkih kolega ili porodičnih prijatelja
ja se iskreno nadam da će SDP mijenjati ovaj sistem, pa makar samo u našem kantonu
-
VjecitiStudent
#273 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Sredicemo nekako ovo zlato, nego odgovori mi kakve su tvoje "mogucnosti reagiranja u uslovima dead line"???Banksy wrote: Nije M. iskustva i znanja, to je jedino što je sigurno ...
Nešto je i u zlatu.
-
VjecitiStudent
#274 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Jasta ce, evo, krenuli su od Ministarstva pravdeJoseMujica wrote: naše, ampak, iskustvo govori da je situvacija potpuno drugačija...Terzić je svojevremeno govorio da mu savjetnici služe da raznose poštu.....u BiH kabineti ministara obično liče na vrtiće, jer su prepuni dječurlije kojoj je to prvo zaposlenje u životu i koja blage veze ni o čemu nemaju, a obično su to djeca stranačkih kolega ili porodičnih prijatelja![]()
![]()
dalje onda to ide da se pri kraju mandata svi ovi nadobudni savjetnici, stručnjaci
, uhljebe u državnoj službi
![]()
![]()
![]()
-
Klodovik
#275 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Itekako se mogu porediti, ali da ne idemo sad u te rasprave.VjecitiStudent wrote:Niti u jednoj zemlji svijeta ministarske place se ne mogu porediti sa novcem koji pametni i obrazovani mogu da zarade na drugim mjestima.Klodovik wrote:Onaj ko je dobro obrazovan i sposoban zaraditi velike novce svakako i ne želi biti ministar. I to ne samo nekog kantona. To je valjda jasno.